Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.07.2016.

09:00

Santoro za B92: Raonić nije iznenađenje, Novak je najbolji

Za njega kažu da je zakasnio s rođenjem deceniju-dve i da bi sigurno osvajao Gren slem titule u nekoj drugoj teniskoj epohi.

Izvor: B92

Autor:B92

Santoro za B92: Raonić nije iznenađenje, Novak je najbolji
Beta/AP

I zaista, Fabris Santoro imao je istančan osećaj za loptu, ali u modernoj igri bez snage se ne može doći do samog vrha.

Ipak, bio je 17. na svetu i osvojio šest titula, a sada radi kao teniski komentator i rado se odazvao našem pozivu da izdvoji koji minut za razgovor.

U nedelju od 14 časova igra se finale Vimbldona između Endija Marija i Miloša Raonića, debitanta u meču za trofej na najvećim turnirima.

“Fantastično ostvarenje za Miloša, ali on je to potpuno zaslužio i za mene nije iznenađenje da se nalazi u Gren slem finalu, pogotovo na Vimbldonu. Radi izuzetno vredno, okupio je oko sebe izvanredan tim i otkad je došao na ATP tur, on ne želi da bude deseti, peti ili drugi, njegova želja je prvo mesto na svetu i najveće titule, radi sve što je u njegovoj moći kako bi taj cilj i ostvario“, počinje Santoro priču za B92.

Raonić je dobio tri od devet okršaja sa Marijem, a poslednji put sastali su se nedavno na Kvinsu kada je Škot slavio u tri seta.

“Osnovni preduslov jeste naravno da dobro servira i da bude agresivan – mislim da neće imati šta da izgubi jer će publika navijati za Endija, koji jeste favorit za titulu. Treba da ostane veran svojoj igri, a najveće poboljšanje koje sam primetio jeste bekhend paralela, pre mu to nije bilo oružje. Ipak, ponavljam, protiv Marija je glavno da ga servis služi“, naglašava Santoro i dodaje da sa psihičkog aspekta finale neće biti problem za Raonića:

“Protiv Federera je dobro počeo i jako završio, mada jeste bio nervozan u drugom i trećem setu. Ipak, mislim da će se izboriti mentalno sa svojim prvim Slem finalom“.

Naravno, i Škot ima spremnu taktiku koja je u prošlosti obično funkcionisala u duelima s igračima Raonićevog profila.

“Endi će se držati svog plana i nastojaće da natera Raonića na što više udaraca, iznova i iznova, a kada Miloš izađe na mrežu, prvi pasing ići će pod noge, neće Mari odmah krenuti na sve ili ništa“.

Rodžer Federer od Vimbldona 2012. godine nije osvojio Gren slem trofej, a sada je poražen u polufinalu baš od Miloša.

“Svako na svetu može da izgubi od Raonića u ovom trenutku, nezavisno od toga da li ima 25 ili 35 godina. Bio sam razočaran Rodžerovim porazom – trebalo je da izgubi u četvrtfinalu od Čilića, ali isto tako mislim da je polufinale trebalo da dobije. Verujem da mu sada nije lako, ali s obzirom na ’mršavu’ pripremu koju je imao, polufinale je odličan rezultat“.

Za kraj, pitali smo Santoroa kako bi stavio u kontekst poraz Novaka Đokovića u trećoj rundi od Sema Kverija.

“Optimističan sam po pitanju njegove budućnosti – dogodio se taj jedan poraz, ali to ne menja činjenicu da je Novak najbolji igrač na svetu“, zaključio je Francuz za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve