Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 04.07.2016.

11:30

Dan VIII: Kraj za Novakovog 'dželata', Mari može da izgubi

Druga nedelja Vimbldona je pred nama, a posle brojnih iznenađenja nema mnogo favorita od kojih se očekuju sigurne pobede.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Dan VIII: Kraj za Novakovog 'dželata', Mari može da izgubi
Photo by Phil Cole/Getty Images

Najveći je svakako Endi Mari koji može da naleti na minu u žrebu, dok možemo očekivati i neka nova lica u borbi za završnicu trećeg Gren slema.

Ukoliko kiša ne pokvari planove, pred nama je izuzetno uzbudljiv dan tokom kojeg će biti prilike i za zaradu.

Sem Kveri – Nikolas Mau

Amerikanac je napravio najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira, pobedom nad najboljim igračem današnjice. Kveri je odigrao sjajnu i potpuno iskoristio lošu partiju Đokovića, ali sada se suočava sa onom čuvenom sudbinom ’dželata’ favorita koji obično ispadnu u sledećem kolu. Dodatni problem biće mu to što igra sa Nikolasom Mauom iz Francuske, čovekom koji je specijalista za najbržu podlogu na svetu. Francuz je osvojio četiri turnira, sva četiri na travi, a ove godine je prvi put došao do četvrtog kola Vimbldona. Učiniće sve da se nađe među osam najboljih.

Predlog: Pobeda Nikolasa Maua – kvota 1.70.

David Gofan – Miloš Raonić

Ispadanjem srpskog igrača žreb se otvorio i Milošu Raoniću koji sada ima priliku da ode do polufinala. Snažnim servisom prokrčio je put i, ukoliko prođe, u sledećoj rundi igra sa pobednikom para predloženog iznad. Novu prepreku imaće u vidu Davida Gofana koji nije građen za travu, ali se izuzetno dobro snalazi sa niskim lopticama. I prošle sezone je igrao na u četvrtoj rundi, pa će tražiti najbolji rezultat Vimbldona.

Predlog: Plus gemovi prvi set (u prvom setu će biti više od 10,5 gemova) – kvota 2.00.

Nik Kirjos – Endi Mari

Domaći igrač postao je glavni favorit za titulu istog trenutka kada je Novak Đoković izgubio od Sema Kverija. Sada će sve oči biti uprte u Marija, ali će imati izuzetno teškog protivnika. Mladi Australijanac obožava da igra na travi i kada mu je dan, može da izbaci svakoga – pitajte Rafaela Nadala. Na Centralnom terenu Vimbldona gledaćemo veliku borbu, pa ni iznenađenje nije nerealno.

Predlog: Plus gemovi (u meču će biti odigrano više od 37,5 gemova) – kvota 1.85. Hrabriji neka pokušaju trijumf Nika Kirjosa (kvota 5.35).

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve