Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.07.2015.

09:30

Pilić: Novak može da stigne Federera

Hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić izjavio je da Novak Đoković može da stigne Rodžera Federera po broju Gren slem titula.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Đoković je u nedelju osvojio treći Vimbldon, što mu je ukupno deveti Gren slem trofej, dok je Federer skupio 17.

Pilić je u više navrata sarađivao sa Đokovićem, a poslednji put to je bilo 2010. godine kada je bio u stručnom štabu Dejvis kup reprezentacije koja je osvojila to takmičenje.

„Koliko će još Gren slemova osvojiti? To ne znam, a ne zna ni Novak, to zna samo bog. Moje mišljenje je da može da stigne Rodžera Federera, tenisera koji je osvojio 17. U ovom trenutku čini se kao velika razlika, ali sam siguran da će Novak još nekoliko godina biti na ovom nivou. Svi parametri ukazuju na to da će imati dugu i uspešnu karijeru“, rekao je Pilić za tportal.hr.

On je dodao da je mentalna stabilnost glavna karakteristika srpskog igrača.

„Izuzetno je psihički jak jer malo ko može da se oporavi posle poraza u finalu Rolan Garosa i da samo mesec dana kasnije osvoji Vimbldon. U Parizu je izgubio samo zato što je polufinale i finale igrao dan za danom, a to je prilično iscrpljujuće. Da je imao samo dan pauze, uveren sam da bi osvojio i Rolan Garos“, dodao je Pilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve