Nova vest
Tenis

Utorak, 05.07.2016.

17:10

Piolin za B92: Federer nije favorit, Novak može da ga stigne

Nekada je bio peti teniser sveta, u karijeri je osvojio isto toliko titula, a igrao je i dva Gren slem finala – na US openu 1993. i na Vimbldonu 1997. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Piolin za B92: Federer nije favorit, Novak može da ga stigne
Getty Images

Sa Sedrikom Piolinom kratko smo razgovarali o porazu Novaka Đokovića, kao i o glavnim kandidatima za trofej.

“Naravno da je to ogromno iznenađenje jer sedam godina nije ispao pre četvrtfinala, ali i to je moralo da se desi, Novak nije imao svoj dan“, rekao je Piolin za B92 i dodao da Đoković još može da stigne Federera po broju Gren slem titula:

“Čudno je to, mediji od jednog poraza naprave situaciju kao da je kraj sveta. Upravo je čovek osvojio četiri Slema u nizu, ima 29 godina i pred njim je još nekoliko sezona u kojima može da osvaja najveće titule. Još ima šansu da stigne Rodžera, siguran sam“.

Na pitanje još koliko dugo će Novak moći da igra na najvišem nivou, Francuz je odgovorio:

“Ko to zna, ali uveren sam da može još bar dve-tri godine, za posle je stvarno teško reći“.

Piolin kaže da nije nemoguće da dobijemo novog šampiona Vimbldona. Ipak...

“Novakov poraz otvorio je žreb, ali mislim da je Mari favorit broj jedan. Federer se vratio posle povrede, nije igrao mnogo u poslednje vreme i mislim da nije favorit, a možda vidimo i neko novo lice s trofejom, Raonića na primer“, zaključio je Piolin za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve