Santoro za B92: Raonić nije iznenađenje, Novak je najbolji

Za njega kažu da je zakasnio s rođenjem deceniju-dve i da bi sigurno osvajao Gren slem titule u nekoj drugoj teniskoj epohi.

Izvor: B92

Nedelja, 10.07.2016.

09:00

Santoro za B92: Raonić nije iznenađenje, Novak je najbolji
Beta/AP

I zaista, Fabris Santoro imao je istančan osećaj za loptu, ali u modernoj igri bez snage se ne može doći do samog vrha.

Ipak, bio je 17. na svetu i osvojio šest titula, a sada radi kao teniski komentator i rado se odazvao našem pozivu da izdvoji koji minut za razgovor.

U nedelju od 14 časova igra se finale Vimbldona između Endija Marija i Miloša Raonića, debitanta u meču za trofej na najvećim turnirima.

“Fantastično ostvarenje za Miloša, ali on je to potpuno zaslužio i za mene nije iznenađenje da se nalazi u Gren slem finalu, pogotovo na Vimbldonu. Radi izuzetno vredno, okupio je oko sebe izvanredan tim i otkad je došao na ATP tur, on ne želi da bude deseti, peti ili drugi, njegova želja je prvo mesto na svetu i najveće titule, radi sve što je u njegovoj moći kako bi taj cilj i ostvario“, počinje Santoro priču za B92.
Getty Images
Raonić je dobio tri od devet okršaja sa Marijem, a poslednji put sastali su se nedavno na Kvinsu kada je Škot slavio u tri seta.

“Osnovni preduslov jeste naravno da dobro servira i da bude agresivan – mislim da neće imati šta da izgubi jer će publika navijati za Endija, koji jeste favorit za titulu. Treba da ostane veran svojoj igri, a najveće poboljšanje koje sam primetio jeste bekhend paralela, pre mu to nije bilo oružje. Ipak, ponavljam, protiv Marija je glavno da ga servis služi“, naglašava Santoro i dodaje da sa psihičkog aspekta finale neće biti problem za Raonića:

“Protiv Federera je dobro počeo i jako završio, mada jeste bio nervozan u drugom i trećem setu. Ipak, mislim da će se izboriti mentalno sa svojim prvim Slem finalom“.

Naravno, i Škot ima spremnu taktiku koja je u prošlosti obično funkcionisala u duelima s igračima Raonićevog profila.

“Endi će se držati svog plana i nastojaće da natera Raonića na što više udaraca, iznova i iznova, a kada Miloš izađe na mrežu, prvi pasing ići će pod noge, neće Mari odmah krenuti na sve ili ništa“.
Getty Images
Rodžer Federer od Vimbldona 2012. godine nije osvojio Gren slem trofej, a sada je poražen u polufinalu baš od Miloša.

“Svako na svetu može da izgubi od Raonića u ovom trenutku, nezavisno od toga da li ima 25 ili 35 godina. Bio sam razočaran Rodžerovim porazom – trebalo je da izgubi u četvrtfinalu od Čilića, ali isto tako mislim da je polufinale trebalo da dobije. Verujem da mu sada nije lako, ali s obzirom na ’mršavu’ pripremu koju je imao, polufinale je odličan rezultat“.

Za kraj, pitali smo Santoroa kako bi stavio u kontekst poraz Novaka Đokovića u trećoj rundi od Sema Kverija.

“Optimističan sam po pitanju njegove budućnosti – dogodio se taj jedan poraz, ali to ne menja činjenicu da je Novak najbolji igrač na svetu“, zaključio je Francuz za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: