Nova vest
Tenis

Subota, 04.07.2015.

16:57

Troicki: Imam šansu za četvrtfinale

Viktor Troicki kaže da je uspeo da se izbori sa neobičnom igrom Dastina Brauna i da se zasluženo plasirao u osminu finala Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

“Postojala su dva ključa u ovom meču – servis i ritern. U oba ta aspekta bio sam dobar i to mi je donelo pobedu. Očekivao sam neočekivano od njega – nekada se igrao mnome, možda je izgledalo i smešno ponekad, ali ja sam bio konstantniji, stvorio sam mnogo više šansi i zaslužio sam trijumf“, rekao je Troicki.

Od našeg izveštača iz Londona Saše Ozma

“On je verovatno najnepredvidljiviji rival kojeg sam imao – ima snažan servis, a na mreži uvek igra drop šot ili nešto neobično. Takođe i sa osnovne linije, nikada ne znaš u kom će trenutku baš jako da udari. Njegova igra još je efektnija na travi“, dodao je srpski teniser.

Troicki je četvrti put u karijeri u osmini finala – dva puta na Rolan Garosu i jednom na Vimbldonu, 2012. godine. Sada će mu rivali

“Da, tada sam izgubio od Noleta, on je igrao sjajno tada. Mislim da ove godine igram mnogo bolje na travi i da imam veće šanse protiv sledećeg rivala“, rekao je Troicki, koji će u narednoj rundi igrati sa Vasekom Pospišilom ili Džejmsom Vordom.

“Od Vorda sam izgubio prošle godine u Šangaju, tada nisam igrao baš najbolje, dok se sa Pospišilom nisam sastajao, mada smo trenirali nekoliko puta zajedno. Različiti su tipovi igrača – Pospišil ima dobar servis, kao i ritern, voleje odigrava sjajno i bekhend mu je omiljeni udarac. On igra agresivno, dok je Vord suprotnost, igra dobro na travi, ali uglavnom drži lopticu u igri, nije previše ofanzivan“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve