Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.07.2015.

16:10

Jankovićeva u tri seta do Kvitove

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo Vimbldona, posle još jedne teške pobede, ovoga puta nad Jevgenijom Rodinom.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Jankovićeva je posle preokreta i borbe u tri seta savladala Rodinu, rezultatom 6:7 (4-7), 6:1, 6:3.

Ovo je bio treći međuosbni duel dve teniserke i treći trijumf nekadašnje prve igračice na WTA listi.

Jelena je meč završila za nešto manje od dva sata i u osmini finala će se sastati sa braniocem titule Čehinjom Petrom Kvitovom koja je bila bolja od Japanke Kurumi Nare sa 6:2, 6:0.

Srpskinja je posle nesrećno izgubljenog prvog seta u taj brejku, žestoko uzvratila, pregazivši Rodinu sa 6:1 u drugom delu igre.

Njena suparnica je na startu trećeg oduzela servis Jankovićevoj, ali se ona vratila i do kraja držala konce igre u svojim rukama.

Tok meča:

Jelena je sigurnim servis gemom započela meč, prepustila je protivnici samo jedan poen i lagano stigla do vođstva. Nastavila je u istom ritmu i na prvi servis rivalke, osvojila prva dva poena, ali nije uspela da stigne do šanse za brejk – 1:1.

Usledio je najdramatičniji gem, pošto je Ruskinja dobrom kretnom i preciznim udarcima naterala Jankovićevu na greške, i tako stigla do prve dve prilike da joj oduzme servis. Međutim, naša teniserka nastavila je odlično da servira, pa je ovoga puta ona uspela da se izvuče i stigne do gema. U naredna dva gema nije bilo previše uzbuđenja, pošto su obe teniserke bile poprilično sigurne – 3:2.

Novu šansu da stekne prednost brejka Jelena je propustila već u narednom gemu, kada je previše lako pogrešila, što je Rodinova lako kaznila. Usledio je savršen gem za Srpkinju, bez izgubljenog poena, da bi Ruskinja odgovorila na sličan način za novo izjednačenje – 4:4.

Po naredna dva gema obe teniserke su osvojile, iako je Jankovićeva imala set loptu pri rezultatu 6:5. Otišlo se u taj brejk gde se Rodina bolje snašla i dobila prvi set – 7:6 (7-4).

Dobijanje prvog seta kao da je ispraznilo Ruskinju koja je načinila nekoliko grešaka na samom startu drugog seta i omogućila Jeleni tri vezane brejk lopte. Naša predstavnica iskoristila je već prvu i odmah povela u setu. U sledećem gemu njena protivnica je imala šansu da se vrati kada je JJ vezala tri sjajna servisa i otišla na 2:0.

To joj je mnogo značila – u sledećem gemu je još jednom oduzela servis za 3:0. Ta prednost joj je bila dovoljna da desetak minuta kasnije izjednači u setovima – 6:1.

Međutim, ono što se desilo ruskoj igračici sada je i Jeleni. Pala joj je koncentracija na samom startu odlučujućeg seta, pa je rano ispustila svoj servis. Rodina je stečenu prednost držala sve do rezultata 3:2, kada se desio pad u njenoj igri. Tri puta je pogrešila i dala šansu Jeleni da se rezultatski vrati u egal. Međutim, Jevgenija je sve tri prilike neutralisala agresivnom igrom, ali je Srpkinja izborila za još jednu i izjednačila na 3:3.

Seriju dobijenih gemova Jelena je samo produžila i ubrzo stigla do trijumfa posle nešto manje od dva sata igre – 6:7 (4-7), 6:1, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve