Nova vest
Tenis

Sreda, 05.07.2017.

13:00

Ivanišević: Ančić i Agasi – nadam se da Novak zna šta radi

Goran Ivanišević, bivši hrvatski teniser i šampion Vimbldona iz 2001. godine, rekao je da je dolazak Marija Ančića u štab Novaka Đokovića osveženje za tenis.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Ivanišević: Ančić i Agasi – nadam se da Novak zna šta radi
EPA/LUKAS COCH

Ivanišević je u ekskluzivnom razgovoru za B92.net istakao da je njegov bivši saigrač iz Dejvis kup reprezentacije Hrvatske iznenadio povratkom na tur, ali da, kada se pogleda značaj koji ima za sam sport, iznenađenje ne postoji.

Od našeg specijalnog izveštača iz Londona Nikole Đukića.

"Ne znam stvarno otkud Ančić kao trener, to morate pitati Novaka. Mario se sklonio od tenisa, više je u pravno-bankarskom svetu i u tom smislu je iznenađenje. U teniskom smislu uopšte nije iznenađenje. Zna se ko je Mario Ančić, šta je bio i koliko zna o tenisu", počeo je priču Ivanišević za B92.net.

Najbolji srpski teniser sada u stručnom štabu ima dvojicu nekadašnjih igrača koji su, svako na svoj način, ostavili traga u 'belom sportu'.

"Novak je složio tim koji njemu odgovara. Zna se ko je Andre Agasi, o njemu ne treba trošiti reči i poznato je šta može doneti tenisu. On je jedan od mojih najdražih igrača ikada. Nadam se da Novak zna šta radi i da će doći tamo gde je bio pre – na prvo mesto na svetu".

Ipak, uloga glavnih favorita pripada drugoj dvojici teniskih velikana.

"Interesantno je da su prva dva nosioca trenutno kao treći i čevrti nosioci. Mari i Đoković su po formi na trećem i četvrtom mestu, iza Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Oni su, po mom mišljenju, prvi favoriti za osvajanje trofeja. Posle njih sledi Marin Čilić koji igra izuzetno dobro i ova podloga mu najviše odgovora. Ukoliko bude miran u glavi, svašta može da napravi na Vimbldonu. Turnir traje dve nedelje, to je dosta dugo i za svakog tenisera se situacija može preokrenuti, u pozitivnom, ali i u negativnom smislu. Svakako će biti zanimljivo, ovo je možda i najneizvesniji Vimbldon do sada. Mnogo je ljudi koji čekaju svoju šansu, pa ćemo videti koja će dvojica u sledeću nedelju izaći na Centralni teren".

A Goranova prognoza je...

"Iskreno, za tenis bi bilo dobro videti finale između Federera i Nadala. Da se vratimo pet-šest godina unazad – igrali su u Australiji, zašto ne bi opet?", zaključio je Ivanišević za B92.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve