Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.06.2016.

13:00

Manarino: Đoković će biti najbolji svih vremena

Francuski teniser Adrijan Manarino kaže da ne vidi kako neko može da pobedi Novaka Đokovića kada srpski teniser igra na svom najvišem nivou.

Izvor: B92

Autor:B92

Manarino: Đoković će biti najbolji svih vremena
Getty Images

“Možda su za tako nešto šanse za nijansu veće na travi nego na ostalim podlogama, ali i dalje ne vidim kako“, rekao je levoruki Manarino, koji je izgubio od Đokovića sa 6:4, 6:3, 7:6 u prvom kolu Vimbldona.

“To što on radi je neverovatno – mislim da može da nastavi ovim tempom i da u naredne tri-četiri godine osvaja bar dva Slema godišnje. Smatram da će prestići Federerov rekord od 17 Gren slem trofeja i da će postati najbolji svih vremena. Možda Rodžer još može da ga savlada jedino na Vimbldonu, ali to bi morao da bude onaj stari – veliki, veliki Federer“, dodao je 28-godišnji teniser.

Manarino je u trećem setu napravio brejk kada je Novak servirao za meč, ali je poklekao u taj brejku sa 7-5.

“Dobro je, barem sam srećan što rezultat nije bio ubedljiviji. Čak i u tom taj brejku, koji je rezultatski bio neizvestan, osećao sam da sam miljama daleko od njegovog nivoa“, zaključio je Francuz.

Đoković je pobedom nad Manarinom postavio novi rekord Open ere sa 30 uzastopnih Gren slem trijumfa.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve