Nova vest
Tenis

Petak, 24.06.2016.

20:48

Pre Bregzita više od 3 miliona, sada prvaku "samo" 2.700.000

Odluka Britanije da napusti Evropsku uniju jedan je od najvažnijih trenutaka u modernoj istoriji na polju međunarodne politike.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Pre Bregzita više od 3 miliona, sada prvaku
Foto: Getty Images

Međutim, ‘Bregzit’ ima nemerljiv značaj na svetsku i evropsku ekomoniju, što se pokazalo u trenutku kada su objavljeni konačni rezultati referenduma.

Vest da su građani Britanije glasali za izlazak iz Evropske unije snažno je pogodila funtu, koja je trenutno na najnižem nivou u odnosu na dolar od 1985.

Kako se navodi, funta i dalje nastavlja da gubi vrednost, a odluka o napuštanju EU odrazila se veoma negativno i na finansijska tržišta koja redom beleže gubitke.

Slično je i u sportu, pa se tokom dana pojavio podatak koji umnogome utiče na Vimbldon, treći Gren slem sezone. Čelnici turnira u Londonu svake godine povećavaju nagradni fond, a šampionu 129. izdanja u muškoj konkurenciji pripašće okruglo 2 miliona funti.

‘Bregzit’ je napravio pravu pometnju – u četvrak oko 17 časova 2 miliona funti iznosilo je nešto više od 3 miliona dolara, dok je u petak taj iznos znatno manji, tačnije 2.727.609 američkih novčanica.

Više o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije čitajte na našem specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve