Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.07.2015.

17:38

Viktor: Boli, sutra će verovatno još jače

Viktor Troicki kaže da mu Vašek Pospišil nije dozvolio mnogo šansi i da je Kanađanin zasluženo pobedio u četvrtom kolu Vimbldona (4:6, 6:7, 6:4, 6:3, 6:3).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

“Neverovatno je servirao – jesam ja više odservirao asova, ali njegov procenat bio je izvanredan. Nisam mogao da pročitam njegov servis – obično po izbačaju lopte mogu da zaključim gde će ići lopta, a kod njega nisam uspevao. Uz to, pogađao je uglove i nisam uspeo da napravim brejk četiri seta – kada je tako, iskreno, nisam ni zaslužio da pobedim“.

Od našeg izveštača iz Londona Saše Ozma

“Možda nisam smeo da dopustim brejk u trećem setu, imao sam 30:0. Ipak, sve se nešto zbrzalo, odigrao je neke poene dobro i odjednom je dobio šansu, koju je hrabro iskoristio. Krivim malo i sebe, ali odajem njemu priznanje jer je odigrao sjajno kada je trebalo da odigra. Možda je trebalo da budem malo ofanzivniji, ali tako je ispalo, on je pogađao kada je bilo važno“, dodao je srpski teniser.

Troicki kaže da mu Pospišil nije dozvolio da iskoristi svoja oružja.

Mislio sam da će malo pasti još u trećem setu, ali nije mi davao šanse da ga dokrajčim. Možda sam imao jednu polušansu u trećem setu, na 30:30 sam promašio ritern na drugi servis. Kada vodiš 2:0 i bude 2:2, osetiš se nelagodno. Nije to nesigurnost, ali bio si blizu kraja i odjednom se lomi rezultat u petom... Još je on imao prednost, servirao je prvi, nisam smeo da dopustim drugi brejk u četvrtom setu. Nisam imao mnogo prilika, a osećao sam ritern sjajno tokom cele sezone na travi. Čestitam mu na tome, nije mi dozvolio da koristim svoje oružje“.

Posle finala u Štutgartu, polufinala na Kvinsu, Viktor je igrao i osminu finala Vimbldona, što su odlični rezultati, ali propuštena prilika mnogo boli.

“Ne može to odmah da se oseti, verovatno će mi sutra biti gore kad se probudim, tada je drugačiji osećaj skroz. Zadovoljan sam rezultatima koje sam napravio na travi, da mi je neko rekao da ću igrati četvrto kolo, prihvatio bih, ali kada znaš da si imao ovakvu priliku i 2:0.... Boli. Ali to je sport, nije prvi i verovatno ni poslednji put. Idemo dalje, biću u Top 20, to je pozitivna stvar, igram dobro i imam samopouzdanja, sada mi je samo potrebno da se psihički odmorim“, rekao je Viktor.

Srbiji sada sledi Dejvis kup meč sa Argentinom u Buenos Ajresu, Troicki je na spisku selektora Bogdana Obradovića, ali posle poraza je rekao da još ne može da razmišlja o tome.

“Ne znam, ne mogu sad da odgovorim, trenutno sam razočaran. Ne mogu da razmišljam trenutno o duelu sa Argentinom, videću, malo sam psihički ispražnjen i treba mi možda nekoliko dana bez tenisa, da zaboravim na ovo. Sada idem u Beograd. Planirao sam da igram, želeo sam da igram, ali trenutno sam malo razočaran posle ovako propuštene šanse“, zaključio je Troicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve