Nova vest
Tenis

Sreda, 06.07.2016.

09:00

Fereira za B92: Mari osvaja, samo mu je Novak bio prepreka

Vejn Fereira, nekada šesti teniser sveta, kaže za B92 da je Endi Mari sada glavni favorit za osvajanje Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Fereira za B92: Mari osvaja, samo mu je Novak bio prepreka
Getty Images

“Mislim da su Rodžer i Endi sada u prvom planu, ali pogotovo Mari – vež duže vreme igra odlično, jedini rival koji mu predstavlja prepreku jeste Novak. Škot će biti najsrećniji i mislim da oseća da mu se ukazala šansa“, rekao je Južnoafrikanac za B92.

Ipak, Fereira ne otpisuje ni Federera, mada ističe da Švajcarcu neće biti lako.

“Rodžer igra izuzetno dobro, mada se mora priznati da do sada i nije igrao sa naročito visoko rangiranim igračima. Više o tome moći ćemo da kažemo pri kraju nedele, mislim da će Raonić biti veliki test – ako može njega da pobedi, mogao bi i do titule. Sada igra sa Čilićem, čiji stil mi se dopada i mislim da je počeo da igra bolje, ali ipak je Federer favorit“.

Fereira, koji je tokom karijere osvojio 15 ATP titula, siguran je da je poraz Novaka Đokovića samo jedan loš dan.

“Svi imaju uspone i padove, odmor će mu prijati – bio je na visokom nivou toliko dugo i svi su se pitali i čekali kada će kiksnuti. Mislim da će već do Olimpijskih igara sve biti u redu s Novakom“.

Miloš Raonić preokrenuo je 0-2 u duelu sa Davidom Gofanom, a sada ga čeka Sem Kveri – ako prođe i tu prepreku, u polufinalu je projektovan njegov okršaj sa Federerom.

“Možda je došlo vreme da se Miloš probije, poseduje moćan servis – Federerov ritern će biti OK, ali ne toliko dobar kao Gofanov. Najveći problem za Miloša jeste baš ritern – jednostavno, ne vraća dovoljno lopti u igru i to je segment koji mora mnogo da poboljša ako misli da zapreti Rodžeru“.

Za kraj, pitali smo Vejna da li bi želeo da budem trener.

“Ne bih, pravo da vam kažem, uživam u gledanju samo“, zaključio je Fereira za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve