Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.07.2016.

23:22

Heroj VII dana: Prvi put u drugoj nedelji GS

Jirži Veseli blista u 2016. godini, a to je potvrdio i u nedelju prvim plasmanom u osminu finala Gren slema u svojoj karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Heroj VII dana: Prvi put u drugoj nedelji GS
Getty images

Podatak da je češki teniser do druge nedelje Vimbldona stigao bez izgubljenog seta dovoljno govori o njegovoj igri u Londonu.

Pažnju je u potpunosti skrenuo na sebe u Monte Karlu kada je pobedio Novaka Đokoviža i ta pobeda mu je očigledno ulila mnogo samopouzdanja.

U trećem kolu je lako savladao Žoaa Sousu sa 6:2, 6:2, 7:5, a prethodno je veliki trijumf ostvario protiv Dominika Tima.

„Odigrao sam definitivno odličan meč od početka do kraja. U prva dva seta sam dominirao, ali sam orao da završim posao u trećem. Prvi put sam u četvrtom kolu, imao sam to na umu. Nije bilo lako, ali na kraju sam bio aktivniji“, kaže Čeh o svom velikom uspehu.

On ima veoma dobru igri i nije najjasnije zbog čega i ranije nije ostvarivao ovakve rezultate (sada ima 22 godine). Visok je skoro dva metra, veoma se dobro kreće za tu visinu, a velika oružja su mu levoruki forhend i snažan servis.

U svakom slučaju, jedan Čeh će proći u četvrtfinale, pošto je naredni rival Veselog njegov sunarodnik Tomaš Berdih. Berdih će biti veliki favorit na tom duelu, ali pitanje je kako će podneti pritisak i to će biti šansa za Veselog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve