Četvrtak, 16.07.2015.

11:45

Mari: I dalje razmišljam o polufinalu

Britanski teniser Endi Mari rekao je da i dalje razmišlja o polufinalu Vimbldona koje je izgubio od Švajcarca Rodžera Federera.

Izvor: ÐN

Mari: I dalje razmišljam o polufinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 8 godina

Ipak poraz je tezak i u pravu je Marej kad razmislja o tolikoj razlici u tom mecu na travi u korist Federera. Samo napomena mozda nije isto- pred par godina "anti zemljasi ko Marej" Berdih i Gulbis sjajno su igrali na zemlji i u nastavku sezone ocajno odigrali na njihovoj podlozi a Gulbis jos se nije vratio.

Milan_PT

pre 8 godina

Nema pojma ovaj Marej, kakvi prvi servisi i drugi bakrači! Pa "The Guardian" je pre par dana lepo objavio da je Marej svojevoljno ispao u polufinalu da ne bi morao da se blamira na plesu pobednika Vimblidona...

Zoran

pre 8 godina

Slazem se sa kap. Nemo- Federer odlicno odigrao u finalu ali nije bilo dovoljno protiv Novaka, ali ne slazem se sa onima koji se navracaju za razliku od Novaka na poraz od Mareja na finalu Vimbldona , gde Novak nije imao sanse ko Marej ove godine u polufinalu protiv Federera.

Капетан Немо

pre 8 godina

Разлика између Мареја и Ђоковића је управо у томе што је Новак већ окренут будућности, не размишља више о Вимблдону и ако га је освојио, за њега је то већ историја, исто као што је врло брзо (условно речено) заборавио пораз у финалу Ролан Гарос-а, док Енди и после недељу дана жали за поразом у полуфиналу Вимблдона, и ако у њему није био ни близу победе. Новак не жели да га прошлост оптерећује, ни она позитивна ни она негативна, већ само гледа напред, држи се своје рутине и планира следеће активности. Међутим, Новак не размишља ни превише у будућност, за њега је битан само први следећи противник, тек кад га победи, размишља о следећем. То је прави приступ и зато је Новак вероватно најбољи спортиста данашњице.
Не разумем зашто се стално апострофира да је Федерер одиграо лошије против Новака него против Ендија? Федерер је одиграо најбоље што је могао у том тренутку, али са друге стране мреже је био изванредни Новак, па Роџерова одлична игра није била толико видљива. Играш онолико добро колико ти противник дозволи. Бар ја тако мислим.

danix

pre 8 godina

Mari je,bez sumnje dobar igrac,ne kao sto su Novak i Fedex,ali sigurno zasluzuje trece,cetvrto ili peto mjeso na ATP.
Madjutim,to sto se Mari zali da je Fedex imao 80% ubacenog prvog servisa i sto je odigrao pefektan mec protiv njega je posljedica toga sto Fedex malo ili nimalo respektuje Marija i zato igra rastereceno i najbolje sto zna,sto nije ni blizu isti slucaj kad igra protiv Novaka.Fedex sam kaze da su mu porazi od Novaka najbolniji i da ih tesko podnosi,sto ce reci da Fedex ulazi u mec protiv Novaka vec psihicki opterecen,boji se da ce izgubiti,zna da ce ga to boleti i to ga sprecava da igra neoptereceno i najbolje sto moze.Fedex krije svoj animozitet prema Novaku i mislim da kad je sam, poslije poraza od Novaka,da vristi,urlice i udara glavom od ormare.
Trebalo je vidjeti samo izraz Mirkinog lica poslije poraza u nedelju pa zakljuciti koja drama ce se odvijati kod kuce.
Dakle,Mari ne moze porediti Fedexovo psihicko stanje i igru protiv sebe i protiv Novaka,to su mnogo razliciti scenariji.

Voja

pre 8 godina

Gospodo, molim Vas ne uporedjute NOLETA Sa ostalim jer je to ogromna
razlika. Kad NOLE igra 70% od svojih mogucnosti ne moze ga niko pobediti.
Savrsenstvo od tenisera. Tvrdim da ce oboriti sve rekorde. Samo nek mu
BOG da zdravlja. [ pitam zar nije moguce da izgubi po po po koji mec da
svojim kolegama da malo volje za zivot. IDEMO NOLEEEEEEEEEEE.

Saludi!

pre 8 godina

Marej psihicki labilan?
Ne, suprotno. On je vise psihicki jak i ima bolje rezultate nego sto mu kvalitet tenisa dozvoljava. Gubi od boljih tenisera, a dobija one slabije, jer je arogantan i nabedjeno samouveren. A uz put ga osim tenisa nista i ne zanima, pa se sav jadan kao i Nadal predao reketu.

djole

pre 8 godina

Naravno da Federer nije uspeo da ponovi takav mec, kao prvo tesko je odigrati 2 takva meca u 3 dana, opet to pokazuje koliko je zreb bitan na GS turniru on je morao protiv Mareja da odigra savrseno dok Djokovic nije imao tu potrebu protiv Gasqueta, dalje Djokovic nije Murray i to Federer zna i sama Djokoviceva pojava s druge strane mreze menja tok stvari, Marej 2 servis je kriminalan i Federer ga je stalno napadao dok na Djokovicev 2 nije smeo da mrdne, imao je Fed 2 set lopte u prvom setu finala ali je Djokovic odservirao 2 asa, dakle nije se preplasio kao Marej......
Sta je meni zanimljivo, Djo1e je osvojio 3 Wimbledona,
2011. Tsonga izbacuje Federera pre polufinala sa Djokovicem,
2014. Dimitrov izbacuje Mareja pre polufinala sa Djokovicem,
2015. Gasquet izbacuje Wawrinku pre polufinala sa Djokovicem.....
Takve naizgled sitnice su veoma veoma bitne a i to se najbolje videlo na ovogodisnjem RG !
(Svete, 16. jul 2015 12:09) # Link komentara nema to mnogo veze..mislis da je bilo kontra da je djoka igrao sa marejom u polufinalu a feki sa gaskeom da bi feki dobio?cisto sumnjam..to tvoje poredjanje ne pije vodu...isto tako mozes naci turnire gde je ovaj ili onaj osvajao po tezem zrebu.ko je spreman gazi pa makar igrao 7x sa federerom na wimldonu

optimus prime

pre 8 godina

Marej je stvarno emotivan i previše razmišlja, pravi pokazatelj je finale Australije, gde je u prva dva seta protiv Novaka igrao kao u transu. A onda posle toga izgubio 13 gemova u nizu. Takav pad je naravno i posledica pre svega odlične igre Novaka, ali čoveče igraš finale grend slema i tako lako se predaješ. Naravno takvi asovi poput Djokovica i Federera odmah iskoriste priliku, zato obojica imaju pozitivan skor protiv Mareja.

Dragan

pre 8 godina

Ovaj stvarno priča gluposti. Evo i dokaza. Po njemu, odlučujući faktor je procenat ubačenog servisa. Evo i statistike:1. set RF 85% AM 71%; 2.set RF 61% AM 74%; 3.set RF 81%; AM 77%. CEO MEČ: RF 76%, AM 74%. Statistika jeste važna, ali ne i odlučujuća. Ako je tako kao što Endi tvrdi, postavlja se prosto pitanje, zašto nije osvojio drugi set, kada je imao za celih 13 posto više ubačenog prvog servisa? Endi ne samo da nije osvojio set, već u njemu nije imao ni jednu brejk šansu. RF je i pored Endijevih 74% imao sedam, a jednu je iskoristio. Znamo da u tom setu Endi nije vratio ni jedan prvi servis (0/19). Ako se bude "vadio" na statistiku ništa od njega.

MK

pre 8 godina

@Svete,
A znaš šta je meni zanimljivo?
Mari je osvojio 2 GS
USO 2012. Berdih izbacuje Feda pre polufinala sa Marijem
WIM 2013. Darcis izbacuje Nadala, a Stakhovski Federera iz Marijeve polovine

Mari je igrao i jedno finale Vimbldona
2012 - Rosol izbacuje Nadala iz polovine, a Mari stiže do finala..
A znaš li šta mi je još zanimljivije? E, pa, nećeš verovati..
Marijev skor sa ostalima iz „big 4“ u 2014-15.g. je neverovatan.. 1-14
p.s. samo, pst.. nemoj to da čuju brit.novinari..oni su zauzeti paljbom po Novaku..

anihilacija i devastacija

pre 8 godina

zamisli da nisi iskoristio 7 set lopti i izgubio taj set protiv federera. ti bi se onesvestio na terenu. zato je đoksara najjači, gura dalje, bolje i jače. ne osvrće se nazad ide samo napred, gore. i na vrhu je sam.

bb

pre 8 godina

Covek pomisli da Skot ima 17 gren slemova, pa sad ne moze da se opravda zasto je ispao. Sta mu ovo treba pa sutra ce ponovo na teren protiv istog tog Federera.

lili

pre 8 godina

Mari ili Marej (ili možda Marij), svejedno. Zna se na koga mislimo kada govorimo o njegovim teniskim kvalitetima. Ono što je sigurno je da je Endi precenjen teniser. On sigurno nije na istom nivou kao Federer, Nadal i Đoković. To govore i broj osvojenih GS, mastersa, plasman na ATP listi, međusobni susreti. Realno, on nije član nikakve Velike četvorke. On je četvrti najbolji igrač današnjice. Po drugoj strani, on je od nekih i potcenjen. Pre svega kada se pominju ostali igrači, recimo Vavrinka. Jeste Vavrinka osvojio toliko GS koliko i Endi ali nije osvojio toliko Mastersa, nije proveo toliko vremena na pozicijama 4,3 ili 2 koliko Endi. Ipak Endi ima protiv Federera skor 11-13, protiv Nadala 6-15, protiv Đokovića 8-19. 25 pobeda uz 47 poraza protiv trojice najboljih u istoriji je ipak impresivan skor (Wawrinka ima skor protiv istih igrača skor 9-46, protiv Endija 6-8). Nijedan drugi teniser to nema. Ni Vavrinka, ni Conga, ni Berždih. Nitko. Ali sigurno je to da će po završetku kariere biti upamćen kao najbliži pratilac najvećih. A to uopšte nije tako loša kariera.

mr

pre 8 godina

Ja verujem i da se Novaku nasmešio brk kad je video da je Mari ispao.Sa Federerom je dža ili bu,a sa Marijem bi bilo smaranje. Što se Marija tiče,ovaj poraz mu je na najgrublji način stavio do znanja gde se nalazi u ovom trenutku. Neće ga brzo zaboraviti.

Marko

pre 8 godina

Nikad mi nece biti jasno zasto ovog stavljaju u isti kontekst sa Federerom, Nadalom i Djokovicem? Pa on ima 2 GS, kao i Wawrinka. Valjda samo sto je britanac.

Alex

pre 8 godina

E vidis druze, da Nole jos uvek razmislja o RG-u, ne bi nista napravio na Wimbledonu. Proslost ostavljas iza sebe i okreces se narednim turnirima, mecevima, ne razmisljajuci vise o onome sto je bilo.. Ali ok, sry, ne mogu svi to...

anica

pre 8 godina

Zato si i psihicki labilan, umesto da nadjes nacin da se trgnes, od tolikog razmisljanja samo tones, izgubio si zato sto je RF preko puta mreze, ne zato sto ti ne znas da igras tenis, da se ne lazemo Federer jeste igrao odlicno, ali je Endi sam sebe odveo u propast u svojim gemovima, Marej je teniser koji zasluzuje postovanje, a meni deluje kao da je Nole minimum 5godina stariji, a generacija su, Marej mi je jos uvek "švrća":)

Hocete jos?

pre 8 godina

Mekenro je rekao da je Federer igrao protiv Novaka isto dobro kao i protiv Mareja. Razlika je u tome sto je Nole anulirao Federerov servis. Prikazivali su na tv na espn-u kakav je raspon Novakovih ruku i gde tacno na sredini terena ceka Federerovu servu. To je taj korak vise koji Novak ima da bi mogao da reternira. Nole takodje ima bolju servu i prvu i drugu od Mareja. Novak je takodje agresivniji od Mareja.

Aleksandar

pre 8 godina

Pa taj isti Federer je praktično servisom pobedio Đokovića u polufinalu Roland Garros-a pre par godina. Mene je ovaj polufinalni meč (RF vs EM) podsetio na taj, s tim što je onda Novak pružio veći otpor Federeru, nego Marej sada. Kad mu procenat prvog servisa opadne, on postaje ranjiv. I naravno da ima veći respekt prema Noletu nego prema Mareju i njegovom ženskom drugom servisu koji je slabiji od Sereninog.

Joca 011

pre 8 godina

Teniser igra onoliko dobro koliko mu to protivnik dozvoli.
Kada bi npr. 345-ti igrač na listi igrao sa mnom, ne da bi to bila
njegova genijalna pobeda, već bi po svemu zasenila
Fedovu igru protiv Mareja. Tako da...
Ali, po ovome se vidi da je Marej i pored svevlogističke podrške
svog tima, saveza, organizatora, publike, javnosti...
znatno manje profesionalac od Noleta. Pa je to čak i Fed,
jer izgleda i njemu nije baš najjasnije zašto je izgubio finale i gde je to pogrešio.
.

cica glisa

pre 8 godina

Marej se cita, a ne Mari! To bi vi kao novinari trebalo da znate. Poslusajte engleske komentatore!
(Joksa, 16. jul 2015 11:58)

Izgovara se Mari

zahvali No1Etu

pre 8 godina

E moj Endi i ti i tvoja majka i Skotska i Britanija zahvalite No1E tu sto te je 2x pustio i na USopenu i na W inace NIKADA ti nebi osvojio GS.
Ali dosta je bilo poklona, vise No1E nikome nista nece pokloniti.


Napred No1E do nebeskih visina.

silvaner

pre 8 godina

Zreb je i te kako nezaobilazna stavka bez obzira na kvalitet koji poseduje igrac jer danas se igra atomski tenis sto dovodi do psihickog i fizickog zamaranja.Pre pocetka Vimbldona kada je Marej u nekom intervjuu video vec sebe u finalu kao pobednika, komentarisao sam da mu zreb uopste nije lagan i da ce ga to skupo kostati.Najbolji primer je RG i Novakov surov zreb,za mene licno namesten jer ima mnogo detalja koji su prosto neverovatni i ne mogu biti svi slucajni.
Medjutim,Endijev problem nije samo zreb nego jos uvek njegova nedovoljno agresivna igra u odnosu na Novaka i Federera.Igrao je protiv Rodzera kao da su na sljaci, sa doziranim udarcima, narocito kljucne poene.Jace bi udarao samo kad je spasavao brejk lopte,dakle samo kada je priteran uz zid.Na brzim podlogama a narocito na travi to nece proci jer vidimo i da Novak pa cak Rodzer rade na usavrsavanju agresivne igre.Marej za njima prilicno kaska u tom segmentu i pitanje je da li ce moci ikada da postane konstantno agresivan igrac.Malo se zaneo dobrim igrama na sporoj sljaci, mada meni je uvek bilo cudno zasto je na toj podlozi bio tako los sve ove godine kada u principu odgovara njegovom stilu igre.

Mare,NS

pre 8 godina

OVO je najbolji primer,zasto Marej nije napravio vise u dosadasnjoj karijeri,a mogao je verovatno.
ON jos uvek razmislja o 1/2 finalu?
Zasto,pobogu?
Stigao je do same zavrsnice,izgubio od sedmostrukog WB sampiona,drugog na ATP-listi,zasluzeno,jednostavno je bio bolji i to je to.
Mogu samo da zamislim,kako bi se raspao da nije iskoristio SEDAM set lopti u setu,kao Novak u svom mecu sa RF-om!
Sada jos bolje razumem,kako se oseca,kada vidi Noleta sa druge strane mreze,posle desetak uzastopnih poraza.
On ih i dalje sanja,to ga progoni.
Sa takvim stavom,NIKADA nece na mesto no.1!
Mozda,ako se RF i RN povuku,a Novaku dosadi tenis,ali to je malo verovatno!
Izgleda da je ono drugo mesto bio tvoj max.,a u ovoj teniskoj eri i to je veliki uspeh i mora se priznati da je malo igraca,koji se mogu pohvaliti pobedama,protiv svih iz VELIKE TROJKE.
Opusti se covece,igraj tenis i uzivaj,postigao si mnogo u zivotu!

Analiticar

pre 8 godina

Sta ti vredi da razmisljas kad je vec to bilo pa proslo...Koncetrisi se sad na Davis cup i nastavak sezone i ne gubi vreme na to sto je bilo na Vimbldon gde si posteno izgubio..

boos

pre 8 godina

i dalje mislim da zreb ima
mnogo uticaja.. ne verujem u tvrdnju da ako hoces da osvojis turnir svejedno ti ke sa kime igras! tipican primer je Djokovic na Garosu i sad Wimbldonu. mnogo se snage,pre svega paihicke i fizicke takodje istrosi sa pripremom za jake protivnike.. (djokovic na garosu Nadal,Marej) takod a zreb je po meni i tekako bitan...

Svete

pre 8 godina

Naravno da Federer nije uspeo da ponovi takav mec, kao prvo tesko je odigrati 2 takva meca u 3 dana, opet to pokazuje koliko je zreb bitan na GS turniru on je morao protiv Mareja da odigra savrseno dok Djokovic nije imao tu potrebu protiv Gasqueta, dalje Djokovic nije Murray i to Federer zna i sama Djokoviceva pojava s druge strane mreze menja tok stvari, Marej 2 servis je kriminalan i Federer ga je stalno napadao dok na Djokovicev 2 nije smeo da mrdne, imao je Fed 2 set lopte u prvom setu finala ali je Djokovic odservirao 2 asa, dakle nije se preplasio kao Marej......
Sta je meni zanimljivo, Djo1e je osvojio 3 Wimbledona,
2011. Tsonga izbacuje Federera pre polufinala sa Djokovicem,
2014. Dimitrov izbacuje Mareja pre polufinala sa Djokovicem,
2015. Gasquet izbacuje Wawrinku pre polufinala sa Djokovicem.....
Takve naizgled sitnice su veoma veoma bitne a i to se najbolje videlo na ovogodisnjem RG !

Svete

pre 8 godina

Naravno da Federer nije uspeo da ponovi takav mec, kao prvo tesko je odigrati 2 takva meca u 3 dana, opet to pokazuje koliko je zreb bitan na GS turniru on je morao protiv Mareja da odigra savrseno dok Djokovic nije imao tu potrebu protiv Gasqueta, dalje Djokovic nije Murray i to Federer zna i sama Djokoviceva pojava s druge strane mreze menja tok stvari, Marej 2 servis je kriminalan i Federer ga je stalno napadao dok na Djokovicev 2 nije smeo da mrdne, imao je Fed 2 set lopte u prvom setu finala ali je Djokovic odservirao 2 asa, dakle nije se preplasio kao Marej......
Sta je meni zanimljivo, Djo1e je osvojio 3 Wimbledona,
2011. Tsonga izbacuje Federera pre polufinala sa Djokovicem,
2014. Dimitrov izbacuje Mareja pre polufinala sa Djokovicem,
2015. Gasquet izbacuje Wawrinku pre polufinala sa Djokovicem.....
Takve naizgled sitnice su veoma veoma bitne a i to se najbolje videlo na ovogodisnjem RG !

boos

pre 8 godina

i dalje mislim da zreb ima
mnogo uticaja.. ne verujem u tvrdnju da ako hoces da osvojis turnir svejedno ti ke sa kime igras! tipican primer je Djokovic na Garosu i sad Wimbldonu. mnogo se snage,pre svega paihicke i fizicke takodje istrosi sa pripremom za jake protivnike.. (djokovic na garosu Nadal,Marej) takod a zreb je po meni i tekako bitan...

Hocete jos?

pre 8 godina

Mekenro je rekao da je Federer igrao protiv Novaka isto dobro kao i protiv Mareja. Razlika je u tome sto je Nole anulirao Federerov servis. Prikazivali su na tv na espn-u kakav je raspon Novakovih ruku i gde tacno na sredini terena ceka Federerovu servu. To je taj korak vise koji Novak ima da bi mogao da reternira. Nole takodje ima bolju servu i prvu i drugu od Mareja. Novak je takodje agresivniji od Mareja.

zahvali No1Etu

pre 8 godina

E moj Endi i ti i tvoja majka i Skotska i Britanija zahvalite No1E tu sto te je 2x pustio i na USopenu i na W inace NIKADA ti nebi osvojio GS.
Ali dosta je bilo poklona, vise No1E nikome nista nece pokloniti.


Napred No1E do nebeskih visina.

Aleksandar

pre 8 godina

Pa taj isti Federer je praktično servisom pobedio Đokovića u polufinalu Roland Garros-a pre par godina. Mene je ovaj polufinalni meč (RF vs EM) podsetio na taj, s tim što je onda Novak pružio veći otpor Federeru, nego Marej sada. Kad mu procenat prvog servisa opadne, on postaje ranjiv. I naravno da ima veći respekt prema Noletu nego prema Mareju i njegovom ženskom drugom servisu koji je slabiji od Sereninog.

Mare,NS

pre 8 godina

OVO je najbolji primer,zasto Marej nije napravio vise u dosadasnjoj karijeri,a mogao je verovatno.
ON jos uvek razmislja o 1/2 finalu?
Zasto,pobogu?
Stigao je do same zavrsnice,izgubio od sedmostrukog WB sampiona,drugog na ATP-listi,zasluzeno,jednostavno je bio bolji i to je to.
Mogu samo da zamislim,kako bi se raspao da nije iskoristio SEDAM set lopti u setu,kao Novak u svom mecu sa RF-om!
Sada jos bolje razumem,kako se oseca,kada vidi Noleta sa druge strane mreze,posle desetak uzastopnih poraza.
On ih i dalje sanja,to ga progoni.
Sa takvim stavom,NIKADA nece na mesto no.1!
Mozda,ako se RF i RN povuku,a Novaku dosadi tenis,ali to je malo verovatno!
Izgleda da je ono drugo mesto bio tvoj max.,a u ovoj teniskoj eri i to je veliki uspeh i mora se priznati da je malo igraca,koji se mogu pohvaliti pobedama,protiv svih iz VELIKE TROJKE.
Opusti se covece,igraj tenis i uzivaj,postigao si mnogo u zivotu!

Joca 011

pre 8 godina

Teniser igra onoliko dobro koliko mu to protivnik dozvoli.
Kada bi npr. 345-ti igrač na listi igrao sa mnom, ne da bi to bila
njegova genijalna pobeda, već bi po svemu zasenila
Fedovu igru protiv Mareja. Tako da...
Ali, po ovome se vidi da je Marej i pored svevlogističke podrške
svog tima, saveza, organizatora, publike, javnosti...
znatno manje profesionalac od Noleta. Pa je to čak i Fed,
jer izgleda i njemu nije baš najjasnije zašto je izgubio finale i gde je to pogrešio.
.

Alex

pre 8 godina

E vidis druze, da Nole jos uvek razmislja o RG-u, ne bi nista napravio na Wimbledonu. Proslost ostavljas iza sebe i okreces se narednim turnirima, mecevima, ne razmisljajuci vise o onome sto je bilo.. Ali ok, sry, ne mogu svi to...

silvaner

pre 8 godina

Zreb je i te kako nezaobilazna stavka bez obzira na kvalitet koji poseduje igrac jer danas se igra atomski tenis sto dovodi do psihickog i fizickog zamaranja.Pre pocetka Vimbldona kada je Marej u nekom intervjuu video vec sebe u finalu kao pobednika, komentarisao sam da mu zreb uopste nije lagan i da ce ga to skupo kostati.Najbolji primer je RG i Novakov surov zreb,za mene licno namesten jer ima mnogo detalja koji su prosto neverovatni i ne mogu biti svi slucajni.
Medjutim,Endijev problem nije samo zreb nego jos uvek njegova nedovoljno agresivna igra u odnosu na Novaka i Federera.Igrao je protiv Rodzera kao da su na sljaci, sa doziranim udarcima, narocito kljucne poene.Jace bi udarao samo kad je spasavao brejk lopte,dakle samo kada je priteran uz zid.Na brzim podlogama a narocito na travi to nece proci jer vidimo i da Novak pa cak Rodzer rade na usavrsavanju agresivne igre.Marej za njima prilicno kaska u tom segmentu i pitanje je da li ce moci ikada da postane konstantno agresivan igrac.Malo se zaneo dobrim igrama na sporoj sljaci, mada meni je uvek bilo cudno zasto je na toj podlozi bio tako los sve ove godine kada u principu odgovara njegovom stilu igre.

Marko

pre 8 godina

Nikad mi nece biti jasno zasto ovog stavljaju u isti kontekst sa Federerom, Nadalom i Djokovicem? Pa on ima 2 GS, kao i Wawrinka. Valjda samo sto je britanac.

anica

pre 8 godina

Zato si i psihicki labilan, umesto da nadjes nacin da se trgnes, od tolikog razmisljanja samo tones, izgubio si zato sto je RF preko puta mreze, ne zato sto ti ne znas da igras tenis, da se ne lazemo Federer jeste igrao odlicno, ali je Endi sam sebe odveo u propast u svojim gemovima, Marej je teniser koji zasluzuje postovanje, a meni deluje kao da je Nole minimum 5godina stariji, a generacija su, Marej mi je jos uvek "švrća":)

Analiticar

pre 8 godina

Sta ti vredi da razmisljas kad je vec to bilo pa proslo...Koncetrisi se sad na Davis cup i nastavak sezone i ne gubi vreme na to sto je bilo na Vimbldon gde si posteno izgubio..

cica glisa

pre 8 godina

Marej se cita, a ne Mari! To bi vi kao novinari trebalo da znate. Poslusajte engleske komentatore!
(Joksa, 16. jul 2015 11:58)

Izgovara se Mari

lili

pre 8 godina

Mari ili Marej (ili možda Marij), svejedno. Zna se na koga mislimo kada govorimo o njegovim teniskim kvalitetima. Ono što je sigurno je da je Endi precenjen teniser. On sigurno nije na istom nivou kao Federer, Nadal i Đoković. To govore i broj osvojenih GS, mastersa, plasman na ATP listi, međusobni susreti. Realno, on nije član nikakve Velike četvorke. On je četvrti najbolji igrač današnjice. Po drugoj strani, on je od nekih i potcenjen. Pre svega kada se pominju ostali igrači, recimo Vavrinka. Jeste Vavrinka osvojio toliko GS koliko i Endi ali nije osvojio toliko Mastersa, nije proveo toliko vremena na pozicijama 4,3 ili 2 koliko Endi. Ipak Endi ima protiv Federera skor 11-13, protiv Nadala 6-15, protiv Đokovića 8-19. 25 pobeda uz 47 poraza protiv trojice najboljih u istoriji je ipak impresivan skor (Wawrinka ima skor protiv istih igrača skor 9-46, protiv Endija 6-8). Nijedan drugi teniser to nema. Ni Vavrinka, ni Conga, ni Berždih. Nitko. Ali sigurno je to da će po završetku kariere biti upamćen kao najbliži pratilac najvećih. A to uopšte nije tako loša kariera.

anihilacija i devastacija

pre 8 godina

zamisli da nisi iskoristio 7 set lopti i izgubio taj set protiv federera. ti bi se onesvestio na terenu. zato je đoksara najjači, gura dalje, bolje i jače. ne osvrće se nazad ide samo napred, gore. i na vrhu je sam.

Voja

pre 8 godina

Gospodo, molim Vas ne uporedjute NOLETA Sa ostalim jer je to ogromna
razlika. Kad NOLE igra 70% od svojih mogucnosti ne moze ga niko pobediti.
Savrsenstvo od tenisera. Tvrdim da ce oboriti sve rekorde. Samo nek mu
BOG da zdravlja. [ pitam zar nije moguce da izgubi po po po koji mec da
svojim kolegama da malo volje za zivot. IDEMO NOLEEEEEEEEEEE.

MK

pre 8 godina

@Svete,
A znaš šta je meni zanimljivo?
Mari je osvojio 2 GS
USO 2012. Berdih izbacuje Feda pre polufinala sa Marijem
WIM 2013. Darcis izbacuje Nadala, a Stakhovski Federera iz Marijeve polovine

Mari je igrao i jedno finale Vimbldona
2012 - Rosol izbacuje Nadala iz polovine, a Mari stiže do finala..
A znaš li šta mi je još zanimljivije? E, pa, nećeš verovati..
Marijev skor sa ostalima iz „big 4“ u 2014-15.g. je neverovatan.. 1-14
p.s. samo, pst.. nemoj to da čuju brit.novinari..oni su zauzeti paljbom po Novaku..

mr

pre 8 godina

Ja verujem i da se Novaku nasmešio brk kad je video da je Mari ispao.Sa Federerom je dža ili bu,a sa Marijem bi bilo smaranje. Što se Marija tiče,ovaj poraz mu je na najgrublji način stavio do znanja gde se nalazi u ovom trenutku. Neće ga brzo zaboraviti.

Saludi!

pre 8 godina

Marej psihicki labilan?
Ne, suprotno. On je vise psihicki jak i ima bolje rezultate nego sto mu kvalitet tenisa dozvoljava. Gubi od boljih tenisera, a dobija one slabije, jer je arogantan i nabedjeno samouveren. A uz put ga osim tenisa nista i ne zanima, pa se sav jadan kao i Nadal predao reketu.

optimus prime

pre 8 godina

Marej je stvarno emotivan i previše razmišlja, pravi pokazatelj je finale Australije, gde je u prva dva seta protiv Novaka igrao kao u transu. A onda posle toga izgubio 13 gemova u nizu. Takav pad je naravno i posledica pre svega odlične igre Novaka, ali čoveče igraš finale grend slema i tako lako se predaješ. Naravno takvi asovi poput Djokovica i Federera odmah iskoriste priliku, zato obojica imaju pozitivan skor protiv Mareja.

danix

pre 8 godina

Mari je,bez sumnje dobar igrac,ne kao sto su Novak i Fedex,ali sigurno zasluzuje trece,cetvrto ili peto mjeso na ATP.
Madjutim,to sto se Mari zali da je Fedex imao 80% ubacenog prvog servisa i sto je odigrao pefektan mec protiv njega je posljedica toga sto Fedex malo ili nimalo respektuje Marija i zato igra rastereceno i najbolje sto zna,sto nije ni blizu isti slucaj kad igra protiv Novaka.Fedex sam kaze da su mu porazi od Novaka najbolniji i da ih tesko podnosi,sto ce reci da Fedex ulazi u mec protiv Novaka vec psihicki opterecen,boji se da ce izgubiti,zna da ce ga to boleti i to ga sprecava da igra neoptereceno i najbolje sto moze.Fedex krije svoj animozitet prema Novaku i mislim da kad je sam, poslije poraza od Novaka,da vristi,urlice i udara glavom od ormare.
Trebalo je vidjeti samo izraz Mirkinog lica poslije poraza u nedelju pa zakljuciti koja drama ce se odvijati kod kuce.
Dakle,Mari ne moze porediti Fedexovo psihicko stanje i igru protiv sebe i protiv Novaka,to su mnogo razliciti scenariji.

bb

pre 8 godina

Covek pomisli da Skot ima 17 gren slemova, pa sad ne moze da se opravda zasto je ispao. Sta mu ovo treba pa sutra ce ponovo na teren protiv istog tog Federera.

Dragan

pre 8 godina

Ovaj stvarno priča gluposti. Evo i dokaza. Po njemu, odlučujući faktor je procenat ubačenog servisa. Evo i statistike:1. set RF 85% AM 71%; 2.set RF 61% AM 74%; 3.set RF 81%; AM 77%. CEO MEČ: RF 76%, AM 74%. Statistika jeste važna, ali ne i odlučujuća. Ako je tako kao što Endi tvrdi, postavlja se prosto pitanje, zašto nije osvojio drugi set, kada je imao za celih 13 posto više ubačenog prvog servisa? Endi ne samo da nije osvojio set, već u njemu nije imao ni jednu brejk šansu. RF je i pored Endijevih 74% imao sedam, a jednu je iskoristio. Znamo da u tom setu Endi nije vratio ni jedan prvi servis (0/19). Ako se bude "vadio" na statistiku ništa od njega.

djole

pre 8 godina

Naravno da Federer nije uspeo da ponovi takav mec, kao prvo tesko je odigrati 2 takva meca u 3 dana, opet to pokazuje koliko je zreb bitan na GS turniru on je morao protiv Mareja da odigra savrseno dok Djokovic nije imao tu potrebu protiv Gasqueta, dalje Djokovic nije Murray i to Federer zna i sama Djokoviceva pojava s druge strane mreze menja tok stvari, Marej 2 servis je kriminalan i Federer ga je stalno napadao dok na Djokovicev 2 nije smeo da mrdne, imao je Fed 2 set lopte u prvom setu finala ali je Djokovic odservirao 2 asa, dakle nije se preplasio kao Marej......
Sta je meni zanimljivo, Djo1e je osvojio 3 Wimbledona,
2011. Tsonga izbacuje Federera pre polufinala sa Djokovicem,
2014. Dimitrov izbacuje Mareja pre polufinala sa Djokovicem,
2015. Gasquet izbacuje Wawrinku pre polufinala sa Djokovicem.....
Takve naizgled sitnice su veoma veoma bitne a i to se najbolje videlo na ovogodisnjem RG !
(Svete, 16. jul 2015 12:09) # Link komentara nema to mnogo veze..mislis da je bilo kontra da je djoka igrao sa marejom u polufinalu a feki sa gaskeom da bi feki dobio?cisto sumnjam..to tvoje poredjanje ne pije vodu...isto tako mozes naci turnire gde je ovaj ili onaj osvajao po tezem zrebu.ko je spreman gazi pa makar igrao 7x sa federerom na wimldonu

Капетан Немо

pre 8 godina

Разлика између Мареја и Ђоковића је управо у томе што је Новак већ окренут будућности, не размишља више о Вимблдону и ако га је освојио, за њега је то већ историја, исто као што је врло брзо (условно речено) заборавио пораз у финалу Ролан Гарос-а, док Енди и после недељу дана жали за поразом у полуфиналу Вимблдона, и ако у њему није био ни близу победе. Новак не жели да га прошлост оптерећује, ни она позитивна ни она негативна, већ само гледа напред, држи се своје рутине и планира следеће активности. Међутим, Новак не размишља ни превише у будућност, за њега је битан само први следећи противник, тек кад га победи, размишља о следећем. То је прави приступ и зато је Новак вероватно најбољи спортиста данашњице.
Не разумем зашто се стално апострофира да је Федерер одиграо лошије против Новака него против Ендија? Федерер је одиграо најбоље што је могао у том тренутку, али са друге стране мреже је био изванредни Новак, па Роџерова одлична игра није била толико видљива. Играш онолико добро колико ти противник дозволи. Бар ја тако мислим.

Milan_PT

pre 8 godina

Nema pojma ovaj Marej, kakvi prvi servisi i drugi bakrači! Pa "The Guardian" je pre par dana lepo objavio da je Marej svojevoljno ispao u polufinalu da ne bi morao da se blamira na plesu pobednika Vimblidona...

Zoran

pre 8 godina

Slazem se sa kap. Nemo- Federer odlicno odigrao u finalu ali nije bilo dovoljno protiv Novaka, ali ne slazem se sa onima koji se navracaju za razliku od Novaka na poraz od Mareja na finalu Vimbldona , gde Novak nije imao sanse ko Marej ove godine u polufinalu protiv Federera.

Zoran

pre 8 godina

Ipak poraz je tezak i u pravu je Marej kad razmislja o tolikoj razlici u tom mecu na travi u korist Federera. Samo napomena mozda nije isto- pred par godina "anti zemljasi ko Marej" Berdih i Gulbis sjajno su igrali na zemlji i u nastavku sezone ocajno odigrali na njihovoj podlozi a Gulbis jos se nije vratio.

cica glisa

pre 8 godina

Marej se cita, a ne Mari! To bi vi kao novinari trebalo da znate. Poslusajte engleske komentatore!
(Joksa, 16. jul 2015 11:58)

Izgovara se Mari

zahvali No1Etu

pre 8 godina

E moj Endi i ti i tvoja majka i Skotska i Britanija zahvalite No1E tu sto te je 2x pustio i na USopenu i na W inace NIKADA ti nebi osvojio GS.
Ali dosta je bilo poklona, vise No1E nikome nista nece pokloniti.


Napred No1E do nebeskih visina.

boos

pre 8 godina

i dalje mislim da zreb ima
mnogo uticaja.. ne verujem u tvrdnju da ako hoces da osvojis turnir svejedno ti ke sa kime igras! tipican primer je Djokovic na Garosu i sad Wimbldonu. mnogo se snage,pre svega paihicke i fizicke takodje istrosi sa pripremom za jake protivnike.. (djokovic na garosu Nadal,Marej) takod a zreb je po meni i tekako bitan...

Mare,NS

pre 8 godina

OVO je najbolji primer,zasto Marej nije napravio vise u dosadasnjoj karijeri,a mogao je verovatno.
ON jos uvek razmislja o 1/2 finalu?
Zasto,pobogu?
Stigao je do same zavrsnice,izgubio od sedmostrukog WB sampiona,drugog na ATP-listi,zasluzeno,jednostavno je bio bolji i to je to.
Mogu samo da zamislim,kako bi se raspao da nije iskoristio SEDAM set lopti u setu,kao Novak u svom mecu sa RF-om!
Sada jos bolje razumem,kako se oseca,kada vidi Noleta sa druge strane mreze,posle desetak uzastopnih poraza.
On ih i dalje sanja,to ga progoni.
Sa takvim stavom,NIKADA nece na mesto no.1!
Mozda,ako se RF i RN povuku,a Novaku dosadi tenis,ali to je malo verovatno!
Izgleda da je ono drugo mesto bio tvoj max.,a u ovoj teniskoj eri i to je veliki uspeh i mora se priznati da je malo igraca,koji se mogu pohvaliti pobedama,protiv svih iz VELIKE TROJKE.
Opusti se covece,igraj tenis i uzivaj,postigao si mnogo u zivotu!

djole

pre 8 godina

Naravno da Federer nije uspeo da ponovi takav mec, kao prvo tesko je odigrati 2 takva meca u 3 dana, opet to pokazuje koliko je zreb bitan na GS turniru on je morao protiv Mareja da odigra savrseno dok Djokovic nije imao tu potrebu protiv Gasqueta, dalje Djokovic nije Murray i to Federer zna i sama Djokoviceva pojava s druge strane mreze menja tok stvari, Marej 2 servis je kriminalan i Federer ga je stalno napadao dok na Djokovicev 2 nije smeo da mrdne, imao je Fed 2 set lopte u prvom setu finala ali je Djokovic odservirao 2 asa, dakle nije se preplasio kao Marej......
Sta je meni zanimljivo, Djo1e je osvojio 3 Wimbledona,
2011. Tsonga izbacuje Federera pre polufinala sa Djokovicem,
2014. Dimitrov izbacuje Mareja pre polufinala sa Djokovicem,
2015. Gasquet izbacuje Wawrinku pre polufinala sa Djokovicem.....
Takve naizgled sitnice su veoma veoma bitne a i to se najbolje videlo na ovogodisnjem RG !
(Svete, 16. jul 2015 12:09) # Link komentara nema to mnogo veze..mislis da je bilo kontra da je djoka igrao sa marejom u polufinalu a feki sa gaskeom da bi feki dobio?cisto sumnjam..to tvoje poredjanje ne pije vodu...isto tako mozes naci turnire gde je ovaj ili onaj osvajao po tezem zrebu.ko je spreman gazi pa makar igrao 7x sa federerom na wimldonu

Saludi!

pre 8 godina

Marej psihicki labilan?
Ne, suprotno. On je vise psihicki jak i ima bolje rezultate nego sto mu kvalitet tenisa dozvoljava. Gubi od boljih tenisera, a dobija one slabije, jer je arogantan i nabedjeno samouveren. A uz put ga osim tenisa nista i ne zanima, pa se sav jadan kao i Nadal predao reketu.

Voja

pre 8 godina

Gospodo, molim Vas ne uporedjute NOLETA Sa ostalim jer je to ogromna
razlika. Kad NOLE igra 70% od svojih mogucnosti ne moze ga niko pobediti.
Savrsenstvo od tenisera. Tvrdim da ce oboriti sve rekorde. Samo nek mu
BOG da zdravlja. [ pitam zar nije moguce da izgubi po po po koji mec da
svojim kolegama da malo volje za zivot. IDEMO NOLEEEEEEEEEEE.

Svete

pre 8 godina

Naravno da Federer nije uspeo da ponovi takav mec, kao prvo tesko je odigrati 2 takva meca u 3 dana, opet to pokazuje koliko je zreb bitan na GS turniru on je morao protiv Mareja da odigra savrseno dok Djokovic nije imao tu potrebu protiv Gasqueta, dalje Djokovic nije Murray i to Federer zna i sama Djokoviceva pojava s druge strane mreze menja tok stvari, Marej 2 servis je kriminalan i Federer ga je stalno napadao dok na Djokovicev 2 nije smeo da mrdne, imao je Fed 2 set lopte u prvom setu finala ali je Djokovic odservirao 2 asa, dakle nije se preplasio kao Marej......
Sta je meni zanimljivo, Djo1e je osvojio 3 Wimbledona,
2011. Tsonga izbacuje Federera pre polufinala sa Djokovicem,
2014. Dimitrov izbacuje Mareja pre polufinala sa Djokovicem,
2015. Gasquet izbacuje Wawrinku pre polufinala sa Djokovicem.....
Takve naizgled sitnice su veoma veoma bitne a i to se najbolje videlo na ovogodisnjem RG !

anica

pre 8 godina

Zato si i psihicki labilan, umesto da nadjes nacin da se trgnes, od tolikog razmisljanja samo tones, izgubio si zato sto je RF preko puta mreze, ne zato sto ti ne znas da igras tenis, da se ne lazemo Federer jeste igrao odlicno, ali je Endi sam sebe odveo u propast u svojim gemovima, Marej je teniser koji zasluzuje postovanje, a meni deluje kao da je Nole minimum 5godina stariji, a generacija su, Marej mi je jos uvek "švrća":)

Marko

pre 8 godina

Nikad mi nece biti jasno zasto ovog stavljaju u isti kontekst sa Federerom, Nadalom i Djokovicem? Pa on ima 2 GS, kao i Wawrinka. Valjda samo sto je britanac.

Alex

pre 8 godina

E vidis druze, da Nole jos uvek razmislja o RG-u, ne bi nista napravio na Wimbledonu. Proslost ostavljas iza sebe i okreces se narednim turnirima, mecevima, ne razmisljajuci vise o onome sto je bilo.. Ali ok, sry, ne mogu svi to...

Dragan

pre 8 godina

Ovaj stvarno priča gluposti. Evo i dokaza. Po njemu, odlučujući faktor je procenat ubačenog servisa. Evo i statistike:1. set RF 85% AM 71%; 2.set RF 61% AM 74%; 3.set RF 81%; AM 77%. CEO MEČ: RF 76%, AM 74%. Statistika jeste važna, ali ne i odlučujuća. Ako je tako kao što Endi tvrdi, postavlja se prosto pitanje, zašto nije osvojio drugi set, kada je imao za celih 13 posto više ubačenog prvog servisa? Endi ne samo da nije osvojio set, već u njemu nije imao ni jednu brejk šansu. RF je i pored Endijevih 74% imao sedam, a jednu je iskoristio. Znamo da u tom setu Endi nije vratio ni jedan prvi servis (0/19). Ako se bude "vadio" na statistiku ništa od njega.

Joca 011

pre 8 godina

Teniser igra onoliko dobro koliko mu to protivnik dozvoli.
Kada bi npr. 345-ti igrač na listi igrao sa mnom, ne da bi to bila
njegova genijalna pobeda, već bi po svemu zasenila
Fedovu igru protiv Mareja. Tako da...
Ali, po ovome se vidi da je Marej i pored svevlogističke podrške
svog tima, saveza, organizatora, publike, javnosti...
znatno manje profesionalac od Noleta. Pa je to čak i Fed,
jer izgleda i njemu nije baš najjasnije zašto je izgubio finale i gde je to pogrešio.
.

Analiticar

pre 8 godina

Sta ti vredi da razmisljas kad je vec to bilo pa proslo...Koncetrisi se sad na Davis cup i nastavak sezone i ne gubi vreme na to sto je bilo na Vimbldon gde si posteno izgubio..

silvaner

pre 8 godina

Zreb je i te kako nezaobilazna stavka bez obzira na kvalitet koji poseduje igrac jer danas se igra atomski tenis sto dovodi do psihickog i fizickog zamaranja.Pre pocetka Vimbldona kada je Marej u nekom intervjuu video vec sebe u finalu kao pobednika, komentarisao sam da mu zreb uopste nije lagan i da ce ga to skupo kostati.Najbolji primer je RG i Novakov surov zreb,za mene licno namesten jer ima mnogo detalja koji su prosto neverovatni i ne mogu biti svi slucajni.
Medjutim,Endijev problem nije samo zreb nego jos uvek njegova nedovoljno agresivna igra u odnosu na Novaka i Federera.Igrao je protiv Rodzera kao da su na sljaci, sa doziranim udarcima, narocito kljucne poene.Jace bi udarao samo kad je spasavao brejk lopte,dakle samo kada je priteran uz zid.Na brzim podlogama a narocito na travi to nece proci jer vidimo i da Novak pa cak Rodzer rade na usavrsavanju agresivne igre.Marej za njima prilicno kaska u tom segmentu i pitanje je da li ce moci ikada da postane konstantno agresivan igrac.Malo se zaneo dobrim igrama na sporoj sljaci, mada meni je uvek bilo cudno zasto je na toj podlozi bio tako los sve ove godine kada u principu odgovara njegovom stilu igre.

Hocete jos?

pre 8 godina

Mekenro je rekao da je Federer igrao protiv Novaka isto dobro kao i protiv Mareja. Razlika je u tome sto je Nole anulirao Federerov servis. Prikazivali su na tv na espn-u kakav je raspon Novakovih ruku i gde tacno na sredini terena ceka Federerovu servu. To je taj korak vise koji Novak ima da bi mogao da reternira. Nole takodje ima bolju servu i prvu i drugu od Mareja. Novak je takodje agresivniji od Mareja.

danix

pre 8 godina

Mari je,bez sumnje dobar igrac,ne kao sto su Novak i Fedex,ali sigurno zasluzuje trece,cetvrto ili peto mjeso na ATP.
Madjutim,to sto se Mari zali da je Fedex imao 80% ubacenog prvog servisa i sto je odigrao pefektan mec protiv njega je posljedica toga sto Fedex malo ili nimalo respektuje Marija i zato igra rastereceno i najbolje sto zna,sto nije ni blizu isti slucaj kad igra protiv Novaka.Fedex sam kaze da su mu porazi od Novaka najbolniji i da ih tesko podnosi,sto ce reci da Fedex ulazi u mec protiv Novaka vec psihicki opterecen,boji se da ce izgubiti,zna da ce ga to boleti i to ga sprecava da igra neoptereceno i najbolje sto moze.Fedex krije svoj animozitet prema Novaku i mislim da kad je sam, poslije poraza od Novaka,da vristi,urlice i udara glavom od ormare.
Trebalo je vidjeti samo izraz Mirkinog lica poslije poraza u nedelju pa zakljuciti koja drama ce se odvijati kod kuce.
Dakle,Mari ne moze porediti Fedexovo psihicko stanje i igru protiv sebe i protiv Novaka,to su mnogo razliciti scenariji.

Aleksandar

pre 8 godina

Pa taj isti Federer je praktično servisom pobedio Đokovića u polufinalu Roland Garros-a pre par godina. Mene je ovaj polufinalni meč (RF vs EM) podsetio na taj, s tim što je onda Novak pružio veći otpor Federeru, nego Marej sada. Kad mu procenat prvog servisa opadne, on postaje ranjiv. I naravno da ima veći respekt prema Noletu nego prema Mareju i njegovom ženskom drugom servisu koji je slabiji od Sereninog.

optimus prime

pre 8 godina

Marej je stvarno emotivan i previše razmišlja, pravi pokazatelj je finale Australije, gde je u prva dva seta protiv Novaka igrao kao u transu. A onda posle toga izgubio 13 gemova u nizu. Takav pad je naravno i posledica pre svega odlične igre Novaka, ali čoveče igraš finale grend slema i tako lako se predaješ. Naravno takvi asovi poput Djokovica i Federera odmah iskoriste priliku, zato obojica imaju pozitivan skor protiv Mareja.

MK

pre 8 godina

@Svete,
A znaš šta je meni zanimljivo?
Mari je osvojio 2 GS
USO 2012. Berdih izbacuje Feda pre polufinala sa Marijem
WIM 2013. Darcis izbacuje Nadala, a Stakhovski Federera iz Marijeve polovine

Mari je igrao i jedno finale Vimbldona
2012 - Rosol izbacuje Nadala iz polovine, a Mari stiže do finala..
A znaš li šta mi je još zanimljivije? E, pa, nećeš verovati..
Marijev skor sa ostalima iz „big 4“ u 2014-15.g. je neverovatan.. 1-14
p.s. samo, pst.. nemoj to da čuju brit.novinari..oni su zauzeti paljbom po Novaku..

lili

pre 8 godina

Mari ili Marej (ili možda Marij), svejedno. Zna se na koga mislimo kada govorimo o njegovim teniskim kvalitetima. Ono što je sigurno je da je Endi precenjen teniser. On sigurno nije na istom nivou kao Federer, Nadal i Đoković. To govore i broj osvojenih GS, mastersa, plasman na ATP listi, međusobni susreti. Realno, on nije član nikakve Velike četvorke. On je četvrti najbolji igrač današnjice. Po drugoj strani, on je od nekih i potcenjen. Pre svega kada se pominju ostali igrači, recimo Vavrinka. Jeste Vavrinka osvojio toliko GS koliko i Endi ali nije osvojio toliko Mastersa, nije proveo toliko vremena na pozicijama 4,3 ili 2 koliko Endi. Ipak Endi ima protiv Federera skor 11-13, protiv Nadala 6-15, protiv Đokovića 8-19. 25 pobeda uz 47 poraza protiv trojice najboljih u istoriji je ipak impresivan skor (Wawrinka ima skor protiv istih igrača skor 9-46, protiv Endija 6-8). Nijedan drugi teniser to nema. Ni Vavrinka, ni Conga, ni Berždih. Nitko. Ali sigurno je to da će po završetku kariere biti upamćen kao najbliži pratilac najvećih. A to uopšte nije tako loša kariera.

anihilacija i devastacija

pre 8 godina

zamisli da nisi iskoristio 7 set lopti i izgubio taj set protiv federera. ti bi se onesvestio na terenu. zato je đoksara najjači, gura dalje, bolje i jače. ne osvrće se nazad ide samo napred, gore. i na vrhu je sam.

mr

pre 8 godina

Ja verujem i da se Novaku nasmešio brk kad je video da je Mari ispao.Sa Federerom je dža ili bu,a sa Marijem bi bilo smaranje. Što se Marija tiče,ovaj poraz mu je na najgrublji način stavio do znanja gde se nalazi u ovom trenutku. Neće ga brzo zaboraviti.

Капетан Немо

pre 8 godina

Разлика између Мареја и Ђоковића је управо у томе што је Новак већ окренут будућности, не размишља више о Вимблдону и ако га је освојио, за њега је то већ историја, исто као што је врло брзо (условно речено) заборавио пораз у финалу Ролан Гарос-а, док Енди и после недељу дана жали за поразом у полуфиналу Вимблдона, и ако у њему није био ни близу победе. Новак не жели да га прошлост оптерећује, ни она позитивна ни она негативна, већ само гледа напред, држи се своје рутине и планира следеће активности. Међутим, Новак не размишља ни превише у будућност, за њега је битан само први следећи противник, тек кад га победи, размишља о следећем. То је прави приступ и зато је Новак вероватно најбољи спортиста данашњице.
Не разумем зашто се стално апострофира да је Федерер одиграо лошије против Новака него против Ендија? Федерер је одиграо најбоље што је могао у том тренутку, али са друге стране мреже је био изванредни Новак, па Роџерова одлична игра није била толико видљива. Играш онолико добро колико ти противник дозволи. Бар ја тако мислим.

Milan_PT

pre 8 godina

Nema pojma ovaj Marej, kakvi prvi servisi i drugi bakrači! Pa "The Guardian" je pre par dana lepo objavio da je Marej svojevoljno ispao u polufinalu da ne bi morao da se blamira na plesu pobednika Vimblidona...

Zoran

pre 8 godina

Slazem se sa kap. Nemo- Federer odlicno odigrao u finalu ali nije bilo dovoljno protiv Novaka, ali ne slazem se sa onima koji se navracaju za razliku od Novaka na poraz od Mareja na finalu Vimbldona , gde Novak nije imao sanse ko Marej ove godine u polufinalu protiv Federera.

bb

pre 8 godina

Covek pomisli da Skot ima 17 gren slemova, pa sad ne moze da se opravda zasto je ispao. Sta mu ovo treba pa sutra ce ponovo na teren protiv istog tog Federera.

Zoran

pre 8 godina

Ipak poraz je tezak i u pravu je Marej kad razmislja o tolikoj razlici u tom mecu na travi u korist Federera. Samo napomena mozda nije isto- pred par godina "anti zemljasi ko Marej" Berdih i Gulbis sjajno su igrali na zemlji i u nastavku sezone ocajno odigrali na njihovoj podlozi a Gulbis jos se nije vratio.