Heroj V dana: Amerikanac iz Kijeva

Heroj petog dana Vimbldona je Amerikanac rođen u Kijevu Denis Kudla koji je posle maratonskog duela savladao Santijaga Hiralda sa 6:2, 6:7, 2:6, 6:1, 6:3.

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

23:00

Default images
Beta/AP

Momak kojem je najbolji Gren slem rezultat pre ovogodišnjeg Vimbldona bilo 2. kolo na US openu 2013. iznenadio je sve, pa i verovatno i sebe.

Na Vimbldon je stigao sa samo dve ATP pobede u 2015. godini i kao 105. igrač sveta, a sada je među 16 najboljih na najvećem turniru na svetu.

Kudla je imao odličnu pripremu za treći Gren slem sezone. S obzirom na svoj plasman na ATP listi nije igrao ATP turnire, već čelendžere i bio je veoma uspešan, pošto je u junu igrao dva uzastopna finala (1-1).

Ipak, teško da je mogao da pretpostavi da će na najvećem turniru na svetu dogurati do osmine finala. Dobio je ubedljivo prvi set protiv iskusnog Hiralda, ali je sledeća dva izgubio i izgledalo je da će ubrzo pakovati kofere.

Usledio je sjajan preokret u poslednja dva seta, Kudla je bio odličan i potpuno zasluženo je prošao u četvrto kolo.

Kudla ima 22 godine, visok je 180 centimetara i profesionalac je od 2008. godine. Koliko je ovo za njega veliki rezultat pokazuje i podatak da je u dosadašnjih sedam godina na ATP turu zaradio oko 750.000 dolara, a samo će za prolaz u osminu finala inkasirati dodatnih 190.000.

Njegov naredni rival u Londonu biće bolji iz duela Čilić - Izner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: