Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.07.2016.

17:28

Rodik: U ovom trenutku Novak je najveći

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik smatra da je Novak Đoković ozbiljan kandidat za titulu najboljeg igrača u istoriji tog sporta.

Izvor: B92

Autor:B92

Rodik: U ovom trenutku Novak je najveći
Getty images

Srpski igrač dominira svetskim tenisom od 2011. godine i sve više se približava brojkama Rodžera Federera koga su mnogi smatrali najvećim do pojave Đokovića i Nadala.

Federer ima najviše osvojenih Gren slemova (17), ali mu u prilig ne ide što je od Đokovića i Nadala gubio većinu najvažnijih mečeva u karijeri.

„To je kao kada želite da uporedite filmove, a niste odgledali poslednjih 20% velikih filmova. U ovom trenutku, ako gledate samo brojke, Rodžer je očigledno tu. Ima pet Gren slemova više od Novaka i to je dosta. Ali, Novak je u ovom trenutku u žiži. On je u ovom trenutku najveći. Rodžer će vam prvi reći da trenutno nije najbolji na svetu. Pokušavamo da predvidimo kraj, a to je teško. Mislim da je uzbudljivo i da je realno da se o tome govori. To samo pokazuje koliko je dobar Đoković, kada je uspeo da se ugura u ovu priču“, smatra Rodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve