Kako izgleda suočiti se sa servisom od 240 km/h?

Da li ste se nekada zapitali kako izgleda kada se profesionalni teniseri suočavaju sa ekstremno brzim servisima?

Izvor: ÐN

Četvrtak, 16.07.2015.

10:35

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Ivo Karlović, Džon Izner, Miloš Raonić, Dastin Braun, Sem Grot i mnogi drugi poznati su kao ’bombarderi’ u muškom tenisku koji ispaljuju izuzetno brze servise.

Upravo je spomenuti Grot bio nadomak rekorda Vimbldona, u meču trećeg kola protiv Švajcarca Rodžera Federera koji je izgubio sa 6:4, 6:4, 6:7 (5-7), 6:2.

U prvom setu krupni Australijanac odservirao je prvi servis brzinom od 147 milja na sat, što je više 237 kilometara na čas. On je tako zabeležio najbrži servis na celom turniru, a samo jedna milja falila mu je da bude i najbrži u istoriji Vimbldona.

Američki teniser Tejlor Dent je 2010. godine, u meču protiv Nikolasa Lapentija, odapeo je servis od 148 milja na sat, što je nešto manje 240 kilometara na čas.

Grot je iza sebe ostavio Endija Rodika i Miloša Raonića.

27-godišnji Australijanac poznat je kao svetski rekorder po brzini servisa, pošto je pre tri godine na čelendžeru u Busanu odservirao brzinom od 263 kilometara na čas.

Statističari su napravili video klip u kojem je grafički prikazano kako izgleda suočiti se sa servisom koji ide brzinom 150 milja na sat. Podsetimo se kako je to izgledalo u izvedbi Sema Grota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: