Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.07.2016.

09:00

Filipusis: Nije Novak robot, umom nije bio na terenu

Nekada osmi teniser sveta Mark Filipusis kaže da Novak Đoković nije ličio na sebe u porazu od Sema Kverija u trećem kolu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Filipusis: Nije Novak robot, umom nije bio na terenu
Beta/AP

“Ogroman šok, mislio sam da će preokrenuti – znam da je u sportu sve moguće, ali zaista jeste delovao nepobedivo. Sada nije ličio na sebe, kao da umom nije bio prisutan, ne znam da li je umoran fizički ili mentalno, nikada nećemo znati šta se desilo, ali i Kveri je odigrao neverovatan meč“, rekao je finalista Vimbldona iz 2003. godine i dodao:

“Novak je napravio mnogo neizunuđenih grešaka, promašio je mnogo udaraca koje nikada ne promašuje, u tome je stvar. Jeste da je Kveri sjajno servirao na brejk loptama, ali Đoković je pravio nekarakteristične propuste. U taj brejku je Sem bio mnogo čvršći, držao je loptu u igri, a Novak je grešio, obično je suprotno. To nije Novak Đoković kojeg obično gledamo, mislim da je ovaj meč izgubio mentalno“.

Na pitanje da li je ovo jedna od najvećih senzacija u 21. veku, Australijanac je odgovorio:

“Bilo je velikih iznenađenja na Vimbldonu, ali ovo svakako jeste jedno od najvećih. Mislili smo da će Novaku poraz, kada on dođe, naneti neko od Top 5 igrača, Federer ili Mari npr. Sem jeste odigrao sjajno, ali Đoković nije bio na svom nivou“.

Filipusis, koji je igrao finale i na US openu 1998. godine, naglašava da se ovim porazom pokazalo da je i Đoković samo čovek.

“Kada neko toliko pobeđuje, granica očekivanja se podigne, Novak je došao do stadijuma da ga u teniskom smislu ne posmatramo kao ljudsko biće, više kao robota, pa mislimo da je sve savršeno i ne možemo da poverujemo da je izgubio. A toliko je stvari koje su uključene u ceo proces za koje ljudi ne znaju – teren, trening, telo, um, i Novak je ipak samo čovek“.

A ko je sada favorit?

“Uh, svi. Mislim da su sada i Federer i Mari srećni, Raonić mi deluje opasno, možda i Nišikori. Rekao bih da je Đokovićevo ispadanje potpuno otvorilo žreb“, zaključio je Filipusis.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve