Nova vest
Tenis

Sreda, 05.07.2017.

14:00

"Dosadno je, obezbedio sam se, nek Rodžer vrati 500 miliona"

Australijski teniser Bernard Tomić nastavio je sa samoživim ponašanjem i očigledno da nema baš problema da to prizna.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA/WILL OLIVER

Tomić je u utorak izgubio na startu Vimbldona od Miše Zvereva, a onda izjavio da mu je bilo dosadno na terenu.

Od našeg specijalnog izveštača iz Londona Nikole Đukića.

"Nemam trenutno fizičkih problema, mislim da je trenutno mentalni aspekt problem. Pokušao sam da mu razbijem 'momentum', ali nisam pronašao ritam. Ne znam zašto, ali mi je bilo malo dosadno da terenu, ako želite iskreno. Pokušavao sam samo da završim i to je to".

Usledilo je pitanje da li je razmišljao da vrati zarađeni novac.

"Koji novac?", odgovorio je pitanjem.

Naravno, odnosilo se na zarađeni novac koji igrači dobijaju za prvo kolo – na Vimbldonu iznosi 35.000 funti, što je skoro 40.000 evra.

"Ako pitate Federera da vrati 500 miliona, da li bi to uradio?", nastavio je Australijanac.

"Svi radimo za novac, a sa 34 godine ću možda donirati u humanitarne svrhe. Ako pitate Federera da to uradi, uradiću i ja. Nema problema, ako to učine Rodžer i Novak, isto ću i ja".

Priznao je da, iako ima 24 godine, oseća se staro jer je toliko dugo na turnirima, kao i da je svestan da ne poštuje sport kojim se bavi (!?). Nema motivaciju, zna da neće osvojiti Grend slem i sada samo uživa u putovanjima.

"Više me ne zadovoljava ni kada osvojim trofej. Igrao sam mnogo finala, pravio uspehe, ali sada nemam motivaciju. Vimbldon je najveći turnir na svetu, mesto gde sam beležio dobre rezultate i to je to, više nemam želju. Bio sam na terenu samo zato što sam morao, uopšte nisam imao motiv za igrom. Svejedno mi je da li ću doći do četvrtog kola na US openu ili ispasti u prvoj rundi – isto mi je. Igraću tenis još 10 godina i znam da posle karijere neću morati da radim ništa u životu".

Otkrio je da bez pritiska planira turneju po Sjedinjenim Američkim Državama, kao i da je svestan koliki animozitet kod navijača izaziva njegovo ponašanje.

"Naravno da razumem frustraciju. Pogledajte, Nik Kirjos je isti i mi smo igrači koji se očigledno razlikuju od drugih. Postoji mnogo igrača koji rade bolje od mene i nikada neće osvojiti Grend slem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve