Nova vest
Tenis

Petak, 01.07.2016.

18:00

Novak gubi 2-0 u setovima, nastavak u 13.00

Novak Đoković gubi sa 2-0 (7:6, 6:1) u setovima protiv Sema Kverija u trećem kolu Vimbldona, njihov meč prekinut je zbog kiše i biće nastavljen u subotu (13h).

Izvor: MN

Autor: MN

Novak gubi 2-0 u setovima, nastavak u 13.00
Getty Images

Duel na terenu broj 1 kasnio je zbog padavina, ali i dugog meča koje su odigrale Venus Vilijams i Darija Kasatkina.

Đoković nije imao rešenja za odličnu igru Sema Kverija, prvi set završen je tek posle taj brejka. Amerikanac bio je nezaustavljiv u nastavku, prepustio je srpskom teniseru samo jedan gem i stekao veliku prednost.

Odmah po završetku drugog seta počela je kiša, meč je prekinut, na sreću po Novaka Đokovića, koji će imati priliku da se konsoliduje i pokuša da napravi veliki preokret.

Prema propozicijama Gren slemova, svaki od Top 4 igrača mora da odigra barem jedan meč na terenu koji nije Centralni, pa je na Đokovića došao red u trećoj rundi.

Ovo je njihov jubilarni deseti duel, a srpski igrač pobedio je osam puta, a u seriji je od četiri uzastopna trijumfa. Pobednik ovog meča u sledećem kolu ide na boljeg iz francuskog derbija Pjer-Ig Erber – Nikolas Mau.

Tok meča:

Sam početak susreta obeležili su dobri servisi i as udarci i jednog i drugog igrača. Kveri manje greši i svoje servis gemove dobijao je sa nulom, pa u prvih pet gemova nije bilo ni brejk šansi - 2:2. Kveriju forhend dobro funkcioniše, muči Đokovića i na njegov servis, ali mu srpski teniser ne dozvoljava da stigne do brejka.

Tek u osmom gemu Đoković osvaja prvi poen kada je servirao Kveri, a do njega je došao greškom rivala. Ipak, Amerikanac lako osvaja naredne poene i poravnava na 4:4.

I u nastavku se nije mnogo toga menjao, Kveri je razigran, a snažnim servisima i dalje nastavlja da muči srpskog tenisera – 5:5. Prvi reket sveta ne uspeva da uspostavi pravi ritam, a teško osvaja poene i na svoj servis, pa u 11. gemu Kveri stiže do tri uzastopne brejk lopte.

Kod prve dve je pogrešio, a zatim Đoković odličnim as udarcem poravnava na 40:40. Potom Kveri napada i tera Novaka da izbaci loptu u aut za novu šansu, ali i on greši. Najteži gem u dosadašnjem toku meča konačno dobija srpski teniser - 6:5. Još jednim savršenim gemom Kveri obezbeđuje taj brejk prvog seta.

Mini brejk napravio je Kveri u taj brejku i prvi stigao d dve set lopte. Sjajnom digaonalnom na mreži Đoković prvu spsasava, a zatim Kveri izbacuje loptu u aut za 6:6. Nastavila se velike borba, Amerikanac dolazi i do treće set lopte i koristi je za vođstvo u setovima 7:6.

Đoković je nešto bolje počeo drugi set. Konačno je i on osvojio jedan gem bez izgubljenog poena, a onda je došao do prve brejk lopte na meču. Ipak, nije je iskoristio, iako se činilo da je srpski teniser uspeo da se konsoliduje desilo se suprotno.

Kveri za sada ima odgovor na sve Novakove pokušaje, u naletu pravi brejk, igra veoma dobro i odmah uspeva da ga potvrdi za 4:1. Nije posustao ni u narednom servis-gemu Đokovića, imao je 40:0, smanjio je na 40:15, a onda na izlasku na mrežu ne uspeva da prebaci lopticu, pa Kveri servira za drugi set. Sve mu je išlo od druge, snažnim servisom dolazi do dve set lopte, prvu Novak spasava, ali novim asom vodi 2-0 u setovima - 6:1.

Odmah po završetku seta oblaci su se nadvili nad Kompleksom, počela je kiša i meč je prekinut. Ovo mnogo više odgovara Novaku Đokoviću, s obzirom da će meč biti nastavljen u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

336 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve