Nova vest
Tenis

Utorak, 28.06.2016.

09:00

’Srpski’ Holanđanin: Volim košarku, možda je to srpska krv

Igor Sejsling, holandski teniser rođen u Amsterdamu sa prebivalištem u Belgiji.

Izvor: B92

Autor:B92

’Srpski’ Holanđanin: Volim košarku, možda je to srpska krv
Getty Images

Na prvi pogled, apsolutno ga ništa ne povezuje sa Srbijom, ali kada se samo malčice ’kopa’, dođe se do zanimljivog podatka – majka mu je Srpkinja.

Igor se rado odazvao pozivu da razgovara sa nama, a odmah je istakao da ne zna srpski jezik.

“Bio sam tvrdoglavo dete i nisam želeo da naučim, a nisam imao ni potrebu jer su svi oko mene govorili na holandskom. Živeo sam u Holandiji... Sada žalim za time, naravno, divno je poznavati još jedan jezik, ali sve je teže učiti ih sa godinama“, počinje 28-godišnji Sejsling priču za B92 i dodaje:

“Ranije sam bio u Srbiji dok smo imali rodbinu tamo – išli smo nekoliko puta u Konarevo (kod Kraljeva), imam neka sećanja. Uživao sam u Srbiji, bilo je naravno drugačije nego u Amsterdamu – sve je nekako teklo opuštenije, a ne toliko brzo kao u Holandiji“.

Košarka u Srbiji ima status nacionalnog sporta, a u tom smeru je Igor povukao na svoje korene.

“Volim košarku još od ranih dana, igrao sam je mnogo na ulicama dok sam odrastao – možda je to moja srpska krv, dopada mi se košarka. Pratim je koliko mogu pošto je televizije u Holandiji ne prenose mnogo, ali trenutno mi se najviše dopada Stef Kari“.

Sejsling je trenutno 118. na svetu, a najbolji plasman u karijeri mu je 52. mesto, u februaru 2014. godine.

“Za sada želim da se vratim u Top 100 jer je iz te pozicije sve lakše, ulaziš bez kvalifikacija u glavni žreb Gren slemova. Mislim da ću se u naredna dva meseca vratiti, a za posle ćemo da vidimo“.

Pred Vimbldon je morao da igra kvalifikacije i uspešno ih je prošao trijumfima nad Langerom, Emerijem i Mertensom, da bi u prvoj rundi glavnog žreba izgubio od Jirija Veselog.

Za kraj, pitali smo Igora može li neko da zaustavi Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu.

“Đoković vlada tenisom u poslednje dve godine, naravno da je on favorit jer u njegovoj igri nema mana i mentalno je izuzetno jak. Mari i Federer mogu da ga pobede ukoliko igraju dobro, a Novak ima loš dan. Endi je počeo ponovo da radi s Lendlom, najbolje rezultate u karijeri beležio je sa njime i to je opasna kombinacija“, zaključio je Sejsling za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve