Nova vest
Tenis

Subota, 25.06.2016.

22:30

Mari: Novakov ritern znamo, a sada je popravio i voleje

Drugi teniser sveta Endi Mari govorio je o načinu igranja protiv najvećih rivala – Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Mari: Novakov ritern znamo, a sada je popravio i voleje
Photo by Julian Finney/Getty Images

Mari je istakao da je protiv ostalih članova ‘velike četvorke’ izuzetno teško igrati jer nemaju slabosti ili ih sjajno kriju.

“Novak je mnogo napredovao kada su voleji u pitanju, ali Rodžer i Rafa su dvojica sjajnih igrača na mreži. Đokovićev ritern je neverovatno dobar i u mečevima protiv tih igrača svako sve radi sjajno. Ne postoji mnogo slabosti koje možete da eksploatišete, potrebno je vreme kako biste shvatili šta je nekome slabija strana. Ako postoji, oni pokušavaju da je sakriju”, rekao je Mari.

Nije nepoznanica da razliku u mečevima najboljih tenisera donosi mentalna jačina i stabilnost.

“Kada je 1:1 u prvom setu, lako možete stići do 5:5, ali kada je 6:6, onda se povećava nivo stresa i nervoza počinje da se pojavljuje”, dodao je Britanac.

Endi ističe da se trudi da iz svakog meča sa najvećim rivalima izvuče pouke.

“Uživam u izazovima. Protiv nekih igrača možete da se izvučete ako ne igrate dobro, ali u mečevima protiv najboljih, oni će koristiti svaku slabost. Ipak, to su susreti iz kojih možete mnogo da naučite jer ti momci igraju sjajan tenis – defanzivno i ofanzivno”, zaključio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve