Nova vest
Tenis

Sreda, 15.07.2015.

20:39

Toni Nadal: Nisam odgovoran za pobede, a ni poraze

Trener španskog tenisera Rafaela Nadala Toni Nadal rekao je da nije odgovoran za poraze svog bratanca, kao što nije bio ni za njegove pobede.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Nadal poslednjih meseci ne igra ni izbliza kao u vreme svojih najvećih uspeha, a kulminacija je usledila eliminacijom u drugom kolu Vimbldona od Nemca Dastina Brauna.

Španac je prethodnih godina imao problema sa povredama, ali sada nema nagoveštaja da je u pitanju nešto slično, već samo ne igra kao ranije.

Ne mislim da je Rafael umoran, mislim da igra dobro i samo treba da razmišlja o tome da se vrati. Naš cilj je da ponovo bude konkurentan na najvećim turnirima. Vratili smo se treninzima i želimo da bude među najboljom osmoricom i igra na završnom Mastersu sezone u Londonu”, rekao je Toni Nadal.

Poslednjih nedelja, mnogi su Nadala savetovali da promeni trenera, a između ostalih to je učinio i Džon Mekinro.

Ne uzimam za zlo Mekinroove reči, a ako je vreme da Rafael promeni trenera, on će doneti tu odluku. Ako Rafa veruje da će biti bolji ako promeni trenera, otići ću. Ali, ja nikada nisam bio odgovoran za njegove pobede, niti ću sada biti za njegove poraze. Svako mora da prihvati svoju odgovornost. Mi gajimo jedan stil igre, moramo da se adaptiramo situaciji i možda počnemo da razmišljamo da igramo kao Ferer ili Mari”, naglasio je Nadal.

Podsetimo, Nadal je pre desetak dana rekao su porazi njegova krivica, a ne njegovog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve