Nova vest
Tenis

Subota, 08.07.2017.

23:15

Heroj dana: Uljez među najboljih 16

Pomalo neočekivano, Francuz Adrijan Manarino stigao je do osmine finala Vimbldona.

Izvor: AK

Autor: AK

Heroj dana: Uljez među najboljih 16
Foto: Getty images

Trenutno 51. teniser sveta ponovio je svoj najveći uspeh sa nekog Grend slema, koji je ostvario samo jednom do sada, upravo u Londonu pre četiri godine.

Nekada 27. igrač na ATP listi, već godinama je na teniskoj marginali, ali je u subotu dobio maraton u pet setova posle dva preokreta.

Savladao je favorizovanog zemljaka Gaela Monfisa i 7:6, 4:6, 5:7, 6:3, 6:2 i izborio duel sa Novakom Đokovićem. Biće mu to tek drugi nastup u drugoj nedelji GS u karijeri.

Na njegovu žalost, ili sreću, ima iskustvo sa Đokovićem sa terena Ol Ingland Klaba, jer ga je Srbin pre godinu dana eliminisao u drugoj rundi u tri seta.

"Prošle godine Đoković je bio nedodirljiv, ali kada igra loše spada u rang Top 20 igrača, a ja kad igram dobro vredim za Top 20 igrača. Videćemo", rekao je Manarino.

U 2017. je ostvario 12 pobeda na 27 mečeva, u karijeri ima skor 115-151, nije osvojio nijednu titulu, ali je zaradio skoro 4 miliona dolara od turnira.

"Manarino je pobedio Monfisa, igrao je finale u Turskoj. U odbroj je formi. I ja sam, takođe. Nadam se da ću zadržati ovaj nivo. Biće drugačije, on je levoruk, imao odličan slajs servis, nezgodan je. Mislim da je njegova igra idealna za ovakvu podlogu, za niske, ravne udarce. Dobro se kreće iz uzvraća", rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve