Četvrtak, 13.07.2017.

19:30

Ančić: Novaku čuvam leđa, ali zna da ne mogu da putujem

Nekadašnji hrvatski teniser Mario Ančić govorio je za srpske medije o saradnji sa Novakom Đokovićem i povredi zbog koje je predao četvrtfinale Tomašu Berdihu.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Anèiæ: Novaku èuvam leða, ali zna da ne mogu da putujem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

VUK

pre 6 godina

@Ztsn...i da si 100% u pravu , popišao je sam 12 godina živita punoletne osobe. Pred njim su decenije života kao roditelja i muža i rekreativca. Kada je trebalo , on je uzeo i pare 8 trofeje..i kako ti kaže bio švaler. Danas svojom voljom to neće. Bolje to raditi sa 25 godina..nego kao većina muškaraca , početi švalerski život u 45 godina .

hebe lud-zbunjenog

pre 6 godina

Mario,tvoje reči bi mozda i imale tezinu...kad ne bi znali tko ti je sef.
Pitam se onako bezveze...sto se u narodu kaze...kod svaba uvek red rad i disciplina??? A taj isti Beker izleti ko tica..nakon nakvih uspesnih sezona i 6 GSa.

Dunlop Pro

pre 6 godina

(Petar fini, 14. jul 2017 00:43)
Novak će biti po mnogo čemu upamćen. Npr jedini u istoriji tenisa sa sva 4 slema za redom na 3 različite podloge. Po najboljoj sezoni ikada, nezabeleženoj dominaciji - 3 slema, 6 Mastersa, Završni masters, 15 uzastopnih finala, sva finala svih velikih turnira, 16970 poena, 31 top10 pobeda (Federer u svojoj najboljoj sezoni ih je imao samo 19). Po tolikom broju legendarnih epskih mečeva, po najvećim rivalstvima u istoriji tenisa i po broju mečeva i po kvalitetu, po insane reternu, po pokrivanju terena i proklizavanju nezabeleženom u istoriji igre. Po spašavanju toliko meč lopti u velikim mečevima, po.... ma mrzi me pisati dalje.... da skratim, biće upamćen kao jedan od navećih ikada. Rame uz rame sa Federerom, Nadalom, Lejverom, Samprasom. Što kaže JohnyMack, poređajte ih kako hoćete.

Shon shan

pre 6 godina

Novak ce se vratiti na vrh, to nije upitno. On je klasa Agassija, Samprasa, Nadala.. a još je relativno mlad i sigurno će osvojiti još nekoliko Grand Slamova. Bitno je da zalječi ozljedu koja očito nije toliko bezazlena i traje duže vrijeme. Sretno Đokoviću !
(Josip, 14. jul 2017 00:03)

Sta mu vredi sto ce osvojiti te Gren Slemove,kada nema ni minimalne sanse da stigne 19 Rogerovih.
Povukao se sad,ili za 3-4 godine,isto mu dodje,Fedex ostaje faca sa 20+ Slemova.
Cak sta vise,mislim da je Novaku najbolje da se povuce sada,dok ima najbolji procenat pobeda u istoriji,i pozitivan skor sa Federerom i Nadalom,a ne ovako,moze igrati jos 4-5 godina,samo sto ce mu te sezone izgledati kao ova sad,s'tim sto ce mu maksimum biti jedan 1 Slem godisnje.
Novak je digo ruke od vrhunskog tenisa,na kraju krajeva o cemu mi ovde na sajtu vise uzalud i diskutujemo,kada je Novak na kraju prosle sezone fino rekao:"Tenis mi vise nije na prvom mestu".

MaironDrake

pre 6 godina

Pa povreda lakta ne moze da ga ometa u recimo kondicionim priprema. Naravno da ne moze da izvede sve ono sto bi mogao da ima zdrav lakat, ali ipak pauza od 6 meseci je nepotrebna...

šetač

pre 6 godina

Ako ništa drugo Nole ne treba da brine za leđa. Žao mi je, Nole je mogao da postane najveći, ali nema za čim da žali ionako je napravio izuzetni karijeru.

Ztsn

pre 6 godina

Nije uzimao druge trenere i pravio tim na duze jer je znao kad mu se zena poradja. Tenis mu nije na prvomestu od kada je otisla pre proslogodisnjeg wmbldna u ekvador.nece vise da je sampion i svaler hoce malo da je muz i tata i rekreativac. Sve isplanirao i svojom slobodnom voljom uz zeninu ppmoc.legitimno.ali popisao samog sebe i prethodnih 30god

Petar fini

pre 6 godina

Ja mislim ipak da se polako blizi kraj jedne velike karijere.
Federer ce biti upamcen kao kralj tenisa,a Novak kao kralj Mastersa,kazem kao kralj Mastersa jer cinjenica je da ih ima previse u odnosu na broj Gren Slemova,al zato je Fedex faca 26 Mastersa,a od ponedeljka i 19 Gren Slemova.

Josip

pre 6 godina

Novak ce se vratiti na vrh, to nije upitno. On je klasa Agassija, Samprasa, Nadala.. a još je relativno mlad i sigurno će osvojiti još nekoliko Grand Slamova. Bitno je da zalječi ozljedu koja očito nije toliko bezazlena i traje duže vrijeme. Sretno Đokoviću !

dominus

pre 6 godina

Sad treba da ispravi grešku iz prethodne godine. Da uzme 3 meseca odmora (u zavisnosti od situacije, do januara sledeće godine) i potpuno se oporavi, jer je povreda zeznuta. Zahteva duže mirovanje, malo i glavu da ohladi :) pa od januara u nove avanture.

Herkul Poaro

pre 6 godina

Ja kad vidim ovakve kilometarske komentare pomislim kako ove ljude ne mrzi da toliko pisu pa i ne citam sta su napisali, samo lupim plus za trud :)

tennis

pre 6 godina

Kao zanimljivost ovog meča sa Berdihom, kad je Nole još uvek bio na terenu posle predaje, ova dvojica, Mario i Agasi, već su ekspresno mrknuli, u stilu, pa nek se sad sam snalazi.
Pih, kakvi treneri su to, sezonski ...

Običan čovek

pre 6 godina

Ljudina Mario Ančić uvek otvoren, iskren, pošten, emotivan i dobar čovek. Šteta je velika što su ga povrede omele te je sportsku karijeru morao pre pre pre prerano da okonča zbog toga, inače bi na svom kontu imao nekoliko Slemova sasvim sigurno. Taj Mario Ančić je zbrisao Rođu na Vimbldonu kada je ovaj bio u naletu snage i talenta, i ko zna koliko bi ga još puta pobedio da ga ne ometoše povrede. Divnog prijatelja ima Nole alal mu vera.

Vraćaju se Nole i Ančić Super Mario opet dogodine po još Slemova i po br 1, slaviće se opet. Živeli. :-)

znanje-imanje

pre 6 godina

Mario je bio stvoren da osvaja baš Wimbldon. Prosto je rođen sa onakvom servom i prirodnim forhendom. On je skoro pa odmah dostigao nivo koji je npr. Raonić jedva u zadnjih par godina. A tek je pred njim bilo ono najbolje. Nepravično je svaki put kada zdravlje otera igrače - ali ako mi je za nekog to teško palo to je baš za Maria.
Odmah se videlo da je dečko skroz zdrav u glavi i da ima prirodnu, urođenu lakoću, da tako kažem eleganciju ponašanja. Iako sam znao za igračku i ljudsku vezu bio sam iznenađen ovim baš uključenjem u tim. Isto kao i za Agasija. Obojicu doživljavam u stvari kao krajnje pozitivnu promenu. Prethodna ekipa bila je savršena i maksimalna - ali su bili i previše odani Novaku. Ovi su spram toga relacija koja je i zrelija i veselija.
Dobro je sve to na duže staze. Kao i priličan povratak igre i volje, naravno nakon uklanjanja neželjenih drugih dimenzija. Unormališe li se po pitanju ishrane, iskoristi li ovo za odmor i pre svega povratak maksimalnog fitnesa i brzine... Setite se kako je odmor od 4 meseca omogućio Čiliću, uz sticaj okolnosti USA GS. I Troickom je odmor dao zalet da se, neverovatno, još jednom ispenje do pred vrh.
Neka fizio i npr. Vemić putuju - ali Mario i Andre su ključni u ovoj fazi da mu, kao normalni, kao zreli, kažu šta jeste šta nije. Da ga konfrontiraju iz najboljih namera, i da ne bulazni gde ne treba. Bogati su, nezavisni, a isto skroz znaju tenis - odlično. Samo dovoljno dug i dovoljno uspešan oporavak i biće Novak opet broj 1.

Vera

pre 6 godina

Lijepo je imati takvo prijateljstvo kao što je između njih dvojice.Nadam se da je Mario začepio usta svima koji su sumnjali u Noletovu povredu.Predivni momci obojica!

Dule Pop

pre 6 godina

Ono što mene muči u celoj priči je to da izgleda da Novak nije našao ni jednog stalnog trenera tj nije napravio ozbiljan tim. Agasi ne može stalno zbog nekih privatnih obaveza...drugi je zauzet na berzi...još samo da nađe nekog ko će stalno biti sa njim pa da najzad pokrene nešto. Ovako sve nešto privremeno i povremeno - to nije àešenje za njegove probleme. Kad još pomislim na Pepea i brata...naježim se jer izgledaju ko pokretni cirkus.

Ivan

pre 6 godina

Ovaj Mario Ančić baš gotivan momčina, ne zato što hvali Novaka već zato što je drugarčina, što govori istinu i što je emotivan i dobar čovek. I sve je u pravu što je rekao u ovom intervjuu. Apsolutno sve od reči do reči. Mora Novak da napravi dužu pauzu, njegova ogromna žrtva za ovaj sport je došla sada na naplatu, premorio se, i fizički i psihiči i neophodan mu je odmor i resetovanje. Nadam se da povreda lakta nije teže prirode ali se vidi da ju je zaista vukao već duže vreme samo nije hteo o tome da priča. Ta povreda lakta uz neke privatne probleme i emotivno pražnjenje je jedini razlog slabijih rezultata nakon osvajanja Rolan Garosa ali vratiće se Nole jači nego ikada, poput Rođe koji je nakon Vimbldona prošle godine i onog pada na travu Centralnog terena protiv Raonića u polufinalu kada su svi mislili da je kralj pao i da je to kraj njegove sportske karijere, ali je napravio pauzu do kraja godine i ove godine se vratio jači nego ikada, e to će i Nole da napravi i biće on opet onaj stari Bože zdravlja videćete. A Mario Ančić je pravi Super Mario hehehe jooooj kad se setim kada je odrao Rođu na Vimbldonu pre 15 ili nešto više godina, bilo je super! Samo Bože zdravlja i vraća se Nole sledeće sezone na teren jači i motivisaniji da uzme još neki Slem i dođe na br 1 više nego ikada. Imaće pred sobom sezonu skoro potpuno novu, sa minimalnim brojem poena koje mora da brani, nakon Vimbldona neće braniti niti jedan jedini poen, i veoma brzo se vraća u sam vrh videćete.

jo

pre 6 godina

Interesantno da Agasi nije jos uvek reagovao na povredu Novaka Dj.

Zivo me zanima sta ce reci. Jos nesto , zanima me kako je doslo do njihove saradnje obzirom da Novak vuce " hronicnu" povredu. Jel mu rekao u prvom razgovoru , voleo bih da te vidim u svom timu i jos nesto, vucem povredu lakta i ne mogu 100% da igram ali evo malo tablete snalazim se. Mozfa mu nije ni pomenuo povredu.

Falcon

pre 6 godina

Ma da, Novace odmori se, uzivaj sa porodicom i vrati se jaci. Drago mi je zbog ovakvog odnosa izmedju njih, mozemo toliko toga da naucimo, sa obe strane. Sportski pozdrav!

m

pre 6 godina

I naravno sada ce kojekavi znaci interpunkcije ? i njemu slicni da potrce i objasne kako Mario laze bas kao i Novak da bi prikrili kako je Nole pobegao od Federera.
Ovaj Mariov intervju je ujedno odgovor i svim onim koji su pricali kako je Novak prevario i Agasija i Maria i sponzora jer je cutao o povredi.
A i onim koji non stop trube kako je Novak folirant, nekorektan, neiskren i zato ga niko ne voli.
A ja se opet secam kako je Delpo svojevremeno pricao koliko mu Novak pruza podrsku u njegovom teskom periodu, evo sad i Ancic .
Novak cuti a vi i dalje pljujte jer vas jedino to cini srecnim.
(Novaku brz oporavak, 13. jul 2017 19:44)
Znaju oni vrlo dobro koja je sportska i ljudska velicina Novak Djokovic a to sto ih toliko boli i pece ta cinjenica samo govori o njima i njihovom kompleksu nize vrednosti, i ono cuveno balkansko-sunce tudjeg neba greje snaznije i lepse u sopstvenom mraku.

Novaku brz oporavak!

Wyatt Earp

pre 6 godina

Ančić: "Novaku čuvam leđa, ali zna da ne mogu da putujem"

Covece, koja izjava!? Pa Ancicu, ako vec tvrdis da nekome cuvas ledja, onda moras biti s' njim. Kako ces mu sacuvati ledja ako si ti u Njujorku ili Splitu, a on u Beogradu ili Monte Karlu?

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

Nikad ne znaš kada će te povreda stići. Trebao je jednostavno posle Garosa i vezana 4 u nizu da ode iz tenisa na godinu dana.Odmori organizam telo sebe familiju..
Teška vremena slede.Ovo sa Nadalom i Rođom i kao povredama baš i ne verujem.Povreda zna da uništi sportistu ili da nikad vise ne dođe na vrh.Dokaz je Del Potro. On je imao povredu šake. Pa jedna druga operacija i nikako da se vrati.Moze on svakog da dobije ali nemoze da uzme veliki turnir.Veliki je to napor.Svaka povreda ligamenata šake kolena ramena lakta kuka odvodi sportistu lagano u penziju.

Novaku brz oporavak

pre 6 godina

I naravno sada ce kojekavi znaci interpunkcije ? i njemu slicni da potrce i objasne kako Mario laze bas kao i Novak da bi prikrili kako je Nole pobegao od Federera.
Ovaj Mariov intervju je ujedno odgovor i svim onim koji su pricali kako je Novak prevario i Agasija i Maria i sponzora jer je cutao o povredi.
A i onim koji non stop trube kako je Novak folirant, nekorektan, neiskren i zato ga niko ne voli.
A ja se opet secam kako je Delpo svojevremeno pricao koliko mu Novak pruza podrsku u njegovom teskom periodu, evo sad i Ancic .
Novak cuti a vi i dalje pljujte jer vas jedino to cini srecnim.

marsal

pre 6 godina

Ovog coveka sam strasno voleo kao tenisera, po talentu je mogao ds se naosvaja GS, povrede i bolest ga sprecile. Po izjavama i ponasanju se prosto videlo da je dobar covek. Takav je i ostao.

Masha

pre 6 godina

Lep intervju. Drago mi je sto Nole ima takvog coveka uz sebe.

Nole, potpuno zaleci ruku, ako treba menjaj ishranu ili sta god lekari kazu, operacija itd, pa se vrati! Mi te cekamo! :)

Masha

pre 6 godina

Lep intervju. Drago mi je sto Nole ima takvog coveka uz sebe.

Nole, potpuno zaleci ruku, ako treba menjaj ishranu ili sta god lekari kazu, operacija itd, pa se vrati! Mi te cekamo! :)

marsal

pre 6 godina

Ovog coveka sam strasno voleo kao tenisera, po talentu je mogao ds se naosvaja GS, povrede i bolest ga sprecile. Po izjavama i ponasanju se prosto videlo da je dobar covek. Takav je i ostao.

Novaku brz oporavak

pre 6 godina

I naravno sada ce kojekavi znaci interpunkcije ? i njemu slicni da potrce i objasne kako Mario laze bas kao i Novak da bi prikrili kako je Nole pobegao od Federera.
Ovaj Mariov intervju je ujedno odgovor i svim onim koji su pricali kako je Novak prevario i Agasija i Maria i sponzora jer je cutao o povredi.
A i onim koji non stop trube kako je Novak folirant, nekorektan, neiskren i zato ga niko ne voli.
A ja se opet secam kako je Delpo svojevremeno pricao koliko mu Novak pruza podrsku u njegovom teskom periodu, evo sad i Ancic .
Novak cuti a vi i dalje pljujte jer vas jedino to cini srecnim.

Vera

pre 6 godina

Lijepo je imati takvo prijateljstvo kao što je između njih dvojice.Nadam se da je Mario začepio usta svima koji su sumnjali u Noletovu povredu.Predivni momci obojica!

Običan čovek

pre 6 godina

Ljudina Mario Ančić uvek otvoren, iskren, pošten, emotivan i dobar čovek. Šteta je velika što su ga povrede omele te je sportsku karijeru morao pre pre pre prerano da okonča zbog toga, inače bi na svom kontu imao nekoliko Slemova sasvim sigurno. Taj Mario Ančić je zbrisao Rođu na Vimbldonu kada je ovaj bio u naletu snage i talenta, i ko zna koliko bi ga još puta pobedio da ga ne ometoše povrede. Divnog prijatelja ima Nole alal mu vera.

Vraćaju se Nole i Ančić Super Mario opet dogodine po još Slemova i po br 1, slaviće se opet. Živeli. :-)

Ivan

pre 6 godina

Ovaj Mario Ančić baš gotivan momčina, ne zato što hvali Novaka već zato što je drugarčina, što govori istinu i što je emotivan i dobar čovek. I sve je u pravu što je rekao u ovom intervjuu. Apsolutno sve od reči do reči. Mora Novak da napravi dužu pauzu, njegova ogromna žrtva za ovaj sport je došla sada na naplatu, premorio se, i fizički i psihiči i neophodan mu je odmor i resetovanje. Nadam se da povreda lakta nije teže prirode ali se vidi da ju je zaista vukao već duže vreme samo nije hteo o tome da priča. Ta povreda lakta uz neke privatne probleme i emotivno pražnjenje je jedini razlog slabijih rezultata nakon osvajanja Rolan Garosa ali vratiće se Nole jači nego ikada, poput Rođe koji je nakon Vimbldona prošle godine i onog pada na travu Centralnog terena protiv Raonića u polufinalu kada su svi mislili da je kralj pao i da je to kraj njegove sportske karijere, ali je napravio pauzu do kraja godine i ove godine se vratio jači nego ikada, e to će i Nole da napravi i biće on opet onaj stari Bože zdravlja videćete. A Mario Ančić je pravi Super Mario hehehe jooooj kad se setim kada je odrao Rođu na Vimbldonu pre 15 ili nešto više godina, bilo je super! Samo Bože zdravlja i vraća se Nole sledeće sezone na teren jači i motivisaniji da uzme još neki Slem i dođe na br 1 više nego ikada. Imaće pred sobom sezonu skoro potpuno novu, sa minimalnim brojem poena koje mora da brani, nakon Vimbldona neće braniti niti jedan jedini poen, i veoma brzo se vraća u sam vrh videćete.

Dule Pop

pre 6 godina

Ono što mene muči u celoj priči je to da izgleda da Novak nije našao ni jednog stalnog trenera tj nije napravio ozbiljan tim. Agasi ne može stalno zbog nekih privatnih obaveza...drugi je zauzet na berzi...još samo da nađe nekog ko će stalno biti sa njim pa da najzad pokrene nešto. Ovako sve nešto privremeno i povremeno - to nije àešenje za njegove probleme. Kad još pomislim na Pepea i brata...naježim se jer izgledaju ko pokretni cirkus.

znanje-imanje

pre 6 godina

Mario je bio stvoren da osvaja baš Wimbldon. Prosto je rođen sa onakvom servom i prirodnim forhendom. On je skoro pa odmah dostigao nivo koji je npr. Raonić jedva u zadnjih par godina. A tek je pred njim bilo ono najbolje. Nepravično je svaki put kada zdravlje otera igrače - ali ako mi je za nekog to teško palo to je baš za Maria.
Odmah se videlo da je dečko skroz zdrav u glavi i da ima prirodnu, urođenu lakoću, da tako kažem eleganciju ponašanja. Iako sam znao za igračku i ljudsku vezu bio sam iznenađen ovim baš uključenjem u tim. Isto kao i za Agasija. Obojicu doživljavam u stvari kao krajnje pozitivnu promenu. Prethodna ekipa bila je savršena i maksimalna - ali su bili i previše odani Novaku. Ovi su spram toga relacija koja je i zrelija i veselija.
Dobro je sve to na duže staze. Kao i priličan povratak igre i volje, naravno nakon uklanjanja neželjenih drugih dimenzija. Unormališe li se po pitanju ishrane, iskoristi li ovo za odmor i pre svega povratak maksimalnog fitnesa i brzine... Setite se kako je odmor od 4 meseca omogućio Čiliću, uz sticaj okolnosti USA GS. I Troickom je odmor dao zalet da se, neverovatno, još jednom ispenje do pred vrh.
Neka fizio i npr. Vemić putuju - ali Mario i Andre su ključni u ovoj fazi da mu, kao normalni, kao zreli, kažu šta jeste šta nije. Da ga konfrontiraju iz najboljih namera, i da ne bulazni gde ne treba. Bogati su, nezavisni, a isto skroz znaju tenis - odlično. Samo dovoljno dug i dovoljno uspešan oporavak i biće Novak opet broj 1.

m

pre 6 godina

I naravno sada ce kojekavi znaci interpunkcije ? i njemu slicni da potrce i objasne kako Mario laze bas kao i Novak da bi prikrili kako je Nole pobegao od Federera.
Ovaj Mariov intervju je ujedno odgovor i svim onim koji su pricali kako je Novak prevario i Agasija i Maria i sponzora jer je cutao o povredi.
A i onim koji non stop trube kako je Novak folirant, nekorektan, neiskren i zato ga niko ne voli.
A ja se opet secam kako je Delpo svojevremeno pricao koliko mu Novak pruza podrsku u njegovom teskom periodu, evo sad i Ancic .
Novak cuti a vi i dalje pljujte jer vas jedino to cini srecnim.
(Novaku brz oporavak, 13. jul 2017 19:44)
Znaju oni vrlo dobro koja je sportska i ljudska velicina Novak Djokovic a to sto ih toliko boli i pece ta cinjenica samo govori o njima i njihovom kompleksu nize vrednosti, i ono cuveno balkansko-sunce tudjeg neba greje snaznije i lepse u sopstvenom mraku.

Novaku brz oporavak!

Falcon

pre 6 godina

Ma da, Novace odmori se, uzivaj sa porodicom i vrati se jaci. Drago mi je zbog ovakvog odnosa izmedju njih, mozemo toliko toga da naucimo, sa obe strane. Sportski pozdrav!

Herkul Poaro

pre 6 godina

Ja kad vidim ovakve kilometarske komentare pomislim kako ove ljude ne mrzi da toliko pisu pa i ne citam sta su napisali, samo lupim plus za trud :)

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

Nikad ne znaš kada će te povreda stići. Trebao je jednostavno posle Garosa i vezana 4 u nizu da ode iz tenisa na godinu dana.Odmori organizam telo sebe familiju..
Teška vremena slede.Ovo sa Nadalom i Rođom i kao povredama baš i ne verujem.Povreda zna da uništi sportistu ili da nikad vise ne dođe na vrh.Dokaz je Del Potro. On je imao povredu šake. Pa jedna druga operacija i nikako da se vrati.Moze on svakog da dobije ali nemoze da uzme veliki turnir.Veliki je to napor.Svaka povreda ligamenata šake kolena ramena lakta kuka odvodi sportistu lagano u penziju.

dominus

pre 6 godina

Sad treba da ispravi grešku iz prethodne godine. Da uzme 3 meseca odmora (u zavisnosti od situacije, do januara sledeće godine) i potpuno se oporavi, jer je povreda zeznuta. Zahteva duže mirovanje, malo i glavu da ohladi :) pa od januara u nove avanture.

jo

pre 6 godina

Interesantno da Agasi nije jos uvek reagovao na povredu Novaka Dj.

Zivo me zanima sta ce reci. Jos nesto , zanima me kako je doslo do njihove saradnje obzirom da Novak vuce " hronicnu" povredu. Jel mu rekao u prvom razgovoru , voleo bih da te vidim u svom timu i jos nesto, vucem povredu lakta i ne mogu 100% da igram ali evo malo tablete snalazim se. Mozfa mu nije ni pomenuo povredu.

Wyatt Earp

pre 6 godina

Ančić: "Novaku čuvam leđa, ali zna da ne mogu da putujem"

Covece, koja izjava!? Pa Ancicu, ako vec tvrdis da nekome cuvas ledja, onda moras biti s' njim. Kako ces mu sacuvati ledja ako si ti u Njujorku ili Splitu, a on u Beogradu ili Monte Karlu?

tennis

pre 6 godina

Kao zanimljivost ovog meča sa Berdihom, kad je Nole još uvek bio na terenu posle predaje, ova dvojica, Mario i Agasi, već su ekspresno mrknuli, u stilu, pa nek se sad sam snalazi.
Pih, kakvi treneri su to, sezonski ...

Josip

pre 6 godina

Novak ce se vratiti na vrh, to nije upitno. On je klasa Agassija, Samprasa, Nadala.. a još je relativno mlad i sigurno će osvojiti još nekoliko Grand Slamova. Bitno je da zalječi ozljedu koja očito nije toliko bezazlena i traje duže vrijeme. Sretno Đokoviću !

Dunlop Pro

pre 6 godina

(Petar fini, 14. jul 2017 00:43)
Novak će biti po mnogo čemu upamćen. Npr jedini u istoriji tenisa sa sva 4 slema za redom na 3 različite podloge. Po najboljoj sezoni ikada, nezabeleženoj dominaciji - 3 slema, 6 Mastersa, Završni masters, 15 uzastopnih finala, sva finala svih velikih turnira, 16970 poena, 31 top10 pobeda (Federer u svojoj najboljoj sezoni ih je imao samo 19). Po tolikom broju legendarnih epskih mečeva, po najvećim rivalstvima u istoriji tenisa i po broju mečeva i po kvalitetu, po insane reternu, po pokrivanju terena i proklizavanju nezabeleženom u istoriji igre. Po spašavanju toliko meč lopti u velikim mečevima, po.... ma mrzi me pisati dalje.... da skratim, biće upamćen kao jedan od navećih ikada. Rame uz rame sa Federerom, Nadalom, Lejverom, Samprasom. Što kaže JohnyMack, poređajte ih kako hoćete.

Ztsn

pre 6 godina

Nije uzimao druge trenere i pravio tim na duze jer je znao kad mu se zena poradja. Tenis mu nije na prvomestu od kada je otisla pre proslogodisnjeg wmbldna u ekvador.nece vise da je sampion i svaler hoce malo da je muz i tata i rekreativac. Sve isplanirao i svojom slobodnom voljom uz zeninu ppmoc.legitimno.ali popisao samog sebe i prethodnih 30god

šetač

pre 6 godina

Ako ništa drugo Nole ne treba da brine za leđa. Žao mi je, Nole je mogao da postane najveći, ali nema za čim da žali ionako je napravio izuzetni karijeru.

Petar fini

pre 6 godina

Ja mislim ipak da se polako blizi kraj jedne velike karijere.
Federer ce biti upamcen kao kralj tenisa,a Novak kao kralj Mastersa,kazem kao kralj Mastersa jer cinjenica je da ih ima previse u odnosu na broj Gren Slemova,al zato je Fedex faca 26 Mastersa,a od ponedeljka i 19 Gren Slemova.

Shon shan

pre 6 godina

Novak ce se vratiti na vrh, to nije upitno. On je klasa Agassija, Samprasa, Nadala.. a još je relativno mlad i sigurno će osvojiti još nekoliko Grand Slamova. Bitno je da zalječi ozljedu koja očito nije toliko bezazlena i traje duže vrijeme. Sretno Đokoviću !
(Josip, 14. jul 2017 00:03)

Sta mu vredi sto ce osvojiti te Gren Slemove,kada nema ni minimalne sanse da stigne 19 Rogerovih.
Povukao se sad,ili za 3-4 godine,isto mu dodje,Fedex ostaje faca sa 20+ Slemova.
Cak sta vise,mislim da je Novaku najbolje da se povuce sada,dok ima najbolji procenat pobeda u istoriji,i pozitivan skor sa Federerom i Nadalom,a ne ovako,moze igrati jos 4-5 godina,samo sto ce mu te sezone izgledati kao ova sad,s'tim sto ce mu maksimum biti jedan 1 Slem godisnje.
Novak je digo ruke od vrhunskog tenisa,na kraju krajeva o cemu mi ovde na sajtu vise uzalud i diskutujemo,kada je Novak na kraju prosle sezone fino rekao:"Tenis mi vise nije na prvom mestu".

MaironDrake

pre 6 godina

Pa povreda lakta ne moze da ga ometa u recimo kondicionim priprema. Naravno da ne moze da izvede sve ono sto bi mogao da ima zdrav lakat, ali ipak pauza od 6 meseci je nepotrebna...

VUK

pre 6 godina

@Ztsn...i da si 100% u pravu , popišao je sam 12 godina živita punoletne osobe. Pred njim su decenije života kao roditelja i muža i rekreativca. Kada je trebalo , on je uzeo i pare 8 trofeje..i kako ti kaže bio švaler. Danas svojom voljom to neće. Bolje to raditi sa 25 godina..nego kao većina muškaraca , početi švalerski život u 45 godina .

hebe lud-zbunjenog

pre 6 godina

Mario,tvoje reči bi mozda i imale tezinu...kad ne bi znali tko ti je sef.
Pitam se onako bezveze...sto se u narodu kaze...kod svaba uvek red rad i disciplina??? A taj isti Beker izleti ko tica..nakon nakvih uspesnih sezona i 6 GSa.

Wyatt Earp

pre 6 godina

Ančić: "Novaku čuvam leđa, ali zna da ne mogu da putujem"

Covece, koja izjava!? Pa Ancicu, ako vec tvrdis da nekome cuvas ledja, onda moras biti s' njim. Kako ces mu sacuvati ledja ako si ti u Njujorku ili Splitu, a on u Beogradu ili Monte Karlu?

tennis

pre 6 godina

Kao zanimljivost ovog meča sa Berdihom, kad je Nole još uvek bio na terenu posle predaje, ova dvojica, Mario i Agasi, već su ekspresno mrknuli, u stilu, pa nek se sad sam snalazi.
Pih, kakvi treneri su to, sezonski ...

jo

pre 6 godina

Interesantno da Agasi nije jos uvek reagovao na povredu Novaka Dj.

Zivo me zanima sta ce reci. Jos nesto , zanima me kako je doslo do njihove saradnje obzirom da Novak vuce " hronicnu" povredu. Jel mu rekao u prvom razgovoru , voleo bih da te vidim u svom timu i jos nesto, vucem povredu lakta i ne mogu 100% da igram ali evo malo tablete snalazim se. Mozfa mu nije ni pomenuo povredu.

Novaku brz oporavak

pre 6 godina

I naravno sada ce kojekavi znaci interpunkcije ? i njemu slicni da potrce i objasne kako Mario laze bas kao i Novak da bi prikrili kako je Nole pobegao od Federera.
Ovaj Mariov intervju je ujedno odgovor i svim onim koji su pricali kako je Novak prevario i Agasija i Maria i sponzora jer je cutao o povredi.
A i onim koji non stop trube kako je Novak folirant, nekorektan, neiskren i zato ga niko ne voli.
A ja se opet secam kako je Delpo svojevremeno pricao koliko mu Novak pruza podrsku u njegovom teskom periodu, evo sad i Ancic .
Novak cuti a vi i dalje pljujte jer vas jedino to cini srecnim.

Vera

pre 6 godina

Lijepo je imati takvo prijateljstvo kao što je između njih dvojice.Nadam se da je Mario začepio usta svima koji su sumnjali u Noletovu povredu.Predivni momci obojica!

Običan čovek

pre 6 godina

Ljudina Mario Ančić uvek otvoren, iskren, pošten, emotivan i dobar čovek. Šteta je velika što su ga povrede omele te je sportsku karijeru morao pre pre pre prerano da okonča zbog toga, inače bi na svom kontu imao nekoliko Slemova sasvim sigurno. Taj Mario Ančić je zbrisao Rođu na Vimbldonu kada je ovaj bio u naletu snage i talenta, i ko zna koliko bi ga još puta pobedio da ga ne ometoše povrede. Divnog prijatelja ima Nole alal mu vera.

Vraćaju se Nole i Ančić Super Mario opet dogodine po još Slemova i po br 1, slaviće se opet. Živeli. :-)

Ivan

pre 6 godina

Ovaj Mario Ančić baš gotivan momčina, ne zato što hvali Novaka već zato što je drugarčina, što govori istinu i što je emotivan i dobar čovek. I sve je u pravu što je rekao u ovom intervjuu. Apsolutno sve od reči do reči. Mora Novak da napravi dužu pauzu, njegova ogromna žrtva za ovaj sport je došla sada na naplatu, premorio se, i fizički i psihiči i neophodan mu je odmor i resetovanje. Nadam se da povreda lakta nije teže prirode ali se vidi da ju je zaista vukao već duže vreme samo nije hteo o tome da priča. Ta povreda lakta uz neke privatne probleme i emotivno pražnjenje je jedini razlog slabijih rezultata nakon osvajanja Rolan Garosa ali vratiće se Nole jači nego ikada, poput Rođe koji je nakon Vimbldona prošle godine i onog pada na travu Centralnog terena protiv Raonića u polufinalu kada su svi mislili da je kralj pao i da je to kraj njegove sportske karijere, ali je napravio pauzu do kraja godine i ove godine se vratio jači nego ikada, e to će i Nole da napravi i biće on opet onaj stari Bože zdravlja videćete. A Mario Ančić je pravi Super Mario hehehe jooooj kad se setim kada je odrao Rođu na Vimbldonu pre 15 ili nešto više godina, bilo je super! Samo Bože zdravlja i vraća se Nole sledeće sezone na teren jači i motivisaniji da uzme još neki Slem i dođe na br 1 više nego ikada. Imaće pred sobom sezonu skoro potpuno novu, sa minimalnim brojem poena koje mora da brani, nakon Vimbldona neće braniti niti jedan jedini poen, i veoma brzo se vraća u sam vrh videćete.

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

Nikad ne znaš kada će te povreda stići. Trebao je jednostavno posle Garosa i vezana 4 u nizu da ode iz tenisa na godinu dana.Odmori organizam telo sebe familiju..
Teška vremena slede.Ovo sa Nadalom i Rođom i kao povredama baš i ne verujem.Povreda zna da uništi sportistu ili da nikad vise ne dođe na vrh.Dokaz je Del Potro. On je imao povredu šake. Pa jedna druga operacija i nikako da se vrati.Moze on svakog da dobije ali nemoze da uzme veliki turnir.Veliki je to napor.Svaka povreda ligamenata šake kolena ramena lakta kuka odvodi sportistu lagano u penziju.

znanje-imanje

pre 6 godina

Mario je bio stvoren da osvaja baš Wimbldon. Prosto je rođen sa onakvom servom i prirodnim forhendom. On je skoro pa odmah dostigao nivo koji je npr. Raonić jedva u zadnjih par godina. A tek je pred njim bilo ono najbolje. Nepravično je svaki put kada zdravlje otera igrače - ali ako mi je za nekog to teško palo to je baš za Maria.
Odmah se videlo da je dečko skroz zdrav u glavi i da ima prirodnu, urođenu lakoću, da tako kažem eleganciju ponašanja. Iako sam znao za igračku i ljudsku vezu bio sam iznenađen ovim baš uključenjem u tim. Isto kao i za Agasija. Obojicu doživljavam u stvari kao krajnje pozitivnu promenu. Prethodna ekipa bila je savršena i maksimalna - ali su bili i previše odani Novaku. Ovi su spram toga relacija koja je i zrelija i veselija.
Dobro je sve to na duže staze. Kao i priličan povratak igre i volje, naravno nakon uklanjanja neželjenih drugih dimenzija. Unormališe li se po pitanju ishrane, iskoristi li ovo za odmor i pre svega povratak maksimalnog fitnesa i brzine... Setite se kako je odmor od 4 meseca omogućio Čiliću, uz sticaj okolnosti USA GS. I Troickom je odmor dao zalet da se, neverovatno, još jednom ispenje do pred vrh.
Neka fizio i npr. Vemić putuju - ali Mario i Andre su ključni u ovoj fazi da mu, kao normalni, kao zreli, kažu šta jeste šta nije. Da ga konfrontiraju iz najboljih namera, i da ne bulazni gde ne treba. Bogati su, nezavisni, a isto skroz znaju tenis - odlično. Samo dovoljno dug i dovoljno uspešan oporavak i biće Novak opet broj 1.

m

pre 6 godina

I naravno sada ce kojekavi znaci interpunkcije ? i njemu slicni da potrce i objasne kako Mario laze bas kao i Novak da bi prikrili kako je Nole pobegao od Federera.
Ovaj Mariov intervju je ujedno odgovor i svim onim koji su pricali kako je Novak prevario i Agasija i Maria i sponzora jer je cutao o povredi.
A i onim koji non stop trube kako je Novak folirant, nekorektan, neiskren i zato ga niko ne voli.
A ja se opet secam kako je Delpo svojevremeno pricao koliko mu Novak pruza podrsku u njegovom teskom periodu, evo sad i Ancic .
Novak cuti a vi i dalje pljujte jer vas jedino to cini srecnim.
(Novaku brz oporavak, 13. jul 2017 19:44)
Znaju oni vrlo dobro koja je sportska i ljudska velicina Novak Djokovic a to sto ih toliko boli i pece ta cinjenica samo govori o njima i njihovom kompleksu nize vrednosti, i ono cuveno balkansko-sunce tudjeg neba greje snaznije i lepse u sopstvenom mraku.

Novaku brz oporavak!

Dule Pop

pre 6 godina

Ono što mene muči u celoj priči je to da izgleda da Novak nije našao ni jednog stalnog trenera tj nije napravio ozbiljan tim. Agasi ne može stalno zbog nekih privatnih obaveza...drugi je zauzet na berzi...još samo da nađe nekog ko će stalno biti sa njim pa da najzad pokrene nešto. Ovako sve nešto privremeno i povremeno - to nije àešenje za njegove probleme. Kad još pomislim na Pepea i brata...naježim se jer izgledaju ko pokretni cirkus.

Masha

pre 6 godina

Lep intervju. Drago mi je sto Nole ima takvog coveka uz sebe.

Nole, potpuno zaleci ruku, ako treba menjaj ishranu ili sta god lekari kazu, operacija itd, pa se vrati! Mi te cekamo! :)

Falcon

pre 6 godina

Ma da, Novace odmori se, uzivaj sa porodicom i vrati se jaci. Drago mi je zbog ovakvog odnosa izmedju njih, mozemo toliko toga da naucimo, sa obe strane. Sportski pozdrav!

marsal

pre 6 godina

Ovog coveka sam strasno voleo kao tenisera, po talentu je mogao ds se naosvaja GS, povrede i bolest ga sprecile. Po izjavama i ponasanju se prosto videlo da je dobar covek. Takav je i ostao.

Petar fini

pre 6 godina

Ja mislim ipak da se polako blizi kraj jedne velike karijere.
Federer ce biti upamcen kao kralj tenisa,a Novak kao kralj Mastersa,kazem kao kralj Mastersa jer cinjenica je da ih ima previse u odnosu na broj Gren Slemova,al zato je Fedex faca 26 Mastersa,a od ponedeljka i 19 Gren Slemova.

MaironDrake

pre 6 godina

Pa povreda lakta ne moze da ga ometa u recimo kondicionim priprema. Naravno da ne moze da izvede sve ono sto bi mogao da ima zdrav lakat, ali ipak pauza od 6 meseci je nepotrebna...

Herkul Poaro

pre 6 godina

Ja kad vidim ovakve kilometarske komentare pomislim kako ove ljude ne mrzi da toliko pisu pa i ne citam sta su napisali, samo lupim plus za trud :)

Ztsn

pre 6 godina

Nije uzimao druge trenere i pravio tim na duze jer je znao kad mu se zena poradja. Tenis mu nije na prvomestu od kada je otisla pre proslogodisnjeg wmbldna u ekvador.nece vise da je sampion i svaler hoce malo da je muz i tata i rekreativac. Sve isplanirao i svojom slobodnom voljom uz zeninu ppmoc.legitimno.ali popisao samog sebe i prethodnih 30god

Shon shan

pre 6 godina

Novak ce se vratiti na vrh, to nije upitno. On je klasa Agassija, Samprasa, Nadala.. a još je relativno mlad i sigurno će osvojiti još nekoliko Grand Slamova. Bitno je da zalječi ozljedu koja očito nije toliko bezazlena i traje duže vrijeme. Sretno Đokoviću !
(Josip, 14. jul 2017 00:03)

Sta mu vredi sto ce osvojiti te Gren Slemove,kada nema ni minimalne sanse da stigne 19 Rogerovih.
Povukao se sad,ili za 3-4 godine,isto mu dodje,Fedex ostaje faca sa 20+ Slemova.
Cak sta vise,mislim da je Novaku najbolje da se povuce sada,dok ima najbolji procenat pobeda u istoriji,i pozitivan skor sa Federerom i Nadalom,a ne ovako,moze igrati jos 4-5 godina,samo sto ce mu te sezone izgledati kao ova sad,s'tim sto ce mu maksimum biti jedan 1 Slem godisnje.
Novak je digo ruke od vrhunskog tenisa,na kraju krajeva o cemu mi ovde na sajtu vise uzalud i diskutujemo,kada je Novak na kraju prosle sezone fino rekao:"Tenis mi vise nije na prvom mestu".

hebe lud-zbunjenog

pre 6 godina

Mario,tvoje reči bi mozda i imale tezinu...kad ne bi znali tko ti je sef.
Pitam se onako bezveze...sto se u narodu kaze...kod svaba uvek red rad i disciplina??? A taj isti Beker izleti ko tica..nakon nakvih uspesnih sezona i 6 GSa.

dominus

pre 6 godina

Sad treba da ispravi grešku iz prethodne godine. Da uzme 3 meseca odmora (u zavisnosti od situacije, do januara sledeće godine) i potpuno se oporavi, jer je povreda zeznuta. Zahteva duže mirovanje, malo i glavu da ohladi :) pa od januara u nove avanture.

šetač

pre 6 godina

Ako ništa drugo Nole ne treba da brine za leđa. Žao mi je, Nole je mogao da postane najveći, ali nema za čim da žali ionako je napravio izuzetni karijeru.

Dunlop Pro

pre 6 godina

(Petar fini, 14. jul 2017 00:43)
Novak će biti po mnogo čemu upamćen. Npr jedini u istoriji tenisa sa sva 4 slema za redom na 3 različite podloge. Po najboljoj sezoni ikada, nezabeleženoj dominaciji - 3 slema, 6 Mastersa, Završni masters, 15 uzastopnih finala, sva finala svih velikih turnira, 16970 poena, 31 top10 pobeda (Federer u svojoj najboljoj sezoni ih je imao samo 19). Po tolikom broju legendarnih epskih mečeva, po najvećim rivalstvima u istoriji tenisa i po broju mečeva i po kvalitetu, po insane reternu, po pokrivanju terena i proklizavanju nezabeleženom u istoriji igre. Po spašavanju toliko meč lopti u velikim mečevima, po.... ma mrzi me pisati dalje.... da skratim, biće upamćen kao jedan od navećih ikada. Rame uz rame sa Federerom, Nadalom, Lejverom, Samprasom. Što kaže JohnyMack, poređajte ih kako hoćete.

Josip

pre 6 godina

Novak ce se vratiti na vrh, to nije upitno. On je klasa Agassija, Samprasa, Nadala.. a još je relativno mlad i sigurno će osvojiti još nekoliko Grand Slamova. Bitno je da zalječi ozljedu koja očito nije toliko bezazlena i traje duže vrijeme. Sretno Đokoviću !

VUK

pre 6 godina

@Ztsn...i da si 100% u pravu , popišao je sam 12 godina živita punoletne osobe. Pred njim su decenije života kao roditelja i muža i rekreativca. Kada je trebalo , on je uzeo i pare 8 trofeje..i kako ti kaže bio švaler. Danas svojom voljom to neće. Bolje to raditi sa 25 godina..nego kao većina muškaraca , početi švalerski život u 45 godina .