Heroj VI dana: Prekinuo je Novakov niz

Senzacija se dogodila u tećem kolu Vimbldona, Sem Kveri je izbacio Novaka Đokovića, pa je on Heroj šestog dana turnira.

Izvor: MN

Subota, 02.07.2016.

21:00

Heroj VI dana: Prekinuo je Novakov niz
Getty Images

Dva dana tenisa, pet puta su Đokovič i Kveri izlazili na teren posle prekida zbog kiše i pobeda posle četiri seta američkog tenisera.

Nije sprski teniser ličio na sebe u ovom susretu, na momente je delovao odsutno, ali to ne umanjuje značaj zaslužene pobede 41. tenisera sveta.

Sve mu je išlo od ruke, servirao je skoro perfektno, Đoković je teško osvajao poene, a i forhend američkog tenisera veoma dobro je funkcionisao. Na kraju 7:6, 6:1, 3:6, 7:6 za Kverija posle tri sata i pet minute igre.

On je tako prekinuo niz od 30 Gren Slem pobeda Novaka Đokovića i 28 uzastopnih Gren slem četvrtfinala.

“Čestitam Semu, odigrao je strašan meč. Servira dobro, kao i obično, neki delovi njegove igre bili su brutalni na ovom meču. Dosta poena osvojio je prvim servisom. Svaka čast, jednostavno me je nadigrao”, rekao je Đoković posle meča.

Kveri ima 28 godina, najbolje rangiran bio je u januaru 2011. godine kada je bio 17. na ATP listi. U karijeri je osvojio osam trofeja, a najuspešniji je bio 2010. godine kada je slavio u Los Anđelesu, Kvinsu, Beogradu i Memfisu. Upravo je Los Anđeles turnir koji najviše prija momku rođenom u San Francisku, jer ga je četiri puta osvajao, nije ni čudo, jer mu je beton omiljena podloga, a i navijač je Los Anđeles Lejkersa.

Ova pobeda mu je najbolji rezultat u karijeri na Vimbldonu, prethodni najveći uspeh bilo mu je treće kolo 2010. godine kada je poražen od Endija Marija u tri seta, a sada će protiv Nikolasa Mahua imati priliku da se domogne četvrtfinala.

“Veoma sam srećan, osećaj je neverovatan, a posebno jer se radi o Vimbldonu”, rekao je Kveri posle meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: