Nova vest
Tenis

Subota, 04.07.2015.

12:34

Sjajni Troicki preko Brauna do 1/8 finala

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala Vimbldona i tako ponovio najbolji rezultat ostvaren 2012. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Troicki je u trećem kolu pobedio Nemca Dastina Brauna sa 3:1, po setovima 6:4, 7:6, 4:6, 6:3.

Braun, koji je u prethodnoj rundi izbacio Rafaela Nadala, imao je podršku sa tribina, ali je Troicki odigrao izuzetno dobar meč. Čekao je strpljivo svoje prilike, servirao je sjajno (24 asa) i veoma pametnom igrom neutralisao je prednosti Nemca.

Koliko je bio Viktor dobar pokazuje i statistika - imao je 59 vinera i samo 13 neiznuđenih grešaka. Srpski teniser imaće veliku priliku da ostvari najbolji Gren slem rezultat u karijeri, pošto se u osmini finala sastaje sa boljim iz duela Vord – Pospišil.

Pre Troickog na terenu broj tri trenirao je Rodžer Federer, a tamo je bio i Saša Ozmo.

Tok meča:

Već u prvom gemu Braun se uz nekoliko karakterističnih poena izborio za dve brejk šanse. U oba slučaja Viktor se dobrim servisima izvukao i poveo je sa 1:0. Braun je bolje počeo, lako je izjednačio, a onda je stigao do novih brejk lopti. Viktor je ponovo odigrao veoma dobro kada je bilo potrebno i uspeo je da povede sa 2:1.

Viktor je prvi put zapretio u šestom gemu. Prvu brejk loptu Brun je spasao odličnim servisom, kod druge je Troicki promašio forhend pasing, pa je Nemac uspeo da izjednači na 3:3 i to neverovatnim poenom, pošto se bacio u stilu Borisa Bekera.

Pravo niotkuda Viktor je u desetom gemu posle nekoliko sjajnih riterna stigao do tri vezane set lopte. Prve dve Braun je brzo neutralisao, ali kod treće je Viktor iskoristio priliku i rešio je prvi set u svoju korist - 6:4.

Braun nije pao posle izgubljenog prvog seta, pa je već u trećem gemu drugog napravio prvi brejk na meču. Usledio je munjevit odgovor Troickog koji je sjajnom forhend dijagonalom odmah vratio brejk. Troicki je igrao veoma dobro, pre svega kada bi Braun bio na mreži. Srpski teniser je brzo materijalizovao brejk i poveo je sa 3:2.

Imao je Viktor nekoliko poluprilika u finišu prvog seta, ali je Braun dobro servirao, pa se ušlo u taj-brejk. Viktor je bio sjajan u 13. gemu. Servirao je briljantno, u šestom poenu je napravio mini-brejk i dobio je drugi set - 7:3.

U trećem setu nije bilo previše uzbuđenja sve do desetog gema kada je Braun uz veliku podršku sa tribina uspeo da se izbori za brejk i set loptu i iskoristi je - 6:4.

Nije izgubljeni treći set poremetio Troickog koji je sačekao svoju šansu u trećem gemu četvrtog seta i novim brejkom je stigao do 2:1. Srpski teniser odlično se nosio sa napadačkim tenisom Brauna, dobro je vraćao servise i pravio je mnogo problema Nemcu.

Imao je Troicki u sedmom gemu sjajnu priliku da duplim brejkom praktično reši meč, ali je Braun uspeo da spasi dve brejk lopte i smanji na 4:3. To nije mnogo poremetilo Troickog koji je nastavio sa sjajnim servisima, a onda je u devetom gemu okončao meč novim brejkom - 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d