Ponedeljak, 17.07.2017.

10:00

Vimbldone, do sledećeg viđenja...

Vimbldon, treći Grend slem u sezoni, završen je u nedelju trijumfom Rodžera Federera u muškom singlu, čime je stavljena tačka na ovogodišnji turnir.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Vimbldone, do sledeæeg viðenja... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Saša

pre 6 godina

Znači Lule je ? Mislim ? je Lule ? Hahahaha pa ja ne prestajem da plačem ? Ovaj Vimbldon se završava sjajno Lule, pozdravljam te ? za mene si ti pobednik ovog Vimbldona hahahaha Lule.

Ivan

pre 6 godina

@ (Lule, 17. jul 2017 22:44)

Bitno je da sam te ja naterao svojim ARGUMENTIMA da najzad ovde napišeš i svoje "ime" odnosno bar nadimak, jer ne verujem da ti je "Lule" kršteno ime ali u svakom slučaju je bolje od znaka pitanja. A to da li si i koliko čitao moje komentare to već nisam siguran, s obzirom da govorimo i pišemo istim jezikom nadao sam se da ćeš smoći snage da uočiš da si upravo TI taj koji je vređao i atakovao na druge korespodente primitivnim rečima tipa "plači mali plači", na šta sam ja opravdano reagovao jer ovi forumi ne bi trebalo da se bave ličnim frustracijama pojedinih posetioca tih foruma. Prema tome malkice bolje pročitaj ono što sam danas ovde napisao i potrudi se da shvatiš nešto. Nije teško veruj mi.

Lule

pre 6 godina

@ Ivan

ČItam šta si napisao i apsolutno nikakav smisao ne vidim u tim rečima, osim pokušaja da direktno atakuješ i vredjaš korespondenta. Najprimitivniji mogući način odgovaranja. A kad sledeći put dobiješ želju da nešto napišeš, potrudi se da to ima nekog smisla. Biće mnogo intesantnije.

pribil

pre 6 godina

Samo naivan covek moze da pomisli da je dobro sto jedan veteran od 36 leta dobije 6 meceva po 3-0. Znam reci ce neko ali on je GOAT itd..Ali sport je izgubio draz. Unapred se sve zna, Rolan garos osvaja Nadal a Wimbldon Federer. Bilo je toga i za vreme Noletove dominacije ali ne ovako predvidljivo. Nije sustina sporta oboriti rekord nego pruziti nesto uzbudljivo i po mogucnosti neizvesno. Zato je sve ovo po meni u stvari poraz tenisa kao sporta. Gde su mladi, gde su velika iznenadjenja, uzbudljivi mecevi?

Saša

pre 6 godina

Ono kad neki "?" proziva nekoga da je bot... koji su to komentari a ekipa čeka da lupa pluseve, hahahaha, e sad stvarno plačem. Iskuliraj, biće sve ok, sve si ti u pravu hahahaha.

?

pre 6 godina

@Ivan
Ja pisem cinjenice, ako ti smetaju, tvoj problem bote. Secamo se tvojih komentara o Marinovoj pobedi u finalu, tKo da je lako videti za koga si ti navijao.

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 17. jul 2017 19:20)


Gledaj da ti kažem nešto Bezimeni, ima mnogo Ivana ovde, nisam ja jedini Ivan koji ovde piše komentare, a "bot" je obično onaj ko ni ne zna kako mu je ime, te meće znak pitanja umesto toga i ponavlja "ja pišem činjenice, ja pišem činjenice", bla, bla, bla. A umesto "činjenica" sve same gluposti tipa "plači mali, plači, on je najbolji svih vremena"! Da li su ti to činjenice? Hahahahaha! :-)

Saša

pre 6 godina

@ (?, 17. jul 2017 15:36)
Žao mi je bilo Čilića, odigrao je stvarno sjajno ceo turnir i da mu se desi to sa povredom... nadao se i navijao jesam ali nisam se rasplakao, sve je bilo brzo jasno. Inače, nije ni tajna niti me je sramota da pustim suzu, poslednji put za teniski meč kada sam video Noleta da plače posle poraza u Riju... i malo kada su naše (mislim, Srbija) odbojkašice izgubile na tim OI. Toliko za par godina. Uglavnom dakle, slažemo se, Federer je nadobudan. Po meni to i nije vrlina ličnosti iako tenis trenutno igra najbolje, bez dileme. Pozdrav.

Ivan

pre 6 godina

@ (Vojvoda od Kenta, 17. jul 2017 16:50)

Ti si očigledan primer ono kad čovek nema sopstveni identitet pa se predstavlja "vojvodom" ovde. Šta reći, šta da ti odgovorim....zloupotrebljavaš ovaj forum ovde da bi pisao gluposti lične prirode a da nisiu stanju da shvatiš da je ovo JAVNI FORUM, odnosno njegov deo namenjen KOMENTATORIMA ČITALACA, te da isti tu pišu SVOJA MIŠLJENJA u vezi tema na postovima...uzgred, ja sam se predstavio ovde mojim krštenim imenom koje s ponosom nosim od svog rođenja, dok ti svoje ime kriješ, predstavljaš se nečim što nikada nećeš biti...tu je razlika, zato ja i umem da napišem svoje viđenje ovog turnira a ti ne. Pozdrav cenjeni "gospodine" i nađi sebe, nađi ime svoje.

Ivan

pre 6 godina

Generalno gledano ovo je bio jedan od najnezanimljivijih Vimbldona. U skorije vreme se nije desilo da Vimbldon bude ovako izvestan, sa jasnim epilogom na kraju, naročito u muškoj konkurenciji. Velikan teniske igre Rodžer Federer je sa lakoćom, lakše nego što je i sam očekivao, osvojio svoj rekordni 8. Vimbldon a da se maltene nije ni oznojio. Od prvog kola do finala i u samom finalu nije imao dostojnog protivnika, te su mu svi mečevi bili rutinski, izvesni i bez drame. I sama publika vidi se da, iako je totalno na strani Federera nije baš oduševljena ovakvim razvojem događaja jer ipak očekuje veći spektakl od ovog turnira, što ove godine nipošto nije bio slučaj. Relativno blag aplauz i blaga euforija nakon Federerovog asa na meč loptu u finalu o tome najbolje govori. Nije bilo velikih mečeva ove godine u Ol Ingland Klabu i samo je meč Nadal - Miler bio veliki meč, onakav kakav treba da bude na Vimbldonu, sve ostalo ili povrede ili Federerova rutina. Plus malo je reći KATASTROFALNA organizacija i sulude odluke organizatora o protežiranju određenih tenisera na Centralnom terenu, te OČAJNO stanje terena ove godine. Sve to nipošto ne ide u prilog popularizaciji ovog turnira. Jer ako ti nakon završetka turnira gotovo polovina igrača, od koje neki vrhunski asovi, ode totalno razočarano po pitanju organizacije i nedovoljnog respekta njihovih uspeha, onda ne znam kome treba ovakav turnbir kakav je bio ove godine. Protežiranje je jako jako ružno, ma o kome da se radi.

Vojvoda od Kenta

pre 6 godina

@ Ivan

Cenjeni Ivane, Hvala na dubokoj i kritickoj analizi naseg turnira. Vi ste nam dali izvanredne insider infirmacije, koje nama inače nisu dostupne, i saznanja do kojih mi nikako nismo mogli sami da dodjemo koristeci samo nase stogodišnje iskustvo. Nas klub i ceo Wimbledon Championships bi zeleli da uspostave čvrstu vezu sa vasim cenjenim klubom, i da mozda posetimo vas cenjeni turnir, naučimo od vas, i ponesemo vaša pozitivna iskustva travnatih terena u naše sledeće Championships. Sa toplim pozdravom, predsednik All England kliba, vaš

Ljubitelj tenisa

pre 6 godina

Od skorašnjih Vimbldona ubedljivo najbolji su bili onaj 2008.godine i čuveno finale Nadal - Federer jedan od najboljih teniskim mečeva u istoriji, zatim 2001.godine i holivudska pobeda Ivaniševića u tom trenutku 125.igrača sveta u finalu nad Rafterom onda kada niko to nije očekivao nakon prethodno izgubljena 3 finala, zatim 2009.godine i epsko finale Federer - Rodik sa 30 odigranih gemova u petom setu, i zatim 2014.godine i finale Đoković - Federer u odličnih dramatičnih 5 setova. Ovaj ovogodišnji Vimbldon nije ni približno bio zanimljiv, uzbudljiv i dramatičan poput gorenavedenih, i pre početka istog znalo se ko će osvojiti. Nije imao dostojnih protivnika na putu do osmog vimbldonskog Trona. Zasluženo je osvojio, rutinski.

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 17. jul 2017 15:36)

Umeš li bre ti malo da prestaneš da se opterećuješ Federerovom, Nadalovom i Novakovom veličinom i uspesima? Shvatio si sve ovo kao nešto lično, kao nešto što ti je jedina preokupacija u životu pa troluješ 25 sati dnevno ovde! Pa bar jedan smislen komentar da si napisao, ali nisi, ne, sve same koještarije jednog isfrustriranog čoveka. Ko je najveći a ko najmanji u istoriji to je sasvim irelevantno, i samom Rodžeru Federeru to nimalo nije preokupacija, mišljenja su uvek oprečna i uvek će biti i ovih i onih koji će imati različita mišljenja, ali bitno je da normalan ljubitelj tenisa uživa u istom i ne opterećuje se glupostima. Nesumnjivo da je Rodžer Federer veliki igrač, ja sam Noletov navijač ali nimalo nisam isfrustriran Rođinim uspesima, štaviše navijao sam juče za njega, zaslužio je da uzme rekordni osmi Vimbldon isto sam navijao i za Rafu da uzme 10 Rolan Garos i to je normalno čoveče, sve je to sport, ljubitelji istog uživaju u njemu, ne opterećuju se glupostima poput tebe.

Simke

pre 6 godina

Ko bi rekao samo prije godinu dana da ce Federer biti ubjedljivo prvi favorit da osvoji Us Open,i svoj jubilarni 20 gren slem,dok su svi ostali potpuno pali...A do prije samo godinu dana Novak je dominirao kao niko nikad u tenisu,i mislilo se da ce brzo stici Rodzera...Zaista je sport jos jednom dokazao koliko je nepredvidiv...Potpuno nevjerovatno,sve se okrenulo.

Saša

pre 6 godina

Navijao sam za Čilića kao nikad, baš mi je bilo jako stalo da dobije ovog nadobudnog Federera. Bilo bi mi drago kao Novak kada ga je dobio, pa je posle morao maltene da se izvinjava po Vimbldonu što se usudio "preslatkog" Fedex-a da pobedi u finalu...

košava

pre 6 godina

Federer do trofeja, najprestižnijeg turnira, bez izgubljenog seta.
Federer 19 GS, od toga 8 W.
Sampras 15, od toga 7 W.
Nadal 14 GS, od toga 10 RG.
Đoković 12 GS, od toga 1 RG i 3W.
Federer i Nadal i dalje igraju i osvajaju.
Nole ozljeđen, ima krizu.

BiBi

pre 6 godina

@Jurek Slazem se, Ozmini tekstovi su bili nesto posebno, srecom jos uvek mogu da se citaju i njegovi tekstovi, samo ne ovde.

Sto se tice turnira, dominacija Federera i ne mnogo dobrih meceva, razocaravajuce, slicno kao na RG.

furioso

pre 6 godina

Ako izuzmemo stanje terena na šta su se najviše žalili igrači (od usporenosti podloge do kratera i neravnina, što je neshvatljivo s obzirom na tradiciju na koju se englezi toliko ponose), broj povreda koji je rekordan (od čega jedna jeziva Betani Matek Sands, pri čemu je opet organizator zakazao jer se neprihvatljivo dugo čekalo na hitnu pomoć), izostanak "pravih" duela i jednostavno nezanimljivog tenisa(osim meča Nadal - Miler), izborom (bolje reći igranjem sa tim) ko i kad igra na Centralnom terenu, ovo je bio jako loš Vimbldon. Sa druge strane dobili smo najstarijeg GS šampiona, rekordera po broju GS i Vimbldon trofeja. I to je to...

Lule

pre 6 godina

Kakav spektakl, kakav turnir. Skoro da nista u sportu generano ne moze da se poredi sa njim. U fantasticnom ambijentu, prelepoj Engleskoj. A svi pamte ko je osvojio Wimbledon.

Pukovnik Vranic

pre 6 godina

Tacno je to da je bilo dosta odustajanja i bez mnogo uzbudjenja u polufinalu i finalu. Ali nije čovek (čitaj Federer) kriv što je u stanju da igrače kao što su Berdih i Čilic zgazi kao mače muškatlu, kad god poželi. Niti je kriv zbog forme Djokovica i Mareja, ili tradicionalno loše igre Nadala na WB. Zanimljivo je i to da kad god se igrači žale na podlogu, on osvoji titulu. Tu se samo vidi njegova moć da se prilagodi svakoj vrsti podloge, kao što je i svoju igru prilagodjavao svojim protivnicima, u različitim erama tenisa, tokom ovih 19 godina koliko je na turu. Zbog svega toga je on bez sumnje najbolji igrač svih vremena.

stef

pre 6 godina

Očajan turnir, medju najdosadnijim u 21. veku. Monotona završica bez trunke uzbudjenja. Eto šta se desi kad ni Novak ni Rafa ne ispune očekivanja/nisu u stanju da pruže maksimum. Tenis je u problemu :(

Milan

pre 6 godina

Svaka čast Nikoli, vrednijeg novinara ova medijska kuća nije imala. Gomile zanimljivih tekstova, intervjua i svega ostalog bukvalno iz časa u čas. Ponekad imam utisak da čovek ne spava uopšte, gledajući količinu tekstova kojom nas obasipa.

pribil

pre 6 godina

stef@ Tenis je u definitivnom problemu. U prva 4 muskig sigla svi preko 30 godina, u zenskom tenisu Pliskova prva na listi. Znaci rekordi, goat, najbolji svih univerzalnih vremena, sve je to ok. A gde su mladi? Neizvesnost? Uzbudjenja? Zar draz sporta nije neizvesnost? A oni nam uporno poturaju pricu kako su rekordi bitni. E pa nisu. Tenis je definitivno spao na niske grane.

KoRn

pre 6 godina

Realno jedan od lošijih u istoriji silne povrede i jos povreda u finalu.Da nije bilo meca izmedju Nadala i Milera ne bi imao po cemu da se pamti.Mislim da Federer nikad lakse nije osvojio neki turnir,covek se nije ni posteno oznojio.

KoRn

pre 6 godina

Realno jedan od lošijih u istoriji silne povrede i jos povreda u finalu.Da nije bilo meca izmedju Nadala i Milera ne bi imao po cemu da se pamti.Mislim da Federer nikad lakse nije osvojio neki turnir,covek se nije ni posteno oznojio.

Pukovnik Vranic

pre 6 godina

Tacno je to da je bilo dosta odustajanja i bez mnogo uzbudjenja u polufinalu i finalu. Ali nije čovek (čitaj Federer) kriv što je u stanju da igrače kao što su Berdih i Čilic zgazi kao mače muškatlu, kad god poželi. Niti je kriv zbog forme Djokovica i Mareja, ili tradicionalno loše igre Nadala na WB. Zanimljivo je i to da kad god se igrači žale na podlogu, on osvoji titulu. Tu se samo vidi njegova moć da se prilagodi svakoj vrsti podloge, kao što je i svoju igru prilagodjavao svojim protivnicima, u različitim erama tenisa, tokom ovih 19 godina koliko je na turu. Zbog svega toga je on bez sumnje najbolji igrač svih vremena.

stef

pre 6 godina

Očajan turnir, medju najdosadnijim u 21. veku. Monotona završica bez trunke uzbudjenja. Eto šta se desi kad ni Novak ni Rafa ne ispune očekivanja/nisu u stanju da pruže maksimum. Tenis je u problemu :(

Milan

pre 6 godina

Svaka čast Nikoli, vrednijeg novinara ova medijska kuća nije imala. Gomile zanimljivih tekstova, intervjua i svega ostalog bukvalno iz časa u čas. Ponekad imam utisak da čovek ne spava uopšte, gledajući količinu tekstova kojom nas obasipa.

furioso

pre 6 godina

Ako izuzmemo stanje terena na šta su se najviše žalili igrači (od usporenosti podloge do kratera i neravnina, što je neshvatljivo s obzirom na tradiciju na koju se englezi toliko ponose), broj povreda koji je rekordan (od čega jedna jeziva Betani Matek Sands, pri čemu je opet organizator zakazao jer se neprihvatljivo dugo čekalo na hitnu pomoć), izostanak "pravih" duela i jednostavno nezanimljivog tenisa(osim meča Nadal - Miler), izborom (bolje reći igranjem sa tim) ko i kad igra na Centralnom terenu, ovo je bio jako loš Vimbldon. Sa druge strane dobili smo najstarijeg GS šampiona, rekordera po broju GS i Vimbldon trofeja. I to je to...

Lule

pre 6 godina

Kakav spektakl, kakav turnir. Skoro da nista u sportu generano ne moze da se poredi sa njim. U fantasticnom ambijentu, prelepoj Engleskoj. A svi pamte ko je osvojio Wimbledon.

pribil

pre 6 godina

stef@ Tenis je u definitivnom problemu. U prva 4 muskig sigla svi preko 30 godina, u zenskom tenisu Pliskova prva na listi. Znaci rekordi, goat, najbolji svih univerzalnih vremena, sve je to ok. A gde su mladi? Neizvesnost? Uzbudjenja? Zar draz sporta nije neizvesnost? A oni nam uporno poturaju pricu kako su rekordi bitni. E pa nisu. Tenis je definitivno spao na niske grane.

Simke

pre 6 godina

Ko bi rekao samo prije godinu dana da ce Federer biti ubjedljivo prvi favorit da osvoji Us Open,i svoj jubilarni 20 gren slem,dok su svi ostali potpuno pali...A do prije samo godinu dana Novak je dominirao kao niko nikad u tenisu,i mislilo se da ce brzo stici Rodzera...Zaista je sport jos jednom dokazao koliko je nepredvidiv...Potpuno nevjerovatno,sve se okrenulo.

BiBi

pre 6 godina

@Jurek Slazem se, Ozmini tekstovi su bili nesto posebno, srecom jos uvek mogu da se citaju i njegovi tekstovi, samo ne ovde.

Sto se tice turnira, dominacija Federera i ne mnogo dobrih meceva, razocaravajuce, slicno kao na RG.

Lule

pre 6 godina

@ Ivan

ČItam šta si napisao i apsolutno nikakav smisao ne vidim u tim rečima, osim pokušaja da direktno atakuješ i vredjaš korespondenta. Najprimitivniji mogući način odgovaranja. A kad sledeći put dobiješ želju da nešto napišeš, potrudi se da to ima nekog smisla. Biće mnogo intesantnije.

Vojvoda od Kenta

pre 6 godina

@ Ivan

Cenjeni Ivane, Hvala na dubokoj i kritickoj analizi naseg turnira. Vi ste nam dali izvanredne insider infirmacije, koje nama inače nisu dostupne, i saznanja do kojih mi nikako nismo mogli sami da dodjemo koristeci samo nase stogodišnje iskustvo. Nas klub i ceo Wimbledon Championships bi zeleli da uspostave čvrstu vezu sa vasim cenjenim klubom, i da mozda posetimo vas cenjeni turnir, naučimo od vas, i ponesemo vaša pozitivna iskustva travnatih terena u naše sledeće Championships. Sa toplim pozdravom, predsednik All England kliba, vaš

košava

pre 6 godina

Federer do trofeja, najprestižnijeg turnira, bez izgubljenog seta.
Federer 19 GS, od toga 8 W.
Sampras 15, od toga 7 W.
Nadal 14 GS, od toga 10 RG.
Đoković 12 GS, od toga 1 RG i 3W.
Federer i Nadal i dalje igraju i osvajaju.
Nole ozljeđen, ima krizu.

Ljubitelj tenisa

pre 6 godina

Od skorašnjih Vimbldona ubedljivo najbolji su bili onaj 2008.godine i čuveno finale Nadal - Federer jedan od najboljih teniskim mečeva u istoriji, zatim 2001.godine i holivudska pobeda Ivaniševića u tom trenutku 125.igrača sveta u finalu nad Rafterom onda kada niko to nije očekivao nakon prethodno izgubljena 3 finala, zatim 2009.godine i epsko finale Federer - Rodik sa 30 odigranih gemova u petom setu, i zatim 2014.godine i finale Đoković - Federer u odličnih dramatičnih 5 setova. Ovaj ovogodišnji Vimbldon nije ni približno bio zanimljiv, uzbudljiv i dramatičan poput gorenavedenih, i pre početka istog znalo se ko će osvojiti. Nije imao dostojnih protivnika na putu do osmog vimbldonskog Trona. Zasluženo je osvojio, rutinski.

Ivan

pre 6 godina

Generalno gledano ovo je bio jedan od najnezanimljivijih Vimbldona. U skorije vreme se nije desilo da Vimbldon bude ovako izvestan, sa jasnim epilogom na kraju, naročito u muškoj konkurenciji. Velikan teniske igre Rodžer Federer je sa lakoćom, lakše nego što je i sam očekivao, osvojio svoj rekordni 8. Vimbldon a da se maltene nije ni oznojio. Od prvog kola do finala i u samom finalu nije imao dostojnog protivnika, te su mu svi mečevi bili rutinski, izvesni i bez drame. I sama publika vidi se da, iako je totalno na strani Federera nije baš oduševljena ovakvim razvojem događaja jer ipak očekuje veći spektakl od ovog turnira, što ove godine nipošto nije bio slučaj. Relativno blag aplauz i blaga euforija nakon Federerovog asa na meč loptu u finalu o tome najbolje govori. Nije bilo velikih mečeva ove godine u Ol Ingland Klabu i samo je meč Nadal - Miler bio veliki meč, onakav kakav treba da bude na Vimbldonu, sve ostalo ili povrede ili Federerova rutina. Plus malo je reći KATASTROFALNA organizacija i sulude odluke organizatora o protežiranju određenih tenisera na Centralnom terenu, te OČAJNO stanje terena ove godine. Sve to nipošto ne ide u prilog popularizaciji ovog turnira. Jer ako ti nakon završetka turnira gotovo polovina igrača, od koje neki vrhunski asovi, ode totalno razočarano po pitanju organizacije i nedovoljnog respekta njihovih uspeha, onda ne znam kome treba ovakav turnbir kakav je bio ove godine. Protežiranje je jako jako ružno, ma o kome da se radi.

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 17. jul 2017 15:36)

Umeš li bre ti malo da prestaneš da se opterećuješ Federerovom, Nadalovom i Novakovom veličinom i uspesima? Shvatio si sve ovo kao nešto lično, kao nešto što ti je jedina preokupacija u životu pa troluješ 25 sati dnevno ovde! Pa bar jedan smislen komentar da si napisao, ali nisi, ne, sve same koještarije jednog isfrustriranog čoveka. Ko je najveći a ko najmanji u istoriji to je sasvim irelevantno, i samom Rodžeru Federeru to nimalo nije preokupacija, mišljenja su uvek oprečna i uvek će biti i ovih i onih koji će imati različita mišljenja, ali bitno je da normalan ljubitelj tenisa uživa u istom i ne opterećuje se glupostima. Nesumnjivo da je Rodžer Federer veliki igrač, ja sam Noletov navijač ali nimalo nisam isfrustriran Rođinim uspesima, štaviše navijao sam juče za njega, zaslužio je da uzme rekordni osmi Vimbldon isto sam navijao i za Rafu da uzme 10 Rolan Garos i to je normalno čoveče, sve je to sport, ljubitelji istog uživaju u njemu, ne opterećuju se glupostima poput tebe.

Saša

pre 6 godina

Navijao sam za Čilića kao nikad, baš mi je bilo jako stalo da dobije ovog nadobudnog Federera. Bilo bi mi drago kao Novak kada ga je dobio, pa je posle morao maltene da se izvinjava po Vimbldonu što se usudio "preslatkog" Fedex-a da pobedi u finalu...

?

pre 6 godina

@Ivan
Ja pisem cinjenice, ako ti smetaju, tvoj problem bote. Secamo se tvojih komentara o Marinovoj pobedi u finalu, tKo da je lako videti za koga si ti navijao.

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 17. jul 2017 19:20)


Gledaj da ti kažem nešto Bezimeni, ima mnogo Ivana ovde, nisam ja jedini Ivan koji ovde piše komentare, a "bot" je obično onaj ko ni ne zna kako mu je ime, te meće znak pitanja umesto toga i ponavlja "ja pišem činjenice, ja pišem činjenice", bla, bla, bla. A umesto "činjenica" sve same gluposti tipa "plači mali, plači, on je najbolji svih vremena"! Da li su ti to činjenice? Hahahahaha! :-)

Ivan

pre 6 godina

@ (Vojvoda od Kenta, 17. jul 2017 16:50)

Ti si očigledan primer ono kad čovek nema sopstveni identitet pa se predstavlja "vojvodom" ovde. Šta reći, šta da ti odgovorim....zloupotrebljavaš ovaj forum ovde da bi pisao gluposti lične prirode a da nisiu stanju da shvatiš da je ovo JAVNI FORUM, odnosno njegov deo namenjen KOMENTATORIMA ČITALACA, te da isti tu pišu SVOJA MIŠLJENJA u vezi tema na postovima...uzgred, ja sam se predstavio ovde mojim krštenim imenom koje s ponosom nosim od svog rođenja, dok ti svoje ime kriješ, predstavljaš se nečim što nikada nećeš biti...tu je razlika, zato ja i umem da napišem svoje viđenje ovog turnira a ti ne. Pozdrav cenjeni "gospodine" i nađi sebe, nađi ime svoje.

Saša

pre 6 godina

Ono kad neki "?" proziva nekoga da je bot... koji su to komentari a ekipa čeka da lupa pluseve, hahahaha, e sad stvarno plačem. Iskuliraj, biće sve ok, sve si ti u pravu hahahaha.

Saša

pre 6 godina

@ (?, 17. jul 2017 15:36)
Žao mi je bilo Čilića, odigrao je stvarno sjajno ceo turnir i da mu se desi to sa povredom... nadao se i navijao jesam ali nisam se rasplakao, sve je bilo brzo jasno. Inače, nije ni tajna niti me je sramota da pustim suzu, poslednji put za teniski meč kada sam video Noleta da plače posle poraza u Riju... i malo kada su naše (mislim, Srbija) odbojkašice izgubile na tim OI. Toliko za par godina. Uglavnom dakle, slažemo se, Federer je nadobudan. Po meni to i nije vrlina ličnosti iako tenis trenutno igra najbolje, bez dileme. Pozdrav.

Ivan

pre 6 godina

@ (Lule, 17. jul 2017 22:44)

Bitno je da sam te ja naterao svojim ARGUMENTIMA da najzad ovde napišeš i svoje "ime" odnosno bar nadimak, jer ne verujem da ti je "Lule" kršteno ime ali u svakom slučaju je bolje od znaka pitanja. A to da li si i koliko čitao moje komentare to već nisam siguran, s obzirom da govorimo i pišemo istim jezikom nadao sam se da ćeš smoći snage da uočiš da si upravo TI taj koji je vređao i atakovao na druge korespodente primitivnim rečima tipa "plači mali plači", na šta sam ja opravdano reagovao jer ovi forumi ne bi trebalo da se bave ličnim frustracijama pojedinih posetioca tih foruma. Prema tome malkice bolje pročitaj ono što sam danas ovde napisao i potrudi se da shvatiš nešto. Nije teško veruj mi.

Saša

pre 6 godina

Znači Lule je ? Mislim ? je Lule ? Hahahaha pa ja ne prestajem da plačem ? Ovaj Vimbldon se završava sjajno Lule, pozdravljam te ? za mene si ti pobednik ovog Vimbldona hahahaha Lule.

pribil

pre 6 godina

Samo naivan covek moze da pomisli da je dobro sto jedan veteran od 36 leta dobije 6 meceva po 3-0. Znam reci ce neko ali on je GOAT itd..Ali sport je izgubio draz. Unapred se sve zna, Rolan garos osvaja Nadal a Wimbldon Federer. Bilo je toga i za vreme Noletove dominacije ali ne ovako predvidljivo. Nije sustina sporta oboriti rekord nego pruziti nesto uzbudljivo i po mogucnosti neizvesno. Zato je sve ovo po meni u stvari poraz tenisa kao sporta. Gde su mladi, gde su velika iznenadjenja, uzbudljivi mecevi?

Lule

pre 6 godina

Kakav spektakl, kakav turnir. Skoro da nista u sportu generano ne moze da se poredi sa njim. U fantasticnom ambijentu, prelepoj Engleskoj. A svi pamte ko je osvojio Wimbledon.

Milan

pre 6 godina

Svaka čast Nikoli, vrednijeg novinara ova medijska kuća nije imala. Gomile zanimljivih tekstova, intervjua i svega ostalog bukvalno iz časa u čas. Ponekad imam utisak da čovek ne spava uopšte, gledajući količinu tekstova kojom nas obasipa.

stef

pre 6 godina

Očajan turnir, medju najdosadnijim u 21. veku. Monotona završica bez trunke uzbudjenja. Eto šta se desi kad ni Novak ni Rafa ne ispune očekivanja/nisu u stanju da pruže maksimum. Tenis je u problemu :(

Saša

pre 6 godina

Navijao sam za Čilića kao nikad, baš mi je bilo jako stalo da dobije ovog nadobudnog Federera. Bilo bi mi drago kao Novak kada ga je dobio, pa je posle morao maltene da se izvinjava po Vimbldonu što se usudio "preslatkog" Fedex-a da pobedi u finalu...

Ivan

pre 6 godina

Generalno gledano ovo je bio jedan od najnezanimljivijih Vimbldona. U skorije vreme se nije desilo da Vimbldon bude ovako izvestan, sa jasnim epilogom na kraju, naročito u muškoj konkurenciji. Velikan teniske igre Rodžer Federer je sa lakoćom, lakše nego što je i sam očekivao, osvojio svoj rekordni 8. Vimbldon a da se maltene nije ni oznojio. Od prvog kola do finala i u samom finalu nije imao dostojnog protivnika, te su mu svi mečevi bili rutinski, izvesni i bez drame. I sama publika vidi se da, iako je totalno na strani Federera nije baš oduševljena ovakvim razvojem događaja jer ipak očekuje veći spektakl od ovog turnira, što ove godine nipošto nije bio slučaj. Relativno blag aplauz i blaga euforija nakon Federerovog asa na meč loptu u finalu o tome najbolje govori. Nije bilo velikih mečeva ove godine u Ol Ingland Klabu i samo je meč Nadal - Miler bio veliki meč, onakav kakav treba da bude na Vimbldonu, sve ostalo ili povrede ili Federerova rutina. Plus malo je reći KATASTROFALNA organizacija i sulude odluke organizatora o protežiranju određenih tenisera na Centralnom terenu, te OČAJNO stanje terena ove godine. Sve to nipošto ne ide u prilog popularizaciji ovog turnira. Jer ako ti nakon završetka turnira gotovo polovina igrača, od koje neki vrhunski asovi, ode totalno razočarano po pitanju organizacije i nedovoljnog respekta njihovih uspeha, onda ne znam kome treba ovakav turnbir kakav je bio ove godine. Protežiranje je jako jako ružno, ma o kome da se radi.

pribil

pre 6 godina

stef@ Tenis je u definitivnom problemu. U prva 4 muskig sigla svi preko 30 godina, u zenskom tenisu Pliskova prva na listi. Znaci rekordi, goat, najbolji svih univerzalnih vremena, sve je to ok. A gde su mladi? Neizvesnost? Uzbudjenja? Zar draz sporta nije neizvesnost? A oni nam uporno poturaju pricu kako su rekordi bitni. E pa nisu. Tenis je definitivno spao na niske grane.

košava

pre 6 godina

Federer do trofeja, najprestižnijeg turnira, bez izgubljenog seta.
Federer 19 GS, od toga 8 W.
Sampras 15, od toga 7 W.
Nadal 14 GS, od toga 10 RG.
Đoković 12 GS, od toga 1 RG i 3W.
Federer i Nadal i dalje igraju i osvajaju.
Nole ozljeđen, ima krizu.

Ivan

pre 6 godina

@ (Lule, 17. jul 2017 22:44)

Bitno je da sam te ja naterao svojim ARGUMENTIMA da najzad ovde napišeš i svoje "ime" odnosno bar nadimak, jer ne verujem da ti je "Lule" kršteno ime ali u svakom slučaju je bolje od znaka pitanja. A to da li si i koliko čitao moje komentare to već nisam siguran, s obzirom da govorimo i pišemo istim jezikom nadao sam se da ćeš smoći snage da uočiš da si upravo TI taj koji je vređao i atakovao na druge korespodente primitivnim rečima tipa "plači mali plači", na šta sam ja opravdano reagovao jer ovi forumi ne bi trebalo da se bave ličnim frustracijama pojedinih posetioca tih foruma. Prema tome malkice bolje pročitaj ono što sam danas ovde napisao i potrudi se da shvatiš nešto. Nije teško veruj mi.

KoRn

pre 6 godina

Realno jedan od lošijih u istoriji silne povrede i jos povreda u finalu.Da nije bilo meca izmedju Nadala i Milera ne bi imao po cemu da se pamti.Mislim da Federer nikad lakse nije osvojio neki turnir,covek se nije ni posteno oznojio.

Saša

pre 6 godina

Znači Lule je ? Mislim ? je Lule ? Hahahaha pa ja ne prestajem da plačem ? Ovaj Vimbldon se završava sjajno Lule, pozdravljam te ? za mene si ti pobednik ovog Vimbldona hahahaha Lule.

Saša

pre 6 godina

@ (?, 17. jul 2017 15:36)
Žao mi je bilo Čilića, odigrao je stvarno sjajno ceo turnir i da mu se desi to sa povredom... nadao se i navijao jesam ali nisam se rasplakao, sve je bilo brzo jasno. Inače, nije ni tajna niti me je sramota da pustim suzu, poslednji put za teniski meč kada sam video Noleta da plače posle poraza u Riju... i malo kada su naše (mislim, Srbija) odbojkašice izgubile na tim OI. Toliko za par godina. Uglavnom dakle, slažemo se, Federer je nadobudan. Po meni to i nije vrlina ličnosti iako tenis trenutno igra najbolje, bez dileme. Pozdrav.

Pukovnik Vranic

pre 6 godina

Tacno je to da je bilo dosta odustajanja i bez mnogo uzbudjenja u polufinalu i finalu. Ali nije čovek (čitaj Federer) kriv što je u stanju da igrače kao što su Berdih i Čilic zgazi kao mače muškatlu, kad god poželi. Niti je kriv zbog forme Djokovica i Mareja, ili tradicionalno loše igre Nadala na WB. Zanimljivo je i to da kad god se igrači žale na podlogu, on osvoji titulu. Tu se samo vidi njegova moć da se prilagodi svakoj vrsti podloge, kao što je i svoju igru prilagodjavao svojim protivnicima, u različitim erama tenisa, tokom ovih 19 godina koliko je na turu. Zbog svega toga je on bez sumnje najbolji igrač svih vremena.

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 17. jul 2017 15:36)

Umeš li bre ti malo da prestaneš da se opterećuješ Federerovom, Nadalovom i Novakovom veličinom i uspesima? Shvatio si sve ovo kao nešto lično, kao nešto što ti je jedina preokupacija u životu pa troluješ 25 sati dnevno ovde! Pa bar jedan smislen komentar da si napisao, ali nisi, ne, sve same koještarije jednog isfrustriranog čoveka. Ko je najveći a ko najmanji u istoriji to je sasvim irelevantno, i samom Rodžeru Federeru to nimalo nije preokupacija, mišljenja su uvek oprečna i uvek će biti i ovih i onih koji će imati različita mišljenja, ali bitno je da normalan ljubitelj tenisa uživa u istom i ne opterećuje se glupostima. Nesumnjivo da je Rodžer Federer veliki igrač, ja sam Noletov navijač ali nimalo nisam isfrustriran Rođinim uspesima, štaviše navijao sam juče za njega, zaslužio je da uzme rekordni osmi Vimbldon isto sam navijao i za Rafu da uzme 10 Rolan Garos i to je normalno čoveče, sve je to sport, ljubitelji istog uživaju u njemu, ne opterećuju se glupostima poput tebe.

Ivan

pre 6 godina

@ (?, 17. jul 2017 19:20)


Gledaj da ti kažem nešto Bezimeni, ima mnogo Ivana ovde, nisam ja jedini Ivan koji ovde piše komentare, a "bot" je obično onaj ko ni ne zna kako mu je ime, te meće znak pitanja umesto toga i ponavlja "ja pišem činjenice, ja pišem činjenice", bla, bla, bla. A umesto "činjenica" sve same gluposti tipa "plači mali, plači, on je najbolji svih vremena"! Da li su ti to činjenice? Hahahahaha! :-)

pribil

pre 6 godina

Samo naivan covek moze da pomisli da je dobro sto jedan veteran od 36 leta dobije 6 meceva po 3-0. Znam reci ce neko ali on je GOAT itd..Ali sport je izgubio draz. Unapred se sve zna, Rolan garos osvaja Nadal a Wimbldon Federer. Bilo je toga i za vreme Noletove dominacije ali ne ovako predvidljivo. Nije sustina sporta oboriti rekord nego pruziti nesto uzbudljivo i po mogucnosti neizvesno. Zato je sve ovo po meni u stvari poraz tenisa kao sporta. Gde su mladi, gde su velika iznenadjenja, uzbudljivi mecevi?

Ivan

pre 6 godina

@ (Vojvoda od Kenta, 17. jul 2017 16:50)

Ti si očigledan primer ono kad čovek nema sopstveni identitet pa se predstavlja "vojvodom" ovde. Šta reći, šta da ti odgovorim....zloupotrebljavaš ovaj forum ovde da bi pisao gluposti lične prirode a da nisiu stanju da shvatiš da je ovo JAVNI FORUM, odnosno njegov deo namenjen KOMENTATORIMA ČITALACA, te da isti tu pišu SVOJA MIŠLJENJA u vezi tema na postovima...uzgred, ja sam se predstavio ovde mojim krštenim imenom koje s ponosom nosim od svog rođenja, dok ti svoje ime kriješ, predstavljaš se nečim što nikada nećeš biti...tu je razlika, zato ja i umem da napišem svoje viđenje ovog turnira a ti ne. Pozdrav cenjeni "gospodine" i nađi sebe, nađi ime svoje.

Saša

pre 6 godina

Ono kad neki "?" proziva nekoga da je bot... koji su to komentari a ekipa čeka da lupa pluseve, hahahaha, e sad stvarno plačem. Iskuliraj, biće sve ok, sve si ti u pravu hahahaha.

furioso

pre 6 godina

Ako izuzmemo stanje terena na šta su se najviše žalili igrači (od usporenosti podloge do kratera i neravnina, što je neshvatljivo s obzirom na tradiciju na koju se englezi toliko ponose), broj povreda koji je rekordan (od čega jedna jeziva Betani Matek Sands, pri čemu je opet organizator zakazao jer se neprihvatljivo dugo čekalo na hitnu pomoć), izostanak "pravih" duela i jednostavno nezanimljivog tenisa(osim meča Nadal - Miler), izborom (bolje reći igranjem sa tim) ko i kad igra na Centralnom terenu, ovo je bio jako loš Vimbldon. Sa druge strane dobili smo najstarijeg GS šampiona, rekordera po broju GS i Vimbldon trofeja. I to je to...

?

pre 6 godina

@Ivan
Ja pisem cinjenice, ako ti smetaju, tvoj problem bote. Secamo se tvojih komentara o Marinovoj pobedi u finalu, tKo da je lako videti za koga si ti navijao.

BiBi

pre 6 godina

@Jurek Slazem se, Ozmini tekstovi su bili nesto posebno, srecom jos uvek mogu da se citaju i njegovi tekstovi, samo ne ovde.

Sto se tice turnira, dominacija Federera i ne mnogo dobrih meceva, razocaravajuce, slicno kao na RG.

Vojvoda od Kenta

pre 6 godina

@ Ivan

Cenjeni Ivane, Hvala na dubokoj i kritickoj analizi naseg turnira. Vi ste nam dali izvanredne insider infirmacije, koje nama inače nisu dostupne, i saznanja do kojih mi nikako nismo mogli sami da dodjemo koristeci samo nase stogodišnje iskustvo. Nas klub i ceo Wimbledon Championships bi zeleli da uspostave čvrstu vezu sa vasim cenjenim klubom, i da mozda posetimo vas cenjeni turnir, naučimo od vas, i ponesemo vaša pozitivna iskustva travnatih terena u naše sledeće Championships. Sa toplim pozdravom, predsednik All England kliba, vaš

Lule

pre 6 godina

@ Ivan

ČItam šta si napisao i apsolutno nikakav smisao ne vidim u tim rečima, osim pokušaja da direktno atakuješ i vredjaš korespondenta. Najprimitivniji mogući način odgovaranja. A kad sledeći put dobiješ želju da nešto napišeš, potrudi se da to ima nekog smisla. Biće mnogo intesantnije.

Simke

pre 6 godina

Ko bi rekao samo prije godinu dana da ce Federer biti ubjedljivo prvi favorit da osvoji Us Open,i svoj jubilarni 20 gren slem,dok su svi ostali potpuno pali...A do prije samo godinu dana Novak je dominirao kao niko nikad u tenisu,i mislilo se da ce brzo stici Rodzera...Zaista je sport jos jednom dokazao koliko je nepredvidiv...Potpuno nevjerovatno,sve se okrenulo.

Ljubitelj tenisa

pre 6 godina

Od skorašnjih Vimbldona ubedljivo najbolji su bili onaj 2008.godine i čuveno finale Nadal - Federer jedan od najboljih teniskim mečeva u istoriji, zatim 2001.godine i holivudska pobeda Ivaniševića u tom trenutku 125.igrača sveta u finalu nad Rafterom onda kada niko to nije očekivao nakon prethodno izgubljena 3 finala, zatim 2009.godine i epsko finale Federer - Rodik sa 30 odigranih gemova u petom setu, i zatim 2014.godine i finale Đoković - Federer u odličnih dramatičnih 5 setova. Ovaj ovogodišnji Vimbldon nije ni približno bio zanimljiv, uzbudljiv i dramatičan poput gorenavedenih, i pre početka istog znalo se ko će osvojiti. Nije imao dostojnih protivnika na putu do osmog vimbldonskog Trona. Zasluženo je osvojio, rutinski.