Heroj II dana: Madridski matador još uvek pleše

Možda će biti malo iznenađujuće što smo za heroja drugog dana Vimblčdona odabrali Felisijana Lopesa.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

22:43

Heroj II dana: Madridski matador još uvek pleše
Getty images

On je u utorak pobedio Amerikanca Radživa Rama sa 7:6, 6:4, 6:4 i prošao je u drugo kolo bez problema, ali to se očekivalo i ne predstavlja nikakav podvig.

Ipak, za Lopesa smo se odlučili zbog njegove dugovečnosti koja se retko pominje u svetskom tenisu. Lopes je isto godište kao i Rodžer Federer (1981.) i slobodno se može reći da u poslednjih nekoliko godina igra i najbolji tenis u karijeri.

Uz to, on na Vimbldonu igra 58. uzastopni Gren slem i veoma lako može da se dogodi da prestigne rekord Rodžera Federera koji je niz od 65 uzastopnih Gren slemova prekinuo neučestvovanjem na Rolan Garosu.

Lopesu fali još sedam najvećih turnira da sustigne Švajcarca, a kako trenutno igra to bi lako mogao i da ostvari.

U utorak je određenih problema imao samo u prvom setu, a u nastavku je rutinski dobio meč i sada čeka pobednika duela Delbonis – Fonjini.

Na Vimbldonu je tri puta igrao četvrtfinale, što mu je ujedno i najbolji Gren slem rezultat koji je ponovio prošle godine na US openu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: