Raonić: Novakov poraz? Nijedan igrač nije veći od turnira

Sedmi teniser sveta Miloš Raonić kaže da to što je ispao Novak Đoković ne znači da će se turnir mnogo promeniti.

Izvor: B92

Subota, 02.07.2016.

23:15

Raonić: Novakov poraz? Nijedan igrač nije veći od turnira
Beta/AP

Kanađanin rođen u Podgorici ’profitirao’ je Novakovim ispadanjem jer je trebalo da se sastanu u četvrtfinalu.

“Video sam rezultat, očigledno iznenađenje, malo me je to još možda dodatno poguralo“, rekao je Raonić posle pobede nad Džekom Sokom.

Na pitanje koliko će Novakova eliminacija promeniti izgled turnira, Raonić je odgovorio:

“Verovatno hoće, ali ne značajno, ostalo je još velikih šampiona – Federer je slavio ovde sedam puta, tu je i Endi... Novakova priča bila je zanimljiva, pratiti da li će postati prvi od Lejvera koji će doći do tri prva Slema u godini, već je osvojio je četiri u nizu prvi posle Lejvera, ali ima još vrhunskih igrača u žrebu, nijedan igrač nije veći od turnira“.

Američki teniser Stiv Džonson, koji je izbacio Grigora Dimitrova, kaže da sada svi više veruju u sebe posle Novakovog poraza.

“To svima daje samopouzdanje, oseća se u svlačionici da svako oseća šansu – Novak ima tu auru oko sebe, kao nekad Rodžer ili Rafa na Rolan Garosu. Kada su ostali videli da je pao, počeli su više da veruju da mogu nešto više da urade. Biće interesantan turnir“, kaže Džonson.

Mladu Amerikanku Medison Kiz takođe su upitali da prokomentariše podvig zemljaka Sema Kverija.

“Novak nije igrao na svom apsolutnom maksimumu, ali srećan sam zbog Sema, nadoknadio je mini brejk zaostatka i pobedio u tom taj brejku. Bilo je neverovatno gledati, Sem se držao svojih oružja, igrao je dobro“.

Prvi put od Rolan Garosa 2009. godine Novak Đoković ispao je pre četvrtfinala na nekom od Gren slem turnira.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: