Nova vest
Tenis

Utorak, 30.06.2015.

17:20

JJ posle drame i maratona u 2. kolu

Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Vimbldona pošto je posle velika borbe izbacila Jelenu Vesninu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Gettz images

Srpska teniserka slavila je sa 6:4, 3:6 i 10:8 u dramatičnom trećem setu.

Jankovićeva je odigrala sa dosta oscilacija, ali je još jednom pokazala koliki je borac i na kraju je uspela da izbori plasman u drugu rundu.

Tamo je čeka još jedna Ruskinja Jevgenija Rodina koja je pobedila Jelinu Svitolinu sa 2-1.

Tok meča:

Prvi set protekao je u dobroj igri serverki, pa je samo jedan brejk odlučio. Napravila ga je Jankovićeva u sedmom gemu i desetak minuta kasnije dobila je set sa 6:4.

Drugi set je međutim počeo loše po srpsku teniseru. Vesnina je odmah napravila brejk i brzo je povela sa 3:0. Nije Jelena do kraja seta uspela da vrati brejk, nije imala ni brejk šansu, pa je Ruskinja u devetom gemu izborila treći set - 6:3.

Početkom trećeg seta obe teniserke bile su sigurne prilikom servisa sve do petog gema kada je Vesnina napravila brejk. Jankovićeva je već u sledećem gemu imala dve vezane brejk lopte, ali nije ih iskoristila - 4:2.

Ipak, nije se predala, pa je u osmom gemu vratila brejk. Imala je tri vezane brejk lopte, prve dve nije iskoristila, ali treću jeste - 4:4. U desetom gemu srpska teniserka je bila an dva poena od pobede, Vesnina se izvukla, ali je Jelena ponovo lako dobila svoj gem za 6:5.

I u 12. gemu Jelena je bila blizu pobede, ali nije supela da stigne do meč lopte. U sledećem gemu je spasla dve brejk šanse, ali ne i treću, pa je Ruskinja servirala za pobedu. Nije ipak uspela u tome, Jankovićeva je ponovo pokazala koliki je borac i vratila je brejk - 7:7.

Tek u 18. gemu trećeg seta videli smo prvu meč loptu. Jelena je sačekala grešku rivalke i posle velike brobe prošla je u drugu rundu - 10:8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve