Nedelja, 10.07.2016.

20:45

Endi Mari – ponovo među elitom

“Endi je jedan od najboljih u eliminisanju najvećih oružja protivnika“, rekao je Tomaš Berdih posle poraza od Marija u polufinalu Vimbldona.

Izvor: B92

Endi Mari – ponovo meðu elitom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Fin tekst, samo ste zaboravili spomenuti da je Endijev retern puno bolji od Novakovog, i da njemu Kveri ni u snu nebi sprašio 31 as!

bez pretjerivanja, molim

pre 7 godina

Endi može biti vječno zahvala n Rodžeru na onom neshvatljivoj grešci na kraju četvrtog seta ,inače ne bi podigao drpo drugi put trofej na wimbldonu ,odnosno osvojio 3. GS u karijeri.Domaćim medijima je pored Novaka ,najomiljeniji teniser na Turu je Endi i od njega prave neku tenisku veličinu ,a on je samo oprosječni teniser ,koji je sticajem sretnih okolnosti po njega,a ne svojom kvalitetnom igrom, osvojio 3 GS.

bez pretjerivanja, molim

pre 7 godina

Endi može biti vječno zahvala n Rodžeru na onom neshvatljivoj grešci na kraju četvrtog seta ,inače ne bi podigao drpo drugi put trofej na wimbldonu ,odnosno osvojio 3. GS u karijeri.Domaćim medijima je pored Novaka ,najomiljeniji teniser na Turu je Endi i od njega prave neku tenisku veličinu ,a on je samo oprosječni teniser ,koji je sticajem sretnih okolnosti po njega,a ne svojom kvalitetnom igrom, osvojio 3 GS.

Fx

pre 7 godina

Svi vi koji vređate Miloša Raonića zapamtite da će on biti broj jedan, da će uzeti nekoliko GS titula i da ćete promeniti mišljenje onog dana kada shvatite da je čovek u stalnom napretku svoje igre.
Čini mi se da nismo gledali isti meč. Miloš je solidno popravio kretanje, bekhend mu je sve bolji, voleji skoro vrhunski itd...
Zar stvarno mislite da Miloš nema prostora za napredovanje u segmentima koji mu još nedostaju za vrhunski tenis? Ja mislim da će Miloš za par godina iskoristiti prazan prostor posle velike četvorke i dominirati neko vreme.
Za početak, Miloš je treći u trci za London, a verovatno će i godinu završiti kao treći. Za to su mu samo potrebna finala i polufinala do kraja godine. Ako uspe da izbegne povrede, koje su ga već jako unazadile prošle i ove godine, ne vidim ko će ga zaustavljati osim Noleta i eventualno Mareja.

Branko Peric, Profesor

pre 7 godina

Cenjeni Sasa. Ne mogu a da Vam se ne obratim na kraju jos jednog GS-a i jos jednog bravuroznog izvestavanja. Dosta puta je receno u komentarima"kao da sam tamo" a to je samo jedna od dimenzija tekstova koje ste nam darovali. Samo cu nabrojati: vrhunsko poznavanje sporta koji se prati, pismenost, zanimljivost, komunikacija sa citalastvom, ocit trud i samopregor. Toliko analiza samih meceva, nebrojeno obavljenih zanimljivih intervjua i crtice, crtice ... Ne bih Vase pisanje uporedjivo ni sa cijim posto ste Vi postavili svoje, najvise standarde sportskog novinarstva i pokazali da se sportski novinar moze zvati velikim a ne samo spoljnopoliticki ili komentatorski profesionalci. I jos nesto: pohvale redakciji B92 sto je prepoznala kvalitet u svojim redovima i time nagovestila moguci preporod sopstvenog brenda.

Ranko

pre 7 godina

Marej sada juri Novaka i sam je izjavio da mu je cilj da bude prvi na turu, ali i Nole ima svoje ciljeve koji su veci od Marejevih- da obara rekorde i naravno stigne Federera po broju GS.

Pera

pre 7 godina

Bravo za Endija. Vrhunski borac, zaslužio je ovo. Nažalost po njega, a našu radost, Novak je uvek ta mentalna prepreka za koju nema rešenje. Posebno me raduje što je sada uspeo, jer za Britance je Wimbledon vrhunac, a on deluje kao sjajan momak, mada još uvek mentalno nezreo.

fecalitades

pre 7 godina

Baš mi drago! nek se tripuju dae dobar igrač, osvajač GSa, itd.. lad ga novak bude mazao, da ne bude daaže nekog papana, nego "velikog Mareja", GS šampiona..

epp

pre 7 godina

vrlo zasluzeno Marej je zasluzio za svoju konstantnost u vrhu,a pogotovo bez Novaka i Rodje u finalu sa kojima je uvek u nekom strahu.Verujem da ce do kraja karijere osvojiti jos 2,3 GS ali da ce Nole preteci Rodju i zauvek zavrsiti pricu o tome ko je najbolji ikad

BBC

pre 7 godina

Ovom pobedom EM se uvrstio u red najboljih tenisera svih vremena. Možda je samo RF ispred. Možda.

Sad stvarno, otkud Miloš u finalu turnira (bilo kog)? Kad ga je antiteniser Marej pocistio s 3:0!

Antitenis je pobedio.

Miodrag

pre 7 godina

Priznajte iskreno da li ste vi ocekivali ovakvog Marija pre par godina? Vidite koliko je morao da napreduje, popravi neke elemente igre i strategiju i taktiku generalno, da bi igrao GS finala i osvajao ih.
To samo potvdruje koliko se jako igra na turu. Koliko izvlace najbolje jedni od drugih.
Kad je Mari bio standardni cetvrti on se odlucio da napadne Novaka, dok je ovaj napao i uzeo sam vrh.

Wong

pre 7 godina

Endijev trofej na Vimbldonu je po meni jako pozitivna stvar za našeg Novaka, i to iz više razloga:

1. Sada će i on doživjeti euforiju, kao što je i Nole zbog RG-a, samo što će njega euforija mnogo duže držati nego Novaka, to je pokazao mnogo puta. Samim tim, možemo reći da će biti mnogo manje opasan za Novaka na slemovima sad kad je zadovoljniji i ispunjeniji, nego da je doživio još jedan poraz. Prije su ga porazi lomili psihički, dok je bio mladić i imao nadu da će jednom biti osvajač desetak slemova, ali sada porazi kod njega izazivaju kontraefekat i još ga više "nabrijavaju" na osvajanje titula. Zato što više nema ništa da izgubi, i ide na sve ili ništa.

2. Endijev današnji slem podiže ugled samom Novaku, jer je trofej danas podigao jedan od njegovih najvećih rivala i član Big Four-a, a ne dvometraš koji tuče po loptici.

3. Poslije toliko poraza u slemovima, Endi je podigao trofej i iskalio bijes zbog izgubljenih slemova, ali ne na Novaka, nego na drugog protivnika.

Da ne pominjem da je ovakav ishod jako pravedan i da je Endi zaslužio ovo, jer je pokazao da ima talenat. Mentalni sklop mu nije dozvolio da bude na nivou jednog Novaka, Rafe i Rodžera, ali po svemu ostalom, on je dio njihove ekipe.

dominus

pre 7 godina

Iskreno mu želim još barem 5 Slemova. I to da ima osvojenu i Australiju i Rolan Garos do kraja karijere. Tek tada će onima koji osporavaju ovu, već sada, legendarnu generaciju, biti jasno da je period od 2005 do negde 2020te bilo zlatno doba tenisa.
Sama pomisao (potencijalna mogućnost) da 4 igrača u jednoj eri imaju osvojena sva 4 Slema, deluje zastrašujuće moćno.

Qwerty

pre 7 godina

Nisam struchnjak za tenis, ali ostali josh manje od mene jer vecina komentatora se nije bavila nikakvim sportom za zhivota, eto mi prednosti. Novak je u poslednjih 5 godina 4 godine najbolji, postavio i neke rekorde, kapa dole. Ali gospodo navijachi, gde ste sada, ukljuchujuci i medije naravno, niko ga ne spominje od ispadanja sa Wimbldona?! Ako ishta osvoji, iliti realno u poslednje vreme sve bitno, cela javnost Novaka stavlja pre izveshtaja o standardu ovog jadnog naroda, chim izgubi muk?! Kada Novak, a to ce biti za 2-3 godine oslabi i ne bude bio prvi, niko ga spominjati nece. Da ne kazhem kada se povuche. Ljudi, jel vi volite tenis ili volite shatro Novaka Teslu Milankovica bla bla?! Ja gledam basket 21 godinu, temeljno, pazhljivo, i navijachki ali ne za ekipu nego za igrache, i igrao sam i trenirao kosharku, pa imam pravo prichati o istoj. Ko je od vas ikada drzhao reket u ruchicama vashim mrshavim?! Chak su i zhene postAle struchnjaci. Ne kitite se tudjim uspesima, nije Nole najbolji jer je Srbin nego zato shto pored talenta sinak trenira kao rudar!!! Njemu kapa dole, a vama navijachima.. Chitajte izmedju redova poyy

Davor

pre 7 godina

Koliko je strašna novakova dominacija govori nam i cinjenica da jedan murray ima 3 grand slam turnira, wawrinka 2, cilic 1, ko je sljedeci ? bora todorović ? u ono vrijeme titula grand slam turnira je bila privilegija, federer je osvajo gotovo sve sem roland garrosa di je dominiro veliki nadal, a ovo danas je tuga imam dojam da će ivan dodig uskoro imat koji grand slam a mozda biti i prvi igrač svjeta, strašna konurencija

srki boy

pre 7 godina

Ja ne znam kako neki mogu da kažu da je Marej prosečan teniser. Osvojio je mnogo titula, 3 GS, 12 mastersa, OI, Dejvis kup. I ako dodamo da je igrao u finalima svih grend slemova, jedna sasvim uspešna karijera koju bi poželelo 99,9 posto tenisera na ATP turu.

MsK

pre 7 godina

„Mari je prvi čovek u poslednjih šest godina koji je osvojio Gren slem titulu, a da pri tom nije savladao nikoga od članova ’velike četvorke’. Međutim, pošteno je reći da mu je teniska karma vratila uslugu jer je do sada imao najteži put – u prethodnih deset Gren slem finala sastajao se ili sa Federerom ili sa Đokovićem, a finala su ipak specifična u odnosu na ostale mečeve.
Za razliku od Škota, njegovi najveći rivali probili su led sa igračima koji nisu pripadali kremu – Federer sa Filipusisom, a posle je imao i Bagdatisa i Gonsalesa, Nadal sa Puertom u Parizu (polufinale s Federerom), a Đoković sa Congom u Melburnu..“
A U ZAGRADI:
„.(DODUŠE, OSTALIH 19 FINALA NOVAK JE IGRAO SA NEKIM OD ČLANOVA ODABRANOG KLUBA, A I TADA JE POLUFINALU DOBIO FEDERERA“
!!??!!??
Ozmo, ne mogu da verujem da si ovo napisao, a i nije fer prema Novaku. Da nije možda mama Džudi dobacila ceduljucu ? :)

Jelena

pre 7 godina

Kako je, bre, rutinski dosao do trece titule, kada je igrao taj brejk u poslednja dva seta? Nisam gledala, ali mi rezultat ne govori da je tu bilo sta bilo rutinski.

Mikeli

pre 7 godina

Da li će Mats reci sada da nije isto osvojiti Vimbldon, ako Djoković, ili Federer nisu pobeđeni? Naravno da neće, jer je čovek kompleksaš.

Mikiveliki

pre 7 godina

Енди је победио супер тесним резултатом, и ако са 3-0 у сетовима. Приказивати ову победу као својеврсно "демолирање " Раонића, крајње је нетачно.

anica

pre 7 godina

Endi ima 12 mastersa...prvo proverite pa napisite...
3 slema, decko nije igrao u finalima protiv boranije kao neki inace bi imao vise, kada na to dodamo zlato sa OI, DC, i sigurno jos neki slem. Bravo Svrco!

Dex

pre 7 godina

Sad se vidi koliko je ovaj tenis na nizem nivou u odnosu kad igraju Novak i Rafa, gde sevaju varnice. Marejbi Raonic nisu mogli da povezu 5 udaraca.

Hagiano

pre 7 godina

Djokovic poklonio 3 GS titule Mariju... Krivo mi je sto kaze da mu je potreban odmor sad u 29 godini zivota, sad treba da grize stalno, a kad dodje u 34-35 tad moze da kalkulise.. Ocekujem da se priprema za OI i US Open, to ako uzme do kraja godine uz jos neki Masters miran je do kraja godine... a onda sledece ponovo krenuti od AO pa redom...

markoni

pre 7 godina

Bravo za Marija, mislim da bi u ovoj formi na travi i Novaka dobio da je doslo do tog projektovanog finala. Nekako je posteno da posle toliko gs finala i on ponovo bude pobednik a na da Vavrinka sa samo 2 finala bude na istom nivou sa njim po broju titula. Ocekujem dobru borbu Novaka i Endija ove i sledece godine i raspodelu titula uglavnom medju njima dvojicom. Mozda Endi 2017 na kratko postane i broj 1 ali ce Nole ipak i dalje dominirati.

jov

pre 7 godina

“Endi je jedan od najboljih u eliminisanju najvećih oružja protivnika“, rekao je Tomaš Berdih posle poraza od Marija u polufinalu Vimbldona
Osim ako ti protivnici nisu Novak, Rafa ili Rodžer :)

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Igra covek atomski tenis, zasluzeno je podigao pehar. Ima problem u glavi kada igra sa Noletom i Federerom, a ako to prebrodi ocekujem da osvoji jos 2-3 GS do kraja karijere, i da do nove godine postane broj jedan.

Danilo

pre 7 godina

Odlično Ozmo konstatuje,na samom početku, da je Endi razgolitio sve Miloševe slabosti i dobio ga bez tegoba.
Miloš ima neke ogromne prednosti u svojoj igri ali mu je svaki udarac iz kretanja, posebno iz trka, zaista ispod nivoa koji je potreban da bi se bio sam vrh.
Zbog njegove građe sumnjam da će to moći poboljšati, ali zato još može poboljšati servis-volej i maltene svaki set će moći da dovede u tai-brejk i protiv najboljih.
Onda ostaje još psihološka stabilnost.
Endi je sjajan igrač, videlo se danas i u polufinalu, i nema pravih slabosti.
Protiv Noleta ne može jer kada je Nole na vrhu, protiv Noleta niko ne može.
U svakom slučaju biće bar sledećih 2-3 godine najveća pretnja Noletu pošto ovi mladi još nisu dovoljno zreli, a ne vidi se neki neverovatan kvalitet ni kod jednog od njih.
Nole je sa 20 godina već imao jedan GS i jedno finale,a to su sada ovi momci iz 1996. godišta. koji nisu ni blizu velikoj četvorci, čak ni Milošu,Marinu i Nišikoriju.

velika cetvorka

pre 7 godina

Mačka je izgubila od najmanjeg miša, Kverija. Federer da je mogao, pobedio bi Raonića, ali nije. Prema tome, niko tu nije opravdano izostao. Sve čestitke Murray u. Zasluženo

Kavric

pre 7 godina

Dobismo odgovor na pitanje od pre neki dan " da li je kraj jedne ere u tenisu" ? Ocigledno nije. A Raonic ce verovatno osvojiti neki gren slem,ali znacajan trag nece ostaviti u tenisu. Sa godinama koje ima,vec je morao da ima par osvojenih najvecih turnira...

Zare MKD

pre 7 godina

Mislim da ce ove godine Endi osvojiti Wimbledon.
(Zare MKD, 08. jun 2016 13:30)

To sam napisao odmah posle RG i dobijo gomilu minusa. Jos sam napisao da bi mi bilo drago da sledicih 12 slemova podele jednako Endi i Novak. Za sada nije lose.

xyz

pre 7 godina

Zasluzeno bez obzira na otvoren zreb. Igrao finala sva tri slema ove godine, namucio Novaka i u Australiji i na RG, ubedljivo drugi igrac planete. Ovde je docekao Novakov kiks, opustanje i to je to.
I Novak je pre neki mesec izjavio da zna koliko su Marej i njegov tim posveceni tenisu i da je uveren da ce sa tim stavom uzeti jos neku GS titulu. Jednostavno naporan rad se isplati i tako je svuda u svetu osim u Srbistanu izgleda.
Cestitke decku koji je preziveo masakar u osnovnoj skoli kao klinac i izrastao u vrhunskog atletu i to u sportu gde je mentalna snaga najbitnija, a mnogi ne znaju kako jedna trauma moze potpuno da izmeni mozdane funkcije.
Samo napred i da gledamo finale USO Djokovic-Marej jer to su realno dvojica najboljih trenutno.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

@Kol
Gde ga ti svrstavas, ako ne u veliku cetvorku? Covek igrao 11GS finala, osvojio 3 za sad i osvojice jos neki sigurno, osvojio preko 10 mastersa, zlato na OI, dejvis kup, ima oko 40 titula.... Vavrinka, Berdih, Ferer, Conga, Izner, Raonic, Nisikori, Cilic.... da se saberu nemaju toliko bitnih trofeja kao Marej. Covek je na toj listi verovatno stepenik ispod Federera, Nadala, Djokovica, ali je zato 5 stepenika iznad ostalih. Meni je Marej deo velike cetvorke, i mislim da njegovih godinu-dve tek dolaze.

Kol

pre 7 godina

Nikad on nece biti clan neke tzv. velike 4 postoji samo velika 3 Djokovic, Nadal i Federer, odnosno samo Djokovic posto druga dvojica nisu osvojila GS vec vise od 2 godine, to sto ga zapadni mediji guraju jer je Britanac je neka druga prica ali svaka cast na osvojenom GS neka uziva!

anica

pre 7 godina

Najomiljeniji udarac...ritern.
Servis mozda nije najvazniji, ali ako imas ritern sve mozes...Noletu isto puno pomaze.
Sve cestitke Endi, greota da te porede sa Vavrinkom...po meni ako nisi medju prvih pet u istoriji, medju 10 jesi.
Toliko osecaja, lepih izgradjenih poena, promene ritma, skracenih lopti lobova, pasinga, lepih dijagonala.. jakih udaraca...lep je tvoj tenis. tek drugu servu sto si popravio..wow.
Eto..zavrsi se Vimbldon...bilo je svega i svacega, kise, terena br 1, razocaranjam, iznenadjenja... Marej osvojio, Nole ispao...bice bolje, ne moze sve da osvoji.
Po meni, najveci tragicar jeste Federer...ne daj Boze nikome.
Videcemo sta nosi drugi deo sezone, nadam se da ce se Nole dobro nositi sa izazovima, Marej je ozbiljan protivnik..ali kada sve sumiramo, ne bi trebalo biti problema..beton je to.
Napred Nole!

pribil

pre 7 godina

Federer 17, Rafa 14, Nole 12, Marej 3. To je ukupno 46 GS titula koje su osvojila 4 tenisera. Nikad se nesto slicno nece ponoviti. Posebno je zanimljivo sto su trojica od ove cetvorice bukvalno vrsnjaci. Da ne govorim o broju GS finala, Roger 27, rafa 20, Nole 20, Marej 11, ukupno 78! To se zove dominacija.

Sram da ih bude

pre 7 godina

Ukratko o samom mecu:
Rutinski i zasluzeno,cestitke Endiju!

Necu sad o onome,sta bi bilo da je bilo.

Marej je pametan momak i jasno mu je da imao veliku pomoc.
Pri tome ne mislim na Svevisnjeg koji je slao kisu,nego na organizatore koji su to perfidno i providno iskoristili.

Vreme je da Novak prestane biti fin,odresi jezik i ne dozvoli da se poigravaju sa trenutno najboljim svetskim teniserom.
Stupidno je da centralni teren zauzima bivsi sampion u mecu sa 772. teniserom sveta,a aktuelnog salju na pomocni,znajuci kakvo se vreme ocekuje.
Slicno je bilo i na ovogodisnjem RG-u,a sveza su secanja i na finalni mec sa Nadalom u Parizu,koji je prekinut u trenucima kada je Rafa bio na kolenima i nastavak odlozen za sutra.
Uz `cuveni` vetar na US Openu,izgleda da je Novaku najveci protivnik vremenska prognoza,svi su to vec ukapirali i koriste je obilato.
Istog trenutka kada se tenis vrati u dvoranske uslove,krece nezaustavljiva serija.
Tu su,srecom,nemocni,osim ako ne izmisle nova nepisana pravila,koja vaze samo za njega,a ne za miljenike!

Goran

pre 7 godina

Endi je u naletu. Novak u malom zastoju. Bojim se d ce Marej sptijeciti Novaka da prestigne Federera u broju GS titula i u broju sedmica na celu ATP liste.

Sram da ih bude

pre 7 godina

Ukratko o samom mecu:
Rutinski i zasluzeno,cestitke Endiju!

Necu sad o onome,sta bi bilo da je bilo.

Marej je pametan momak i jasno mu je da imao veliku pomoc.
Pri tome ne mislim na Svevisnjeg koji je slao kisu,nego na organizatore koji su to perfidno i providno iskoristili.

Vreme je da Novak prestane biti fin,odresi jezik i ne dozvoli da se poigravaju sa trenutno najboljim svetskim teniserom.
Stupidno je da centralni teren zauzima bivsi sampion u mecu sa 772. teniserom sveta,a aktuelnog salju na pomocni,znajuci kakvo se vreme ocekuje.
Slicno je bilo i na ovogodisnjem RG-u,a sveza su secanja i na finalni mec sa Nadalom u Parizu,koji je prekinut u trenucima kada je Rafa bio na kolenima i nastavak odlozen za sutra.
Uz `cuveni` vetar na US Openu,izgleda da je Novaku najveci protivnik vremenska prognoza,svi su to vec ukapirali i koriste je obilato.
Istog trenutka kada se tenis vrati u dvoranske uslove,krece nezaustavljiva serija.
Tu su,srecom,nemocni,osim ako ne izmisle nova nepisana pravila,koja vaze samo za njega,a ne za miljenike!

jov

pre 7 godina

“Endi je jedan od najboljih u eliminisanju najvećih oružja protivnika“, rekao je Tomaš Berdih posle poraza od Marija u polufinalu Vimbldona
Osim ako ti protivnici nisu Novak, Rafa ili Rodžer :)

xyz

pre 7 godina

Zasluzeno bez obzira na otvoren zreb. Igrao finala sva tri slema ove godine, namucio Novaka i u Australiji i na RG, ubedljivo drugi igrac planete. Ovde je docekao Novakov kiks, opustanje i to je to.
I Novak je pre neki mesec izjavio da zna koliko su Marej i njegov tim posveceni tenisu i da je uveren da ce sa tim stavom uzeti jos neku GS titulu. Jednostavno naporan rad se isplati i tako je svuda u svetu osim u Srbistanu izgleda.
Cestitke decku koji je preziveo masakar u osnovnoj skoli kao klinac i izrastao u vrhunskog atletu i to u sportu gde je mentalna snaga najbitnija, a mnogi ne znaju kako jedna trauma moze potpuno da izmeni mozdane funkcije.
Samo napred i da gledamo finale USO Djokovic-Marej jer to su realno dvojica najboljih trenutno.

velika cetvorka

pre 7 godina

Mačka je izgubila od najmanjeg miša, Kverija. Federer da je mogao, pobedio bi Raonića, ali nije. Prema tome, niko tu nije opravdano izostao. Sve čestitke Murray u. Zasluženo

pribil

pre 7 godina

Federer 17, Rafa 14, Nole 12, Marej 3. To je ukupno 46 GS titula koje su osvojila 4 tenisera. Nikad se nesto slicno nece ponoviti. Posebno je zanimljivo sto su trojica od ove cetvorice bukvalno vrsnjaci. Da ne govorim o broju GS finala, Roger 27, rafa 20, Nole 20, Marej 11, ukupno 78! To se zove dominacija.

Mikeli

pre 7 godina

Da li će Mats reci sada da nije isto osvojiti Vimbldon, ako Djoković, ili Federer nisu pobeđeni? Naravno da neće, jer je čovek kompleksaš.

anica

pre 7 godina

Najomiljeniji udarac...ritern.
Servis mozda nije najvazniji, ali ako imas ritern sve mozes...Noletu isto puno pomaze.
Sve cestitke Endi, greota da te porede sa Vavrinkom...po meni ako nisi medju prvih pet u istoriji, medju 10 jesi.
Toliko osecaja, lepih izgradjenih poena, promene ritma, skracenih lopti lobova, pasinga, lepih dijagonala.. jakih udaraca...lep je tvoj tenis. tek drugu servu sto si popravio..wow.
Eto..zavrsi se Vimbldon...bilo je svega i svacega, kise, terena br 1, razocaranjam, iznenadjenja... Marej osvojio, Nole ispao...bice bolje, ne moze sve da osvoji.
Po meni, najveci tragicar jeste Federer...ne daj Boze nikome.
Videcemo sta nosi drugi deo sezone, nadam se da ce se Nole dobro nositi sa izazovima, Marej je ozbiljan protivnik..ali kada sve sumiramo, ne bi trebalo biti problema..beton je to.
Napred Nole!

srki boy

pre 7 godina

Ja ne znam kako neki mogu da kažu da je Marej prosečan teniser. Osvojio je mnogo titula, 3 GS, 12 mastersa, OI, Dejvis kup. I ako dodamo da je igrao u finalima svih grend slemova, jedna sasvim uspešna karijera koju bi poželelo 99,9 posto tenisera na ATP turu.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

@Kol
Gde ga ti svrstavas, ako ne u veliku cetvorku? Covek igrao 11GS finala, osvojio 3 za sad i osvojice jos neki sigurno, osvojio preko 10 mastersa, zlato na OI, dejvis kup, ima oko 40 titula.... Vavrinka, Berdih, Ferer, Conga, Izner, Raonic, Nisikori, Cilic.... da se saberu nemaju toliko bitnih trofeja kao Marej. Covek je na toj listi verovatno stepenik ispod Federera, Nadala, Djokovica, ali je zato 5 stepenika iznad ostalih. Meni je Marej deo velike cetvorke, i mislim da njegovih godinu-dve tek dolaze.

dominus

pre 7 godina

Iskreno mu želim još barem 5 Slemova. I to da ima osvojenu i Australiju i Rolan Garos do kraja karijere. Tek tada će onima koji osporavaju ovu, već sada, legendarnu generaciju, biti jasno da je period od 2005 do negde 2020te bilo zlatno doba tenisa.
Sama pomisao (potencijalna mogućnost) da 4 igrača u jednoj eri imaju osvojena sva 4 Slema, deluje zastrašujuće moćno.

Danilo

pre 7 godina

Odlično Ozmo konstatuje,na samom početku, da je Endi razgolitio sve Miloševe slabosti i dobio ga bez tegoba.
Miloš ima neke ogromne prednosti u svojoj igri ali mu je svaki udarac iz kretanja, posebno iz trka, zaista ispod nivoa koji je potreban da bi se bio sam vrh.
Zbog njegove građe sumnjam da će to moći poboljšati, ali zato još može poboljšati servis-volej i maltene svaki set će moći da dovede u tai-brejk i protiv najboljih.
Onda ostaje još psihološka stabilnost.
Endi je sjajan igrač, videlo se danas i u polufinalu, i nema pravih slabosti.
Protiv Noleta ne može jer kada je Nole na vrhu, protiv Noleta niko ne može.
U svakom slučaju biće bar sledećih 2-3 godine najveća pretnja Noletu pošto ovi mladi još nisu dovoljno zreli, a ne vidi se neki neverovatan kvalitet ni kod jednog od njih.
Nole je sa 20 godina već imao jedan GS i jedno finale,a to su sada ovi momci iz 1996. godišta. koji nisu ni blizu velikoj četvorci, čak ni Milošu,Marinu i Nišikoriju.

anica

pre 7 godina

Endi ima 12 mastersa...prvo proverite pa napisite...
3 slema, decko nije igrao u finalima protiv boranije kao neki inace bi imao vise, kada na to dodamo zlato sa OI, DC, i sigurno jos neki slem. Bravo Svrco!

Mikiveliki

pre 7 godina

Енди је победио супер тесним резултатом, и ако са 3-0 у сетовима. Приказивати ову победу као својеврсно "демолирање " Раонића, крајње је нетачно.

Kavric

pre 7 godina

Dobismo odgovor na pitanje od pre neki dan " da li je kraj jedne ere u tenisu" ? Ocigledno nije. A Raonic ce verovatno osvojiti neki gren slem,ali znacajan trag nece ostaviti u tenisu. Sa godinama koje ima,vec je morao da ima par osvojenih najvecih turnira...

Miodrag

pre 7 godina

Priznajte iskreno da li ste vi ocekivali ovakvog Marija pre par godina? Vidite koliko je morao da napreduje, popravi neke elemente igre i strategiju i taktiku generalno, da bi igrao GS finala i osvajao ih.
To samo potvdruje koliko se jako igra na turu. Koliko izvlace najbolje jedni od drugih.
Kad je Mari bio standardni cetvrti on se odlucio da napadne Novaka, dok je ovaj napao i uzeo sam vrh.

Kol

pre 7 godina

Nikad on nece biti clan neke tzv. velike 4 postoji samo velika 3 Djokovic, Nadal i Federer, odnosno samo Djokovic posto druga dvojica nisu osvojila GS vec vise od 2 godine, to sto ga zapadni mediji guraju jer je Britanac je neka druga prica ali svaka cast na osvojenom GS neka uziva!

Wong

pre 7 godina

Endijev trofej na Vimbldonu je po meni jako pozitivna stvar za našeg Novaka, i to iz više razloga:

1. Sada će i on doživjeti euforiju, kao što je i Nole zbog RG-a, samo što će njega euforija mnogo duže držati nego Novaka, to je pokazao mnogo puta. Samim tim, možemo reći da će biti mnogo manje opasan za Novaka na slemovima sad kad je zadovoljniji i ispunjeniji, nego da je doživio još jedan poraz. Prije su ga porazi lomili psihički, dok je bio mladić i imao nadu da će jednom biti osvajač desetak slemova, ali sada porazi kod njega izazivaju kontraefekat i još ga više "nabrijavaju" na osvajanje titula. Zato što više nema ništa da izgubi, i ide na sve ili ništa.

2. Endijev današnji slem podiže ugled samom Novaku, jer je trofej danas podigao jedan od njegovih najvećih rivala i član Big Four-a, a ne dvometraš koji tuče po loptici.

3. Poslije toliko poraza u slemovima, Endi je podigao trofej i iskalio bijes zbog izgubljenih slemova, ali ne na Novaka, nego na drugog protivnika.

Da ne pominjem da je ovakav ishod jako pravedan i da je Endi zaslužio ovo, jer je pokazao da ima talenat. Mentalni sklop mu nije dozvolio da bude na nivou jednog Novaka, Rafe i Rodžera, ali po svemu ostalom, on je dio njihove ekipe.

Jelena

pre 7 godina

Kako je, bre, rutinski dosao do trece titule, kada je igrao taj brejk u poslednja dva seta? Nisam gledala, ali mi rezultat ne govori da je tu bilo sta bilo rutinski.

Qwerty

pre 7 godina

Nisam struchnjak za tenis, ali ostali josh manje od mene jer vecina komentatora se nije bavila nikakvim sportom za zhivota, eto mi prednosti. Novak je u poslednjih 5 godina 4 godine najbolji, postavio i neke rekorde, kapa dole. Ali gospodo navijachi, gde ste sada, ukljuchujuci i medije naravno, niko ga ne spominje od ispadanja sa Wimbldona?! Ako ishta osvoji, iliti realno u poslednje vreme sve bitno, cela javnost Novaka stavlja pre izveshtaja o standardu ovog jadnog naroda, chim izgubi muk?! Kada Novak, a to ce biti za 2-3 godine oslabi i ne bude bio prvi, niko ga spominjati nece. Da ne kazhem kada se povuche. Ljudi, jel vi volite tenis ili volite shatro Novaka Teslu Milankovica bla bla?! Ja gledam basket 21 godinu, temeljno, pazhljivo, i navijachki ali ne za ekipu nego za igrache, i igrao sam i trenirao kosharku, pa imam pravo prichati o istoj. Ko je od vas ikada drzhao reket u ruchicama vashim mrshavim?! Chak su i zhene postAle struchnjaci. Ne kitite se tudjim uspesima, nije Nole najbolji jer je Srbin nego zato shto pored talenta sinak trenira kao rudar!!! Njemu kapa dole, a vama navijachima.. Chitajte izmedju redova poyy

Zare MKD

pre 7 godina

Mislim da ce ove godine Endi osvojiti Wimbledon.
(Zare MKD, 08. jun 2016 13:30)

To sam napisao odmah posle RG i dobijo gomilu minusa. Jos sam napisao da bi mi bilo drago da sledicih 12 slemova podele jednako Endi i Novak. Za sada nije lose.

Dex

pre 7 godina

Sad se vidi koliko je ovaj tenis na nizem nivou u odnosu kad igraju Novak i Rafa, gde sevaju varnice. Marejbi Raonic nisu mogli da povezu 5 udaraca.

Hagiano

pre 7 godina

Djokovic poklonio 3 GS titule Mariju... Krivo mi je sto kaze da mu je potreban odmor sad u 29 godini zivota, sad treba da grize stalno, a kad dodje u 34-35 tad moze da kalkulise.. Ocekujem da se priprema za OI i US Open, to ako uzme do kraja godine uz jos neki Masters miran je do kraja godine... a onda sledece ponovo krenuti od AO pa redom...

markoni

pre 7 godina

Bravo za Marija, mislim da bi u ovoj formi na travi i Novaka dobio da je doslo do tog projektovanog finala. Nekako je posteno da posle toliko gs finala i on ponovo bude pobednik a na da Vavrinka sa samo 2 finala bude na istom nivou sa njim po broju titula. Ocekujem dobru borbu Novaka i Endija ove i sledece godine i raspodelu titula uglavnom medju njima dvojicom. Mozda Endi 2017 na kratko postane i broj 1 ali ce Nole ipak i dalje dominirati.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Igra covek atomski tenis, zasluzeno je podigao pehar. Ima problem u glavi kada igra sa Noletom i Federerom, a ako to prebrodi ocekujem da osvoji jos 2-3 GS do kraja karijere, i da do nove godine postane broj jedan.

Goran

pre 7 godina

Endi je u naletu. Novak u malom zastoju. Bojim se d ce Marej sptijeciti Novaka da prestigne Federera u broju GS titula i u broju sedmica na celu ATP liste.

MsK

pre 7 godina

„Mari je prvi čovek u poslednjih šest godina koji je osvojio Gren slem titulu, a da pri tom nije savladao nikoga od članova ’velike četvorke’. Međutim, pošteno je reći da mu je teniska karma vratila uslugu jer je do sada imao najteži put – u prethodnih deset Gren slem finala sastajao se ili sa Federerom ili sa Đokovićem, a finala su ipak specifična u odnosu na ostale mečeve.
Za razliku od Škota, njegovi najveći rivali probili su led sa igračima koji nisu pripadali kremu – Federer sa Filipusisom, a posle je imao i Bagdatisa i Gonsalesa, Nadal sa Puertom u Parizu (polufinale s Federerom), a Đoković sa Congom u Melburnu..“
A U ZAGRADI:
„.(DODUŠE, OSTALIH 19 FINALA NOVAK JE IGRAO SA NEKIM OD ČLANOVA ODABRANOG KLUBA, A I TADA JE POLUFINALU DOBIO FEDERERA“
!!??!!??
Ozmo, ne mogu da verujem da si ovo napisao, a i nije fer prema Novaku. Da nije možda mama Džudi dobacila ceduljucu ? :)

Branko Peric, Profesor

pre 7 godina

Cenjeni Sasa. Ne mogu a da Vam se ne obratim na kraju jos jednog GS-a i jos jednog bravuroznog izvestavanja. Dosta puta je receno u komentarima"kao da sam tamo" a to je samo jedna od dimenzija tekstova koje ste nam darovali. Samo cu nabrojati: vrhunsko poznavanje sporta koji se prati, pismenost, zanimljivost, komunikacija sa citalastvom, ocit trud i samopregor. Toliko analiza samih meceva, nebrojeno obavljenih zanimljivih intervjua i crtice, crtice ... Ne bih Vase pisanje uporedjivo ni sa cijim posto ste Vi postavili svoje, najvise standarde sportskog novinarstva i pokazali da se sportski novinar moze zvati velikim a ne samo spoljnopoliticki ili komentatorski profesionalci. I jos nesto: pohvale redakciji B92 sto je prepoznala kvalitet u svojim redovima i time nagovestila moguci preporod sopstvenog brenda.

Davor

pre 7 godina

Koliko je strašna novakova dominacija govori nam i cinjenica da jedan murray ima 3 grand slam turnira, wawrinka 2, cilic 1, ko je sljedeci ? bora todorović ? u ono vrijeme titula grand slam turnira je bila privilegija, federer je osvajo gotovo sve sem roland garrosa di je dominiro veliki nadal, a ovo danas je tuga imam dojam da će ivan dodig uskoro imat koji grand slam a mozda biti i prvi igrač svjeta, strašna konurencija

Ranko

pre 7 godina

Marej sada juri Novaka i sam je izjavio da mu je cilj da bude prvi na turu, ali i Nole ima svoje ciljeve koji su veci od Marejevih- da obara rekorde i naravno stigne Federera po broju GS.

epp

pre 7 godina

vrlo zasluzeno Marej je zasluzio za svoju konstantnost u vrhu,a pogotovo bez Novaka i Rodje u finalu sa kojima je uvek u nekom strahu.Verujem da ce do kraja karijere osvojiti jos 2,3 GS ali da ce Nole preteci Rodju i zauvek zavrsiti pricu o tome ko je najbolji ikad

Fx

pre 7 godina

Svi vi koji vređate Miloša Raonića zapamtite da će on biti broj jedan, da će uzeti nekoliko GS titula i da ćete promeniti mišljenje onog dana kada shvatite da je čovek u stalnom napretku svoje igre.
Čini mi se da nismo gledali isti meč. Miloš je solidno popravio kretanje, bekhend mu je sve bolji, voleji skoro vrhunski itd...
Zar stvarno mislite da Miloš nema prostora za napredovanje u segmentima koji mu još nedostaju za vrhunski tenis? Ja mislim da će Miloš za par godina iskoristiti prazan prostor posle velike četvorke i dominirati neko vreme.
Za početak, Miloš je treći u trci za London, a verovatno će i godinu završiti kao treći. Za to su mu samo potrebna finala i polufinala do kraja godine. Ako uspe da izbegne povrede, koje su ga već jako unazadile prošle i ove godine, ne vidim ko će ga zaustavljati osim Noleta i eventualno Mareja.

Pera

pre 7 godina

Bravo za Endija. Vrhunski borac, zaslužio je ovo. Nažalost po njega, a našu radost, Novak je uvek ta mentalna prepreka za koju nema rešenje. Posebno me raduje što je sada uspeo, jer za Britance je Wimbledon vrhunac, a on deluje kao sjajan momak, mada još uvek mentalno nezreo.

fecalitades

pre 7 godina

Baš mi drago! nek se tripuju dae dobar igrač, osvajač GSa, itd.. lad ga novak bude mazao, da ne bude daaže nekog papana, nego "velikog Mareja", GS šampiona..

bez pretjerivanja, molim

pre 7 godina

Endi može biti vječno zahvala n Rodžeru na onom neshvatljivoj grešci na kraju četvrtog seta ,inače ne bi podigao drpo drugi put trofej na wimbldonu ,odnosno osvojio 3. GS u karijeri.Domaćim medijima je pored Novaka ,najomiljeniji teniser na Turu je Endi i od njega prave neku tenisku veličinu ,a on je samo oprosječni teniser ,koji je sticajem sretnih okolnosti po njega,a ne svojom kvalitetnom igrom, osvojio 3 GS.

bez pretjerivanja, molim

pre 7 godina

Endi može biti vječno zahvala n Rodžeru na onom neshvatljivoj grešci na kraju četvrtog seta ,inače ne bi podigao drpo drugi put trofej na wimbldonu ,odnosno osvojio 3. GS u karijeri.Domaćim medijima je pored Novaka ,najomiljeniji teniser na Turu je Endi i od njega prave neku tenisku veličinu ,a on je samo oprosječni teniser ,koji je sticajem sretnih okolnosti po njega,a ne svojom kvalitetnom igrom, osvojio 3 GS.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Fin tekst, samo ste zaboravili spomenuti da je Endijev retern puno bolji od Novakovog, i da njemu Kveri ni u snu nebi sprašio 31 as!

BBC

pre 7 godina

Ovom pobedom EM se uvrstio u red najboljih tenisera svih vremena. Možda je samo RF ispred. Možda.

Sad stvarno, otkud Miloš u finalu turnira (bilo kog)? Kad ga je antiteniser Marej pocistio s 3:0!

Antitenis je pobedio.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Igra covek atomski tenis, zasluzeno je podigao pehar. Ima problem u glavi kada igra sa Noletom i Federerom, a ako to prebrodi ocekujem da osvoji jos 2-3 GS do kraja karijere, i da do nove godine postane broj jedan.

Davor

pre 7 godina

Koliko je strašna novakova dominacija govori nam i cinjenica da jedan murray ima 3 grand slam turnira, wawrinka 2, cilic 1, ko je sljedeci ? bora todorović ? u ono vrijeme titula grand slam turnira je bila privilegija, federer je osvajo gotovo sve sem roland garrosa di je dominiro veliki nadal, a ovo danas je tuga imam dojam da će ivan dodig uskoro imat koji grand slam a mozda biti i prvi igrač svjeta, strašna konurencija

Goran

pre 7 godina

Endi je u naletu. Novak u malom zastoju. Bojim se d ce Marej sptijeciti Novaka da prestigne Federera u broju GS titula i u broju sedmica na celu ATP liste.

Qwerty

pre 7 godina

Nisam struchnjak za tenis, ali ostali josh manje od mene jer vecina komentatora se nije bavila nikakvim sportom za zhivota, eto mi prednosti. Novak je u poslednjih 5 godina 4 godine najbolji, postavio i neke rekorde, kapa dole. Ali gospodo navijachi, gde ste sada, ukljuchujuci i medije naravno, niko ga ne spominje od ispadanja sa Wimbldona?! Ako ishta osvoji, iliti realno u poslednje vreme sve bitno, cela javnost Novaka stavlja pre izveshtaja o standardu ovog jadnog naroda, chim izgubi muk?! Kada Novak, a to ce biti za 2-3 godine oslabi i ne bude bio prvi, niko ga spominjati nece. Da ne kazhem kada se povuche. Ljudi, jel vi volite tenis ili volite shatro Novaka Teslu Milankovica bla bla?! Ja gledam basket 21 godinu, temeljno, pazhljivo, i navijachki ali ne za ekipu nego za igrache, i igrao sam i trenirao kosharku, pa imam pravo prichati o istoj. Ko je od vas ikada drzhao reket u ruchicama vashim mrshavim?! Chak su i zhene postAle struchnjaci. Ne kitite se tudjim uspesima, nije Nole najbolji jer je Srbin nego zato shto pored talenta sinak trenira kao rudar!!! Njemu kapa dole, a vama navijachima.. Chitajte izmedju redova poyy

Kol

pre 7 godina

Nikad on nece biti clan neke tzv. velike 4 postoji samo velika 3 Djokovic, Nadal i Federer, odnosno samo Djokovic posto druga dvojica nisu osvojila GS vec vise od 2 godine, to sto ga zapadni mediji guraju jer je Britanac je neka druga prica ali svaka cast na osvojenom GS neka uziva!

markoni

pre 7 godina

Bravo za Marija, mislim da bi u ovoj formi na travi i Novaka dobio da je doslo do tog projektovanog finala. Nekako je posteno da posle toliko gs finala i on ponovo bude pobednik a na da Vavrinka sa samo 2 finala bude na istom nivou sa njim po broju titula. Ocekujem dobru borbu Novaka i Endija ove i sledece godine i raspodelu titula uglavnom medju njima dvojicom. Mozda Endi 2017 na kratko postane i broj 1 ali ce Nole ipak i dalje dominirati.

Sram da ih bude

pre 7 godina

Ukratko o samom mecu:
Rutinski i zasluzeno,cestitke Endiju!

Necu sad o onome,sta bi bilo da je bilo.

Marej je pametan momak i jasno mu je da imao veliku pomoc.
Pri tome ne mislim na Svevisnjeg koji je slao kisu,nego na organizatore koji su to perfidno i providno iskoristili.

Vreme je da Novak prestane biti fin,odresi jezik i ne dozvoli da se poigravaju sa trenutno najboljim svetskim teniserom.
Stupidno je da centralni teren zauzima bivsi sampion u mecu sa 772. teniserom sveta,a aktuelnog salju na pomocni,znajuci kakvo se vreme ocekuje.
Slicno je bilo i na ovogodisnjem RG-u,a sveza su secanja i na finalni mec sa Nadalom u Parizu,koji je prekinut u trenucima kada je Rafa bio na kolenima i nastavak odlozen za sutra.
Uz `cuveni` vetar na US Openu,izgleda da je Novaku najveci protivnik vremenska prognoza,svi su to vec ukapirali i koriste je obilato.
Istog trenutka kada se tenis vrati u dvoranske uslove,krece nezaustavljiva serija.
Tu su,srecom,nemocni,osim ako ne izmisle nova nepisana pravila,koja vaze samo za njega,a ne za miljenike!

Hagiano

pre 7 godina

Djokovic poklonio 3 GS titule Mariju... Krivo mi je sto kaze da mu je potreban odmor sad u 29 godini zivota, sad treba da grize stalno, a kad dodje u 34-35 tad moze da kalkulise.. Ocekujem da se priprema za OI i US Open, to ako uzme do kraja godine uz jos neki Masters miran je do kraja godine... a onda sledece ponovo krenuti od AO pa redom...

anica

pre 7 godina

Endi ima 12 mastersa...prvo proverite pa napisite...
3 slema, decko nije igrao u finalima protiv boranije kao neki inace bi imao vise, kada na to dodamo zlato sa OI, DC, i sigurno jos neki slem. Bravo Svrco!

MsK

pre 7 godina

„Mari je prvi čovek u poslednjih šest godina koji je osvojio Gren slem titulu, a da pri tom nije savladao nikoga od članova ’velike četvorke’. Međutim, pošteno je reći da mu je teniska karma vratila uslugu jer je do sada imao najteži put – u prethodnih deset Gren slem finala sastajao se ili sa Federerom ili sa Đokovićem, a finala su ipak specifična u odnosu na ostale mečeve.
Za razliku od Škota, njegovi najveći rivali probili su led sa igračima koji nisu pripadali kremu – Federer sa Filipusisom, a posle je imao i Bagdatisa i Gonsalesa, Nadal sa Puertom u Parizu (polufinale s Federerom), a Đoković sa Congom u Melburnu..“
A U ZAGRADI:
„.(DODUŠE, OSTALIH 19 FINALA NOVAK JE IGRAO SA NEKIM OD ČLANOVA ODABRANOG KLUBA, A I TADA JE POLUFINALU DOBIO FEDERERA“
!!??!!??
Ozmo, ne mogu da verujem da si ovo napisao, a i nije fer prema Novaku. Da nije možda mama Džudi dobacila ceduljucu ? :)

velika cetvorka

pre 7 godina

Mačka je izgubila od najmanjeg miša, Kverija. Federer da je mogao, pobedio bi Raonića, ali nije. Prema tome, niko tu nije opravdano izostao. Sve čestitke Murray u. Zasluženo

Jelena

pre 7 godina

Kako je, bre, rutinski dosao do trece titule, kada je igrao taj brejk u poslednja dva seta? Nisam gledala, ali mi rezultat ne govori da je tu bilo sta bilo rutinski.

jov

pre 7 godina

“Endi je jedan od najboljih u eliminisanju najvećih oružja protivnika“, rekao je Tomaš Berdih posle poraza od Marija u polufinalu Vimbldona
Osim ako ti protivnici nisu Novak, Rafa ili Rodžer :)

anica

pre 7 godina

Najomiljeniji udarac...ritern.
Servis mozda nije najvazniji, ali ako imas ritern sve mozes...Noletu isto puno pomaze.
Sve cestitke Endi, greota da te porede sa Vavrinkom...po meni ako nisi medju prvih pet u istoriji, medju 10 jesi.
Toliko osecaja, lepih izgradjenih poena, promene ritma, skracenih lopti lobova, pasinga, lepih dijagonala.. jakih udaraca...lep je tvoj tenis. tek drugu servu sto si popravio..wow.
Eto..zavrsi se Vimbldon...bilo je svega i svacega, kise, terena br 1, razocaranjam, iznenadjenja... Marej osvojio, Nole ispao...bice bolje, ne moze sve da osvoji.
Po meni, najveci tragicar jeste Federer...ne daj Boze nikome.
Videcemo sta nosi drugi deo sezone, nadam se da ce se Nole dobro nositi sa izazovima, Marej je ozbiljan protivnik..ali kada sve sumiramo, ne bi trebalo biti problema..beton je to.
Napred Nole!

xyz

pre 7 godina

Zasluzeno bez obzira na otvoren zreb. Igrao finala sva tri slema ove godine, namucio Novaka i u Australiji i na RG, ubedljivo drugi igrac planete. Ovde je docekao Novakov kiks, opustanje i to je to.
I Novak je pre neki mesec izjavio da zna koliko su Marej i njegov tim posveceni tenisu i da je uveren da ce sa tim stavom uzeti jos neku GS titulu. Jednostavno naporan rad se isplati i tako je svuda u svetu osim u Srbistanu izgleda.
Cestitke decku koji je preziveo masakar u osnovnoj skoli kao klinac i izrastao u vrhunskog atletu i to u sportu gde je mentalna snaga najbitnija, a mnogi ne znaju kako jedna trauma moze potpuno da izmeni mozdane funkcije.
Samo napred i da gledamo finale USO Djokovic-Marej jer to su realno dvojica najboljih trenutno.

Mikeli

pre 7 godina

Da li će Mats reci sada da nije isto osvojiti Vimbldon, ako Djoković, ili Federer nisu pobeđeni? Naravno da neće, jer je čovek kompleksaš.

Dex

pre 7 godina

Sad se vidi koliko je ovaj tenis na nizem nivou u odnosu kad igraju Novak i Rafa, gde sevaju varnice. Marejbi Raonic nisu mogli da povezu 5 udaraca.

Mikiveliki

pre 7 godina

Енди је победио супер тесним резултатом, и ако са 3-0 у сетовима. Приказивати ову победу као својеврсно "демолирање " Раонића, крајње је нетачно.

dominus

pre 7 godina

Iskreno mu želim još barem 5 Slemova. I to da ima osvojenu i Australiju i Rolan Garos do kraja karijere. Tek tada će onima koji osporavaju ovu, već sada, legendarnu generaciju, biti jasno da je period od 2005 do negde 2020te bilo zlatno doba tenisa.
Sama pomisao (potencijalna mogućnost) da 4 igrača u jednoj eri imaju osvojena sva 4 Slema, deluje zastrašujuće moćno.

Wong

pre 7 godina

Endijev trofej na Vimbldonu je po meni jako pozitivna stvar za našeg Novaka, i to iz više razloga:

1. Sada će i on doživjeti euforiju, kao što je i Nole zbog RG-a, samo što će njega euforija mnogo duže držati nego Novaka, to je pokazao mnogo puta. Samim tim, možemo reći da će biti mnogo manje opasan za Novaka na slemovima sad kad je zadovoljniji i ispunjeniji, nego da je doživio još jedan poraz. Prije su ga porazi lomili psihički, dok je bio mladić i imao nadu da će jednom biti osvajač desetak slemova, ali sada porazi kod njega izazivaju kontraefekat i još ga više "nabrijavaju" na osvajanje titula. Zato što više nema ništa da izgubi, i ide na sve ili ništa.

2. Endijev današnji slem podiže ugled samom Novaku, jer je trofej danas podigao jedan od njegovih najvećih rivala i član Big Four-a, a ne dvometraš koji tuče po loptici.

3. Poslije toliko poraza u slemovima, Endi je podigao trofej i iskalio bijes zbog izgubljenih slemova, ali ne na Novaka, nego na drugog protivnika.

Da ne pominjem da je ovakav ishod jako pravedan i da je Endi zaslužio ovo, jer je pokazao da ima talenat. Mentalni sklop mu nije dozvolio da bude na nivou jednog Novaka, Rafe i Rodžera, ali po svemu ostalom, on je dio njihove ekipe.

Zare MKD

pre 7 godina

Mislim da ce ove godine Endi osvojiti Wimbledon.
(Zare MKD, 08. jun 2016 13:30)

To sam napisao odmah posle RG i dobijo gomilu minusa. Jos sam napisao da bi mi bilo drago da sledicih 12 slemova podele jednako Endi i Novak. Za sada nije lose.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

@Kol
Gde ga ti svrstavas, ako ne u veliku cetvorku? Covek igrao 11GS finala, osvojio 3 za sad i osvojice jos neki sigurno, osvojio preko 10 mastersa, zlato na OI, dejvis kup, ima oko 40 titula.... Vavrinka, Berdih, Ferer, Conga, Izner, Raonic, Nisikori, Cilic.... da se saberu nemaju toliko bitnih trofeja kao Marej. Covek je na toj listi verovatno stepenik ispod Federera, Nadala, Djokovica, ali je zato 5 stepenika iznad ostalih. Meni je Marej deo velike cetvorke, i mislim da njegovih godinu-dve tek dolaze.

Miodrag

pre 7 godina

Priznajte iskreno da li ste vi ocekivali ovakvog Marija pre par godina? Vidite koliko je morao da napreduje, popravi neke elemente igre i strategiju i taktiku generalno, da bi igrao GS finala i osvajao ih.
To samo potvdruje koliko se jako igra na turu. Koliko izvlace najbolje jedni od drugih.
Kad je Mari bio standardni cetvrti on se odlucio da napadne Novaka, dok je ovaj napao i uzeo sam vrh.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Fin tekst, samo ste zaboravili spomenuti da je Endijev retern puno bolji od Novakovog, i da njemu Kveri ni u snu nebi sprašio 31 as!

Danilo

pre 7 godina

Odlično Ozmo konstatuje,na samom početku, da je Endi razgolitio sve Miloševe slabosti i dobio ga bez tegoba.
Miloš ima neke ogromne prednosti u svojoj igri ali mu je svaki udarac iz kretanja, posebno iz trka, zaista ispod nivoa koji je potreban da bi se bio sam vrh.
Zbog njegove građe sumnjam da će to moći poboljšati, ali zato još može poboljšati servis-volej i maltene svaki set će moći da dovede u tai-brejk i protiv najboljih.
Onda ostaje još psihološka stabilnost.
Endi je sjajan igrač, videlo se danas i u polufinalu, i nema pravih slabosti.
Protiv Noleta ne može jer kada je Nole na vrhu, protiv Noleta niko ne može.
U svakom slučaju biće bar sledećih 2-3 godine najveća pretnja Noletu pošto ovi mladi još nisu dovoljno zreli, a ne vidi se neki neverovatan kvalitet ni kod jednog od njih.
Nole je sa 20 godina već imao jedan GS i jedno finale,a to su sada ovi momci iz 1996. godišta. koji nisu ni blizu velikoj četvorci, čak ni Milošu,Marinu i Nišikoriju.

BBC

pre 7 godina

Ovom pobedom EM se uvrstio u red najboljih tenisera svih vremena. Možda je samo RF ispred. Možda.

Sad stvarno, otkud Miloš u finalu turnira (bilo kog)? Kad ga je antiteniser Marej pocistio s 3:0!

Antitenis je pobedio.

bez pretjerivanja, molim

pre 7 godina

Endi može biti vječno zahvala n Rodžeru na onom neshvatljivoj grešci na kraju četvrtog seta ,inače ne bi podigao drpo drugi put trofej na wimbldonu ,odnosno osvojio 3. GS u karijeri.Domaćim medijima je pored Novaka ,najomiljeniji teniser na Turu je Endi i od njega prave neku tenisku veličinu ,a on je samo oprosječni teniser ,koji je sticajem sretnih okolnosti po njega,a ne svojom kvalitetnom igrom, osvojio 3 GS.

pribil

pre 7 godina

Federer 17, Rafa 14, Nole 12, Marej 3. To je ukupno 46 GS titula koje su osvojila 4 tenisera. Nikad se nesto slicno nece ponoviti. Posebno je zanimljivo sto su trojica od ove cetvorice bukvalno vrsnjaci. Da ne govorim o broju GS finala, Roger 27, rafa 20, Nole 20, Marej 11, ukupno 78! To se zove dominacija.

Kavric

pre 7 godina

Dobismo odgovor na pitanje od pre neki dan " da li je kraj jedne ere u tenisu" ? Ocigledno nije. A Raonic ce verovatno osvojiti neki gren slem,ali znacajan trag nece ostaviti u tenisu. Sa godinama koje ima,vec je morao da ima par osvojenih najvecih turnira...

srki boy

pre 7 godina

Ja ne znam kako neki mogu da kažu da je Marej prosečan teniser. Osvojio je mnogo titula, 3 GS, 12 mastersa, OI, Dejvis kup. I ako dodamo da je igrao u finalima svih grend slemova, jedna sasvim uspešna karijera koju bi poželelo 99,9 posto tenisera na ATP turu.

fecalitades

pre 7 godina

Baš mi drago! nek se tripuju dae dobar igrač, osvajač GSa, itd.. lad ga novak bude mazao, da ne bude daaže nekog papana, nego "velikog Mareja", GS šampiona..

Fx

pre 7 godina

Svi vi koji vređate Miloša Raonića zapamtite da će on biti broj jedan, da će uzeti nekoliko GS titula i da ćete promeniti mišljenje onog dana kada shvatite da je čovek u stalnom napretku svoje igre.
Čini mi se da nismo gledali isti meč. Miloš je solidno popravio kretanje, bekhend mu je sve bolji, voleji skoro vrhunski itd...
Zar stvarno mislite da Miloš nema prostora za napredovanje u segmentima koji mu još nedostaju za vrhunski tenis? Ja mislim da će Miloš za par godina iskoristiti prazan prostor posle velike četvorke i dominirati neko vreme.
Za početak, Miloš je treći u trci za London, a verovatno će i godinu završiti kao treći. Za to su mu samo potrebna finala i polufinala do kraja godine. Ako uspe da izbegne povrede, koje su ga već jako unazadile prošle i ove godine, ne vidim ko će ga zaustavljati osim Noleta i eventualno Mareja.

bez pretjerivanja, molim

pre 7 godina

Endi može biti vječno zahvala n Rodžeru na onom neshvatljivoj grešci na kraju četvrtog seta ,inače ne bi podigao drpo drugi put trofej na wimbldonu ,odnosno osvojio 3. GS u karijeri.Domaćim medijima je pored Novaka ,najomiljeniji teniser na Turu je Endi i od njega prave neku tenisku veličinu ,a on je samo oprosječni teniser ,koji je sticajem sretnih okolnosti po njega,a ne svojom kvalitetnom igrom, osvojio 3 GS.

epp

pre 7 godina

vrlo zasluzeno Marej je zasluzio za svoju konstantnost u vrhu,a pogotovo bez Novaka i Rodje u finalu sa kojima je uvek u nekom strahu.Verujem da ce do kraja karijere osvojiti jos 2,3 GS ali da ce Nole preteci Rodju i zauvek zavrsiti pricu o tome ko je najbolji ikad

Branko Peric, Profesor

pre 7 godina

Cenjeni Sasa. Ne mogu a da Vam se ne obratim na kraju jos jednog GS-a i jos jednog bravuroznog izvestavanja. Dosta puta je receno u komentarima"kao da sam tamo" a to je samo jedna od dimenzija tekstova koje ste nam darovali. Samo cu nabrojati: vrhunsko poznavanje sporta koji se prati, pismenost, zanimljivost, komunikacija sa citalastvom, ocit trud i samopregor. Toliko analiza samih meceva, nebrojeno obavljenih zanimljivih intervjua i crtice, crtice ... Ne bih Vase pisanje uporedjivo ni sa cijim posto ste Vi postavili svoje, najvise standarde sportskog novinarstva i pokazali da se sportski novinar moze zvati velikim a ne samo spoljnopoliticki ili komentatorski profesionalci. I jos nesto: pohvale redakciji B92 sto je prepoznala kvalitet u svojim redovima i time nagovestila moguci preporod sopstvenog brenda.

Pera

pre 7 godina

Bravo za Endija. Vrhunski borac, zaslužio je ovo. Nažalost po njega, a našu radost, Novak je uvek ta mentalna prepreka za koju nema rešenje. Posebno me raduje što je sada uspeo, jer za Britance je Wimbledon vrhunac, a on deluje kao sjajan momak, mada još uvek mentalno nezreo.

Ranko

pre 7 godina

Marej sada juri Novaka i sam je izjavio da mu je cilj da bude prvi na turu, ali i Nole ima svoje ciljeve koji su veci od Marejevih- da obara rekorde i naravno stigne Federera po broju GS.