Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.06.2016.

14:52

Hrabri Janko ispao od Simona u prvom kolu

Srpski teniser Janko Tipsarević završio je takmičenje na Vimbldonu porazom u prvom kolu od Žila Simona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Hrabri Janko ispao od Simona u prvom kolu
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Tipsarević je odigrao odlično protiv Francuza, ali u odlučujućim trenucima nije bio na nivou, pa je poražen rezultatom 4:6, 6:4, 7:5, 6:4.

Janko, koji je trenutno 411. igrač na ATP listi u glavni žreb ušao je zahvaljujući zaštićenom renkingu, ali se stekao utisak da je mogao mnogo više od poraza u četiri.

Odigrao je odličan prvi set koji je dobio, da bi ga u drugom pad koncentracije u finišu koštao brejka i izjednačenja. Ipak, odlučujući momenti dogodili su se u završnici trećeg dela igre – pošto su razmenili po brejk, Tipsarević je imao tri šanse u dva odvojena gema da povede i dobije set, ali se stegao i to ga je koštalo.

Simon je poveo 2-1, a onda nešto kasnije kaznio slab gem rivala i posao završio posle više od tri i po sata.

On će se u sledećoj rundi sastati sa Grigorom Dimitrovim iz Bugarske, koji je u tri seta eliminisao Bjorna Fratanđela.

Tok meča:

Duel starih znanaca na terenu broj 18 počeo je maratonskim gemom u kojem je Srbin došao do brejk iz tek četvrte prilike. Poveo je sa 2:0, ali se Simon vratio i sačekao grešku za izjednačenje na 2:2. Međutim, bilo je jasno da je Janko u mnogo boljem raspoloženju nego na prethodnim turnirima, posebno zbog činjenice da je oduvek voleo da igra na travi.

Propustio je jednu priliku u petom gemu, ali je u sedmom, koji je često i najvažniji u tenisu, iskoristio jedinu i otišao na 4:3.

Do kraja prvog dela nije bilo previše uzbuđenja, pa je Tipsarević posle 45 minuta odservirao za 6:4.

U drugom setu kvalitet tenisa je dodatno porastao – Tipsarević je u nekoliko navrata sjajno pogađao forhende, ali je i Simon bio na nivou, posebno u defanzivi. Prilikom jednog pasing šota srpski igrač je nezgodno pao, učinilo se da je povređen, ali se brzo pridigao.

Za razliku od prvog seta, u drugom nije viđena nijedna brejk šansa, sve do 10. gema kada je Janko servirao za ostanak u setu. Tada je napravio nekoliko grešaka, Žil je malo pojačao i ekspresno došao do 0-40. Već prvu set loptu je iskoristio, izjednačivši na 1-1 u setovima – 4:6.

Treći set počeo je sigurnim gemovima na obe strane, ali je ponovo Tipsarević bio taj koji je napravio prvi potez. Prvo je spasao tri brejk šanse, a već u sledećem, petom gemu, oduzeo servis rivalu iz prve prilike.

Činilo se da će prednost održati do kraja seta, ipak se to nije desilo – napravio je nekoliko grešaka i poklonio gem rivalu za 4:4. Međutim, tada su usledila dva gema u kojima je rešena sudbina čitavog susreta.

Prvo je Tipsarević propustio jednu priliku, u sledećem gemu još dve i tu je bio kraj seta. Pri rezultatu 6:5, Simon pravi brejk i dolazi do 1-2.

Slična situacija viđena je i u četvrtom setu – nije bilo brejkova do 3:4, iako je bliži da ga napravi ponovo bio srpski igrač. To se nije desilo, kazna je stigla nekoliko trenutaka kasnije i Simon je slavio u četiri seta, posle borbe koja je trajala više od tri i po sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve