Nova vest
Tenis

Petak, 03.07.2015.

14:08

Mekinro: Rafa, promeni strica

Legendarni Džon Mekinro smatra da su Rafaelu Nadalu neophodne promene i otvoreno mu je poručio da bi trebalo da angažuje novog trenera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Foto: Beta, AP

Nadal je eliminisan već u 2. kolu Vimbldona, što mu je četvrti poraz u Londonu u ranoj fazi i to od igrača koji zauzimaju trocifrenu poziciju na ATP listi.

"Rafael Nadal je jedan od velikih šampiona - klasa za sebe. Ulaže puno truda i energije, ali da li sada možemo da kažemo da je njegovom timu potrebno malo sveže krvi? Stricu Toniju se to neće svideti", rekao je Mekinro.

Petostruki vimbldonski šampion je u radijskoj emisiji BBC igraču koji je trofej podigao dva puta poručio da je Toni Nadal uradio mnogo toga dobrog, ali da je vreme za nove ideje.

"Znam da ima ljudi kao što je Karlos Kosta koji su pokušali da nežno ubede Tonija da menja nešto. On je uradio veliki posao još od dana kada je Rafael bio dete, rekao mu je da ostane levoruk, ali je u ovom trentku jasno da je vreme za nove ideje", rekao je Mekinro.

Mekinroa je tokom programa prekinuo kolega prezenter Tim Henman, koju mu je rekao da "govori kao diplomata", a Big Mek je zatim u svom stilu završio misao: "Hoću da kažem, nađi novog prokletog trenera".

I Bred Gilbert je sugerisao da bi Nadal trebalo da razmisli o taktici, ističući na Tviteru da su način i pozicija na koji je Nadal čekao servise protiv servera kao što je Dastin Braun otvorili vrata porazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve