Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.07.2015.

19:32

Troicki nastavlja sa sjajnim partijama u Londonu

Srpski teniser Viktor Troicki nastavio je sa sjajnim partijama na travi, plasiravši se u treće kolo Vimbldona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Troicki je u drugoj rundi pobedio naturalizovanog Britanca Aljaža Bedenea, rezultatom 6:4, 3:6, 6:2, 6:4.

Posle meča koji je trajao nešto više od dva sata Viktor je izborio duel sa pobednikom meča Rafaela Nadala i Dastina Brauna.

On je u najavi susreta izjavio da želi da se revanšira Špancu za nedavni poraz u finalu Štutgarta, kada mu je ispred nosa oduzeo najnoviji Mercedes.

Ovaj trijumf znači da će se Viktor Troicki sa Leonardom Majerom za ulazak u Top 20 na svetu, što je fantastičan rezultat posle jednogodišnje suspenzije.

Bivši Slovenac bolje je otvorio meč, napraviviši brejk već u trećem gemu. Međutim, to nije pokolebalo srpskog igrača koji se vrlo brzo vratio na 3:3. Posle razmene nove brejkova Troicki je još jednom oduzeo servis protivniku čime je osvojio prvi set.

Međutim, Bedene je polako podizao nivo igre što mu je donelo izjednačenje već nekih pola sata kasnije. Do 3:3 u drugom setu nije bilo uzbuđenja, kada je Aljaž vezao tri gema uz dva brejka za 1-1 u setovima.

Tada se vratio onaj Troicki iz prethodnog meča – u trećem setu napravio je dva brejka, a onda još jedan u četvrtom za konačni trijumf.

Viktor je bio izuzetno agresivan i još jednom pokazao da njegova igra najviše odgovara travnatoj podlozi. Upisao je 12 as udaraca, uz 39 vinera i samo 20 neiznuđenih grešaka.

Troicki i Nadal sastali su se nedavno u finalu Štutgarta i tada je pobedio Španac, a to mu je bila i peta pobeda u isto toliko međusobnih susreta do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve