Za vikend dobijamo najveće heroje Vimbldona

Treći Gren slem sezone Vimbldon ulazi u samu završnicu – pred nama su dani u kojima ćemo saznati šampione u svim konkurencijama.

Izvor: ÐN

Petak, 08.07.2016.

00:00

Za vikend dobijamo najveće heroje Vimbldona
Photo by Adam Pretty/Getty Images

U petak su na programu muška polugifala – u prvom igraju Rodžer Federer i Miloš Raonić, dok se u drugom sastaju Endi Mari i Tomaš Berdih.

Prethodne dve godine u Londonu je trijumfovao Novak Đoković, ali ćemo sada dobiti novog šampiona. Federer ima priliku da osvoji osmi Vimbldon, Mari drugi, a Raonić i Berdih bore se za svoje prvence na najvećim turnirima.

Dan posle muških polufinala dobićemo prvakinju u ženskoj kategoriji – u reprizi finala Australijan opena sastaju se Anđelika Kerber i Serena Vilijams. Tada je Nemica šokirala svet i stigla do prvog Gren slema, ali će prva teniserka planete sada biti još veći favorit.

Amerikanka će u paru sa sestrom Venus jurišati i na trofej u ženskom dublu, pošto su se njih dve plasirale u polufinale, gde ih očekuju Julija Gerges i Karolina Pliškova. U drugom susretu Timea Baboš i Jaroslava Švedova igraju sa kombinacijom Atavo/Spirs.

Što se muškog dubla tiče, Francuzi će imati mnogo razloga za radost jer imaju svu četvoricu igrača u finalu. Prvi dubl sveta koji čine Pjer-Ig Erber i Nikolas Mau boriće se sa Žulijanom Benetoom i Eduardom Rože-Vaslanom.

Četvrtak nam nije doneo heroje – Serena je bila ubedljiva, Anđelika je sprečila sestrinski derbi, ali je to bio pravi trenutak da najavimo ono što nas čeka za vikend.

Kakvo je vaše mišljenje, ko će biti heroji ovogodišnjeg Vimbldona?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: