Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.07.2015.

10:00

Dan VIII: Viktor prolazi, Hjuit konačno ispada

Posle tradicionalnog dana pauze na Vimbldonu vraćamo se tipovima i pokušavamo da nastavimo niz iz prošle nedelje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Posle klimavijeg početka vezali smo seriju od osam pogodaka iz prethodnih deveta predloga, što nam je napravilo pravu podlogu za drugu nedelju.

Očekujemo i vašu pomoć u komentarima – da se zajedno radujemo pogođenim parovima.

Viktor Troicki – Vasek Pospišil

Najsigurniji igrač za tipovanje u prvoj nedelji je bio naš Viktor Troicki, a sa njim počinjemo i drugu. U meču protiv Vaseka Pospišila Troicki ima mnogo prednosti i može se smatrati favoritom. Igra odlično od početka turnira i pun je samopouzdanja nakon pobede nad Dastinom Braunom koju smo takođe pretpostavili. S druge strane, njegov protivnik je već sada zabeležio rezultat karijere na Gren slemovima, ali je proveo mnogo vremena na terenu. Fonjinija je dobio u četiri, dok je dva puta igrao maksimalnih pet setova, pa je uz nastupe u dublu skupio više od 13 i po sati tenisa. Viktor će pobedom obezbediti plasman u Top 20, kao i prvo četvrtfinale na nekom od najvećih turnia. Nadamo se da će biti tako.

Predlog: Pobeda Viktora Troickog.

Žan-Žulijen Rožer/Horija Tekau – Lejton Hjuit/Tanasi Kokinakis

Legendarni Australijanac Lejton Hjuit oprašta se od Vimbldona, ali već danima odbija da to uradi sjajnim partijama sa sunarodnikom Tanasijem Kokinakisom. Njih dvojica su preživeli dve runde u dublu, iako su u obe bili veoma blizu poraza. Pobedili su prvo Draganju i Kotinena posle preokreta, da bi onda eliminisali i Linsteda i Melcera u pet setova. Ovoga puta ih čeka mnogo teži protivnik – Rožer i Tekau su četvrti nosioci i jedni od favorite za osvajanje titule na terenima Ol Ingland Klaba.

Predlog: Pobeda Rožera i Tekaua.

Karolina Voznijacki – Garbinje Mugurusa

Dankinja igra sjajno u Londonu, do sada nije izgubila set i svima je pokazala da ima ozbiljne namere ubedljivim trijumfom nad Kamilom Đorđi. S druge strane, Mugurusa je devojka koja najviše voli da igra na šljaci i četvrto kolo Vimbldona je verovatno i više nego što je očekivala. Očekuje se velika borba, ali i trijumf Karoline Voznijacki.

Predlog: Pobeda Karoline Voznijacki.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve