Nova vest
Tenis

Utorak, 28.06.2016.

18:13

Troicki: Nadao sam se revanšu, ali i Ramos je dobar

Viktor Troicki bio je zadovoljan svojom igrom u prvom kolu Vimbldona i trijumfom nad Francuzom Lamasinom 6:4, 6:2, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Troicki: Nadao sam se revanšu, ali i Ramos je dobar

“Dobro je što sam lako pobedio – nisam znao šta da očekujem jer ga ne poznajem, ali prošao je kvalifikacije. Mislim da sam igrao solidno i videlo se da sam iskusniji – servis mi je bio dobar, u nekim trenucima sam možda bio malo opušteniji nego što je trebalo, ali sve je prošlo kako treba, brzo sam završio“.

Od našeg izveštača iz Londona Saše Ozma

U drugoj rundi Troicki će se sastati sa Špancem Albertom Ramosom, koji je izbacio Vašeka Pospišila – upravo je Kanađanin savladao Viktora prošle godine u osmini finala.

“Iznenađenje, po mom mišljenju, baš sam bio motivisan da se revanširam Pospišilu. Ramos je inače specijalista za šljaku, igrao je četvrtfinale Rolan Garosa, definitivno mu trava nije omiljena podloga, ali igrao je dobro čim je savladao Pospišila. Ne smem da ga potcenim, već me je dobio u Indijan Velsu, mada sam ja tu odigrao baš slabo. Znam šta da očekujem, moram da igram ofanzivno i da mu ne dajem vremena jer u suprotnom može da se razmaše forhendom. Nadam se dobrom ishodu“.

Za razliku od prošle godine, Viktor je dobio samo jedan meč na travi u pripremnim turnirima na Vimbldonu.

“Servis i ritern su osnova igre na travi, treba uvek da stojiš nisko u stavu, kratki su zamasi pri udarcima. Meni odgovara ova podloga, iako sam loše startovao i izgubio sam mnogo bodova u prva dva turnira. U Štutgartu sam izgubio od Majera, koji je specijalista za travu i posle je uzeo titulu u Haleu, gde sam ispao od Zvereva, koji je posle igrao finale. Ni u jednom od ta dva meča nisam bio opušten, podsvesno sam znao da branim poene i nisam došao do igre od prošle godine“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve