Nova vest
Tenis

Utorak, 30.06.2015.

12:00

Bolitijeri za B92: Đoković je preboleo Pariz

Nik Bolitijeri jedan je od najpriznatijih teniskih trenera na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Za nešto više od mesec dana napuniće 84 godine, ali i dalje je vrlo vitalan, pa smo tako Nika zatekli na Vimbldonu još oko devet ujutru, kada je malo koga bilo u kompleksu.

Slavni stručnjak ljubazno je prihvatio poziv za kratak razgovor – govori sporo, ali razgovetno.

“Još je rano bilo šta predviđati, ali Đoković i Serena su glavni favoriti. Ipak, u dve nedelje može svašta da se desi – tu su Federer, Mari, Dimitrov, oni koji vole da ’pokvare zabavu’ favoritima kao što je Nišikori... Ne može se u ovom trenutku reći da će neko pobediti“, počinje Bolitijeri priču za B92.

Novak je na Rolan Garosu pretrpeo bolan poraz u finalu od Stana Vavrinke.

“To uopšte neće uticati na Đokovića. On je zreo momak, prošao je mnogo toga i svestan je da je Pariz već prošlost i da se mora nastaviti dalje sa životom“.

Mnogi Endija Marija vide kao favorita za osvajanje trofeja koji je već jednom podigao 2013. godine.

“Istina je da je Endi među prvim kandidatima za trofej. Fizički je jak, servira mnogo bolje i čini mi se da igra ofanzivnije. U sjajnoj je formi i deluje srećno na terenu“, kaže vlasnik čuvene teniske akademije u kojoj su ponikli Agasi, Seleš, Kurijer i mnogi drugi.

Federer je sedmostruki šampion na terenima Ol Ingland Klaba i Vimbldon mu je najbolja šansa za osvajanje 18. Gren slem trofeja.

“Igra briljantno, stoji blizu osnovnoj liniji i izlazi češće na mrežu, a uz sve to mislim da mu se i servis poboljšao. Ovo je sigurno dobra prilika za njega“.

Rafael Nadal kao da je pomalo skrajnut i zaboravljen, ali Nik upozorava da to nije ispravno.

“Nikada se ne sme otpisati Nadal. Kada god se spomene njegovo ime, kažete ’pazi se’. Ipak, ne igra dobro kao ranije, to se prevashodno odnosi na njegovo kretanje, a nekada i sumnja u sebe“.

Decenijama je Bolitijeri u tenisu i nesumnjivo je da je kompetentan da oceni šta je to što je najpotrebnije za pobedu na travi.

“Ne smete da imate slabosti, to je najveće oružje. Na travi imate manje prilika i zato one postaju još važnije, tada mora da se igra ofanzivno. Na ovoj podlozi nekada duže razmene udaraca pogoduju autsajderima, ali mislim da je za favorite opasna prva nedelja – protivnici će igrati agresivno, a serveri su uvek nezgodni“, zaključio je Bolitijeri za B92.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve