Nova vest
Tenis

Subota, 02.07.2016.

10:15

Federer: Zaneli smo se, Novak nije nepobediv

Rodžer Federer, treći teniser sveta, kaže da je partija Sema Kverija pokazatelj da su sve svi u tenisom svetu zaneli i da Novak Đoković nije nepobediv.

Izvor:

Autor:

Federer: Zaneli smo se, Novak nije nepobediv
Beta/AP

"Jasno mi je da smo se zaneli, pošto mislimo da ga je nemoguće pobediti, kao i sve što ide uz to. On je očigledno pobediv. To nije nemoguće. Jedino što je nemoguće jeste da pobedite u 200 uzastopnih mečeva. Morate da pretrpite poraze, ali on još uvek nije izgubio i to je sjajna stvar za njega. I dalje ima šansu da se izvuče", rekao je Federer.

Najbolji teniser i sportista planete izgubio je prva dva seta u trećem kolu Vimbldona protiv visokog Amerikanca, ali je njihov susret prekinut zbog mraka, pa će biti nastavljen od 13 časova.

"Biće dosta drugačije kada nastave okršaj. Možda će biti i vetrovito, u svakom slučaju – totalno drugačije okolnosti. Takođe, Sem je i dalje jako daleko od trijumfa, pogotovo kada uzmete Novakov učinak na Slemovima prethodnih godina. Obojica su svesna toga. Biće veoma zanimljiv nastavak, u to nema sumnje, a ostaje da vidimo kako će Novak odgovoriti", zaključio je Rodžer.

Švajcarac je bez većih problema savladao Danijela Evansa u tri seta (6:4, 6:2, 6:2) i tako nastavio put ka rekordnom osmom trofeju na terenima Old Ingland Klaba, a rival u narednoj rundi biće mu bolji iz duela između Stiva Džonsona iz SAD i Bugarina Grigora Dimitrova.

S druge strane, ukoliko Đoković napravi novi neverovatni preokret, dvojica velikih rivala mogla bi da se sastanu u polufinalu trećeg Gren slema sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

235 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve