Nedelja, 03.07.2016.

18:10

Odjeci Novakovog poraza, srpski smeh i hladnokrvnost

Eliminacija Novaka Đokovića i dalje je glavna tema u kompleksu Vimbldona – osećalo se to na Orangi parku, u razgovoru sa novinarima, odgovorima tenisera...

Izvor: B92

Odjeci Novakovog poraza, srpski smeh i hladnokrvnost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

mile

pre 7 godina

Ovo je srpska kazna organizatorima turnira. Na kraju su uspeli da ga slome posle toliko pokusaja i omalovazavanja. Zao mi je sto im nije uzvratio srpskim inatom i osvojio turnir. Kveri je samo jedan laki trening za Novaka. Da su organizatori bili iole korektniji i kao sto je moralo po rankingu staviti ga na centralni teren, bilo bi ubedljivih 3:0 za Noleta

Borovo selo

pre 7 godina

A tako. Zato ste vi izgubili interes za nogomet i rukomet. Čim je sport sa kontaktom nema vas nigdje, nego košarka gdje ne smiješ da pipneš igrača da ne bude faul i tenis gdje je kontakt s protivničkim igračem samo na kraju kod pozdravljanja, a da, tu je i odbojka, ista stvar. Zato smo mi majstori u pravim, muškim igrama. Olimpijski šampioni u rukometu i vaterpolu, vi nemate niti jedno zlato u ekipnom sportu na OI. Pozdrav, i nema ljutnje, samo činjenice.
(jaki smo ko zemlja, 03. jul 2016 20:53)

Pozdravio te Kvarezma i rekao ti da nije zdravo imati toliki kompleks, malo manje budi na.srpskim sajtovima ovako se blamiras. Pozdrav luzeri.

jaki

pre 7 godina

Definitivno je Novak bio ljut na organizatore a nije hteo da javno kaže.Znali su da će biti kiše i nije problem teren br 1 koji je brži i odgovara serverima ( to mu rade 3 god) nego štoje 2 dana po 6 satina čekanju a znamo kako se on sprema za svaki meč da se ne bi povredio. Taj ritualsu mu poremetili ovom kišom i znali su to , jer pobogu pa dosadioje svima.Postalo je neinteresantno od Wimbledona 2014 uzeo je od 9 - 6 GS.

vladek

pre 7 godina

Ne lupate više sa tim da je namerno izgubio.Novak je najposteniji momak u svetu sporta.Kao klinac je odbio pasoš GB,i odabrao teži put do slave.Koliko puta su mu nudili da reklamira kladionice,kockarnice,što drugi asovi rade za 10-ine miliona eura,odbio je da namešta mečeve,nikada nije bio dopingovan,odbio je gigante sportske opreme,koji i te kako rovare u svetu tenisa,i odabrao japansku sportsku opremu,bez ikakvog uticaja na isti.Umesto provoda sa starletama,luksuziranja,slobodno vreme provodi sa porodicom.Nikada ne bi pravio kalkulacije.Kveri je 41 igrač sveta,drvoseca koji udara kao maljem,voli brze podloge,odigrao je meč života,i to je kraj priče

Varaja

pre 7 godina

Kako li izgleda "srpski smeh"...? Isto kao u 90. godinama, a još uvek to, nismo dokučili. He he. Biće bolje, za dve godine??!

jackie

pre 7 godina

Puno se raspravlja, te nije bio na svom nivou, te pritisak, te zasićenist, te kiša, te protivnik itd.
Sve je to tačno, ali pošto sam pogledao snimak 10. gema kada je servirao za 2:2 mogu da kažem da su ga sudije upropastile jer su mu u prva dva poena vikali nepostojeće aute. Bilo je 0:30, a trebalo je 30:0 jer je servis bio viner, a bekhend dijagonalu Kveri ne bi vratio.
Znači neverovatno.

.

pre 7 godina

@MsK
Svima je jasno da ona zeli da njen sin osvoji titulu. I potpuno je normalno da se raduje kada ispadne neko ko mu je konkurent za tu titulu. Ili mislis da je Srdjan Djokovic plakao kada je Nadal odustao od RG? Posto sve to znamo, licemerno bi bilo da se ona folira i pravi kako joj je svejedno. Nije ona dosla na mec kao selektor, funkcioner ili predstavnik domacina, vec kao majka koja navija za svog sina.

Banezi

pre 7 godina

Dešava se to u tenisu. Pa na skoro svakom Gs koji je osvojio Novak se mučio sa nekim do 1/4 finala. Jednostavno nije imao snage da preokrene kao protiv Andersona prošle godine ili Simona na AO ove godine. I Federer i Nadal su bili u takvim situacijama.

Dalibor

pre 7 godina

@ja sam Svaka ti čast prijatelju. Nisam znao za to pravilo kao i da je sad bio Noletov red. Koliko se sećam Nole je prošle godine igrao sa Andersonom na terenu broj 1. Bio bih ti zahvalan ako mi navedeš podatak kada je to zadnji put Roger a kad Andy igrao na terenu broj 1. Hvala unapred.

Organska jaja

pre 7 godina

@Walter White nisi ni V od Walter White.. Zaglavio si u plicak. Kao prvo i najprostije Novak je izgubio posle 2 osvojena GS u ovoj godini, odnosno 4 uzastopna!!! Znaci i meni je dosadilo, a ne njemu. Drugo, dok ostali igraju Halepe i kojekakve turnire i po 30ak turnira u godini, Novak odigra 11-15. Trece, najgipkiji igrac u tenisi, tj naistezljiviji, sto rezultira time da skoro da nema povreda. Cetvrto, ne ide na snagu i silinu nego na preciznost(duboke i precizne lopte koje onesposobljavaju protivnika). Peto, mentalna snaga, dar od Boga, koje se svi plase, a pojejedinima i suze krenu na oci. Ima tu jos mnostvo razloga zasto Novak moze jos mnogo. Sve u svemu da nema Djokovica Feder i Nadal bi imali po 20ak GS, a bogami i ona Marija bi imala koji slem vise. Poz!

Mikeli

pre 7 godina

Prije nego sto postavim pitanje reci cu ovo realno pa dali se to nekome svidjalo ili ne : Novak Djokovic je jedan od najboljih u istoriji tenisa i tu nema nikakve nedoumice,a sad vas sve zajedno da pitam ukljucujuci i vas novinare koji bespotrebno dizete tenzije: Dali neko smije da dobije Novaka Djokovica i da tom istom protivniku iskreno cestitate sto je bio bolji u tom mecu ili morate stalno da trazite dlaku u jajetu nekim glupim podpitanjima i ujedno svojim odgovorima... SHVATITE,NISTA NA SVIJETU NE TRAJE VJECNO!!...

MsK

pre 7 godina

@Ozmo,
Mislim da grešiš kad ravnaš radost običnih navijača kad ispadne Novakov (ili bilo čiji rival) sa radosnim osmehom Džudi Mari kome je prethodila javno iskazana nada da će neko od servera izbaciti Novaka. I ne samo da relativizuješ njeno nekorektno i nefer ponašanje, nego ga i opravdavaš normalnom ljudskom reakcijom jer je u pitanju rival njenog sina.
Džudi Mari nije običan navijač, on je bila ili je i dalje selektor Fed kupa Britanije, dakle javni radnik, a u neku ruku i jedna od predstavnica domaćina na čijim se terenima igra. Baš iz tog razloga njeni gestovi su neprilični i neprihvatljivi.
Uostalom, da li bi imali toliko razumevanja da je tako nešto izjavila Noletova mama na domaćem terenu ili na pr. Federerova mama za Nadala u vreme kad je Fed gubio finale za finalom od Španca?
A ako tako olako pristajemo da sportski moto umesto „pobediti“ postane „samo da rivalu crkne krava, moja će tada davati više mleka“, onda neka i sport ide u 3 najlepše p.m.

.

pre 7 godina

Ma sve je jasno. Osvojio 4 GS zaredom, svi znamo kako. Sada ga uhvatila kontrola, stavili ga u tihu suspenziju i naredili mu da se "ocisti" do Olimpijade. Zdrav covek a najavljuje da nece da igra do OI!? Suspenzija, uhvacen je!

ja sam

pre 7 godina

@ Ok, očigledno da Nole nije igrao na svom nivou a da je Kverija išlo od ruke ali ja i dalje ne mogu da zaboravim da Noleta kao broja 1 i kao dvostrukog branioca titule organizator stavlja na teren broj 1 kada se znalo da će biti kiše. Jesu uslovi isti za obojicu ali mi se ta odluka u startu nije svidela. S kojim pravom Del Potro i Wawrinka su stavljeni na centralni teren! Neka me neko pljune u lice ako Federer i Marej budu odigrali jedan meč van centralnog terena. Nole im je već mnogo puta pokvario računicu pa treba to na vreme uzeti u obzir.
(Dalibor, 03. jul 2016 22:03)

Ne treba tebe niko pljuvati, već si sam sebe! Pravilo je da prva cetvorica moraju bar jedan meč igrati na terenu br1, sad je bio Noletov red (a kisa je od prvog dana, tako da svaki dan se prekidaju mecevi) Kakve veze ima kisa sa tim sto je izgubio ?! Ona je samo mogla pomoći Novaku (mada ja mislim da nikome nije ni pomogla ni odmogla) Jednostavno nije bio na svom nivou i izgubio je. Bitno da je uzeo taj glupi RG Sad neka se spremi za OI.
A ti uzmi knjige o iluminatima i teorijama zavjera, citaj i uzivaj!

Dr.Baltazar

pre 7 godina

Nole treba da batali tenis,počinje da se blamira bez potrebe,lopez,karlović,veseli,gofan,kveri stvarno sramota
(Treći rajh, 03. jul 2016 20:11)

A ti si ko, cedo moje?! :D

Svete

pre 7 godina

@anica
Jeste, zavera je neka u pitanju.Zaverenici su mu namestili da osvoji 4 GS u nizu i da bude prvi na svetu. Ukljuci bre mozak i ne dosadjuj. Ucenjuju ga da izgubi! Hahahaha. A ti pametnice ocekujes da gubi na neki drugi nacin, da pogadja sve savrseno pa da izgubi. Pojma nemas, ni ti ni ostale neznalice.

Dalibor

pre 7 godina

Ok, očigledno da Nole nije igrao na svom nivou a da je Kverija išlo od ruke ali ja i dalje ne mogu da zaboravim da Noleta kao broja 1 i kao dvostrukog branioca titule organizator stavlja na teren broj 1 kada se znalo da će biti kiše. Jesu uslovi isti za obojicu ali mi se ta odluka u startu nije svidela. S kojim pravom Del Potro i Wawrinka su stavljeni na centralni teren! Neka me neko pljune u lice ako Federer i Marej budu odigrali jedan meč van centralnog terena. Nole im je već mnogo puta pokvario računicu pa treba to na vreme uzeti u obzir.

Svete

pre 7 godina

@Realno
Pa Federer bi sada imao 25 GS da mu ovi glavni iz senke nisu naredili da pusti Novaka da osvaja. Mislim, 2 puta namerno propusta po 2 mec lopte, na Vimbldonu namerno promasuje brejk loptu na mrezi, na US Openu propusta 25 brejk lopti... Sve su to vladari iz senke naredili da bi Djokovic bio prvi na svetu.

beker šmeker

pre 7 godina

(zašto, 3. jul 2016 19:16)

Čovek zadnji poraz na nekom gs imao 245 godine pre nove ere, i ti misliš da Saša izmišlja kako se samo o porazu Novaka priča?
Ma mene čudi što nisu seminar organizovali pod parolom ' Orao pao, Orao pao'!
Što se tiče tenisa ovaj poraz i jeste najveća vest na W.
A što se tiče Novakove igre u poslednjih godinu i po' ovo jeste šok.
A što se tiče Federera on bi da osvoji W ako može....

nucky thompson

pre 7 godina

gledam ESPN, Nole je odusevio novinare i sve ostale svojim ponasanjem. Divan karakter, neposredan, iskren. Zbog tih ljudskih kvaliteta je McEnroe veliki Noletov navijac.

5ar

pre 7 godina

Pa da, često se zanesemo pa zaboravimo da sportisti imaju i privatan život.
Nisu Novak, Federer, Mari ili Nadal, nekakvi roboti koji se između Australija Opena, Roland-Garrosa, Wimbldona i US Opena isključuju i pakuju u neke kutije i čekaju sledeći turnir da ih uključe ponovo.
Imaju svoj život, porodice, probleme. U kom to recimo braku nema svađe, u kojoj porodici nema raznih problema?
Ko zna šta je Novaka snašlo pre meča sa Kverijem pa ga izbacilo iz koloseka.
Videlo od se od prve sekunde do zadnje da to nema veze sa Novakom koji je dominirao više od godinu dana. Na kraju, čovek je uzeo tridesete, dete raste, nije ni Stefan više beba, i mogao je on 2011 da tempira formu za celu sezonu bez problema, sa 25 god, bez privatnih odgovornosti, ali danas ne može.

debuvara

pre 7 godina

Nama je sve jedno da l će Endi izgubiti ili pobediti. Normalno je sto se raduju Novakovom porazu ali je jadno to pokazati na takav način.

Ch1vu

pre 7 godina

Evo ovako, prvo, Nole nije igrao dobro. Razloga moze biti milion, ali tesko steceni brejk i dva mini brejka on u 90% situacija materijalizuje. Zato je i prvi ubedljivo, a bice tu jos neku godinu. Drugo, ako je vec i moralo da se desi, bolje sada nego na RG, to bi psiholoski bilo dosta teze zbog etiologije neuspeha od ranije. Trece, zreb nije bas bio naklonjen jer bi ga cekala jos dvojica servera slicna Kveriju, plus kisa i odlaganja, a znamo da mu treba vremena da se zagreje. Hteo je da pobedi naravno, jednostavno ovog puta nije uspeo. Nije ni Dzordan mnogo puta pogodio u poslednjoj sekundi pa je najveci ikada. Za kraj cetvrto, uspeh na OI je ono sto sigurno zeli jer pitanje je kako ce igrati za 4 godine, a US open se igra na podlozi gde je imao najvise uspeha u karijeri. Ova sezona sa jos ta dva trofeja moze biti u rangu proslogodisnje. Do kraja godine zabetoniraj sezonu Nole!

SRBIN

pre 7 godina

Ljudi,da budemo iskreni,ovako nesto je upravo i bilo potrebno Noletu.On igra sve najvece turnire,na svakom od njih dolazi do zavrsnice,tj.vecinu ih i osvaja.Gde je tu fizicki i psihicki odmor?Nema ga.Non stop,non stop.Da sada je vreme,u njegovom slucaju,kada i treba da osvoji sto vise turnira,ali ovo je i godina olimpijade,a to znaci nov izazov i jos manje odmora.Rafa je tako rokao, pa i preterao,sa svojim stilom igre koji je slican Noletovom,a vidimo gde ga je to dovelo jos u 27 godini zivota.Vimbldon je specifican turnir,na specificnoj podlozi.Ovde je servis znacajan vise nego igde i tu cak i relativni anonimusi mogu da naprave solidan rezultat.Noletov stil igre se ne poklapa najbolje sa travnatom podlogom,a opet je bas taj Vimbldon uzeo 3 puta.Za njega,cenim i smatram,sasvim dovoljno.Novace predahni malo,uhvatilo te je ludilo da moras da osvojis sve gde se pojavis.Alo covece,predahni.Ako si izgubio i treba tako u ovom trenutku.Mozda si to i namerno uradio jer shvatas situaciju.Osvojio si sve sto treba i sada lagano.Voli te tvoja Srbija.

Glas Srbije

pre 7 godina

Oni koji iole osecaju kakav je Novak covek znaju da je veoma porodican i posvecen svojim bliznjim. Iz toga crpi svoju snagu ali u isto vreme i njegova pisvecenost tenisu strasno zavisi od toga kakovo je stanje u njegovoj uzoj i siroj porodici. Dovoljno je da neko od njih nije dobro i tenis vise za njega nije bitan. Secam se kako je Dijana, njegova majka, ispricala da je neku operaciju zakazala dok je Novak bio odsutan i da je morala da izmislja price da je van kuce u kupivini posto Novak nije mogao nikako da je nadje kod kuce kad je zvao telefonom. Dakle dovoljno je da je Jelena ili Stefan ili Srdjan ili Dijana imala neki problem i Kveri vise nije bio Novakov prioriret. I meni je drago sto je tako, jer samo pokazuje kakvo divno ljudsko bice je on.

jaki smo ko zemlja

pre 7 godina

Iskreno,tenis Srbi skoro da nisu pratili pre ove zlatne generacije tenisera i teniserki, predvodjenih Noletom. Ali kad Nole okonca karijeru vidim po sebi sta ce se desiti. Opasce interesovanje za tenis. Za mene je Vimbldon vec gotov maltene, ne zanima me ishod kad nema Noleta.
(nemanja, 3. jul 2016 18:17)

A tako. Zato ste vi izgubili interes za nogomet i rukomet. Čim je sport sa kontaktom nema vas nigdje, nego košarka gdje ne smiješ da pipneš igrača da ne bude faul i tenis gdje je kontakt s protivničkim igračem samo na kraju kod pozdravljanja, a da, tu je i odbojka, ista stvar. Zato smo mi majstori u pravim, muškim igrama. Olimpijski šampioni u rukometu i vaterpolu, vi nemate niti jedno zlato u ekipnom sportu na OI. Pozdrav, i nema ljutnje, samo činjenice.

Vaše ime

pre 7 godina

Ispucali smo i mi i Nole sav kredit sreće sad na RG :)
Pa milion puta sam rekao u sebi - Bože, molim te, samo ovaj gem, samo ovaj set, samo ovaj meč! I desilo se, gem za gemom, set za setom, meč za mečom, do prve RG titule. I sad, jbg, nikad dosta, i na Wim. sam krenuo isto, ali ne može...ne ide...
Ma ko zna zašto je to dobro. Tačno da je osvojio kalendarski GS prošao bi kao Monika Seleš. Neka, valja malo na kašičicu dati ovim zapadnim kolonijalnim silama da se raduju i slave. Sigurna vugla na ramenu, a za rekorde ima još vremena.

gotze

pre 7 godina

Dobro je Gotze rekao nekad si pas a nekad drvo.na nasu srecu Novak u 99.99999% situacija ima ulogu psa a ostali teniseri i hejteri ulogu drveta i misle da opet kisa pada dok Novak osvaja turnire.mislim da ce u nastavku sezone biti obilnih padavina od strane Novaka po ostatku konkurencije.

Ranzo Objektivni

pre 7 godina

Mislim da ne treba tražiti neke suviše duboke razloge poraza. Evo ja sam, recimo, pre 10 godina igrao Counter Strike. Tim je igrao super, naravno ništa svetskog nivoa, lokalna zabava, ali smo svaki meč shvatali ozbiljno. Ljudi, jednostavno dođe dan kad NE IDE. Pucam - promašujem sve. Pokušavam da nadmudrim protivnika - radim gluposti. Ne vidim očigledno. Ne, nisam bolestan, niko mi nije umro i nemam životnih problema, jednostavno sve kockice padaju kako ne treba i kraj. Svi svake godine pričamo "samo RG i Sinsinati, i ništa više ne treba". Evo, uzeo je Nole RG. Osim toga, uzeo je i AO, uzeo i 2 mastersa na betonu i još jedan na šljaci. Još jedno finale na šljaci. Koliko nam je dosta? Lepo reče jedan čovek gore, kad je Nole ispao, više me i ne zanima da pratim Vimbldon; tako će da bude i sa tenisom, verovatno, kad Novak završi karijeru. Radujmo se njegovim uspesima i ne trošimo vreme na neke dubokoumne analize.

B93

pre 7 godina

Možda je ovo razlog ''senzacije'' na Wim.
Novakovi glavni sponzori su - Uniklo, Pežo, Seiko.
Federerovi - Nike, Mercedes, Rolex.
Inače Federer svake sezone od svojih sponzora dobija po 60 miliona dolara. Novak oko 35. Ali koje korporacije drže medijski monopol u svoju korist, šta mislite?
Zato se o Rodzeru piše po medijima više nego o Novaku i kada Nole uzme 4 GS za redom, a Federer ispadne u 3 kolu, ili čak i ne igra.
Svaki tabloid, poznatiji, dobija kintu da napiše neki tekst o Federeru, okači neku sliku, video - sve je komercijala.
Pa na ATP sajtu posle RG bilo je nekih deset vesti o Fedu a jedna o Novaku...
ATP dobija debelu lovu za pisanje o Federeru. Sponzori dobijaju tako reklamu, jer svaka slika Rodzera sa Nike amblenom je za njih profit čiji procenat ide Federeru. I svi srećni, to vam je sport danas - biznis!
Sad, koliko su uključeni u same turnire to je pitanje. Baš njih briga za rekorde, za Novaka, za sve druge; najvažnije je da njihov pulen osvoji trofej ili ostane što duže na turniru.

anica

pre 7 godina

Sta se desilo, i ako nesto postoji, nikada necemo saznati. Nisam htela da to pominjem ali vidim da su neki ljudi primetili. Nije problem poraz, desava se, vec Novakov govor tela. Sto neko rece, kako to da kad god izgubi, gubi na isti nacin. Imala sam utisak da mu je doslo da na glas izbaci muku koja ga muci, a samo on zna sta je to. Bled je bio, bez energije, dajte ljudi jer vam lici sve ovo na Novaka, da on ne zapne da uzme Vimbldon..da se onako ponasa..hm.
Nole, neka si ziv i zdrav! Mnogo mi je zao, zao mi je sto radis puno, boris se, i ako te neko ucenjuje..ne smem da mislim uopste na to. Bezi iz kandzi tih ljudi, nisi ti za taj svet, cuvaj se!

Nick

pre 7 godina

Za nekolko nedelja niko nece pamtiti ko je Kveri, Novak ce se vratiti na osvajanje bar jos par grend slemova. Interesantno je sto Federer i Mari jos nisu savladali Djokovic direktno. Uvek neki autsajderi naprave stetu.

Milan

pre 7 godina

@No13e

Ne mozes porediti Laver-a sa ovim nikako. U to vreme najbolji igraci kretali od cetvrtfinala sto je 3 meca po turniru tako da je smesno bilo kakvo poredjenje.

Valderama

pre 7 godina

Mozda malo tipicno za nas mentalitet koji Novak poseduje uprkos uspehu koji je za nase sportiste do sada nevidjen , bar u individualnom sportu.
Novak je pobedjivao sve moguce dok su ga zapadni mediji osporavali (onako bas iz inata) a sada kad su poceli svi da mu se klanjaju jer statistika ne laze, Novak je pokleknulo. Mislio sam da ce ga ona izjava Federera "da smo se svi malo zaneli da je Novak nepobediv" naostriti ali na zalost nije.Mozda ne bi bilo lose da ga zapadni mediji malo spuste onako kako samo oni znaju, pa da Novak ponovo krene da ih baca u ocaj.

Novaku sve najbolje u nastavku sezone.

Darko

pre 7 godina

Tu definitivno nisu bila cista posla. Sva je prilika da je Djokovic morao da izgubi, pitanje je samo zasto?
(LiB, 3. jul 2016 18:40)

U pravu si.Zbog Novaka, sutra se ocekuje vandredno zasedanje Generalne skupstine Ujedinjenih nacija.

Amater

pre 7 godina

Svakome ko je i malo ozbiljnije igrao tenis je jasno da je Nole najverovatnije povredjen. To se najbolje vidi po sevisu, koji se za par nedelja od RG znacajno pogorsao, i po reternu, koji prakticno nije postojao na momente. I servis I retern zahtevaju eksplozivnost i fleksibilnost, kojih jednostavno nije bilo. Postoji sansa da je uzrok poraza mentalna i fizicka zasicenost, ali je mala sansa za tako nesto. Pa Federer kad je osvojio RG 2009., sto mu je bio 14. grand slam, odmah potom je uzeo i Wimbledon. Svi vrhunski teniseri imaju motivaciju nepojmljivu za nas, obicne smrtnike. Ipak, nadam se da gresim sto se tice povrede I da ce Nole uzeti OI i USO ove godine.

VrhAvale

pre 7 godina

Mnogo bi bilo da je posle RG osvojio i Vimbldon.Ako neko misli da se sve resava na terenu grdno se vara.Novak je prepustio Mareju Vimbldon pre dve godine,Marej nije zapinjao na RG jer je Novaku mnogo bitniji nego njemu u ovom trenutku i normalan sled dogadjaja je da Novak odustane od Vimbldona da bi otvorio put Mareju do titule.Zar nije i majka Mareja rekla da da bi volela da Novak ispadne pre finala.Igra protiv Mareja u finalu pre dve godine i juce protiv Kverija sve govori.Proklizavanje,izbor udaraca, malodusnost,promasaji zicera...Neupucen gledalac bi pomislio da Kveri igra sa teniserom koji je 500 i neki na ATP listi.Velike pare i interesi su u svim sportovima tako da Novak sto je osvoji do sada je neverovatno i postao jedan od najvecih sportista u istoriji, pa cak i da ne osvoji (a osvojice) nista vise hvala mu i mozemo da budemo srecni i ponosni da smo sudionici njegovog trijumfalnog puta medju sportske velikane.

jezicarka

pre 7 godina

@zasto

Odavno nisam procitala smesniji komentar!
Ceo teniski svet prica o Djokovicevom porazu(ko zna strane jezike moze procitati more clanaka na raznim sajtovima) a ti nabedjujes coveka da po Wimbldonu smara ljude da kazu nesto o tome!Ne verujem.

lala

pre 7 godina

Svaka cast devojkama. Sto se tice Noleta, meni je veci sok da je ispao ovako rano, nego sto nije osvojio turnir. Imao je ja mislim 27 (mozda i vise) uzastopnih cetvrtfinala, pa ovo malo kvari taj niz. Vimbldon je najnezgodniji turnir na kome se iznenadjenja najvise desavaju. Mislim da ce sada ljudi vuse da cene sve sto je Novak postigao, jer ono sto radi u poslednjih godinu dana samo, a i pre, nije normalno. Covek je igrao sest uzastopnih finala GS. Nekad i negde mora da pukne. Steta sto je sada, ali ocigledno je da Novak ima neki problem. Mozda je motivacija, mozda nesto drugo. Kad kazem motivacija mislim na mentalno praznjenje posle necega sto ste tako dugo jurili. Smesno poredjenje, ali jedan ispit su me obarali godinu i po, a kad sam konacno polozila - ravna linija. U svakoj nesreci ima srece. Novak ce biti mnogo zeljniji da se vrati i pokori sve pred sobom. Zazelece se tenisa, jer sada kada pogleda W na tv-u, nece mu bitu pravo sto se ''show'' odvija bez njega. Bez brige, cekamo nastavak sezone i nove Novakove uspehe. Turnir cu naravno ispratiti do kraja, bice tu super zanimljivih meceva. Nadam se Sereninoj i Endijevoj pobedi.

n

pre 7 godina

(Milan, 3. jul 2016 20:03)

Pa dobro, kretali od 1/4 finala, ali svi, nije samo Lejver, svi su imali iste šanse, a on je ipak uspeo 4 slema u sezoni za redom da uzme.

Nevoljnik

pre 7 godina

Treba razumeti da Nole više nije u stanju da igra vrhunski tenis,trčanje,defanziva i prebacivanje mu je konačno došlo glave,nema lake poene na servis,voleji i smeč nula,zbog svega toga sad gledamo starca od 35 god.kako osvaja WB bez izgubljenog seta.Nole ne moze više da osvaja GS jer je preforsirao telo isto kao Nadal

boki

pre 7 godina

verujem da je nole bio malo iznerviran. ubedljivo najbolji teniser, juri sve rekorde, da je fed u toj situaciji svi bi se naredjali da pomognu. A ne da ga mlate okolo po kisi, verujem sa namerom.

djc-xxx

pre 7 godina

Novak je pobedio sam sebe, samo je pitanje zašto je to uradio? :-)

Ako je za utehu, gledao sam i Federera u sličnim situacijama i to kad je bio na vrhuncu...I tada sam se pitao zašto? :-)

Joc@

pre 7 godina

Od 2011. sve meceve koje je Nole izgubio izgubio je tako sto je promasivao, igrao dekoncentrisano, klizao se, saplitao, nije licio na sebe. Ko razume globalna pravila igre shvata da se desava sve ''kako treba'', kako je neko odlucio. Nole treba i mislim da jeste zadovoljan sto mu i ovoliko uspeha dopusteno da osvoji, a dace mu se jos sansi.

asshole

pre 7 godina

Nije nikakva instinktivna reakcija ljudi da misle da nesto nije u redu s njim i da ima neki problem, nego je on sam na konferenciji za medije poceo sa pricom kako nije bas najzdraviji, sve u zelji da opravda poraz. To je njegov obicaj, uvek ima neki izgovor.
(., 3. jul 2016 18:26)

I drugi su gledali konferenciju za novinare , tako da znas....uzalud ti trud da izmisljas

Sim ke

pre 7 godina

Ajde vi kojima smetaju pitanja i analize palite sa teniskih komentara.
Dođe mi ovde da mi prosipa pamet kako je Novak izgubio zato što je izgubio?!
Ajde! Jel ti trebao digitron da dođeš do tog zaključka?
Ili napišu komentar - pa šta ako je izgubio, pustite ga. Pa ništa Ajnštajne, ne znam onda što uopšte bilo ko prati bilo koji sport, zašto navija, zašto plaća ulaznice?
Najbolje da gleda teniski meč i da ćuti kao zaliven, bez strasti, bez emocija.
Pobedio, izgubio, nebitno! Koja lobotomija...
Ovaj poraz Novaka je neshvatljiv iz više razloga. Prvi i najveći je taj što se desio posle osvajanja RG, turnira sa čijim je peharom najzad trebao po prvi put da zaigra svoj najbolji tenis, bez tenzije, rastereć i srećan.
On je sve kontra bio u ta dva dana meča. Nervozan i pun protiska, bez samopouzdanja. To je čudno zaista=?

Josic

pre 7 godina

Poraz Novaka nije u njegovoj losoj igri, nego u dogovoru sa Mariem. Njih dvojica imaju neki tajni dil, sto mi ovde nikada necemo provaliti. Mari je se maksimalno trudio da izgubi na RG, dok s druge strane,za kontra uslugu Novak mu je izgleda obecao da nece igrati finale Wimbldona. Biznis je u pitanju a ne sport.

SSUUUU

pre 7 godina

Najvise me brine sto je Nole evidentno eskivirao a ne negodujuci da ima neki problem.
Nije zeleo kao dzentlmen da omalovazi pobednika ali da nesto skripi je sigurno.
Nadajmo se da to cto mu je odvlacilo koncentraciju da je prolaznog karaktera ali za sigurno nije nikakva sitnica u pitanju. Covek ima puno bliskih ljudi oko sebe, dete, zena, braca, roditelji... problem kod njih i tek kako nosi probleme na terenu.

Walter White

pre 7 godina

Svaka cast Novaku na dosadasnjim uspesima ali njegovi navijaci zive u zabludi da ce on poput Federera moci da igra na vrhunskom nivou i kada predje 30 godina i da ce osvojiti ko zna koliko jos slemova a to prosto sa njegovim stilom igre nije realno.On je ubedljivo najmanje talentovan teniser iz velike cetvorke,cak i Marej ima neuporedivo bolji servis i prefinjenije udarce a o poredjenju sa Federerom da i ne govorim.Novakov stil igre zahteva veliko fizicko i mentalno praznjenje cak i kada igra sa mnogo slabije rangiranim igracima zato sto igra duge razmene koje dobija na svoju neverovatnu kondiciju i mentalnu snagu za razliku od recimo Federera koji moze da skracuje poene servisom i agresivnom igrom i tako cuva energiju za vaznije meceve.Ovo je tek pocetak kako bude stariji sve ce vise gubiti,prosto dolaze mladji igraci koji ce fizicki moci da se nose sa njim a pitanje je koliko ce Novak imati motiva i snage da se nosi sa njima.

namekijan

pre 7 godina

svidja mi se ovaj poraz novaka ... to znaci da ce i sledecu godinu zavrsiti kao br 1 ... druga stvar , i dalje ima auru nepobjedivosti, jer niko i dalje ne zna kako igrati protiv njega, niti se po izjavama vidi da murray ili neko drugi vjeruje da su otkrili slabu tacku ... nole uzeo sebi odmor, znaju svi kad se vrati na sledeci turnir i dalje ce da strepe ...

luks

pre 7 godina

Nole razmišlja o tome da na duže staze ostane broj 1, tako da ispadanje iz Monte Karla i Vimbldona na samom početku turnira znači osvajanje novih poena sledeće godine i lakše ostvarivanje toga cilja. Mnogo bi bilo da sve osvoji a još teže da to iduće nedelje odbrani. Očekujem opet njegov nov niz pobeda,odmor će mu dobro doći a onda zlato OI i GS US Open. Napred No1e!

Kika Majstor

pre 7 godina

Jedino sto se videlo je da kod servisa ne izvija ledja unazad kao sto obicno radi. Poremecaj u tehnici, ili neka smetnja?
Igra u terenu mlitava. Energija niska. E sad, zavisno sta ko veruje. Da se taj pad energije desio recimo Nadalu, svi biste naskocili sa "pojacana doping kontrola".

B92 zadržava pravo izbora komentara

pre 7 godina

Ne mislim da je planski izgubio meč.
Ne verujem da bi onoliko besneo na Bekera u toku meča, dizao publiku, tražio podršku, hteo je i te kako da pobedi ali jednostavno nije nalazio rešenje.
Ili je to, ili je Nole odličan glumac... ko će to znati...

zašto

pre 7 godina

Saša,svako ko čita tvoje tekstove pomislio bi da teniseri na Wimbldonu ništa ne rade nego razmišljaju o Novaku i njegovom porazu.Naravno da nije tako i ti to dobro znaš ,pa te pitam zašto pretjeruješ i javnost obmanjuješ. Ti vjerovatno stalno šetaš wimbldenskim teniskim prostorom i kako koga od tenisera vidiš ,bilo aktivnih ,bilo onih koji su završili karijeru, spopadaš ih i "tušiš"ih pitanjima o Novaku i njegovom porazu,pa da ne budu nekulturni oni izjave par kurtoaznih rečenica,a naivni čitaoci stiču dojam da je otkako je Novak poražen sve na Wimbldonu izgubilo svoje čari i da je prisutna velika melaholija ,da igrači tek reda radi odigravaju mečeve,da nema gledalaca na tribinama,a da to nije tako, najbolje svjedoči Marejeva izjava da je o Novaku i njegovom porazu razmišljao samo nekoliko sekundi,a vjerovatno su toliko razmišljali i ostali teniseri.

No13e

pre 7 godina

Izgubio Djokovic pa sta ? Ovo je moralo da se desi.Bolje sad nego u finalu US kao Sereni.Inace Novak slabije igra u prvim kolima GS,sad je platio ceh.
(Dragan, 3. jul 2016 18:21)

Pa dobro što onda komentarišeš ako je ''pa šta''?
I ko kaže da je moralo da se desi?
Zašto se Rod Lejveru nije desilo?
Razumem da je ispred njega bio težak zadatak, ali da ljudi pišu da je ovo moralo da se dogodi? Pa i nije...
To moralo je da se desi mogu da razumem u porazu od Veselog, na turniru koji je već osvojio, koji nije gs, pred RG koji mu je bio najveći cilj.
Ali u 3 kolu Wim. na travi na kojoj ima 3 GS, od Kverija, lika kog cele sezone nije bilo nigde, i nije baš moralo... Ja svaki uspeh Novaka pozdravljam, ali ne postavljam mu ja kao navijač ciljeve i visoke lestvice, on to sam radi svojim igrama i zalagnjem.
Logično je pitati se iz kojih razloga je ovoliko pao posle 18 meseci iživljavanja nad svim ostalim teniserima.
Ako je razlog umor, ok. Emocije, ok. Svejedno. Zato i komentarišemo i delimo mišljenja da bi saznali razlog, a tebi to smeta?

Realno

pre 7 godina

Ucenili su Novaka, i gotovo. Neki turniri su jednostavno rezervisani za neke druge, na primer one koji se spremaju za penziju, a imaju iza sebe veliku karijeru. To Vam dodje kao zlatni sat sa gravurom, i lepim zeljama. Dobro, i to je sve deo zivota. Jasno Vam je, valjda, kad Srbin godinama bude najbolji u svetskoj konkurenciji da mora da poslusa glavne, iz senke.

y

pre 7 godina

Ko je voleo i voli tenis ta/taj normalno prati turnir. Neosporno je da dosta naseg sveta prati Novaka a ne tenis. Ipak, sada ima mnogo vise ljubitela tenisa kao sporta nego pre Novakove i comp. ere.

Dragan

pre 7 godina

Izgubio Djokovic pa sta ? Ovo je moralo da se desi.Bolje sad nego u finalu US kao Sereni.Inace Novak slabije igra u prvim kolima GS,sad je platio ceh.

.

pre 7 godina

Nije nikakva instinktivna reakcija ljudi da misle da nesto nije u redu s njim i da ima neki problem, nego je on sam na konferenciji za medije poceo sa pricom kako nije bas najzdraviji, sve u zelji da opravda poraz. To je njegov obicaj, uvek ima neki izgovor.

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске за Новака Ђоковића и његов тим! Боли јучерашњи пораз, али ћемо се зато још више радовати новим побједама које ће, сигуран сам, брзо доћи... Пратићу наравно Вимблдон и даље. Надам се добрим играма Цонге, Раонића и Нишикорија. Мареј, а поготово Федерер не заслужују да узму овогодишњи турнир.

nesabridges

pre 7 godina

Ono sto sam ja vido, i svi sa kojima sam pricao smatraju da se Djokovic vise sam pobedio nego sto je to Kverijeva zasluga, lik je strasno servirao, ali on nema nijedan udarac vise, realno je dosta tanak i mislim da bi Djokovic pobedio bilo ko iz prvih 30. Svaka cast Kveriju na prolazu, ali previse se galama digla oko njegove pobede kada je svima jasno da je Novak krivac za poraz, mentalno je iscrpljen i to previse i definitivno je da nema motivacije u njemu. Jelena nije bila nijednom u lozi, ne bih zeleo da tu lezi problem. Nadam se da gresim...

LuKa

pre 7 godina

Pa i jeste logično pitanje kako je i zašto je izgubio momak koji poslednjih 18 meseci igra kao da nije sa ove planete; kao da je Nusein Bolt istrčao 100 metara za devet minuta, i kao jbg dešava se?
Misteriju povećava to što je imao dan pauze da dođe sebi. Međutim u dva dana za redom Novak je pravio greške u rangu nekog buržuja ko tenis igra iz hobija, sa dzemperom oko vrata, uz koktel, dok diskutuje o berzi...
Ništa štrašno nije ako se čovek zapita? Niko time ne govori da je Đoković loš, da nema pojma, da je završio karijeru.
Jednostavno nikom nije jasno da se posle svega čak nije ni borio dovoljno premda je bio u situaciji da poruši neke rekorde i napravi neke nove koje u tenisu možda ne bi bili srušeni nikada.

Imam pitanje za tebe Saša; šta je po tebi razlog Novakovog poraza?
Onako lično mišljenje ako možeš.

123

pre 7 godina

Kažu nije mu bio dan, pa i nije, igrao je dva dana.
Ja mislim da Kveri nije igrao uopšte toliko ekstremno kao što se sad kuju legende i priče. Novak je taj koji je igrao kao da je stukao dve litre šljivovice pre meča.
Nikada nije toliko forsirao blok ritern, udarao plitke lopte protivniku na zicer.
Bilo je slabih izdanja, par gemova, čak i set, možda i dva, ali u dva dana konstatno iste greške? I otkud mu tolika nervoza i nesigurnost?
Tačno mu se ruka skratila svaki put kad je servirao za gem, brejk, set, ili kad je branio svoj servis.
Ne verujem u neke zavere, ali brate moj, ako ih u muškom tenisu ima, među najboljima, onda je to bio slučaj sa ovim mečom.

nemanja

pre 7 godina

Iskreno,tenis Srbi skoro da nisu pratili pre ove zlatne generacije tenisera i teniserki, predvodjenih Noletom. Ali kad Nole okonca karijeru vidim po sebi sta ce se desiti. Opasce interesovanje za tenis. Za mene je Vimbldon vec gotov maltene, ne zanima me ishod kad nema Noleta.

ja sam

pre 7 godina

Nemoj se ljutiti Ozmo, ali nije više taj isti osjećaj čitati tvoje izveštaje do kraja turnira kao kada je Nole tu, sad cu nekako samo površno da ih čitam :/

Djole 031

pre 7 godina

Eto taki smo mi.Kad izgubi samo pet komentara .Kad pobedi petsto.Nole je samo ljudsko bice, ima los dan, protivnik nadahnut,bolji u mecu ,pobeda cista.Vratice se on uskoro.

rodoljub

pre 7 godina

Nista nije cudno. Nekada mora i da se ne pobedi., Samo, ne znam cemu podsmevanje i radovanje . Svi na svetu bi voleli da njihov zemljak bude broj 1 , samo kod nas ima mufljusa koji se prema Noletu ponasaju cinicno i ironicno - zlonamerno. Srbima treba nekakvo "ciscenje" i mentalno filtriranje.

nemanja

pre 7 godina

Iskreno,tenis Srbi skoro da nisu pratili pre ove zlatne generacije tenisera i teniserki, predvodjenih Noletom. Ali kad Nole okonca karijeru vidim po sebi sta ce se desiti. Opasce interesovanje za tenis. Za mene je Vimbldon vec gotov maltene, ne zanima me ishod kad nema Noleta.

Dragan

pre 7 godina

Izgubio Djokovic pa sta ? Ovo je moralo da se desi.Bolje sad nego u finalu US kao Sereni.Inace Novak slabije igra u prvim kolima GS,sad je platio ceh.

nesabridges

pre 7 godina

Ono sto sam ja vido, i svi sa kojima sam pricao smatraju da se Djokovic vise sam pobedio nego sto je to Kverijeva zasluga, lik je strasno servirao, ali on nema nijedan udarac vise, realno je dosta tanak i mislim da bi Djokovic pobedio bilo ko iz prvih 30. Svaka cast Kveriju na prolazu, ali previse se galama digla oko njegove pobede kada je svima jasno da je Novak krivac za poraz, mentalno je iscrpljen i to previse i definitivno je da nema motivacije u njemu. Jelena nije bila nijednom u lozi, ne bih zeleo da tu lezi problem. Nadam se da gresim...

Glas Srbije

pre 7 godina

Oni koji iole osecaju kakav je Novak covek znaju da je veoma porodican i posvecen svojim bliznjim. Iz toga crpi svoju snagu ali u isto vreme i njegova pisvecenost tenisu strasno zavisi od toga kakovo je stanje u njegovoj uzoj i siroj porodici. Dovoljno je da neko od njih nije dobro i tenis vise za njega nije bitan. Secam se kako je Dijana, njegova majka, ispricala da je neku operaciju zakazala dok je Novak bio odsutan i da je morala da izmislja price da je van kuce u kupivini posto Novak nije mogao nikako da je nadje kod kuce kad je zvao telefonom. Dakle dovoljno je da je Jelena ili Stefan ili Srdjan ili Dijana imala neki problem i Kveri vise nije bio Novakov prioriret. I meni je drago sto je tako, jer samo pokazuje kakvo divno ljudsko bice je on.

namekijan

pre 7 godina

svidja mi se ovaj poraz novaka ... to znaci da ce i sledecu godinu zavrsiti kao br 1 ... druga stvar , i dalje ima auru nepobjedivosti, jer niko i dalje ne zna kako igrati protiv njega, niti se po izjavama vidi da murray ili neko drugi vjeruje da su otkrili slabu tacku ... nole uzeo sebi odmor, znaju svi kad se vrati na sledeci turnir i dalje ce da strepe ...

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске за Новака Ђоковића и његов тим! Боли јучерашњи пораз, али ћемо се зато још више радовати новим побједама које ће, сигуран сам, брзо доћи... Пратићу наравно Вимблдон и даље. Надам се добрим играма Цонге, Раонића и Нишикорија. Мареј, а поготово Федерер не заслужују да узму овогодишњи турнир.

LuKa

pre 7 godina

Pa i jeste logično pitanje kako je i zašto je izgubio momak koji poslednjih 18 meseci igra kao da nije sa ove planete; kao da je Nusein Bolt istrčao 100 metara za devet minuta, i kao jbg dešava se?
Misteriju povećava to što je imao dan pauze da dođe sebi. Međutim u dva dana za redom Novak je pravio greške u rangu nekog buržuja ko tenis igra iz hobija, sa dzemperom oko vrata, uz koktel, dok diskutuje o berzi...
Ništa štrašno nije ako se čovek zapita? Niko time ne govori da je Đoković loš, da nema pojma, da je završio karijeru.
Jednostavno nikom nije jasno da se posle svega čak nije ni borio dovoljno premda je bio u situaciji da poruši neke rekorde i napravi neke nove koje u tenisu možda ne bi bili srušeni nikada.

Imam pitanje za tebe Saša; šta je po tebi razlog Novakovog poraza?
Onako lično mišljenje ako možeš.

No13e

pre 7 godina

Izgubio Djokovic pa sta ? Ovo je moralo da se desi.Bolje sad nego u finalu US kao Sereni.Inace Novak slabije igra u prvim kolima GS,sad je platio ceh.
(Dragan, 3. jul 2016 18:21)

Pa dobro što onda komentarišeš ako je ''pa šta''?
I ko kaže da je moralo da se desi?
Zašto se Rod Lejveru nije desilo?
Razumem da je ispred njega bio težak zadatak, ali da ljudi pišu da je ovo moralo da se dogodi? Pa i nije...
To moralo je da se desi mogu da razumem u porazu od Veselog, na turniru koji je već osvojio, koji nije gs, pred RG koji mu je bio najveći cilj.
Ali u 3 kolu Wim. na travi na kojoj ima 3 GS, od Kverija, lika kog cele sezone nije bilo nigde, i nije baš moralo... Ja svaki uspeh Novaka pozdravljam, ali ne postavljam mu ja kao navijač ciljeve i visoke lestvice, on to sam radi svojim igrama i zalagnjem.
Logično je pitati se iz kojih razloga je ovoliko pao posle 18 meseci iživljavanja nad svim ostalim teniserima.
Ako je razlog umor, ok. Emocije, ok. Svejedno. Zato i komentarišemo i delimo mišljenja da bi saznali razlog, a tebi to smeta?

5ar

pre 7 godina

Pa da, često se zanesemo pa zaboravimo da sportisti imaju i privatan život.
Nisu Novak, Federer, Mari ili Nadal, nekakvi roboti koji se između Australija Opena, Roland-Garrosa, Wimbldona i US Opena isključuju i pakuju u neke kutije i čekaju sledeći turnir da ih uključe ponovo.
Imaju svoj život, porodice, probleme. U kom to recimo braku nema svađe, u kojoj porodici nema raznih problema?
Ko zna šta je Novaka snašlo pre meča sa Kverijem pa ga izbacilo iz koloseka.
Videlo od se od prve sekunde do zadnje da to nema veze sa Novakom koji je dominirao više od godinu dana. Na kraju, čovek je uzeo tridesete, dete raste, nije ni Stefan više beba, i mogao je on 2011 da tempira formu za celu sezonu bez problema, sa 25 god, bez privatnih odgovornosti, ali danas ne može.

123

pre 7 godina

Kažu nije mu bio dan, pa i nije, igrao je dva dana.
Ja mislim da Kveri nije igrao uopšte toliko ekstremno kao što se sad kuju legende i priče. Novak je taj koji je igrao kao da je stukao dve litre šljivovice pre meča.
Nikada nije toliko forsirao blok ritern, udarao plitke lopte protivniku na zicer.
Bilo je slabih izdanja, par gemova, čak i set, možda i dva, ali u dva dana konstatno iste greške? I otkud mu tolika nervoza i nesigurnost?
Tačno mu se ruka skratila svaki put kad je servirao za gem, brejk, set, ili kad je branio svoj servis.
Ne verujem u neke zavere, ali brate moj, ako ih u muškom tenisu ima, među najboljima, onda je to bio slučaj sa ovim mečom.

rodoljub

pre 7 godina

Nista nije cudno. Nekada mora i da se ne pobedi., Samo, ne znam cemu podsmevanje i radovanje . Svi na svetu bi voleli da njihov zemljak bude broj 1 , samo kod nas ima mufljusa koji se prema Noletu ponasaju cinicno i ironicno - zlonamerno. Srbima treba nekakvo "ciscenje" i mentalno filtriranje.

Sim ke

pre 7 godina

Ajde vi kojima smetaju pitanja i analize palite sa teniskih komentara.
Dođe mi ovde da mi prosipa pamet kako je Novak izgubio zato što je izgubio?!
Ajde! Jel ti trebao digitron da dođeš do tog zaključka?
Ili napišu komentar - pa šta ako je izgubio, pustite ga. Pa ništa Ajnštajne, ne znam onda što uopšte bilo ko prati bilo koji sport, zašto navija, zašto plaća ulaznice?
Najbolje da gleda teniski meč i da ćuti kao zaliven, bez strasti, bez emocija.
Pobedio, izgubio, nebitno! Koja lobotomija...
Ovaj poraz Novaka je neshvatljiv iz više razloga. Prvi i najveći je taj što se desio posle osvajanja RG, turnira sa čijim je peharom najzad trebao po prvi put da zaigra svoj najbolji tenis, bez tenzije, rastereć i srećan.
On je sve kontra bio u ta dva dana meča. Nervozan i pun protiska, bez samopouzdanja. To je čudno zaista=?

Vaše ime

pre 7 godina

Ispucali smo i mi i Nole sav kredit sreće sad na RG :)
Pa milion puta sam rekao u sebi - Bože, molim te, samo ovaj gem, samo ovaj set, samo ovaj meč! I desilo se, gem za gemom, set za setom, meč za mečom, do prve RG titule. I sad, jbg, nikad dosta, i na Wim. sam krenuo isto, ali ne može...ne ide...
Ma ko zna zašto je to dobro. Tačno da je osvojio kalendarski GS prošao bi kao Monika Seleš. Neka, valja malo na kašičicu dati ovim zapadnim kolonijalnim silama da se raduju i slave. Sigurna vugla na ramenu, a za rekorde ima još vremena.

zašto

pre 7 godina

Saša,svako ko čita tvoje tekstove pomislio bi da teniseri na Wimbldonu ništa ne rade nego razmišljaju o Novaku i njegovom porazu.Naravno da nije tako i ti to dobro znaš ,pa te pitam zašto pretjeruješ i javnost obmanjuješ. Ti vjerovatno stalno šetaš wimbldenskim teniskim prostorom i kako koga od tenisera vidiš ,bilo aktivnih ,bilo onih koji su završili karijeru, spopadaš ih i "tušiš"ih pitanjima o Novaku i njegovom porazu,pa da ne budu nekulturni oni izjave par kurtoaznih rečenica,a naivni čitaoci stiču dojam da je otkako je Novak poražen sve na Wimbldonu izgubilo svoje čari i da je prisutna velika melaholija ,da igrači tek reda radi odigravaju mečeve,da nema gledalaca na tribinama,a da to nije tako, najbolje svjedoči Marejeva izjava da je o Novaku i njegovom porazu razmišljao samo nekoliko sekundi,a vjerovatno su toliko razmišljali i ostali teniseri.

Ranzo Objektivni

pre 7 godina

Mislim da ne treba tražiti neke suviše duboke razloge poraza. Evo ja sam, recimo, pre 10 godina igrao Counter Strike. Tim je igrao super, naravno ništa svetskog nivoa, lokalna zabava, ali smo svaki meč shvatali ozbiljno. Ljudi, jednostavno dođe dan kad NE IDE. Pucam - promašujem sve. Pokušavam da nadmudrim protivnika - radim gluposti. Ne vidim očigledno. Ne, nisam bolestan, niko mi nije umro i nemam životnih problema, jednostavno sve kockice padaju kako ne treba i kraj. Svi svake godine pričamo "samo RG i Sinsinati, i ništa više ne treba". Evo, uzeo je Nole RG. Osim toga, uzeo je i AO, uzeo i 2 mastersa na betonu i još jedan na šljaci. Još jedno finale na šljaci. Koliko nam je dosta? Lepo reče jedan čovek gore, kad je Nole ispao, više me i ne zanima da pratim Vimbldon; tako će da bude i sa tenisom, verovatno, kad Novak završi karijeru. Radujmo se njegovim uspesima i ne trošimo vreme na neke dubokoumne analize.

B92 zadržava pravo izbora komentara

pre 7 godina

Ne mislim da je planski izgubio meč.
Ne verujem da bi onoliko besneo na Bekera u toku meča, dizao publiku, tražio podršku, hteo je i te kako da pobedi ali jednostavno nije nalazio rešenje.
Ili je to, ili je Nole odličan glumac... ko će to znati...

.

pre 7 godina

Nije nikakva instinktivna reakcija ljudi da misle da nesto nije u redu s njim i da ima neki problem, nego je on sam na konferenciji za medije poceo sa pricom kako nije bas najzdraviji, sve u zelji da opravda poraz. To je njegov obicaj, uvek ima neki izgovor.

SRBIN

pre 7 godina

Ljudi,da budemo iskreni,ovako nesto je upravo i bilo potrebno Noletu.On igra sve najvece turnire,na svakom od njih dolazi do zavrsnice,tj.vecinu ih i osvaja.Gde je tu fizicki i psihicki odmor?Nema ga.Non stop,non stop.Da sada je vreme,u njegovom slucaju,kada i treba da osvoji sto vise turnira,ali ovo je i godina olimpijade,a to znaci nov izazov i jos manje odmora.Rafa je tako rokao, pa i preterao,sa svojim stilom igre koji je slican Noletovom,a vidimo gde ga je to dovelo jos u 27 godini zivota.Vimbldon je specifican turnir,na specificnoj podlozi.Ovde je servis znacajan vise nego igde i tu cak i relativni anonimusi mogu da naprave solidan rezultat.Noletov stil igre se ne poklapa najbolje sa travnatom podlogom,a opet je bas taj Vimbldon uzeo 3 puta.Za njega,cenim i smatram,sasvim dovoljno.Novace predahni malo,uhvatilo te je ludilo da moras da osvojis sve gde se pojavis.Alo covece,predahni.Ako si izgubio i treba tako u ovom trenutku.Mozda si to i namerno uradio jer shvatas situaciju.Osvojio si sve sto treba i sada lagano.Voli te tvoja Srbija.

Kika Majstor

pre 7 godina

Jedino sto se videlo je da kod servisa ne izvija ledja unazad kao sto obicno radi. Poremecaj u tehnici, ili neka smetnja?
Igra u terenu mlitava. Energija niska. E sad, zavisno sta ko veruje. Da se taj pad energije desio recimo Nadalu, svi biste naskocili sa "pojacana doping kontrola".

Djole 031

pre 7 godina

Eto taki smo mi.Kad izgubi samo pet komentara .Kad pobedi petsto.Nole je samo ljudsko bice, ima los dan, protivnik nadahnut,bolji u mecu ,pobeda cista.Vratice se on uskoro.

asshole

pre 7 godina

Nije nikakva instinktivna reakcija ljudi da misle da nesto nije u redu s njim i da ima neki problem, nego je on sam na konferenciji za medije poceo sa pricom kako nije bas najzdraviji, sve u zelji da opravda poraz. To je njegov obicaj, uvek ima neki izgovor.
(., 3. jul 2016 18:26)

I drugi su gledali konferenciju za novinare , tako da znas....uzalud ti trud da izmisljas

SSUUUU

pre 7 godina

Najvise me brine sto je Nole evidentno eskivirao a ne negodujuci da ima neki problem.
Nije zeleo kao dzentlmen da omalovazi pobednika ali da nesto skripi je sigurno.
Nadajmo se da to cto mu je odvlacilo koncentraciju da je prolaznog karaktera ali za sigurno nije nikakva sitnica u pitanju. Covek ima puno bliskih ljudi oko sebe, dete, zena, braca, roditelji... problem kod njih i tek kako nosi probleme na terenu.

Joc@

pre 7 godina

Od 2011. sve meceve koje je Nole izgubio izgubio je tako sto je promasivao, igrao dekoncentrisano, klizao se, saplitao, nije licio na sebe. Ko razume globalna pravila igre shvata da se desava sve ''kako treba'', kako je neko odlucio. Nole treba i mislim da jeste zadovoljan sto mu i ovoliko uspeha dopusteno da osvoji, a dace mu se jos sansi.

ja sam

pre 7 godina

Nemoj se ljutiti Ozmo, ali nije više taj isti osjećaj čitati tvoje izveštaje do kraja turnira kao kada je Nole tu, sad cu nekako samo površno da ih čitam :/

Nick

pre 7 godina

Za nekolko nedelja niko nece pamtiti ko je Kveri, Novak ce se vratiti na osvajanje bar jos par grend slemova. Interesantno je sto Federer i Mari jos nisu savladali Djokovic direktno. Uvek neki autsajderi naprave stetu.

y

pre 7 godina

Ko je voleo i voli tenis ta/taj normalno prati turnir. Neosporno je da dosta naseg sveta prati Novaka a ne tenis. Ipak, sada ima mnogo vise ljubitela tenisa kao sporta nego pre Novakove i comp. ere.

ja sam

pre 7 godina

@ Ok, očigledno da Nole nije igrao na svom nivou a da je Kverija išlo od ruke ali ja i dalje ne mogu da zaboravim da Noleta kao broja 1 i kao dvostrukog branioca titule organizator stavlja na teren broj 1 kada se znalo da će biti kiše. Jesu uslovi isti za obojicu ali mi se ta odluka u startu nije svidela. S kojim pravom Del Potro i Wawrinka su stavljeni na centralni teren! Neka me neko pljune u lice ako Federer i Marej budu odigrali jedan meč van centralnog terena. Nole im je već mnogo puta pokvario računicu pa treba to na vreme uzeti u obzir.
(Dalibor, 03. jul 2016 22:03)

Ne treba tebe niko pljuvati, već si sam sebe! Pravilo je da prva cetvorica moraju bar jedan meč igrati na terenu br1, sad je bio Noletov red (a kisa je od prvog dana, tako da svaki dan se prekidaju mecevi) Kakve veze ima kisa sa tim sto je izgubio ?! Ona je samo mogla pomoći Novaku (mada ja mislim da nikome nije ni pomogla ni odmogla) Jednostavno nije bio na svom nivou i izgubio je. Bitno da je uzeo taj glupi RG Sad neka se spremi za OI.
A ti uzmi knjige o iluminatima i teorijama zavjera, citaj i uzivaj!

Dr.Baltazar

pre 7 godina

Nole treba da batali tenis,počinje da se blamira bez potrebe,lopez,karlović,veseli,gofan,kveri stvarno sramota
(Treći rajh, 03. jul 2016 20:11)

A ti si ko, cedo moje?! :D

Organska jaja

pre 7 godina

@Walter White nisi ni V od Walter White.. Zaglavio si u plicak. Kao prvo i najprostije Novak je izgubio posle 2 osvojena GS u ovoj godini, odnosno 4 uzastopna!!! Znaci i meni je dosadilo, a ne njemu. Drugo, dok ostali igraju Halepe i kojekakve turnire i po 30ak turnira u godini, Novak odigra 11-15. Trece, najgipkiji igrac u tenisi, tj naistezljiviji, sto rezultira time da skoro da nema povreda. Cetvrto, ne ide na snagu i silinu nego na preciznost(duboke i precizne lopte koje onesposobljavaju protivnika). Peto, mentalna snaga, dar od Boga, koje se svi plase, a pojejedinima i suze krenu na oci. Ima tu jos mnostvo razloga zasto Novak moze jos mnogo. Sve u svemu da nema Djokovica Feder i Nadal bi imali po 20ak GS, a bogami i ona Marija bi imala koji slem vise. Poz!

Darko

pre 7 godina

Tu definitivno nisu bila cista posla. Sva je prilika da je Djokovic morao da izgubi, pitanje je samo zasto?
(LiB, 3. jul 2016 18:40)

U pravu si.Zbog Novaka, sutra se ocekuje vandredno zasedanje Generalne skupstine Ujedinjenih nacija.

Walter White

pre 7 godina

Svaka cast Novaku na dosadasnjim uspesima ali njegovi navijaci zive u zabludi da ce on poput Federera moci da igra na vrhunskom nivou i kada predje 30 godina i da ce osvojiti ko zna koliko jos slemova a to prosto sa njegovim stilom igre nije realno.On je ubedljivo najmanje talentovan teniser iz velike cetvorke,cak i Marej ima neuporedivo bolji servis i prefinjenije udarce a o poredjenju sa Federerom da i ne govorim.Novakov stil igre zahteva veliko fizicko i mentalno praznjenje cak i kada igra sa mnogo slabije rangiranim igracima zato sto igra duge razmene koje dobija na svoju neverovatnu kondiciju i mentalnu snagu za razliku od recimo Federera koji moze da skracuje poene servisom i agresivnom igrom i tako cuva energiju za vaznije meceve.Ovo je tek pocetak kako bude stariji sve ce vise gubiti,prosto dolaze mladji igraci koji ce fizicki moci da se nose sa njim a pitanje je koliko ce Novak imati motiva i snage da se nosi sa njima.

nucky thompson

pre 7 godina

gledam ESPN, Nole je odusevio novinare i sve ostale svojim ponasanjem. Divan karakter, neposredan, iskren. Zbog tih ljudskih kvaliteta je McEnroe veliki Noletov navijac.

Ch1vu

pre 7 godina

Evo ovako, prvo, Nole nije igrao dobro. Razloga moze biti milion, ali tesko steceni brejk i dva mini brejka on u 90% situacija materijalizuje. Zato je i prvi ubedljivo, a bice tu jos neku godinu. Drugo, ako je vec i moralo da se desi, bolje sada nego na RG, to bi psiholoski bilo dosta teze zbog etiologije neuspeha od ranije. Trece, zreb nije bas bio naklonjen jer bi ga cekala jos dvojica servera slicna Kveriju, plus kisa i odlaganja, a znamo da mu treba vremena da se zagreje. Hteo je da pobedi naravno, jednostavno ovog puta nije uspeo. Nije ni Dzordan mnogo puta pogodio u poslednjoj sekundi pa je najveci ikada. Za kraj cetvrto, uspeh na OI je ono sto sigurno zeli jer pitanje je kako ce igrati za 4 godine, a US open se igra na podlozi gde je imao najvise uspeha u karijeri. Ova sezona sa jos ta dva trofeja moze biti u rangu proslogodisnje. Do kraja godine zabetoniraj sezonu Nole!

debuvara

pre 7 godina

Nama je sve jedno da l će Endi izgubiti ili pobediti. Normalno je sto se raduju Novakovom porazu ali je jadno to pokazati na takav način.

Realno

pre 7 godina

Ucenili su Novaka, i gotovo. Neki turniri su jednostavno rezervisani za neke druge, na primer one koji se spremaju za penziju, a imaju iza sebe veliku karijeru. To Vam dodje kao zlatni sat sa gravurom, i lepim zeljama. Dobro, i to je sve deo zivota. Jasno Vam je, valjda, kad Srbin godinama bude najbolji u svetskoj konkurenciji da mora da poslusa glavne, iz senke.

B93

pre 7 godina

Možda je ovo razlog ''senzacije'' na Wim.
Novakovi glavni sponzori su - Uniklo, Pežo, Seiko.
Federerovi - Nike, Mercedes, Rolex.
Inače Federer svake sezone od svojih sponzora dobija po 60 miliona dolara. Novak oko 35. Ali koje korporacije drže medijski monopol u svoju korist, šta mislite?
Zato se o Rodzeru piše po medijima više nego o Novaku i kada Nole uzme 4 GS za redom, a Federer ispadne u 3 kolu, ili čak i ne igra.
Svaki tabloid, poznatiji, dobija kintu da napiše neki tekst o Federeru, okači neku sliku, video - sve je komercijala.
Pa na ATP sajtu posle RG bilo je nekih deset vesti o Fedu a jedna o Novaku...
ATP dobija debelu lovu za pisanje o Federeru. Sponzori dobijaju tako reklamu, jer svaka slika Rodzera sa Nike amblenom je za njih profit čiji procenat ide Federeru. I svi srećni, to vam je sport danas - biznis!
Sad, koliko su uključeni u same turnire to je pitanje. Baš njih briga za rekorde, za Novaka, za sve druge; najvažnije je da njihov pulen osvoji trofej ili ostane što duže na turniru.

.

pre 7 godina

@MsK
Svima je jasno da ona zeli da njen sin osvoji titulu. I potpuno je normalno da se raduje kada ispadne neko ko mu je konkurent za tu titulu. Ili mislis da je Srdjan Djokovic plakao kada je Nadal odustao od RG? Posto sve to znamo, licemerno bi bilo da se ona folira i pravi kako joj je svejedno. Nije ona dosla na mec kao selektor, funkcioner ili predstavnik domacina, vec kao majka koja navija za svog sina.

Milan

pre 7 godina

@No13e

Ne mozes porediti Laver-a sa ovim nikako. U to vreme najbolji igraci kretali od cetvrtfinala sto je 3 meca po turniru tako da je smesno bilo kakvo poredjenje.

Svete

pre 7 godina

@anica
Jeste, zavera je neka u pitanju.Zaverenici su mu namestili da osvoji 4 GS u nizu i da bude prvi na svetu. Ukljuci bre mozak i ne dosadjuj. Ucenjuju ga da izgubi! Hahahaha. A ti pametnice ocekujes da gubi na neki drugi nacin, da pogadja sve savrseno pa da izgubi. Pojma nemas, ni ti ni ostale neznalice.

boki

pre 7 godina

verujem da je nole bio malo iznerviran. ubedljivo najbolji teniser, juri sve rekorde, da je fed u toj situaciji svi bi se naredjali da pomognu. A ne da ga mlate okolo po kisi, verujem sa namerom.

Svete

pre 7 godina

@Realno
Pa Federer bi sada imao 25 GS da mu ovi glavni iz senke nisu naredili da pusti Novaka da osvaja. Mislim, 2 puta namerno propusta po 2 mec lopte, na Vimbldonu namerno promasuje brejk loptu na mrezi, na US Openu propusta 25 brejk lopti... Sve su to vladari iz senke naredili da bi Djokovic bio prvi na svetu.

Amater

pre 7 godina

Svakome ko je i malo ozbiljnije igrao tenis je jasno da je Nole najverovatnije povredjen. To se najbolje vidi po sevisu, koji se za par nedelja od RG znacajno pogorsao, i po reternu, koji prakticno nije postojao na momente. I servis I retern zahtevaju eksplozivnost i fleksibilnost, kojih jednostavno nije bilo. Postoji sansa da je uzrok poraza mentalna i fizicka zasicenost, ali je mala sansa za tako nesto. Pa Federer kad je osvojio RG 2009., sto mu je bio 14. grand slam, odmah potom je uzeo i Wimbledon. Svi vrhunski teniseri imaju motivaciju nepojmljivu za nas, obicne smrtnike. Ipak, nadam se da gresim sto se tice povrede I da ce Nole uzeti OI i USO ove godine.

VrhAvale

pre 7 godina

Mnogo bi bilo da je posle RG osvojio i Vimbldon.Ako neko misli da se sve resava na terenu grdno se vara.Novak je prepustio Mareju Vimbldon pre dve godine,Marej nije zapinjao na RG jer je Novaku mnogo bitniji nego njemu u ovom trenutku i normalan sled dogadjaja je da Novak odustane od Vimbldona da bi otvorio put Mareju do titule.Zar nije i majka Mareja rekla da da bi volela da Novak ispadne pre finala.Igra protiv Mareja u finalu pre dve godine i juce protiv Kverija sve govori.Proklizavanje,izbor udaraca, malodusnost,promasaji zicera...Neupucen gledalac bi pomislio da Kveri igra sa teniserom koji je 500 i neki na ATP listi.Velike pare i interesi su u svim sportovima tako da Novak sto je osvoji do sada je neverovatno i postao jedan od najvecih sportista u istoriji, pa cak i da ne osvoji (a osvojice) nista vise hvala mu i mozemo da budemo srecni i ponosni da smo sudionici njegovog trijumfalnog puta medju sportske velikane.

anica

pre 7 godina

Sta se desilo, i ako nesto postoji, nikada necemo saznati. Nisam htela da to pominjem ali vidim da su neki ljudi primetili. Nije problem poraz, desava se, vec Novakov govor tela. Sto neko rece, kako to da kad god izgubi, gubi na isti nacin. Imala sam utisak da mu je doslo da na glas izbaci muku koja ga muci, a samo on zna sta je to. Bled je bio, bez energije, dajte ljudi jer vam lici sve ovo na Novaka, da on ne zapne da uzme Vimbldon..da se onako ponasa..hm.
Nole, neka si ziv i zdrav! Mnogo mi je zao, zao mi je sto radis puno, boris se, i ako te neko ucenjuje..ne smem da mislim uopste na to. Bezi iz kandzi tih ljudi, nisi ti za taj svet, cuvaj se!

Nevoljnik

pre 7 godina

Treba razumeti da Nole više nije u stanju da igra vrhunski tenis,trčanje,defanziva i prebacivanje mu je konačno došlo glave,nema lake poene na servis,voleji i smeč nula,zbog svega toga sad gledamo starca od 35 god.kako osvaja WB bez izgubljenog seta.Nole ne moze više da osvaja GS jer je preforsirao telo isto kao Nadal

lala

pre 7 godina

Svaka cast devojkama. Sto se tice Noleta, meni je veci sok da je ispao ovako rano, nego sto nije osvojio turnir. Imao je ja mislim 27 (mozda i vise) uzastopnih cetvrtfinala, pa ovo malo kvari taj niz. Vimbldon je najnezgodniji turnir na kome se iznenadjenja najvise desavaju. Mislim da ce sada ljudi vuse da cene sve sto je Novak postigao, jer ono sto radi u poslednjih godinu dana samo, a i pre, nije normalno. Covek je igrao sest uzastopnih finala GS. Nekad i negde mora da pukne. Steta sto je sada, ali ocigledno je da Novak ima neki problem. Mozda je motivacija, mozda nesto drugo. Kad kazem motivacija mislim na mentalno praznjenje posle necega sto ste tako dugo jurili. Smesno poredjenje, ali jedan ispit su me obarali godinu i po, a kad sam konacno polozila - ravna linija. U svakoj nesreci ima srece. Novak ce biti mnogo zeljniji da se vrati i pokori sve pred sobom. Zazelece se tenisa, jer sada kada pogleda W na tv-u, nece mu bitu pravo sto se ''show'' odvija bez njega. Bez brige, cekamo nastavak sezone i nove Novakove uspehe. Turnir cu naravno ispratiti do kraja, bice tu super zanimljivih meceva. Nadam se Sereninoj i Endijevoj pobedi.

MsK

pre 7 godina

@Ozmo,
Mislim da grešiš kad ravnaš radost običnih navijača kad ispadne Novakov (ili bilo čiji rival) sa radosnim osmehom Džudi Mari kome je prethodila javno iskazana nada da će neko od servera izbaciti Novaka. I ne samo da relativizuješ njeno nekorektno i nefer ponašanje, nego ga i opravdavaš normalnom ljudskom reakcijom jer je u pitanju rival njenog sina.
Džudi Mari nije običan navijač, on je bila ili je i dalje selektor Fed kupa Britanije, dakle javni radnik, a u neku ruku i jedna od predstavnica domaćina na čijim se terenima igra. Baš iz tog razloga njeni gestovi su neprilični i neprihvatljivi.
Uostalom, da li bi imali toliko razumevanja da je tako nešto izjavila Noletova mama na domaćem terenu ili na pr. Federerova mama za Nadala u vreme kad je Fed gubio finale za finalom od Španca?
A ako tako olako pristajemo da sportski moto umesto „pobediti“ postane „samo da rivalu crkne krava, moja će tada davati više mleka“, onda neka i sport ide u 3 najlepše p.m.

djc-xxx

pre 7 godina

Novak je pobedio sam sebe, samo je pitanje zašto je to uradio? :-)

Ako je za utehu, gledao sam i Federera u sličnim situacijama i to kad je bio na vrhuncu...I tada sam se pitao zašto? :-)

luks

pre 7 godina

Nole razmišlja o tome da na duže staze ostane broj 1, tako da ispadanje iz Monte Karla i Vimbldona na samom početku turnira znači osvajanje novih poena sledeće godine i lakše ostvarivanje toga cilja. Mnogo bi bilo da sve osvoji a još teže da to iduće nedelje odbrani. Očekujem opet njegov nov niz pobeda,odmor će mu dobro doći a onda zlato OI i GS US Open. Napred No1e!

Valderama

pre 7 godina

Mozda malo tipicno za nas mentalitet koji Novak poseduje uprkos uspehu koji je za nase sportiste do sada nevidjen , bar u individualnom sportu.
Novak je pobedjivao sve moguce dok su ga zapadni mediji osporavali (onako bas iz inata) a sada kad su poceli svi da mu se klanjaju jer statistika ne laze, Novak je pokleknulo. Mislio sam da ce ga ona izjava Federera "da smo se svi malo zaneli da je Novak nepobediv" naostriti ali na zalost nije.Mozda ne bi bilo lose da ga zapadni mediji malo spuste onako kako samo oni znaju, pa da Novak ponovo krene da ih baca u ocaj.

Novaku sve najbolje u nastavku sezone.

Mikeli

pre 7 godina

Prije nego sto postavim pitanje reci cu ovo realno pa dali se to nekome svidjalo ili ne : Novak Djokovic je jedan od najboljih u istoriji tenisa i tu nema nikakve nedoumice,a sad vas sve zajedno da pitam ukljucujuci i vas novinare koji bespotrebno dizete tenzije: Dali neko smije da dobije Novaka Djokovica i da tom istom protivniku iskreno cestitate sto je bio bolji u tom mecu ili morate stalno da trazite dlaku u jajetu nekim glupim podpitanjima i ujedno svojim odgovorima... SHVATITE,NISTA NA SVIJETU NE TRAJE VJECNO!!...

jezicarka

pre 7 godina

@zasto

Odavno nisam procitala smesniji komentar!
Ceo teniski svet prica o Djokovicevom porazu(ko zna strane jezike moze procitati more clanaka na raznim sajtovima) a ti nabedjujes coveka da po Wimbldonu smara ljude da kazu nesto o tome!Ne verujem.

beker šmeker

pre 7 godina

(zašto, 3. jul 2016 19:16)

Čovek zadnji poraz na nekom gs imao 245 godine pre nove ere, i ti misliš da Saša izmišlja kako se samo o porazu Novaka priča?
Ma mene čudi što nisu seminar organizovali pod parolom ' Orao pao, Orao pao'!
Što se tiče tenisa ovaj poraz i jeste najveća vest na W.
A što se tiče Novakove igre u poslednjih godinu i po' ovo jeste šok.
A što se tiče Federera on bi da osvoji W ako može....

Banezi

pre 7 godina

Dešava se to u tenisu. Pa na skoro svakom Gs koji je osvojio Novak se mučio sa nekim do 1/4 finala. Jednostavno nije imao snage da preokrene kao protiv Andersona prošle godine ili Simona na AO ove godine. I Federer i Nadal su bili u takvim situacijama.

.

pre 7 godina

Ma sve je jasno. Osvojio 4 GS zaredom, svi znamo kako. Sada ga uhvatila kontrola, stavili ga u tihu suspenziju i naredili mu da se "ocisti" do Olimpijade. Zdrav covek a najavljuje da nece da igra do OI!? Suspenzija, uhvacen je!

vladek

pre 7 godina

Ne lupate više sa tim da je namerno izgubio.Novak je najposteniji momak u svetu sporta.Kao klinac je odbio pasoš GB,i odabrao teži put do slave.Koliko puta su mu nudili da reklamira kladionice,kockarnice,što drugi asovi rade za 10-ine miliona eura,odbio je da namešta mečeve,nikada nije bio dopingovan,odbio je gigante sportske opreme,koji i te kako rovare u svetu tenisa,i odabrao japansku sportsku opremu,bez ikakvog uticaja na isti.Umesto provoda sa starletama,luksuziranja,slobodno vreme provodi sa porodicom.Nikada ne bi pravio kalkulacije.Kveri je 41 igrač sveta,drvoseca koji udara kao maljem,voli brze podloge,odigrao je meč života,i to je kraj priče

n

pre 7 godina

(Milan, 3. jul 2016 20:03)

Pa dobro, kretali od 1/4 finala, ali svi, nije samo Lejver, svi su imali iste šanse, a on je ipak uspeo 4 slema u sezoni za redom da uzme.

Dalibor

pre 7 godina

@ja sam Svaka ti čast prijatelju. Nisam znao za to pravilo kao i da je sad bio Noletov red. Koliko se sećam Nole je prošle godine igrao sa Andersonom na terenu broj 1. Bio bih ti zahvalan ako mi navedeš podatak kada je to zadnji put Roger a kad Andy igrao na terenu broj 1. Hvala unapred.

gotze

pre 7 godina

Dobro je Gotze rekao nekad si pas a nekad drvo.na nasu srecu Novak u 99.99999% situacija ima ulogu psa a ostali teniseri i hejteri ulogu drveta i misle da opet kisa pada dok Novak osvaja turnire.mislim da ce u nastavku sezone biti obilnih padavina od strane Novaka po ostatku konkurencije.

Dalibor

pre 7 godina

Ok, očigledno da Nole nije igrao na svom nivou a da je Kverija išlo od ruke ali ja i dalje ne mogu da zaboravim da Noleta kao broja 1 i kao dvostrukog branioca titule organizator stavlja na teren broj 1 kada se znalo da će biti kiše. Jesu uslovi isti za obojicu ali mi se ta odluka u startu nije svidela. S kojim pravom Del Potro i Wawrinka su stavljeni na centralni teren! Neka me neko pljune u lice ako Federer i Marej budu odigrali jedan meč van centralnog terena. Nole im je već mnogo puta pokvario računicu pa treba to na vreme uzeti u obzir.

jaki smo ko zemlja

pre 7 godina

Iskreno,tenis Srbi skoro da nisu pratili pre ove zlatne generacije tenisera i teniserki, predvodjenih Noletom. Ali kad Nole okonca karijeru vidim po sebi sta ce se desiti. Opasce interesovanje za tenis. Za mene je Vimbldon vec gotov maltene, ne zanima me ishod kad nema Noleta.
(nemanja, 3. jul 2016 18:17)

A tako. Zato ste vi izgubili interes za nogomet i rukomet. Čim je sport sa kontaktom nema vas nigdje, nego košarka gdje ne smiješ da pipneš igrača da ne bude faul i tenis gdje je kontakt s protivničkim igračem samo na kraju kod pozdravljanja, a da, tu je i odbojka, ista stvar. Zato smo mi majstori u pravim, muškim igrama. Olimpijski šampioni u rukometu i vaterpolu, vi nemate niti jedno zlato u ekipnom sportu na OI. Pozdrav, i nema ljutnje, samo činjenice.

Josic

pre 7 godina

Poraz Novaka nije u njegovoj losoj igri, nego u dogovoru sa Mariem. Njih dvojica imaju neki tajni dil, sto mi ovde nikada necemo provaliti. Mari je se maksimalno trudio da izgubi na RG, dok s druge strane,za kontra uslugu Novak mu je izgleda obecao da nece igrati finale Wimbldona. Biznis je u pitanju a ne sport.

jackie

pre 7 godina

Puno se raspravlja, te nije bio na svom nivou, te pritisak, te zasićenist, te kiša, te protivnik itd.
Sve je to tačno, ali pošto sam pogledao snimak 10. gema kada je servirao za 2:2 mogu da kažem da su ga sudije upropastile jer su mu u prva dva poena vikali nepostojeće aute. Bilo je 0:30, a trebalo je 30:0 jer je servis bio viner, a bekhend dijagonalu Kveri ne bi vratio.
Znači neverovatno.

Varaja

pre 7 godina

Kako li izgleda "srpski smeh"...? Isto kao u 90. godinama, a još uvek to, nismo dokučili. He he. Biće bolje, za dve godine??!

jaki

pre 7 godina

Definitivno je Novak bio ljut na organizatore a nije hteo da javno kaže.Znali su da će biti kiše i nije problem teren br 1 koji je brži i odgovara serverima ( to mu rade 3 god) nego štoje 2 dana po 6 satina čekanju a znamo kako se on sprema za svaki meč da se ne bi povredio. Taj ritualsu mu poremetili ovom kišom i znali su to , jer pobogu pa dosadioje svima.Postalo je neinteresantno od Wimbledona 2014 uzeo je od 9 - 6 GS.

mile

pre 7 godina

Ovo je srpska kazna organizatorima turnira. Na kraju su uspeli da ga slome posle toliko pokusaja i omalovazavanja. Zao mi je sto im nije uzvratio srpskim inatom i osvojio turnir. Kveri je samo jedan laki trening za Novaka. Da su organizatori bili iole korektniji i kao sto je moralo po rankingu staviti ga na centralni teren, bilo bi ubedljivih 3:0 za Noleta

Borovo selo

pre 7 godina

A tako. Zato ste vi izgubili interes za nogomet i rukomet. Čim je sport sa kontaktom nema vas nigdje, nego košarka gdje ne smiješ da pipneš igrača da ne bude faul i tenis gdje je kontakt s protivničkim igračem samo na kraju kod pozdravljanja, a da, tu je i odbojka, ista stvar. Zato smo mi majstori u pravim, muškim igrama. Olimpijski šampioni u rukometu i vaterpolu, vi nemate niti jedno zlato u ekipnom sportu na OI. Pozdrav, i nema ljutnje, samo činjenice.
(jaki smo ko zemlja, 03. jul 2016 20:53)

Pozdravio te Kvarezma i rekao ti da nije zdravo imati toliki kompleks, malo manje budi na.srpskim sajtovima ovako se blamiras. Pozdrav luzeri.

.

pre 7 godina

Nije nikakva instinktivna reakcija ljudi da misle da nesto nije u redu s njim i da ima neki problem, nego je on sam na konferenciji za medije poceo sa pricom kako nije bas najzdraviji, sve u zelji da opravda poraz. To je njegov obicaj, uvek ima neki izgovor.

Walter White

pre 7 godina

Svaka cast Novaku na dosadasnjim uspesima ali njegovi navijaci zive u zabludi da ce on poput Federera moci da igra na vrhunskom nivou i kada predje 30 godina i da ce osvojiti ko zna koliko jos slemova a to prosto sa njegovim stilom igre nije realno.On je ubedljivo najmanje talentovan teniser iz velike cetvorke,cak i Marej ima neuporedivo bolji servis i prefinjenije udarce a o poredjenju sa Federerom da i ne govorim.Novakov stil igre zahteva veliko fizicko i mentalno praznjenje cak i kada igra sa mnogo slabije rangiranim igracima zato sto igra duge razmene koje dobija na svoju neverovatnu kondiciju i mentalnu snagu za razliku od recimo Federera koji moze da skracuje poene servisom i agresivnom igrom i tako cuva energiju za vaznije meceve.Ovo je tek pocetak kako bude stariji sve ce vise gubiti,prosto dolaze mladji igraci koji ce fizicki moci da se nose sa njim a pitanje je koliko ce Novak imati motiva i snage da se nosi sa njima.

Nevoljnik

pre 7 godina

Treba razumeti da Nole više nije u stanju da igra vrhunski tenis,trčanje,defanziva i prebacivanje mu je konačno došlo glave,nema lake poene na servis,voleji i smeč nula,zbog svega toga sad gledamo starca od 35 god.kako osvaja WB bez izgubljenog seta.Nole ne moze više da osvaja GS jer je preforsirao telo isto kao Nadal

jaki smo ko zemlja

pre 7 godina

Iskreno,tenis Srbi skoro da nisu pratili pre ove zlatne generacije tenisera i teniserki, predvodjenih Noletom. Ali kad Nole okonca karijeru vidim po sebi sta ce se desiti. Opasce interesovanje za tenis. Za mene je Vimbldon vec gotov maltene, ne zanima me ishod kad nema Noleta.
(nemanja, 3. jul 2016 18:17)

A tako. Zato ste vi izgubili interes za nogomet i rukomet. Čim je sport sa kontaktom nema vas nigdje, nego košarka gdje ne smiješ da pipneš igrača da ne bude faul i tenis gdje je kontakt s protivničkim igračem samo na kraju kod pozdravljanja, a da, tu je i odbojka, ista stvar. Zato smo mi majstori u pravim, muškim igrama. Olimpijski šampioni u rukometu i vaterpolu, vi nemate niti jedno zlato u ekipnom sportu na OI. Pozdrav, i nema ljutnje, samo činjenice.

.

pre 7 godina

Ma sve je jasno. Osvojio 4 GS zaredom, svi znamo kako. Sada ga uhvatila kontrola, stavili ga u tihu suspenziju i naredili mu da se "ocisti" do Olimpijade. Zdrav covek a najavljuje da nece da igra do OI!? Suspenzija, uhvacen je!

nemanja

pre 7 godina

Iskreno,tenis Srbi skoro da nisu pratili pre ove zlatne generacije tenisera i teniserki, predvodjenih Noletom. Ali kad Nole okonca karijeru vidim po sebi sta ce se desiti. Opasce interesovanje za tenis. Za mene je Vimbldon vec gotov maltene, ne zanima me ishod kad nema Noleta.

Realno

pre 7 godina

Ucenili su Novaka, i gotovo. Neki turniri su jednostavno rezervisani za neke druge, na primer one koji se spremaju za penziju, a imaju iza sebe veliku karijeru. To Vam dodje kao zlatni sat sa gravurom, i lepim zeljama. Dobro, i to je sve deo zivota. Jasno Vam je, valjda, kad Srbin godinama bude najbolji u svetskoj konkurenciji da mora da poslusa glavne, iz senke.

zašto

pre 7 godina

Saša,svako ko čita tvoje tekstove pomislio bi da teniseri na Wimbldonu ništa ne rade nego razmišljaju o Novaku i njegovom porazu.Naravno da nije tako i ti to dobro znaš ,pa te pitam zašto pretjeruješ i javnost obmanjuješ. Ti vjerovatno stalno šetaš wimbldenskim teniskim prostorom i kako koga od tenisera vidiš ,bilo aktivnih ,bilo onih koji su završili karijeru, spopadaš ih i "tušiš"ih pitanjima o Novaku i njegovom porazu,pa da ne budu nekulturni oni izjave par kurtoaznih rečenica,a naivni čitaoci stiču dojam da je otkako je Novak poražen sve na Wimbldonu izgubilo svoje čari i da je prisutna velika melaholija ,da igrači tek reda radi odigravaju mečeve,da nema gledalaca na tribinama,a da to nije tako, najbolje svjedoči Marejeva izjava da je o Novaku i njegovom porazu razmišljao samo nekoliko sekundi,a vjerovatno su toliko razmišljali i ostali teniseri.

nesabridges

pre 7 godina

Ono sto sam ja vido, i svi sa kojima sam pricao smatraju da se Djokovic vise sam pobedio nego sto je to Kverijeva zasluga, lik je strasno servirao, ali on nema nijedan udarac vise, realno je dosta tanak i mislim da bi Djokovic pobedio bilo ko iz prvih 30. Svaka cast Kveriju na prolazu, ali previse se galama digla oko njegove pobede kada je svima jasno da je Novak krivac za poraz, mentalno je iscrpljen i to previse i definitivno je da nema motivacije u njemu. Jelena nije bila nijednom u lozi, ne bih zeleo da tu lezi problem. Nadam se da gresim...

Svete

pre 7 godina

@Realno
Pa Federer bi sada imao 25 GS da mu ovi glavni iz senke nisu naredili da pusti Novaka da osvaja. Mislim, 2 puta namerno propusta po 2 mec lopte, na Vimbldonu namerno promasuje brejk loptu na mrezi, na US Openu propusta 25 brejk lopti... Sve su to vladari iz senke naredili da bi Djokovic bio prvi na svetu.

Josic

pre 7 godina

Poraz Novaka nije u njegovoj losoj igri, nego u dogovoru sa Mariem. Njih dvojica imaju neki tajni dil, sto mi ovde nikada necemo provaliti. Mari je se maksimalno trudio da izgubi na RG, dok s druge strane,za kontra uslugu Novak mu je izgleda obecao da nece igrati finale Wimbldona. Biznis je u pitanju a ne sport.

B93

pre 7 godina

Možda je ovo razlog ''senzacije'' na Wim.
Novakovi glavni sponzori su - Uniklo, Pežo, Seiko.
Federerovi - Nike, Mercedes, Rolex.
Inače Federer svake sezone od svojih sponzora dobija po 60 miliona dolara. Novak oko 35. Ali koje korporacije drže medijski monopol u svoju korist, šta mislite?
Zato se o Rodzeru piše po medijima više nego o Novaku i kada Nole uzme 4 GS za redom, a Federer ispadne u 3 kolu, ili čak i ne igra.
Svaki tabloid, poznatiji, dobija kintu da napiše neki tekst o Federeru, okači neku sliku, video - sve je komercijala.
Pa na ATP sajtu posle RG bilo je nekih deset vesti o Fedu a jedna o Novaku...
ATP dobija debelu lovu za pisanje o Federeru. Sponzori dobijaju tako reklamu, jer svaka slika Rodzera sa Nike amblenom je za njih profit čiji procenat ide Federeru. I svi srećni, to vam je sport danas - biznis!
Sad, koliko su uključeni u same turnire to je pitanje. Baš njih briga za rekorde, za Novaka, za sve druge; najvažnije je da njihov pulen osvoji trofej ili ostane što duže na turniru.

Glas Srbije

pre 7 godina

Oni koji iole osecaju kakav je Novak covek znaju da je veoma porodican i posvecen svojim bliznjim. Iz toga crpi svoju snagu ali u isto vreme i njegova pisvecenost tenisu strasno zavisi od toga kakovo je stanje u njegovoj uzoj i siroj porodici. Dovoljno je da neko od njih nije dobro i tenis vise za njega nije bitan. Secam se kako je Dijana, njegova majka, ispricala da je neku operaciju zakazala dok je Novak bio odsutan i da je morala da izmislja price da je van kuce u kupivini posto Novak nije mogao nikako da je nadje kod kuce kad je zvao telefonom. Dakle dovoljno je da je Jelena ili Stefan ili Srdjan ili Dijana imala neki problem i Kveri vise nije bio Novakov prioriret. I meni je drago sto je tako, jer samo pokazuje kakvo divno ljudsko bice je on.

MsK

pre 7 godina

@Ozmo,
Mislim da grešiš kad ravnaš radost običnih navijača kad ispadne Novakov (ili bilo čiji rival) sa radosnim osmehom Džudi Mari kome je prethodila javno iskazana nada da će neko od servera izbaciti Novaka. I ne samo da relativizuješ njeno nekorektno i nefer ponašanje, nego ga i opravdavaš normalnom ljudskom reakcijom jer je u pitanju rival njenog sina.
Džudi Mari nije običan navijač, on je bila ili je i dalje selektor Fed kupa Britanije, dakle javni radnik, a u neku ruku i jedna od predstavnica domaćina na čijim se terenima igra. Baš iz tog razloga njeni gestovi su neprilični i neprihvatljivi.
Uostalom, da li bi imali toliko razumevanja da je tako nešto izjavila Noletova mama na domaćem terenu ili na pr. Federerova mama za Nadala u vreme kad je Fed gubio finale za finalom od Španca?
A ako tako olako pristajemo da sportski moto umesto „pobediti“ postane „samo da rivalu crkne krava, moja će tada davati više mleka“, onda neka i sport ide u 3 najlepše p.m.

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске за Новака Ђоковића и његов тим! Боли јучерашњи пораз, али ћемо се зато још више радовати новим побједама које ће, сигуран сам, брзо доћи... Пратићу наравно Вимблдон и даље. Надам се добрим играма Цонге, Раонића и Нишикорија. Мареј, а поготово Федерер не заслужују да узму овогодишњи турнир.

VrhAvale

pre 7 godina

Mnogo bi bilo da je posle RG osvojio i Vimbldon.Ako neko misli da se sve resava na terenu grdno se vara.Novak je prepustio Mareju Vimbldon pre dve godine,Marej nije zapinjao na RG jer je Novaku mnogo bitniji nego njemu u ovom trenutku i normalan sled dogadjaja je da Novak odustane od Vimbldona da bi otvorio put Mareju do titule.Zar nije i majka Mareja rekla da da bi volela da Novak ispadne pre finala.Igra protiv Mareja u finalu pre dve godine i juce protiv Kverija sve govori.Proklizavanje,izbor udaraca, malodusnost,promasaji zicera...Neupucen gledalac bi pomislio da Kveri igra sa teniserom koji je 500 i neki na ATP listi.Velike pare i interesi su u svim sportovima tako da Novak sto je osvoji do sada je neverovatno i postao jedan od najvecih sportista u istoriji, pa cak i da ne osvoji (a osvojice) nista vise hvala mu i mozemo da budemo srecni i ponosni da smo sudionici njegovog trijumfalnog puta medju sportske velikane.

Dalibor

pre 7 godina

Ok, očigledno da Nole nije igrao na svom nivou a da je Kverija išlo od ruke ali ja i dalje ne mogu da zaboravim da Noleta kao broja 1 i kao dvostrukog branioca titule organizator stavlja na teren broj 1 kada se znalo da će biti kiše. Jesu uslovi isti za obojicu ali mi se ta odluka u startu nije svidela. S kojim pravom Del Potro i Wawrinka su stavljeni na centralni teren! Neka me neko pljune u lice ako Federer i Marej budu odigrali jedan meč van centralnog terena. Nole im je već mnogo puta pokvario računicu pa treba to na vreme uzeti u obzir.

Joc@

pre 7 godina

Od 2011. sve meceve koje je Nole izgubio izgubio je tako sto je promasivao, igrao dekoncentrisano, klizao se, saplitao, nije licio na sebe. Ko razume globalna pravila igre shvata da se desava sve ''kako treba'', kako je neko odlucio. Nole treba i mislim da jeste zadovoljan sto mu i ovoliko uspeha dopusteno da osvoji, a dace mu se jos sansi.

Dr.Baltazar

pre 7 godina

Nole treba da batali tenis,počinje da se blamira bez potrebe,lopez,karlović,veseli,gofan,kveri stvarno sramota
(Treći rajh, 03. jul 2016 20:11)

A ti si ko, cedo moje?! :D

Dragan

pre 7 godina

Izgubio Djokovic pa sta ? Ovo je moralo da se desi.Bolje sad nego u finalu US kao Sereni.Inace Novak slabije igra u prvim kolima GS,sad je platio ceh.

LuKa

pre 7 godina

Pa i jeste logično pitanje kako je i zašto je izgubio momak koji poslednjih 18 meseci igra kao da nije sa ove planete; kao da je Nusein Bolt istrčao 100 metara za devet minuta, i kao jbg dešava se?
Misteriju povećava to što je imao dan pauze da dođe sebi. Međutim u dva dana za redom Novak je pravio greške u rangu nekog buržuja ko tenis igra iz hobija, sa dzemperom oko vrata, uz koktel, dok diskutuje o berzi...
Ništa štrašno nije ako se čovek zapita? Niko time ne govori da je Đoković loš, da nema pojma, da je završio karijeru.
Jednostavno nikom nije jasno da se posle svega čak nije ni borio dovoljno premda je bio u situaciji da poruši neke rekorde i napravi neke nove koje u tenisu možda ne bi bili srušeni nikada.

Imam pitanje za tebe Saša; šta je po tebi razlog Novakovog poraza?
Onako lično mišljenje ako možeš.

No13e

pre 7 godina

Izgubio Djokovic pa sta ? Ovo je moralo da se desi.Bolje sad nego u finalu US kao Sereni.Inace Novak slabije igra u prvim kolima GS,sad je platio ceh.
(Dragan, 3. jul 2016 18:21)

Pa dobro što onda komentarišeš ako je ''pa šta''?
I ko kaže da je moralo da se desi?
Zašto se Rod Lejveru nije desilo?
Razumem da je ispred njega bio težak zadatak, ali da ljudi pišu da je ovo moralo da se dogodi? Pa i nije...
To moralo je da se desi mogu da razumem u porazu od Veselog, na turniru koji je već osvojio, koji nije gs, pred RG koji mu je bio najveći cilj.
Ali u 3 kolu Wim. na travi na kojoj ima 3 GS, od Kverija, lika kog cele sezone nije bilo nigde, i nije baš moralo... Ja svaki uspeh Novaka pozdravljam, ali ne postavljam mu ja kao navijač ciljeve i visoke lestvice, on to sam radi svojim igrama i zalagnjem.
Logično je pitati se iz kojih razloga je ovoliko pao posle 18 meseci iživljavanja nad svim ostalim teniserima.
Ako je razlog umor, ok. Emocije, ok. Svejedno. Zato i komentarišemo i delimo mišljenja da bi saznali razlog, a tebi to smeta?

anica

pre 7 godina

Sta se desilo, i ako nesto postoji, nikada necemo saznati. Nisam htela da to pominjem ali vidim da su neki ljudi primetili. Nije problem poraz, desava se, vec Novakov govor tela. Sto neko rece, kako to da kad god izgubi, gubi na isti nacin. Imala sam utisak da mu je doslo da na glas izbaci muku koja ga muci, a samo on zna sta je to. Bled je bio, bez energije, dajte ljudi jer vam lici sve ovo na Novaka, da on ne zapne da uzme Vimbldon..da se onako ponasa..hm.
Nole, neka si ziv i zdrav! Mnogo mi je zao, zao mi je sto radis puno, boris se, i ako te neko ucenjuje..ne smem da mislim uopste na to. Bezi iz kandzi tih ljudi, nisi ti za taj svet, cuvaj se!

namekijan

pre 7 godina

svidja mi se ovaj poraz novaka ... to znaci da ce i sledecu godinu zavrsiti kao br 1 ... druga stvar , i dalje ima auru nepobjedivosti, jer niko i dalje ne zna kako igrati protiv njega, niti se po izjavama vidi da murray ili neko drugi vjeruje da su otkrili slabu tacku ... nole uzeo sebi odmor, znaju svi kad se vrati na sledeci turnir i dalje ce da strepe ...

Nick

pre 7 godina

Za nekolko nedelja niko nece pamtiti ko je Kveri, Novak ce se vratiti na osvajanje bar jos par grend slemova. Interesantno je sto Federer i Mari jos nisu savladali Djokovic direktno. Uvek neki autsajderi naprave stetu.

Darko

pre 7 godina

Tu definitivno nisu bila cista posla. Sva je prilika da je Djokovic morao da izgubi, pitanje je samo zasto?
(LiB, 3. jul 2016 18:40)

U pravu si.Zbog Novaka, sutra se ocekuje vandredno zasedanje Generalne skupstine Ujedinjenih nacija.

ja sam

pre 7 godina

Nemoj se ljutiti Ozmo, ali nije više taj isti osjećaj čitati tvoje izveštaje do kraja turnira kao kada je Nole tu, sad cu nekako samo površno da ih čitam :/

luks

pre 7 godina

Nole razmišlja o tome da na duže staze ostane broj 1, tako da ispadanje iz Monte Karla i Vimbldona na samom početku turnira znači osvajanje novih poena sledeće godine i lakše ostvarivanje toga cilja. Mnogo bi bilo da sve osvoji a još teže da to iduće nedelje odbrani. Očekujem opet njegov nov niz pobeda,odmor će mu dobro doći a onda zlato OI i GS US Open. Napred No1e!

ja sam

pre 7 godina

@ Ok, očigledno da Nole nije igrao na svom nivou a da je Kverija išlo od ruke ali ja i dalje ne mogu da zaboravim da Noleta kao broja 1 i kao dvostrukog branioca titule organizator stavlja na teren broj 1 kada se znalo da će biti kiše. Jesu uslovi isti za obojicu ali mi se ta odluka u startu nije svidela. S kojim pravom Del Potro i Wawrinka su stavljeni na centralni teren! Neka me neko pljune u lice ako Federer i Marej budu odigrali jedan meč van centralnog terena. Nole im je već mnogo puta pokvario računicu pa treba to na vreme uzeti u obzir.
(Dalibor, 03. jul 2016 22:03)

Ne treba tebe niko pljuvati, već si sam sebe! Pravilo je da prva cetvorica moraju bar jedan meč igrati na terenu br1, sad je bio Noletov red (a kisa je od prvog dana, tako da svaki dan se prekidaju mecevi) Kakve veze ima kisa sa tim sto je izgubio ?! Ona je samo mogla pomoći Novaku (mada ja mislim da nikome nije ni pomogla ni odmogla) Jednostavno nije bio na svom nivou i izgubio je. Bitno da je uzeo taj glupi RG Sad neka se spremi za OI.
A ti uzmi knjige o iluminatima i teorijama zavjera, citaj i uzivaj!

gotze

pre 7 godina

Dobro je Gotze rekao nekad si pas a nekad drvo.na nasu srecu Novak u 99.99999% situacija ima ulogu psa a ostali teniseri i hejteri ulogu drveta i misle da opet kisa pada dok Novak osvaja turnire.mislim da ce u nastavku sezone biti obilnih padavina od strane Novaka po ostatku konkurencije.

debuvara

pre 7 godina

Nama je sve jedno da l će Endi izgubiti ili pobediti. Normalno je sto se raduju Novakovom porazu ali je jadno to pokazati na takav način.

Organska jaja

pre 7 godina

@Walter White nisi ni V od Walter White.. Zaglavio si u plicak. Kao prvo i najprostije Novak je izgubio posle 2 osvojena GS u ovoj godini, odnosno 4 uzastopna!!! Znaci i meni je dosadilo, a ne njemu. Drugo, dok ostali igraju Halepe i kojekakve turnire i po 30ak turnira u godini, Novak odigra 11-15. Trece, najgipkiji igrac u tenisi, tj naistezljiviji, sto rezultira time da skoro da nema povreda. Cetvrto, ne ide na snagu i silinu nego na preciznost(duboke i precizne lopte koje onesposobljavaju protivnika). Peto, mentalna snaga, dar od Boga, koje se svi plase, a pojejedinima i suze krenu na oci. Ima tu jos mnostvo razloga zasto Novak moze jos mnogo. Sve u svemu da nema Djokovica Feder i Nadal bi imali po 20ak GS, a bogami i ona Marija bi imala koji slem vise. Poz!

Vaše ime

pre 7 godina

Ispucali smo i mi i Nole sav kredit sreće sad na RG :)
Pa milion puta sam rekao u sebi - Bože, molim te, samo ovaj gem, samo ovaj set, samo ovaj meč! I desilo se, gem za gemom, set za setom, meč za mečom, do prve RG titule. I sad, jbg, nikad dosta, i na Wim. sam krenuo isto, ali ne može...ne ide...
Ma ko zna zašto je to dobro. Tačno da je osvojio kalendarski GS prošao bi kao Monika Seleš. Neka, valja malo na kašičicu dati ovim zapadnim kolonijalnim silama da se raduju i slave. Sigurna vugla na ramenu, a za rekorde ima još vremena.

jezicarka

pre 7 godina

@zasto

Odavno nisam procitala smesniji komentar!
Ceo teniski svet prica o Djokovicevom porazu(ko zna strane jezike moze procitati more clanaka na raznim sajtovima) a ti nabedjujes coveka da po Wimbldonu smara ljude da kazu nesto o tome!Ne verujem.

SRBIN

pre 7 godina

Ljudi,da budemo iskreni,ovako nesto je upravo i bilo potrebno Noletu.On igra sve najvece turnire,na svakom od njih dolazi do zavrsnice,tj.vecinu ih i osvaja.Gde je tu fizicki i psihicki odmor?Nema ga.Non stop,non stop.Da sada je vreme,u njegovom slucaju,kada i treba da osvoji sto vise turnira,ali ovo je i godina olimpijade,a to znaci nov izazov i jos manje odmora.Rafa je tako rokao, pa i preterao,sa svojim stilom igre koji je slican Noletovom,a vidimo gde ga je to dovelo jos u 27 godini zivota.Vimbldon je specifican turnir,na specificnoj podlozi.Ovde je servis znacajan vise nego igde i tu cak i relativni anonimusi mogu da naprave solidan rezultat.Noletov stil igre se ne poklapa najbolje sa travnatom podlogom,a opet je bas taj Vimbldon uzeo 3 puta.Za njega,cenim i smatram,sasvim dovoljno.Novace predahni malo,uhvatilo te je ludilo da moras da osvojis sve gde se pojavis.Alo covece,predahni.Ako si izgubio i treba tako u ovom trenutku.Mozda si to i namerno uradio jer shvatas situaciju.Osvojio si sve sto treba i sada lagano.Voli te tvoja Srbija.

5ar

pre 7 godina

Pa da, često se zanesemo pa zaboravimo da sportisti imaju i privatan život.
Nisu Novak, Federer, Mari ili Nadal, nekakvi roboti koji se između Australija Opena, Roland-Garrosa, Wimbldona i US Opena isključuju i pakuju u neke kutije i čekaju sledeći turnir da ih uključe ponovo.
Imaju svoj život, porodice, probleme. U kom to recimo braku nema svađe, u kojoj porodici nema raznih problema?
Ko zna šta je Novaka snašlo pre meča sa Kverijem pa ga izbacilo iz koloseka.
Videlo od se od prve sekunde do zadnje da to nema veze sa Novakom koji je dominirao više od godinu dana. Na kraju, čovek je uzeo tridesete, dete raste, nije ni Stefan više beba, i mogao je on 2011 da tempira formu za celu sezonu bez problema, sa 25 god, bez privatnih odgovornosti, ali danas ne može.

rodoljub

pre 7 godina

Nista nije cudno. Nekada mora i da se ne pobedi., Samo, ne znam cemu podsmevanje i radovanje . Svi na svetu bi voleli da njihov zemljak bude broj 1 , samo kod nas ima mufljusa koji se prema Noletu ponasaju cinicno i ironicno - zlonamerno. Srbima treba nekakvo "ciscenje" i mentalno filtriranje.

Sim ke

pre 7 godina

Ajde vi kojima smetaju pitanja i analize palite sa teniskih komentara.
Dođe mi ovde da mi prosipa pamet kako je Novak izgubio zato što je izgubio?!
Ajde! Jel ti trebao digitron da dođeš do tog zaključka?
Ili napišu komentar - pa šta ako je izgubio, pustite ga. Pa ništa Ajnštajne, ne znam onda što uopšte bilo ko prati bilo koji sport, zašto navija, zašto plaća ulaznice?
Najbolje da gleda teniski meč i da ćuti kao zaliven, bez strasti, bez emocija.
Pobedio, izgubio, nebitno! Koja lobotomija...
Ovaj poraz Novaka je neshvatljiv iz više razloga. Prvi i najveći je taj što se desio posle osvajanja RG, turnira sa čijim je peharom najzad trebao po prvi put da zaigra svoj najbolji tenis, bez tenzije, rastereć i srećan.
On je sve kontra bio u ta dva dana meča. Nervozan i pun protiska, bez samopouzdanja. To je čudno zaista=?

nucky thompson

pre 7 godina

gledam ESPN, Nole je odusevio novinare i sve ostale svojim ponasanjem. Divan karakter, neposredan, iskren. Zbog tih ljudskih kvaliteta je McEnroe veliki Noletov navijac.

123

pre 7 godina

Kažu nije mu bio dan, pa i nije, igrao je dva dana.
Ja mislim da Kveri nije igrao uopšte toliko ekstremno kao što se sad kuju legende i priče. Novak je taj koji je igrao kao da je stukao dve litre šljivovice pre meča.
Nikada nije toliko forsirao blok ritern, udarao plitke lopte protivniku na zicer.
Bilo je slabih izdanja, par gemova, čak i set, možda i dva, ali u dva dana konstatno iste greške? I otkud mu tolika nervoza i nesigurnost?
Tačno mu se ruka skratila svaki put kad je servirao za gem, brejk, set, ili kad je branio svoj servis.
Ne verujem u neke zavere, ali brate moj, ako ih u muškom tenisu ima, među najboljima, onda je to bio slučaj sa ovim mečom.

Valderama

pre 7 godina

Mozda malo tipicno za nas mentalitet koji Novak poseduje uprkos uspehu koji je za nase sportiste do sada nevidjen , bar u individualnom sportu.
Novak je pobedjivao sve moguce dok su ga zapadni mediji osporavali (onako bas iz inata) a sada kad su poceli svi da mu se klanjaju jer statistika ne laze, Novak je pokleknulo. Mislio sam da ce ga ona izjava Federera "da smo se svi malo zaneli da je Novak nepobediv" naostriti ali na zalost nije.Mozda ne bi bilo lose da ga zapadni mediji malo spuste onako kako samo oni znaju, pa da Novak ponovo krene da ih baca u ocaj.

Novaku sve najbolje u nastavku sezone.

boki

pre 7 godina

verujem da je nole bio malo iznerviran. ubedljivo najbolji teniser, juri sve rekorde, da je fed u toj situaciji svi bi se naredjali da pomognu. A ne da ga mlate okolo po kisi, verujem sa namerom.

Amater

pre 7 godina

Svakome ko je i malo ozbiljnije igrao tenis je jasno da je Nole najverovatnije povredjen. To se najbolje vidi po sevisu, koji se za par nedelja od RG znacajno pogorsao, i po reternu, koji prakticno nije postojao na momente. I servis I retern zahtevaju eksplozivnost i fleksibilnost, kojih jednostavno nije bilo. Postoji sansa da je uzrok poraza mentalna i fizicka zasicenost, ali je mala sansa za tako nesto. Pa Federer kad je osvojio RG 2009., sto mu je bio 14. grand slam, odmah potom je uzeo i Wimbledon. Svi vrhunski teniseri imaju motivaciju nepojmljivu za nas, obicne smrtnike. Ipak, nadam se da gresim sto se tice povrede I da ce Nole uzeti OI i USO ove godine.

Ranzo Objektivni

pre 7 godina

Mislim da ne treba tražiti neke suviše duboke razloge poraza. Evo ja sam, recimo, pre 10 godina igrao Counter Strike. Tim je igrao super, naravno ništa svetskog nivoa, lokalna zabava, ali smo svaki meč shvatali ozbiljno. Ljudi, jednostavno dođe dan kad NE IDE. Pucam - promašujem sve. Pokušavam da nadmudrim protivnika - radim gluposti. Ne vidim očigledno. Ne, nisam bolestan, niko mi nije umro i nemam životnih problema, jednostavno sve kockice padaju kako ne treba i kraj. Svi svake godine pričamo "samo RG i Sinsinati, i ništa više ne treba". Evo, uzeo je Nole RG. Osim toga, uzeo je i AO, uzeo i 2 mastersa na betonu i još jedan na šljaci. Još jedno finale na šljaci. Koliko nam je dosta? Lepo reče jedan čovek gore, kad je Nole ispao, više me i ne zanima da pratim Vimbldon; tako će da bude i sa tenisom, verovatno, kad Novak završi karijeru. Radujmo se njegovim uspesima i ne trošimo vreme na neke dubokoumne analize.

Dalibor

pre 7 godina

@ja sam Svaka ti čast prijatelju. Nisam znao za to pravilo kao i da je sad bio Noletov red. Koliko se sećam Nole je prošle godine igrao sa Andersonom na terenu broj 1. Bio bih ti zahvalan ako mi navedeš podatak kada je to zadnji put Roger a kad Andy igrao na terenu broj 1. Hvala unapred.

lala

pre 7 godina

Svaka cast devojkama. Sto se tice Noleta, meni je veci sok da je ispao ovako rano, nego sto nije osvojio turnir. Imao je ja mislim 27 (mozda i vise) uzastopnih cetvrtfinala, pa ovo malo kvari taj niz. Vimbldon je najnezgodniji turnir na kome se iznenadjenja najvise desavaju. Mislim da ce sada ljudi vuse da cene sve sto je Novak postigao, jer ono sto radi u poslednjih godinu dana samo, a i pre, nije normalno. Covek je igrao sest uzastopnih finala GS. Nekad i negde mora da pukne. Steta sto je sada, ali ocigledno je da Novak ima neki problem. Mozda je motivacija, mozda nesto drugo. Kad kazem motivacija mislim na mentalno praznjenje posle necega sto ste tako dugo jurili. Smesno poredjenje, ali jedan ispit su me obarali godinu i po, a kad sam konacno polozila - ravna linija. U svakoj nesreci ima srece. Novak ce biti mnogo zeljniji da se vrati i pokori sve pred sobom. Zazelece se tenisa, jer sada kada pogleda W na tv-u, nece mu bitu pravo sto se ''show'' odvija bez njega. Bez brige, cekamo nastavak sezone i nove Novakove uspehe. Turnir cu naravno ispratiti do kraja, bice tu super zanimljivih meceva. Nadam se Sereninoj i Endijevoj pobedi.

n

pre 7 godina

(Milan, 3. jul 2016 20:03)

Pa dobro, kretali od 1/4 finala, ali svi, nije samo Lejver, svi su imali iste šanse, a on je ipak uspeo 4 slema u sezoni za redom da uzme.

Ch1vu

pre 7 godina

Evo ovako, prvo, Nole nije igrao dobro. Razloga moze biti milion, ali tesko steceni brejk i dva mini brejka on u 90% situacija materijalizuje. Zato je i prvi ubedljivo, a bice tu jos neku godinu. Drugo, ako je vec i moralo da se desi, bolje sada nego na RG, to bi psiholoski bilo dosta teze zbog etiologije neuspeha od ranije. Trece, zreb nije bas bio naklonjen jer bi ga cekala jos dvojica servera slicna Kveriju, plus kisa i odlaganja, a znamo da mu treba vremena da se zagreje. Hteo je da pobedi naravno, jednostavno ovog puta nije uspeo. Nije ni Dzordan mnogo puta pogodio u poslednjoj sekundi pa je najveci ikada. Za kraj cetvrto, uspeh na OI je ono sto sigurno zeli jer pitanje je kako ce igrati za 4 godine, a US open se igra na podlozi gde je imao najvise uspeha u karijeri. Ova sezona sa jos ta dva trofeja moze biti u rangu proslogodisnje. Do kraja godine zabetoniraj sezonu Nole!

Djole 031

pre 7 godina

Eto taki smo mi.Kad izgubi samo pet komentara .Kad pobedi petsto.Nole je samo ljudsko bice, ima los dan, protivnik nadahnut,bolji u mecu ,pobeda cista.Vratice se on uskoro.

Milan

pre 7 godina

@No13e

Ne mozes porediti Laver-a sa ovim nikako. U to vreme najbolji igraci kretali od cetvrtfinala sto je 3 meca po turniru tako da je smesno bilo kakvo poredjenje.

SSUUUU

pre 7 godina

Najvise me brine sto je Nole evidentno eskivirao a ne negodujuci da ima neki problem.
Nije zeleo kao dzentlmen da omalovazi pobednika ali da nesto skripi je sigurno.
Nadajmo se da to cto mu je odvlacilo koncentraciju da je prolaznog karaktera ali za sigurno nije nikakva sitnica u pitanju. Covek ima puno bliskih ljudi oko sebe, dete, zena, braca, roditelji... problem kod njih i tek kako nosi probleme na terenu.

asshole

pre 7 godina

Nije nikakva instinktivna reakcija ljudi da misle da nesto nije u redu s njim i da ima neki problem, nego je on sam na konferenciji za medije poceo sa pricom kako nije bas najzdraviji, sve u zelji da opravda poraz. To je njegov obicaj, uvek ima neki izgovor.
(., 3. jul 2016 18:26)

I drugi su gledali konferenciju za novinare , tako da znas....uzalud ti trud da izmisljas

djc-xxx

pre 7 godina

Novak je pobedio sam sebe, samo je pitanje zašto je to uradio? :-)

Ako je za utehu, gledao sam i Federera u sličnim situacijama i to kad je bio na vrhuncu...I tada sam se pitao zašto? :-)

Svete

pre 7 godina

@anica
Jeste, zavera je neka u pitanju.Zaverenici su mu namestili da osvoji 4 GS u nizu i da bude prvi na svetu. Ukljuci bre mozak i ne dosadjuj. Ucenjuju ga da izgubi! Hahahaha. A ti pametnice ocekujes da gubi na neki drugi nacin, da pogadja sve savrseno pa da izgubi. Pojma nemas, ni ti ni ostale neznalice.

Mikeli

pre 7 godina

Prije nego sto postavim pitanje reci cu ovo realno pa dali se to nekome svidjalo ili ne : Novak Djokovic je jedan od najboljih u istoriji tenisa i tu nema nikakve nedoumice,a sad vas sve zajedno da pitam ukljucujuci i vas novinare koji bespotrebno dizete tenzije: Dali neko smije da dobije Novaka Djokovica i da tom istom protivniku iskreno cestitate sto je bio bolji u tom mecu ili morate stalno da trazite dlaku u jajetu nekim glupim podpitanjima i ujedno svojim odgovorima... SHVATITE,NISTA NA SVIJETU NE TRAJE VJECNO!!...

beker šmeker

pre 7 godina

(zašto, 3. jul 2016 19:16)

Čovek zadnji poraz na nekom gs imao 245 godine pre nove ere, i ti misliš da Saša izmišlja kako se samo o porazu Novaka priča?
Ma mene čudi što nisu seminar organizovali pod parolom ' Orao pao, Orao pao'!
Što se tiče tenisa ovaj poraz i jeste najveća vest na W.
A što se tiče Novakove igre u poslednjih godinu i po' ovo jeste šok.
A što se tiče Federera on bi da osvoji W ako može....

Kika Majstor

pre 7 godina

Jedino sto se videlo je da kod servisa ne izvija ledja unazad kao sto obicno radi. Poremecaj u tehnici, ili neka smetnja?
Igra u terenu mlitava. Energija niska. E sad, zavisno sta ko veruje. Da se taj pad energije desio recimo Nadalu, svi biste naskocili sa "pojacana doping kontrola".

.

pre 7 godina

@MsK
Svima je jasno da ona zeli da njen sin osvoji titulu. I potpuno je normalno da se raduje kada ispadne neko ko mu je konkurent za tu titulu. Ili mislis da je Srdjan Djokovic plakao kada je Nadal odustao od RG? Posto sve to znamo, licemerno bi bilo da se ona folira i pravi kako joj je svejedno. Nije ona dosla na mec kao selektor, funkcioner ili predstavnik domacina, vec kao majka koja navija za svog sina.

y

pre 7 godina

Ko je voleo i voli tenis ta/taj normalno prati turnir. Neosporno je da dosta naseg sveta prati Novaka a ne tenis. Ipak, sada ima mnogo vise ljubitela tenisa kao sporta nego pre Novakove i comp. ere.

vladek

pre 7 godina

Ne lupate više sa tim da je namerno izgubio.Novak je najposteniji momak u svetu sporta.Kao klinac je odbio pasoš GB,i odabrao teži put do slave.Koliko puta su mu nudili da reklamira kladionice,kockarnice,što drugi asovi rade za 10-ine miliona eura,odbio je da namešta mečeve,nikada nije bio dopingovan,odbio je gigante sportske opreme,koji i te kako rovare u svetu tenisa,i odabrao japansku sportsku opremu,bez ikakvog uticaja na isti.Umesto provoda sa starletama,luksuziranja,slobodno vreme provodi sa porodicom.Nikada ne bi pravio kalkulacije.Kveri je 41 igrač sveta,drvoseca koji udara kao maljem,voli brze podloge,odigrao je meč života,i to je kraj priče

Banezi

pre 7 godina

Dešava se to u tenisu. Pa na skoro svakom Gs koji je osvojio Novak se mučio sa nekim do 1/4 finala. Jednostavno nije imao snage da preokrene kao protiv Andersona prošle godine ili Simona na AO ove godine. I Federer i Nadal su bili u takvim situacijama.

jackie

pre 7 godina

Puno se raspravlja, te nije bio na svom nivou, te pritisak, te zasićenist, te kiša, te protivnik itd.
Sve je to tačno, ali pošto sam pogledao snimak 10. gema kada je servirao za 2:2 mogu da kažem da su ga sudije upropastile jer su mu u prva dva poena vikali nepostojeće aute. Bilo je 0:30, a trebalo je 30:0 jer je servis bio viner, a bekhend dijagonalu Kveri ne bi vratio.
Znači neverovatno.

jaki

pre 7 godina

Definitivno je Novak bio ljut na organizatore a nije hteo da javno kaže.Znali su da će biti kiše i nije problem teren br 1 koji je brži i odgovara serverima ( to mu rade 3 god) nego štoje 2 dana po 6 satina čekanju a znamo kako se on sprema za svaki meč da se ne bi povredio. Taj ritualsu mu poremetili ovom kišom i znali su to , jer pobogu pa dosadioje svima.Postalo je neinteresantno od Wimbledona 2014 uzeo je od 9 - 6 GS.

B92 zadržava pravo izbora komentara

pre 7 godina

Ne mislim da je planski izgubio meč.
Ne verujem da bi onoliko besneo na Bekera u toku meča, dizao publiku, tražio podršku, hteo je i te kako da pobedi ali jednostavno nije nalazio rešenje.
Ili je to, ili je Nole odličan glumac... ko će to znati...

Varaja

pre 7 godina

Kako li izgleda "srpski smeh"...? Isto kao u 90. godinama, a još uvek to, nismo dokučili. He he. Biće bolje, za dve godine??!

Borovo selo

pre 7 godina

A tako. Zato ste vi izgubili interes za nogomet i rukomet. Čim je sport sa kontaktom nema vas nigdje, nego košarka gdje ne smiješ da pipneš igrača da ne bude faul i tenis gdje je kontakt s protivničkim igračem samo na kraju kod pozdravljanja, a da, tu je i odbojka, ista stvar. Zato smo mi majstori u pravim, muškim igrama. Olimpijski šampioni u rukometu i vaterpolu, vi nemate niti jedno zlato u ekipnom sportu na OI. Pozdrav, i nema ljutnje, samo činjenice.
(jaki smo ko zemlja, 03. jul 2016 20:53)

Pozdravio te Kvarezma i rekao ti da nije zdravo imati toliki kompleks, malo manje budi na.srpskim sajtovima ovako se blamiras. Pozdrav luzeri.

mile

pre 7 godina

Ovo je srpska kazna organizatorima turnira. Na kraju su uspeli da ga slome posle toliko pokusaja i omalovazavanja. Zao mi je sto im nije uzvratio srpskim inatom i osvojio turnir. Kveri je samo jedan laki trening za Novaka. Da su organizatori bili iole korektniji i kao sto je moralo po rankingu staviti ga na centralni teren, bilo bi ubedljivih 3:0 za Noleta