Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.07.2015.

20:32

Dan VII: Na terenu Viktor, Jelena, Novak

Viktor Troicki, Jelena Janković i Novak Đoković igraće u ponedeljak svoje mečeve osmine finala Vimbldona.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Viktor Troicki će prvi na teren od srpskih tenisera, njegov duel sa Vasekom Pospišilom počinje u 12.30 na Terenu 12. Njih dvojica se do sada nisu sastajala.

Jelena Janković se sastaje sa Agnješkom Radvanjskom. Njihov meč postavljen je kao drugi na Terenu broj tri i trebalo bi da počne oko 14 časova. Biće ovo osmi duel srpske i poljske teniserka, a Radvanjska vodi sa 5:2 u pobedama.

Protivnik prvog reketa sveta biće 14. nosilac Kevin Anderson iz Južne Afrike, koji nikada nije došao do četvrtfinala grend slem turnira. Njihov meč treći je po redu na Terenu broj jedan i trebalo bi da počne oko 17.30. Dvojica tenisera su se do sada pet puta sastajala, a srpski teniser ima četiri pobede. Anderson je jedini put pobedio 2008. u Majamiju.

Duel sestara Vilijams u osmini finala Vimbldona privlači najviše pažnje od svih mečeva koji će se u ponedeljak igrati u Londonu, pošto su obe do sada trijumfovale po pet puta na Vimbldonu. Prva nositeljka je mlađa sestra Serena, dok je starija Venus 16. Pojedinačno i zajedno, sestre Vilijams su postale neke od najvećih šampiona na Ol Ingland klabu. Obe su slavile po pet puta u singlu, a imaju još pet trijumfa u dublu.

Serena na travi Vimbldona vodi 3:2, a sva tri trijumfa zabeležila je u finalima. Venus je svoje pobede ostvarila jednom u finalu i jednom u polufinalu, koje se odigralo 2000. godine, kada su prvi put igrale jedna protiv druge na ovom turniru.

Serena je i dalje u vrhunskoj formi i trenutno želi da osvoji "pravi gren slem", odnosno da bude istovremena šampionka sva četiri grend slem turnira, ali se Venus poslednjih godina mučila na turnirima. Venus se ove godine, međutim, približila svojoj nekadašnjoj igri, a sva tri meča do sada dobila je bez izgubljenog seta.

"Igra baš dobro. Treniram pored nje svaki dan i osećam strahopoštovanje prema njenoj trenutnoj formi. To me malo nervira, jer znam da treba da igram protiv nje", rekla je Serena.

U ponedeljak igra i Rodžer Federer, jedini aktivni igrač koji u singlu ima više vimbldonskih titula od neke od sestara Vilijams. Švajcarac ima sedam trofeja, a eventualna osma bi bila rekord. Njegov sledeći protivnik je 20. nosilac Roberto Bautista iz Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve