Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.06.2015.

16:24

Juniorska šampionka izbacila Suares Navaro

Letonska teniserka Jelena Ostapenko napravila je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Vimbldona, pobedom nad Špankinjom Karlom Suares Navaro.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Ostapenko, prošlogodišnja juniorska šampionka Vimbldona, protiv Suares Navaro je slavila sa 6:2, 6:0, posle 52 minuta igre.

Naredna rivalka mlade Letonke biće bolja iz duela Rumunke Aleksandre Dulgeru i Kristine Mladenović iz Francuske.

Kao prošlogodišnja juniorska šampionka, Ostapenko je dobila specijalnu pozivnicu organizatora, koju je u potpunosti opravdala. Njen plasman – 147. mesto i činjenica da ima 18 godina govore da je napravila veliko iznenađenje, ali stoji i činjenica da trava nije najomiljenija podloga španske teniserke.

Letonka je od starta meča kontrolisala rezultat, a rešila ga je veoma brzo. Imala je ukupno šest brejkova, rivalki je dozvolila samo da joj jednom oduzme servis, a na kraju je upisala i 27 poena više od Špankinje. Činjenica da je Suares Navaro imala samo jedan gem tokom meča govori takođe mnogo, a Ostapenko je meč završila sa 30, a imala je i devet neiznuđenih grešaka više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve