Nova vest
Tenis

Subota, 04.07.2015.

21:25

Mari eksplodirao posle povrede i pobedio

Britanski teniser Endi Mari plasirao se u četvrto kolo Vimbldona pošto je bio jači od povrede i raspoloženog Andreasa Sepija.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Mari je pobedio Sepija rezultatom 6:2, 6:2, 1:6, 6:1, posle nešto više od dva sata igre.

Najveća nada domaćina igraće u borbi za četvrtfinale protiv Hrvata Iva Karlovića koji je u četiri seta eliminisao Žo-Vilfreda Congu.

Mari je odigrao sjajna prva dva seta koja je dobio po 6:2, potpuno iskoristivši indisponiranost rivala u prvih sat vremena igre.

Početkom trećeg seta Sepi je zatražio medicinski tajm aut, posle kojeg se Endi potpuno ohladio i počeo da greši. Vrlo brzo dva puta je ispustio svoj servis i Italijan je smanjio na 2-1 u setovima.

Tada je Mari osetio bolove u desnom ramenu, zbog čega je pozvao fizioterapeuta, pošto je prethodno izgubio brejk u uvodnom gemu četvrtog seta.

Posle ukazane pomoći kao da se na terenu pojavio novi teniser – Britanac je trčao sa jedne na drugu stranu, stizao svaku loptu i potpuno podigao publiku na noge. Vezao je šest gemova što mu je omogućilo pobedu, a posle pauze izgubio je samo osam poena.

“Način na koji sam završio meč je način na koji želim da igram do kraja turnira. Nije prijatno kada čovek od 90 kilograma leži na vama, ali je pomoglo”, opisao je Mari tretman povrede.

Čeh Tomaš Berdih takođe je prošao dalje, pobedom nad Pablom Anduharom sa 4:6, 6:0, 6:3, 7:6 (7-3). Njegov protivnik u sledećoj rundi biće Žil Simon koji je u francuskom derbiju, odigranom na dva stadiona, savladao Gaela Monfisa sa 3:6, 6:3, 7:6 (8-6), 2:6, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve