Nova vest
Tenis

Sreda, 24.06.2015.

22:15

Selektorka: Nadal pokrenuo priču o seksizmu

Kapiten Dejvis kup reprezentacije Španije Gala Leon izjavila je da nije ona pokrenula priču o seksizmu već Toni Nadal, trener i stric Rafe.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Gala Leon Garsija dok je bila igraèica (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Gala Leon Garsija postavljena je 21. septembra za kapitena Dejvis kup selekcije, što je prvi put u istoriji te zemlje da je žena na takvoj poziciji.

U razgovoru za špansku „Marku“, 41-godišnja bivša teniserka istakla je da je Toni Nadal imao neke veoma neumesne komentare po njenom imenovanju.

„Nisam pokrenula debatu o seksizmu. Prvi koji je pričao o ženi u muškoj svlačionici jeste Toni Nadal. Mogu mirno da spavam, nisam uradila ništa loše“, rekla je Gala koja je nasledila Karlosa Moju.

Glavni kritičar odluke Španske teniske federacije da bivšu teniserku izaberu na mesto selektora muške reprezentacije Toni Nadal je, ironično, zapitao kako će ona moći da komunicira sa igračima u svlačionici, budući da su oni tu oskudno odeveni.

„Muški tenis nije isti kao ženski, pre svega, u taktičkom smislu“, dodao je tada Toni.

Ona je bila šokirana načinom na koji su je tretirali kada je postala selektorka.

„Realnost je da je veoma teško okupiti tim za Dejvis kup i zato se ni zbog čega ne kajem. Kajem se samo zbog onoga što nisam uradila. Mnogo puta sam bila preosetljiva jer nisam očekivala da će se to dogoditi“, dodala je Španjolka.

Po dolasku na klupu ’Crvene furije’ poručila je da će učiniti sve da njena zemlja bude opet najbolja, ali je ubrzo naletela na kritike najveće zvezde tima Rafaela Nadala.

„Do pre nekoliko nedelja nisam razmišljala o tome da produžim ugovor. Od tada sam počela da razmišljam da, ukoliko bi to značilo igračima, vratila bih se kući, u Rusiju, ali to nije slučaj“, zaključila je Gala Leon Garsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve