Nova vest
Tenis

Petak, 03.07.2015.

16:20

Novak za sat i po do osmine finala

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona pošto je bez većih problema pobedio Bernarda Tomića.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Srpski teniser bio je bolji od Australijanca sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:3.

Đoković je kontrolisao dešavanja na terenu od početka do kraja, nije pretrpeo nijedan brejk i u odličnom raspoloženju dočekuje nastavak turnira.

Njegov naredni rival biće Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je takođe posle tri seta savladao Leonarda Majera.

Tekstualni prenos meča:

Novak je odlično otvorio meč – viner forhendom, pa duga razmena i dva asa za siguran prvi gem. Osvojio je i prvi poen na servis protivnika, ali je Tomić pogodio dva dobra servisa. Početnim udarcem je osvajao poene i izjednačio na 1:1.

Nešto duži bio je drugi gem na servis Đokovića. Odličnim servisima i forhendima stigao je do 40:15 kada je Australijanac malo ubrzao igru i izjednačio. Čak četiri puta se igralo na razliku, ali Srbin nije dozvolio brejk loptu i novim dobrim servisom poveo je sa 2:1.

Tesno dobijeni gem Đoković je iskoristio kao motivaciju da odmah napadne servis protivnika. Napravio je brejk izgubivši samo jedan poen i brzo poveo sa 3:1. Još brže je potvrdio stečenu prednos – sjajan lob, pa dva asa i već je bilo 4:1.

Do kraja seta nije bilo previše uzbuđenja, pa je srpski teniser posle 28 minuta igre poveo u setovima – 6:3.

Početkom drugog seta nije bilo uzbuđenja. Serveri su bili sigurni, pa su samo dva poena u prvih šest gemova osvojili igrači koji su vraćali početni udarac.

U sedmom gemu Novak je napado servis Tomića, stigao je do brejk šanse i uspeo je da dobije gem. U sledećem gemu Tomić je pripretio, imao je 0:30, ali je Đoković uspeo da povede sa 5:3.

Srpski teniser posao je završio već u sledećem poenu, neverovatnim kretanjem naterao je Tomića na nekoliko grešaka i napravio je novi brejk - 6:3.

Ni u trećem setu nije bilo problema. Novak je u šestom gemu napravio brejk i do kraja je zadržao servis za sigurnu i ubedljivu pobedu - 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

13 h

U fokusu

Vidi sve