Nova vest
Tenis

Nedelja, 12.07.2015.

12:50

Vimbldon: Suvi periodi, ali biće i kiše

Tokom vimbldonskog finala između Novaka Đokovića i Rodžera Federera očekuje se promenljivo vreme – najavljeni su suvi periodi, ali i povremeni pljuskovi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Trenutno u Londonu pada kiša, ne naročito jaka, Centralni teren je pokriven, a u toku dana najviše će zavisiti od kratkoročne prognoze i organizatora – da li će odlučiti odmah da stave krov ili će možda čekati da eventualna kiša prestane ako je kratkog daha?

U svakom slučaju, postoje velike šanse da će se finale igrati pod krovom.

“Trava je vrlo specifična podloga i takvi uslovi utiču na nju. Vlažnost bude veća, onda je podloga klizavija, što znači veću opreznost pri kretnji. Sa druge strane, verovatno se loptica donekle i uspori zbog nedostatka svežeg vazduha. Imao sam prilike da igram veliki meč pod krovom, baš sa Federerom 2012. godine u polufinalu, izgubio sam u četiri seta. Nije mi savršeno da igram pod krovom, ali ne bih se nešto preterano ni žalio – ako bude tako, moram to da prihvatim“, prokomentarisao je Đoković tu mogućnost.

Ričard Krajiček, vimbldonski prvak iz 1996. godine, kaže za B92 da bi takvi uslovi više odgovarali Federeru.

“Mislim da bi to više pogodovalo Federeru jer su oni dobri za servis, znam to iz iskustva. Nema vetra i nema sunca pod krovom. Uz to, u 14 sati sunce je na nezgodnoj poziciji za servis sa jedne strane i onda moraš da tome prilagođavaš izbačaj“, kaže Krajiček.

Međutim, mnogi navode i podatak da Đoković u dvorani ima 32 pobede u nizu, doduše ne na travi, ali to znači da se snalazi i u takvim uslovima.

Finale Đoković – Federer igra se od 14 sati po lokalnom, tj. 15 časova po srednjoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve