Nova vest
Tenis

Utorak, 04.07.2017.

11:00

Senzacija iz Letonije: Hoću i Vimbldon zbog vožnje u kokpitu

Jelena Ostapenko, 20-godišnja devojka koja je napravila senzaciju trijumfom na Rolan Garosu, cilja titulu i na ovogodišnjem Vimbldonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Senzacija iz Letonije: Hoću i Vimbldon zbog vožnje u kokpitu
Photo by David Ramos/Getty Images

Međutim, osim večne slave i ulaska u teniske "besmrtnike", Ostapenko ima još jedan motiv kada je u pitanju treći Grend slem sezone.

Od našeg specijalnog izveštača iz Londona Nikole Đukića.

"Kada sam se ukrcala u avion posle trijumfa u Parizu, posada je došla i pitala me da li želim da letim u kokpitu. Naravno da sam rekla da želim. Mnogo jer zanimljivije putovati sa te pozicije, pogled je mnogo, mnogo bolji", rekla je pre početka turnira.

A onda, nakon teške pobede u prvom kolu nad Aleksandrom Sasnovič, izjavila je da želi ponovo da zasluži tu čast.

"Nisam držala upravljač, sedela sam pored pilota. Želim da osvojim Vimbldon kako bih se ponovo vozila u kokpitu".

Šanse za to nisu male – igra veoma agresivan tenis, a već je osetila kako izgleda biti šampion u Londonu, doduše u juniorskoj konkurenciji.

"Najlepša uspomena mi je kada sam osvojila juniorski Vimbldon, a onda sledeće godine dobila 'vajld kartu' za glavni žreb. Pobedila sam u prvom kolu Karlu Suares Navaro. Ona je tada bila top 10 igračica. Osećam se prijatno ovde i volim Vimbldon", zaključila je Ostapenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve