Četvrtak, 16.07.2015.

11:00

Lako je sada pisati hvalospeve o Novaku...

U martu 2007. godine teniski analitičar Piter Bodo napisao je članak pod nazivom „Savršeni igrač“.

Izvor: B92

Lako je sada pisati hvalospeve o Novaku... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Zeljko

pre 8 godina

Ovaj tekst me emotivno pogađa jer sam baš od tog IW 2007 postao veliki (nenormalni) fan Novaka Đokovića. Pre toga je imao, za svoje godine, izuzetnu 2006.Zatim, na početku 2007 pratili smo i ispadanje od baš RF u osmini finala AO. Zatim poraz od Južnog u Roterdamu a onda je došao taj IW. Ludo vreme, povratnik Canjas "našao lek" za Federera i izbacio ga u uvodnim rundama i IW i Majamija. Rafa i Nole u finali IW i to pripadne Rafi...ali ponos koji sam osećao zbog još uvek devenaestogodišnjeg Novaka...NEOPISIVO.Tako se valjda i postaje fan. Usledio je Majami, pobeda nad Rafom u četvrtfinalu a u finalu 3 : 0 protiv Canjasa. Bio neki doček u Beogradu tada se već Srblje diglo na noge , našlo sebi novog heroja.Kako se to isto Srblje diže na noge na osnovu prenosa na RTS tako se brzo i spušta. Ja sa takvima nemam veze. Tenis pratim od kada znam za sebe a možda sam najviše uživao u Kurijer - Edberg rivalstvu početkom devedesetih. Kasnije sam obožavao RF i iskreno zavideo Hrvatima na LJubičiću koji je bio jedan od tzv best of the rest...On, Rodick, Nalbandijan, Davidenko... E posle WB 2007 dvadesetogodišnji NĐ postaje treći na svetu i nezvanični best of the rest! Meni je to tada bilo dovoljno a znao sam da može još više. Danas, meni je OVO dovoljno a znam da može još više.
Izvinite na dužini komentara ali je iskreno i iz srca.

srpski seljak

pre 8 godina

Moja Milunka i Dijana su se upoznale '87. u porodilistu. Novak se izdvajao i medju bebama - ja sam jos tad rek'o 'Ovaj mali ce biti teniski sampion!'

absolutezero

pre 8 godina

Pratim Novaka jos od Dejvis kupa protiv Belgije i njegovog meca protiv Rohusa davne 2005-te. Tada se videlo da je strasan potencijal, ali ni u snu nisam mogao predvideti da ce dosegnuti ovaj nivo. I dalje sam verni navijac kao sto sam bio i na tom prvom njegovom mecu koji sam gledao. I samo cu jos reci - Novak. I sve sam rekao.

danix

pre 8 godina

Ko je gledao turnir u Montrealu 2007 god,kada je Nole pobijedio tri prva igraca sa ATP,u 1/4 Rodika,u 1/2 Rafu,a u finalu Fedexa,mogaje odmah reci da ce to biti strasan igrac,a voditelji TV-prenosa su odmah konstatovali da ce taj decko,Novak Djokovic,jednog dana biti prvi na ATP.Isto su prognozirali i za Anu Ivanovic,da ce biti No1 na WTA.
Dakle,Nole je,od malih nogu,bio prepoznat kao sampion,trazili su ga i Britanci,samo,druga je stvar sto su na Zapadu Novaka smatrali i danas ga smatraju "uljezom" u "zapadni gospodski sport",pa su i sami Hrvati rekli da su mislili da se po "gospodstvu" i tenisu razlikuju od Srba,ali,da im je i to palo u vodu pojavom,Novaka,Ane,Jelene,Nenada,Janka i Viktora,iako je Monika rodjena i stasala kao teniserka u Srbiji,Novom Sadu.
Taj Bodo je rijetko afirmativno pisao o Novaku jer pozitivni clanci o Novaku nisu bili pozeljni na Zapadu,kao ni danas,pogledajmo samo kako publike na stadionima docekuju Novaka,krajnje neprijateljski,sa primitivnim navijanjem,jednom rjecju,kad Nole igra,iznad terena se nadvije crni oblak mrznje,a munje su usmjerene prema njemu,neshvatljivo,ali istinito.
Zato svaka Novakova pobjeda vrijedi najmanje duplo.Zato je Nole najmanje duplo bolji od svih ostalih iz svih vremena,bori se sam protiv svih,i pobjedjuje.

mahir

pre 8 godina

Samo da ga posluzi zdravlje i Nole moze prici Federeru kada su u pitanju GS, po ostalim parametrima on je vec sada bolji igrac od njega a o ljudskim kvalitetima da i ne govorimo.

Jova

pre 8 godina

@(MK, 16. jul 2015 17:22)

Jako dobar komentar. Potpisujem.

Potpuno ste u pravu. Ali, imao je i Novak »vjernike«, koji su nikove morali mjenjati zbog upornih trolova. Nikove da, podršku i ljubav ne.

Starogardaši prijatelju, starogardaši…


Pozdrav

Gajetano

pre 8 godina

@ charlotte sometimes
"Dodji bre ovamo, igra jedan nas. Od njega samo kost i koza, mrsavko, ma samo "sija" od njega, ali ne da udara, nego opasan mali".
Bila je to 2006...

Laki, a da to nije bilo finale Umaga 2006. protiv Wawrinke? Tada nisam ni slutio da gledam buduce sampione Gren slemova! Predao je Novak taj mec, nije mogao disati, to bese ta faza, ali Novakova igra, majko moja! Pomislih, ovakvog nismo imali jos od Bobe Zivojinovica. Kakva greska u proceni!!! Ovakvog nikada nismo imali i nikada necemo. Mnogo je ovo, sestro, za ovako malu zemlju. Ne mozemo ni da shvatimo razmere dogadjaja, jer prosto nismo ni navikli da gledamo u toj razmeri.

Pozdrav,

pera

pre 8 godina

Nisam bio nikad toliki strucnjak za tenis ali sam ga pratio odmalena,najvise AO i US Open,Vimbldon nikako nisam voleo zbog kratkih poena,a sto se tice Noleta bas sam ga na Vimbldonu prvi put i video i licio mi je na ostale nase igrace pre njega (50-to mesto na listi pa na gore) A sto se tice gore pomenutog experta,ovaj text je i mogao da bude samo na pocetku Noletove karijere,a posle u ovom stilu samo ponekad,ali PONEKAD,i to kako je neko vec spomenuo,samo onda kad ga Nole nater.Inace covek je slepi obozavaoc Federera,koji je svojevremeno ismejavao Noleta zbog predaje nekih meceva i aludirao na neki dijeta-doping.Vrlo neobjektivan novinar,koji kao i vecina s one strane ,smatra Noleta za elementarnu nepogodu i dok ceka da prodje,povremeno napise koju lepu rec nateran suvim cinjenicama na terenu.
A ovaj tekst samo dokazuje da je i onaj koji ga je preneo ovde,cuo za tenis tek kad je Nole poceo da igra.

Svete

pre 8 godina

(bazan, 16. jul 2015 18:00)


Zasto to ovako ne bi gledali...
Federer u Novakovim godina pa nadalje ima
2 titule
4 finala
8 polufinala

2 finala je izgubio od Djokovica, 1 od Nadala, 1 od DelPotra
4 polufinala je izgubio od Djokovica, 2 od Nadala, 1 od Mareja, 1 od Cilica....

Videcemo, granice u tenisu po pitanju godina se pomeraju, od ovih mladjih nema nista ozbiljno Nisikori, Dimitrov, Raonic ovi jos mladji Kyrgios je dobar ali je neozbiljan tako da mrka kapa od njega, Coric je odlican ali jos je premlad, Kokinakis ne deluje kao pretnja, Rubljev, Zverev su premladi.... Serena Williams radi nesto sto niko nikada nije radio u zenskom tenisu od 31.godine pa nadalje, tako da.... ? Ne mogu muski i zenski tenis da se porede, ali to je jedna zanimljivost !
Sto se mene tice 15 GS za Djokovica je puna kapa, samim osvajanjem tih turnira ce usput porusiti sve preostale rekorde, tako da kada zavrse karijere Federer bi mogao da bude ispred njega jedino po broju gs turnira. Ali to su samo 2 takmicenja, mnogo je tu preostalih statistickih podataka koji se sagledavaju ! Kada bi se teniseri merili jednostavno po broju GS Albert Costa bi bio ispred Davida Ferrera ili Mats Wilander ispred Edberga, sto znamo da nije slucaj !
Ne znam sta ce se desiti, ali bice zanimljivo !

Sandra

pre 8 godina

Svaka vam cast prognozeri, ja nisam ni u jednom trenutku predvidela da ce Nole biti nesto specijalno niti sam ga pratila pre 2011, mada su mi kolege narucito Indici poceli da prave komentare kako smo teniska velesila jos od 2006, sto mi je bilo mnogo draze cuti nego da objasnjavam rat u Bosni, Milosevica itd. Cak sam misila da ce 2011 biti njegova najbolja godina i to je kraj. Iskreno nisam mislila da ce da dobije ni ovaj Wimbeldon. Postoji razlog zasto ja nikad ne igram lutriji jer sigurno uvek gubim. Nadam se da cu pogresiti u prognozi jos mnogo puta u buducnosti.

anica

pre 8 godina

(fedex, 16. jul 2015 16:29)
Moguce, pogotovo pri riternu se moze primetiti uticaj nerava, i pefekcija pokreta od peRFektnog...jaoooooj:))))

Dylan Dog

pre 8 godina

Ne može se reći da se Bodo ne razume u tenis, jer živi od pisanja članaka u vezi sa tenisom.
Tačno je da je napisao to što je napisao, kao što je tačno da je u to vreme pisao relativno afirmativno o Novaku, ali samo nakratko.
Piter Bodo je zajedno sa Garberom i ostalom ekipom sa ESPN-a i Tennis.com-a (čast nekolicini izuzetaka, od kojih neki više i ne pišu u tim medijima) - klasični legionar od pera. Takvi uglavnom pišu po narudžbi, tj. kako im se plati, a retko kao pravi novinari - istraživači i analitičari. Tek ponekada, kada ih surova realnost i činjenično stanje "povuku za uši" - napišu po nešto sa malo više smisla. Inače su u međuvremenu do besvesti pisali besmislene analize i na osnovu istih izvodili još besmislenije zaključke.
Izrazi lica M. Vilandera i A. Kroft na post-meč analizi finala Vimbldona dovoljno govore. Svi smrknuti, oborili nosve u pod, teško im je da prevale preko usana reči o tome kako je Novak zaista bio bolji od zaista sjajnog, kako oni vole da kažu - "vintage" Rodžera i kako Novak je preostala dva seta dobio relativno rutinski.
Zato me Zapadna cinična naknadna pamet ni najmanje ne dotiče. Pogotovo ne sada, posle svih problematičnih tekstova (predaje, Rodik, jaje, Marej i ostale izmišljotine) koje su napisali i o Novaku i o još nekim našim teniserima.
Hvala lepo, ali - ne hvala!
A Novaku i svima našima (a i njihovima) - puno zdravlja i obilje sportske sreće, pa neka pobedi - bolji na terenu!
Uzdravlje!

antiDebil

pre 8 godina

Ovo, jednostavno, nije tacno.

To za spremanje stvari je rekao Jeleni Gencic (Pricala ona u dokumentarcu o njoj), a u Dejvis kup repr. ga je pozvao Nenad Zimonjic koji je jedno vreme bio VD selektora. Toga se secam. Od Bogdana tada nije bilo ni traga ni glasa.

Ja Bogdanu nista ne verujem. Lako je biti selektor, a imati Noleta koji drzi celu ekipu.
(Lako mu je da prica kad nje vise nema, 16. jul 2015 14:53)


Naravno da je tacno, to je pricao Bogdan Obradovic prosle ili predprosle godine !
Slazem se da je mesto selektora DC reprezentacije jedno od najbesmislenijih u svetu sporta, on treba da objasnjava Djokovicu sta ce i kada da igra ???
I zaboravio sam Novakovom oca, on je verovao vise nego iko u Novaka !
https://www.youtube.com/watch?v=AQoRPFC2g-c

hitni lopticu u sumicu

pre 8 godina

Ja sam jos 2004. video da ovaj klinac nema pojma, trebao bi da se bavi necim drugim. Kasnije se ispostavilo da sam vec tada imao uznapredovalu kataraktu.

bazan

pre 8 godina

Ne razumem toliki optimizam kad su Novakove GS titule u pitanju kad se zna da su mnogi bivsi, a i sadasnji igraci posle 28 godine osvojili samo 1 ili 2 GS titule. Jedino su Agasi, Rod Lejver i Conors uspeli da osvoje vise od 2 GS posle 28 godine. Agasi - 5 (RG 1999,USO 1999, AO 2000,2001 i 2003), Lejver - 5 (W 1968, AO,RG,W,USO 1969),Conors - 3 (W 1982, USO 1982,1983), Federer - 2 (AO 2010, W 2012), Nadal - 1 (RG 2014), Sampras - 2 (W 2000, USO 2002), Becker - 1 (AO 1996), Lendl - 2 (AO 1989,1990)... Tako da ostaje samo da se nadamo da ce Novak krenuti putem Agasija, ali sanse za to nisu velike.
(RF The King, 16. jul 2015 14:04)


Bravo.Obratio si paznju na taj detalj godine proizvodnje.Ne znam dal si hejter Djokovica ili nisi,provociras li ili ne vidim podavali su minusa ali imas pravo.Kao ja da sam pisao.Razlog zasto Novak nece prestici Federera:nijedan igrac u tom dobu posle 28 ili 29 godine nije se naosvajao gs titula.Tada dolazi do pada.S druge strane razlog zasto bi mogao prestici Rodzera:Ne izgleda da ce fizicki pasti i nema konkurenciju u mladim igracima.Mislim da ce stici bar do 14.Daj boze zdravlja,srece i motivacije.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Da podelim i ja svoje secanje sa vama, kad ste vec ovako lepo krenuli.

''Heeeeej Laki, dodji!''-uzviknuo je moj tata.

Ja nadrndana, spremam prijemni za fax, ujedam i ne ''sljivim'' ga dva posto.

''Dodji bre ovamo, igra jedan nas. Od njega samo kost i koza, mrsavko, ma samo ''sija'' od njega, ali ne da udara, nego opasan mali''.
Bila je to 2006. Nemam pojima koji turnir je bio u pitanju, niti koji protivnik. Ne znam ni kako se zavrsilo. Totalni prekid filma. Ali znam da sam, iako sam nerado ustala sa stolice, otisla i zabuljila se u TV. Secam se da sam pomislila da izgleda dobro, i sama sam trenirala tenis par godina, ali nista nisam napravila, to je bilo zezanje.

Tata i ja se smejali, stvarno je bio koscat, ali i zilav. Rekoh tati kako bi bilo lepo gledati jednog dana najvece turnire sa nekim nasim uspesnim igracem, za promenu. A danas.....danas je sve kao san.

Hvala Nole!

MK

pre 8 godina

Aha, sad su svi znali i verovali kako će Novak da osvaja GS, Masterse, da bude no 1...
Draga družino, sećam se ja kako su ga godinama mnogi ovde potcenjivali, horski ga pljuvali i otpisivali ne dajući mu ni minamalne šanse za veći uspeh..Sad su promenili nikove i hvale na sva usta i svi znali i svi verovali..

Kod Boda, prefrigane matore lisice, stvar je obrnuta. On je još pre 10 g. video u Novaku ono što drugi nisu i napisao o njemu jedan pozitivan članak. Od trenutka kad su Bodove pretpostavke počele da se obistinjuju, svaki njegov „afirmativan“ članak o Novaku bio je protkan licemerjem i sumnjama, uz jednu pohvalnu reč znalački je provlaćio 2-3 negativnosti koje čitalačku publiku pozivaju na (najblaže rečeno) nedoumicu oko Novaka i njegovo neprihvatanje..Tako to radi olinjali Bodo, a iz iste škole je i njegov kolega Tinjor..etc.

„Lako je sada pisati hvalospeve o Novaku“ – prikladniji naslov od ovoga nisam skorije video!

Sale

pre 8 godina

...
A cuj savrsen igrac novak,ako ima neko da je savrsen to je FEDERER,pokreti su mu svi kao iz knjige,nije dzaba peRFect..a novak ima pokrete ko da ima neki problem sa nervnim sistemom,pogotovo kod ovog bh slajsa na slici,pa i kod fh,ma kod vecine udaraca,osim naravno bh,to radi savrseno..
Znam da cu na ovo dobiti bruku minusa,al ovo je jedino realno..
(fedex, 16. jul 2015 16:29)
Vidiš, slažem se sa tobom samo po pitanju toga "šta bi bilo kad bi bilo", jer bi isto tako Nadalovi navijači mogli da kažu 2011. "da ga nije Nole oplevio sedam puta, imao bi 7 titula više".
Drugi deo tvog komentara je bruka. Toliko da nećeš ni minus da dobiješ od mene. Ovaj je kao "perfect", a ovaj "ima problema sa nervnim sistemom, svi udarci su mu loši"... kad se to stavi na gomilu sa onima koji kažu da je NĐ "folirant", znači da je recept za broja 1 biti folirant sa lošim udarcima... kako to niko od tenisera nije provalio, a vi (antiNovak) komentatori ste sve shvatili, meni nije jasno??? I zamisli, taj "folirant" sa lošim udarcima ima h2h sa "perfectom" 20-20, a od toga "perfect" je prve četiri pobede ostvario dok "folirant" nije bio još u prvih deset...
Ne verujem da bi Ajnštajn pronašao formulu za ovu vašu računicu.

LLAP

pre 8 godina

Sećam se tog finala sa Kanjesom u Majamiju. Kanjesovo prvo finale posle doping suspenzije.
Jedan gem je trajao 26 minuta, dobio ga je Novak.

bambica

pre 8 godina

Da bi bio najbolji svih vremena NO1e ne mora da stigne do Federerovih 17 GS,neka stigne Samprasa i ima 15GS,
(sto realno i hoce,nece se povuci bez RG-a,osvajace opet WB,Australiju,kao i US,pa koliko puta nebitno,AO i WB ce vise od jednom),takodje ce bar jos tri godine najmanje da bude NO1, sto Fedeks vise nikad nece,osvojice ovu sadu ili onu tamo Olimpijadu i onda
je on velicina,najbolji ikada,a i ovako je po mnogima najidealnije tenisko bice...
p.s.Ajmo NO1E ,dok Ozmo preko bare perom pise!!!

Mitke

pre 8 godina

Kolega iz bivše firme:
"Igrao sam tenis kao klinac. U finalu kupa Jugoslavije ili kako se to već zvalo, ja sam imao 9 godina a on 7, ako i toliko. Ja tu nisam imao šta da tražim..."

Svete

pre 8 godina

(Predo, 16. jul 2015 14:59)

Mislim da je neka novinarka u pitanju, mozda cak i cuveni Micko ne secam se ! Ali da, Micko je posebna prica sto se tice tenisa i price o Djokovicu, na ovih par poslednjih Zagreba ga je recimo jedva i spomenuo ali secam se ranije da nikada bas nije bio odusevljem, uvek je nekako tesko pricao na tu temu.
Ali sta pamtim sa ovog poslednjeg turnira, kako je on nahvalio Marcela Granollersa kada je igrao protiv nekog njihovog igraca, da ne pratim tenis steko bih utisak da je Granollers jedan od najboljih tenisaca koji se pojavio u poslednjih 10 godina !
Znam da su odlicni prijatelji sa Djokovicem i Karlovic i LJubicic i Cilic, mislim da je bio dobar i sa Ancicem, postoji neki film o Ljubicicu Mon Monako gde se to dobro vidi a i Djokovic je jedini od vrhunskih igraca koji je podrzavao Cilica dok je bio suspendovan i galamio na ATP i ITF, dok je ove ostale savrseno bolelo uvo!
Znas li ti mozda da li se negde mogu naci snimci HRT televizije sa ovog Wimbledona npr., voleo bih da cujem njegov prenos ?

Tara

pre 8 godina

Prvi put sam za Novaka Djokovica cuo 2011 godine.Vec tada mi je bilo jasno da ce biti veliki teniser.Ali da bih potpuno bio siguran u to nazvao sam dragog prijatelja u Zagreb Milorada Micu Dudanovica, kako bi resio sve moje dileme.Malo uplasen, sto bas njemu nije svojstveno, kratko je prokomentarisao kako je to sve slucajno I da ga uskoro uopce nece vise biti u teniskoj eliti.Kazao mi je jos da se sa njegovom konstatacijom slozio I njegov kolega M.Vilander.Nije mi bas bilo pravo, ali velim ako Mica kaze, a Mica nikad ne laze onda je to, to.Od onda vise ne pratim tenis, tako da ne znam sta se desilo sa nasim Novakom?

šetač

pre 8 godina

Prvi put sam video njega 2006 Wimbledon protiv Marija Ancica, Nole je izgubio u pet setova. Na hrvatima, Nole je žmirkao očima u petom i naprezao se da vidi lopticu, to i danas radi. Nisam znao da nosi sočiva, a ni hrvatski komentator koji je omalovažavao Novaka svo vreme. Igrali su na nekom parkingu od terena već je biolo kasno popodne. Tada se setio Bobe i njegovog polufinala sa Lendlom i pitao sam se hoće li ovaj mali uspeti da napravi nešto.

Monarhista

pre 8 godina

Neki su znali kakav ce sampion biti jos dok je pishkio po pesku a Jumko ne prepoznaje to ni posle 9 GS...o cemu li se tu radi?:-)))

MS

pre 8 godina

Kad covek vec pominje 2007. godinu... Tada sam sa drugarima bio na Work&Travel programu u jednom malom mestu u Vermontu. Pratimo na TV-u finale protiv Federera, sjajan mec, ipak poraz na kraju, ali je bilo jasno da je nas Djokovic sve bolji i bolji. Po zavrsetku meca zvoni nam fiksni telefon, totalno iznenadjujuc, zove nas starija koleginica sa posla (amerikanka) da nam cestita, posto je Novak iz Srbije i sto imamo tako sjajnog tenisera, neprocenjiv momenat! Vec tada su nas povezivali sa Novakom, a evo dokle je Nole dogurao za 8 godina od tada, ne samo sto je broj jedan vec napada rekorde, a mozda do kraja karijere i bude proglasen za najboljeg svih vremena! Napred Nole, srecno i da nas uvek prepoznaju po tebi!

fedex

pre 8 godina

Svaka cast Novaku,ali meni toliko idu na zivce poneki njegovi navijaci da to nijie humano,cuj da je uzo jedan RG,onaj WB,proslogodisnji USO ima bi 12,pa na ovakve gluposti sam alergican,taj proslogodisnji USO je mogao i Federer osvojiti,ako gledamo po vasem,pa onda bar jedan RG,kukate kako novak gubi vazda finale RG,a Roger izgubio 4 i to protiv najboljeg nadala,mogao je i federer i nadal imati po 20,zato tisina..
A cuj savrsen igrac novak,ako ima neko da je savrsen to je FEDERER,pokreti su mu svi kao iz knjige,nije dzaba peRFect..a novak ima pokrete ko da ima neki problem sa nervnim sistemom,pogotovo kod ovog bh slajsa na slici,pa i kod fh,ma kod vecine udaraca,osim naravno bh,to radi savrseno..
Znam da cu na ovo dobiti bruku minusa,al ovo je jedino realno..

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

Kad se pojavio i odigrao prvo finale masters rekoh sebi idi i snimaj polufinala i finala.Na početku je bilo ono pomalo ali ugodno zadovoljstvo.Medjutim dolazi problem.Pa taj čovek igra skoro sve turnire u polufinalima!Onda odlučih samo koje pobedi 1/2finala i finala. Problem čovek uglavnom igra finala.Aj matero....ajd sad samo finala....pa onda samo finala koje pobedi...zatim samo finala na GS a kako je krenulo biće samo finala GS koje je pobedio...jer ne mogu to ispratiti....Sad vi skontajte kakav je ovo igrač. ..SERBINATOR DESTROYER NOVAK ĐOKOVIC No1

Zuba

pre 8 godina

@(I jos golfer:), 16. jul 2015 14:41)

Ako se dobro secam mislim da je negde izjavio da kada prestane igrati profesionalno tenis da ce pokusati da se oproba sa golfom. Koliko vidim iz tvog komentara to ce mu ici dobro (mada ne tako kao tenis).

johnny

pre 8 godina

Isti taj Piter Bodo je predvideo da ce Novak izgubiti od Andersona u cetvrtfinalu ovogodinjeg Vimbldona. Naime, u autorskom clanku za EPSN je predvideo: "Anderson will serve his way to a win". Uzgred je imao pogresno predvidjanje da ce u cetvrtfinalu Berdih pobediti Simona a da ce Kijos pobediti Gaskea. Toliko o njuhu Pitera Bodoa. Dokaz da nema ni idealnog tenisera ni idealnog teniskog strucnjaka.
(Goran, 16. jul 2015 13:08)

nije izgubio ali bilo je blizu
svako ko prati tenis znao je da će meč sa andersonom biti najteži na putu do trofeja, pre svega psihički, kao i da federer nema šansi u finalu, naročito posle novakovog laganog polufinala sa gaskeom (marej bi bio opasniji protivnik u finalu, bez obzira na h2h recimo), tako da nije ništa sporno u ovoj izjavi

vesele devedesete

pre 8 godina

arena 2005. evropsko prvenstvo u odbojci. na platou ispred cekam sestru. dva metra od nas stoji novak sa tadasnjim devojkom. ona ga naduvava i verovatno sad svako jutro kad se probudi proklinje boga zbog toga. kazem sestri ovaj mali ce biti u top tri tenisera

Goran

pre 8 godina

Pa realno, najteži meč na Vimbldonu Novak i jeste imao protiv Andersona...

Imao je najtezi mec ali jedno je izgubiti u osmini finala a sasvim drugo je osvojiti Vimbldon. Nije Piter predvideo da ce Anderson dobro servirati nego da ce preko servisa doci do pobede. Da sam se kladio na osnovu njegove prognoze, sve bi izgubio.

Mirko

pre 8 godina

Eto.. Neki su to videli još onda, bravo! Neki to još uvek ne vide, ali mislim da je to zato što ne žele da vide, al' to je već njihov problem.

Ja lično, prvo sam primetio inteligenciju. To ga je izdvojilo i katapultiralo u odnosu na sve ostale tenisere koje sam gledao. I dan-danas mislim to i ne vidim nikog osim njega da to ima u toj meri. Fed je jedini tu negde nadomak.

blaza

pre 8 godina

Ja sam oduvek govorio da kad Novak svoju kondiciju i snagu popravi da ce biti broj jedan, znao sam i videlo se da ga je to na pocetku najvise mucilo i da je to na pocetku resio bila bi jos neka GS titula.On se mucio kad je igrao meceve u 4 a tek u 5 setova.Sad mi se cini da moze da izdrzi i vise od 5 setova, masina je.

Samo covek

pre 8 godina

Pre svega svaka cast ovom novinaru sto je prepoznao i predvideo ovo danas. Mene malo nervira situacija kod nas koja se nadam se i ne prenosi na Noleta. Previse se prica o time da je uzeo malo GS turnira (uzeo je 9 ej DEVET), da je mogao vise, da je ovo da je ono. Neko spomenu da mu je krivo sto ranije nije sreo Cetojevica. Ljudi ja sam siguran da se sve desava sa nekim razlogom, verujem da su svi ti problemi sa disanjem i ko zna cim njega samo nacinili jacim, mozda ne bi uzeo ni ovo sto je sad da mu je od pocetka sve bilo potaman. On je Srbin, nama treba otpor, mi volimo teske situacije jer nismo navikli da nista u zivotu dobijamo servirano na tanjiru, vec uz dosta truda, muke i znoja, on je najjaci kad je publika protiv njega, ali mislim da toga nije ni svestan. Nema potrebe za zaljenjem za nekim propustenim prilikama na GS turnirima, jer na nekim je i imao srece pa je lako moglo da se desi da i njih ne osvoji (setite se US opena i onog forhend riterna protiv Rozdera na mec loptu, pa AO onaj neverovatan mec sa Nadalom koji je lako mogao otici na drugu stranu itd...). Novak je na vrhuncu, uzeo je koliko je uzeo i toliko je i trebao, jos ce dosta osvajati nadam se, Bog je uz njega u to sam siguran, verujem da se nece povredjivati. Zato podrzimo coveka i samo neka gura, na kraju cemo videti koliko je uradio i tada ce se vaditi racunice, a i da vise nista ne osvoji i danas da se povuce vec je uradio i osvojio i previse. Samo guraj Nole znas da je Srbija svim srcem uz tebe.

Predo

pre 8 godina

@ Svete

Sećam se tog Zagreb Indoorsa. Novak je bio "85. tenisać svijeta". A taj komentar iz 2013. je verovatno komentar "najrodoljubivijeg hrvatskog komentatora" Milorada Miće Dušanovića, koji još uvek misli da će mu u kabinu upasti naoružani hrvatski bojovnik ako kaže išta lepo o nekom Srbinu. Zato se Ljubičić i Karlović nikada nisu bojali da kažu šta misle. Ljubičić ge je nahvalio i tada, rekavši da već zaslužuje mnogo viši plasman od onoga na kojem je. U Istri, u Umagu je NOvak imao status u rangu hrvatskih igrača, što se dalo primetiti čak i na HDZ, tj HRT televiziji.

Washington

pre 8 godina

Ja sam ga jednom video kako jede cevape na klupi u parku, onaku u lepini, Srdjan kraj njega. Nacin na koji je jeo mi je dao utisak da ce ovo biti veliki teniser ali ce imati problem sa gluteinom.

Lako mu je da prica kad nje vise nema

pre 8 godina

Bogdan Obradovic je prvi put zapazio Novaka kada je on imao 6 godina, i tacno se seca kako je Novak dosao spreman na trening i to 15 minuta ranije, kako se Novak naljutio kada ga je pitao da li ti je mama spakovala stvari, tacno seca se Novakovog odgovora ja se bavim tenisom a ne moja mama i kada je video kako se Novak ekspresno presvukao i sve pripremio za trening, vodu, peskire i ostalo znao je da ce on biti vrhunski teniser :)...!
Od svih proroka i baba Vangi jedino ovaj novinar ima pismenu potvrdu !
(antiDebil, 16. jul 2015 12:40)

Ovo, jednostavno, nije tacno.

To za spremanje stvari je rekao Jeleni Gencic (Pricala ona u dokumentarcu o njoj), a u Dejvis kup repr. ga je pozvao Nenad Zimonjic koji je jedno vreme bio VD selektora. Toga se secam. Od Bogdana tada nije bilo ni traga ni glasa.

Ja Bogdanu nista ne verujem. Lako je biti selektor, a imati Noleta koji drzi celu ekipu.

Miloje

pre 8 godina

Šetajući Banjicom s'jeseni 1988 ugledah jednog tek prohodalog mališana u pakiću koji se uhvatio jednoj starijoj devojčici za reket i ne pušta! Rekoh ,biće od njega veliki teniser! Ispostavilo se kasnije da to nije bio Novak Đoković:)

jfdklfj

pre 8 godina

Zasto Novak vise ne igra onako agresivno kao prije,da igra agresivnije i ishod meca sa Vavrinkom mislm da bi bio drugaciji kao i ishod svih meceva sa Marejem pa i onaj koji je indirektno uticao na ovaj sa Vavrinkom-zasto je to tako,ima li neko odgovor i hoce li on to promijeniti u mecevima sa njima dvojicom?Sad ce neko reci:"Da,ali zadnjih osam duela sa Marejom je dobio" da,jeste dobio ali...

Wow

pre 8 godina

Da, Zuba potpuno se slazem! Treba prosto uzivati u ovim momentima-godinama sa Noletom na celu karavana jer ce jednom doci kraj i Srbija ce cekati na nesto slicno, pa zaista nesmem da kazem koliko.... Sto se tice GS titula, vidim Novaka u ovoj snazi i elanu jos najmanje tri-cetiri godine i za mene ne postoji sumnja, ako i ne predje Rodzera bice to razlika u jedan ili dva naslova.

I jos golfer:)

pre 8 godina

@ "Moj drugar, teniski trener, trenirao je jedno vreme dečka koji je bio potencijal u juniorskoj konkurenciji u Srbiji. Godinu dana kasnije, kad već nije trenirao tog dečka, sretne ga u gradskom prevozu. Kaže mu moj drugar kako vidi po novinama da se on po svim finalima kolje sa nekim Đokovićem i da se o tom Đokoviću sve više priča da je veliki talenat. pita on bivšeg učenika jel to istina. A ovaj okrene kažiprst nadole i kaže: "Ma kakvi !!!"."
(Dragan, 16. jul 2015 13:14)

Takvi smo. Mnogo nas ima bezrazlozno ljubomornih i to ne krijemo.

Prizivam i ja jedno secanje:

Ovde - u Kanadi - kao novinar pratio sam jedan turnir na kojem je bilo i srpskih tenisera. Tako... pomalo sam se i druzio sa njima. U jednom trenutku kazem:

"Izgleda da je onaj Djokovic (tada je bio negde oko 50-og mesta) dobar. Brzo napreduje na ATP listi".

"Ma, kakvi!" - odgovara mi sagovornik, clan strucnog staba tenisera(Svi znate ko je on, ali, iz razumljivih razloga ne bih da otkrijem njegovo ime:). "Njega ce otac upropastiti. Trazi od njega sto ne moze da dâ."

Precutao sam, a koliko je taj "strucnjak" bio u pravu vidimo sad.

PS Jutros u ovdasnjim novinama (na fr. jez.) procitah i clanak koji pocinje ovako:

"Novak Djokovic, pobednik Vimbldona, poznat je i kao izvanredan (excellent) golfer. Zamolili smo ga za vreme turnira da prokomentarise pocetak golf-sezone." itd. (Sledi komentar)

E, bas mi je bilo drago da i to vidim. Izgleda da on ceo ATP tur razvaljuje i u golfu.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Isti taj Piter Bodo je predvideo da ce Novak izgubiti od Andersona u cetvrtfinalu ovogodinjeg Vimbldona. Naime, u autorskom clanku za EPSN je predvideo: "Anderson will serve his way to a win". Uzgred je imao pogresno predvidjanje da ce u cetvrtfinalu Berdih pobediti Simona a da ce Kijos pobediti Gaskea. Toliko o njuhu Pitera Bodoa. Dokaz da nema ni idealnog tenisera ni idealnog teniskog strucnjaka.
(Goran, 16. jul 2015 13:08)

Pa realno, najteži meč na Vimbldonu Novak i jeste imao protiv Andersona...

RF The King

pre 8 godina

Ne razumem toliki optimizam kad su Novakove GS titule u pitanju kad se zna da su mnogi bivsi, a i sadasnji igraci posle 28 godine osvojili samo 1 ili 2 GS titule. Jedino su Agasi, Rod Lejver i Conors uspeli da osvoje vise od 2 GS posle 28 godine. Agasi - 5 (RG 1999,USO 1999, AO 2000,2001 i 2003), Lejver - 5 (W 1968, AO,RG,W,USO 1969),Conors - 3 (W 1982, USO 1982,1983), Federer - 2 (AO 2010, W 2012), Nadal - 1 (RG 2014), Sampras - 2 (W 2000, USO 2002), Becker - 1 (AO 1996), Lendl - 2 (AO 1989,1990)... Tako da ostaje samo da se nadamo da ce Novak krenuti putem Agasija, ali sanse za to nisu velike.

Svete

pre 8 godina

Jednom sam gledao Novaka uživo, bilo je to u Zagrebu, mislim da je to bilo prvo izdanje tog turnira, izgubio je u polufinalu od Ljubičića, bio je to stvarno dobar meč, svi su pričali o Đokoviću kao jako talentiranom dečku. Nevjerojatno mi je kako je vrijeme brzo prošlo, tad su u Zagrebu igrali Đoković, Murray, Ferrer, a tad nitko nije ni obraćao pažnju na njih, a pogle ih danas, zvijezde.
(14-8, 16. jul 2015 12:52)


Sta bi moglo da znaci ovo 14-8 ???

Sto se tice tog turnira na njemu su igrali Ferrer, Cilic, Ancic, Wawrinka, Schuttler, Henman, Soderling, Djokovic, LJubicic, Marej... i sa ove distance deluje kao jedan od najacih 250 turnira ikada...Nego sta je meni zanimljivo secam se pre par godina, cini mi se 2013. par dana nakon sto je Djokovic pobedio Mareja u finalu AO, kada su prenosili Zagreb indoors govorili su o tom turniru 2006 godine kao prvom Zagreb indorsu posle nekih 10 godina i govorili su kako je to bio veoma jak turnir, pa su nabrajali silne igrace koji su ucestvovali, Djokovica se nisu setili, pa su rekli na tom turniru je ucestvovao veoma talentirani mladic za koga se vec tada videlo da ce postati inzvaredan tenisac, njegovo ime je Andi Marej, a Ljubicic te godine pobedio Djokovica u 3 seta u polufinalu a Mareja u 3 seta u 1R.....!

буги вуги

pre 8 godina

Први пут сам Новака гледао у дејвис купу против Белгије..изгубио је,сећам се да је плако на крају меча. Јанко га је смиривао и тјешио!

Predo

pre 8 godina

Pravo da vam kažem otkrio sam tennis. com 2007. godine kada kod nas nije svako imao internet, a i Pitera Bodu, a prvi članak koji sam čitao je bio "Most Perfect Player". Bio sam oduševljen, kopirao sam članak. Kao što neki primetiše, posle sam primetio da je čovek cinik i kontraš, ali tad je pogodio "u sridu". On je i danas jako ponosan na te svoje reči, ali ako njih troje kaže da će NOvak osvojiti US Open, on će udariti kontru, samo da ne bude kao ostali. Tako da ja volim njegove provokativne članke i prognoze, a Stiv Tinjor piše jako lepe post-analize i uglavnom je loše prognozer, ali sa Australijom i Vimbldonom je pogodio.

Goran

pre 8 godina

Isti taj Piter Bodo je predvideo da ce Novak izgubiti od Andersona u cetvrtfinalu ovogodinjeg Vimbldona. Naime, u autorskom clanku za EPSN je predvideo: "Anderson will serve his way to a win". Uzgred je imao pogresno predvidjanje da ce u cetvrtfinalu Berdih pobediti Simona a da ce Kijos pobediti Gaskea. Toliko o njuhu Pitera Bodoa. Dokaz da nema ni idealnog tenisera ni idealnog teniskog strucnjaka.

Tea New York

pre 8 godina

Roland Garos 2003.Dobra prijateljica iz Bg me zove i kaze pogledaj naseg decka tek je napunio 16 godina,za njega sam cula da je jako dobar.Naravno,juniorski turnir je u pitanju.Prosao je 3 kola kvalifikacija,1 kolo glavnog turnira nisam gledala.2 kolo igrao je protiv Australijanca koji je bio mnogo fizicki jaci,visok preko 190 vec tada je servirao bombe.Novak je dobio mec u 3 sata,impresionirao je jos onda stavom na terenu,veliki talenat nije bio sporan.U 3 kolu je izgubio u 3 seta posle velike borbe od Spanca Gimena koji je takodje bio dve godine stariji.Sledeci put sam Novaka uzivo gledala na US Openu 2005.1 kolo protiv Monfilsa iscrpljujucih 5 setova,tada je vec bilo jasno da je sampion rodjen.Uverena sam da ce Novak do kraja karijere biti najveci svih vremena po svim parametrima.GS trofeji,Masters 1000,broj nedelja na 1 mestu ATP.Postavice rekorde za sva vremena,to vise nema dileme

singer

pre 8 godina

ne znam kada sam prvi put gledao noleta, ali znam da nisam znao da će jednom biti najbolji. a novinaru svaka čast, imao je oko samo tako.

alek

pre 8 godina

Secam se kao da je juce bilo setam Banjicom i cujem neko samara lopticu kod bazena. Prodjem iza i imam sta da vidim, bazen prazan unutra neki klinjo od 10-ak godina razmenjuje udarce sa zidinama bazena. Kada sam video pasing bekendom pored nemocnog zida, znao sam.......samo da se zna to je bila 1999.

zzzzz

pre 8 godina

Primecujete li jednu sitnicu - da je u razgovoru napomenuo kako Srbija do tada nije imala Top 15 igraca? Najbolje rangiran je bio Boba Zivojinovic, a on je stigao samo do 19. mesta (godinama se pricalo o njegovom polufinalu vimbldona, pretpostavljalo se da vise nikad necemo imati nekog naseg u zavrsnici najveceg turnira na svetu). Ali, ono sto je posebno zanimljivo jeste to da smo posle Djokovica imali jos dva tenisera u Top 15 - Tipsarevica i Troickog. Njih dvojica, uveren sam, bez njega ne bi otisli tako daleko. On ih je, s jedne strane oslobodio pritiska koji bi imali kao najbolje rangirani srpski igraci svih vremena, a s druge su, gledajuci njega, osetili da i oni mogu bolje, pogotovo nakon osvajanja Dejvis kupa. Pre neki dan sam gledao listu najbolje rangiranih tenisera mladjih od 21 godine sa ATP bodovima http://live-tennis.eu/rankings_under_21 - mi tu imamo pet tenisera u prvih 100. Djokovic je sve te ljude pogurao napred, olaksao im prolaz kod sponzora, sigurno im je i mentalno mnogo lakse sto on postoji. To rasterecuje. Ne verujem da cemo ikad vise imati tenisera kao sto je on (postoje ozbiljne sanse da u skorijoj buducnosti niko nece imati tenisera kao sto je on), ali to, paradoksalno, pomaze drugim nasim teniserima. A kad on jednog dana zavrsi karijeru, sigurno je da ce njegov uticaj kao patrijarha srpskog tenisa biti ogroman i nadam se da ce umeti da ga iskoristi na najbolji nacin. Djokovic danas jeste srpski tenis i srpski tenis s njim cini cuda.

zeljko

pre 8 godina

Gospodine 14-8, znamo mi sta vam znaci taj nick,tj sad vise ne znaci nista, morate promeniti u 14-9...a mislili ste necemo primetiti, priznajte...

Dragan

pre 8 godina

Moj drugar, teniski trener, trenirao je jedno vreme dečka koji je bio potencijal u juniorskoj konkurenciji u Srbiji. Godinu dana kasnije, kad već nije trenirao tog dečka, sretne ga u gradskom prevozu. Kaže mu moj drugar kako vidi po novinama da se on po svim finalima kolje sa nekim Đokovićem i da se o tom Đokoviću sve više priča da je veliki talenat. pita on bivšeg učenika jel to istina. A ovaj okrene kažiprst nadole i kaže: "Ma kakvi !!!".

pratim

pre 8 godina

citam bodoa i tignora vec godinama, retki su trenuci lucidnosti kod njih a da je vezano za novaka, oni su federer crew i tu nema sta da se prica. poslednji tignorov clanak o wimbledonu je 65% o fedexu. inace toliko grese u prognozama da je strasno.

Marko Aleksic

pre 8 godina

Gledao sam ga na turniru u Pancevu(državno prvenstvo),tada je imao 14 godina,i osvojio je glavni turnir do 18 godina,i tada se videlo da je najbolji...

antiDebil

pre 8 godina

Ja sam ga prvi put vidio,mislim da je bila 2006 godina,igrao je sa kacektom,bas je dobro udarao lopticu...Odma sam imao utisak da se pojavio neko ko ce biti u vrhu.
(simke, 16. jul 2015 12:11)

Je li, majke ti?
(Šarmer, 16. jul 2015 12:18)

Bogdan Obradovic je prvi put zapazio Novaka kada je on imao 6 godina, i tacno se seca kako je Novak dosao spreman na trening i to 15 minuta ranije, kako se Novak naljutio kada ga je pitao da li ti je mama spakovala stvari, tacno seca se Novakovog odgovora ja se bavim tenisom a ne moja mama i kada je video kako se Novak ekspresno presvukao i sve pripremio za trening, vodu, peskire i ostalo znao je da ce on biti vrhunski teniser :)...!
Od svih proroka i baba Vangi jedino ovaj novinar ima pismenu potvrdu !

nasađenko

pre 8 godina

Ja sam, kao i ogromna većina u Srbiji, tenis počeo da pratim od juče, možda od prekjuče, i zbog toga pojma nemam kako je bilo, kada je Novak imao 18 godina, i možda koji mesec više. Naravno, pod bivšim nikom znam ko je bio Zoltan Ilin, gde se nalazi, i kako se zove, najstariji klub u Srbiji (a i šire), imena nekadašnjih velikana tenisa, a živeli su na ovim prostorima (neke sam lično poznavao), ali... sve je to otišlo sa mojim poslednjim nikom, i sada se bacam u ambis neznanja, jer ne treba preterivati sa onim što svako zna; valja priznati da je u Srbiji svako, skoro pa baš svako izuzetan znalac udaranja u žutu lopticu.

Aman Zaman

pre 8 godina

Sjajno predvidjanje, svaka mu cast! Ja licno sam prvi put gledao (i poslednji put uzivo) Djokovica na Davis Cup mecu protiv Belgije 2005. Izgubio je tada oba meca i tesko je bilo naslutiti da bi to mogao biti buduci veliki sampion. Ali kako je Djokovic sam rekao pre par dana "na greskama sam ucio". I bogami je sjajno naucio!

shame boner

pre 8 godina

Taj sljedeci turnir u Miamiju i finale sa Nadalom je sigurno jedan od najboljih meceva sto sam ih pogledao u zivotu(a sjecam se i Bekerova prvog Vimbldona). Nadal je tada izgkedao bukvalno nepobjedivo. Tako se osjecao,tako je ulazio na teren,tetralno kao Muhamed Ali,sav saren,jarkih boja,zagrijavao se kao za triatlon,svaki tezi poen urlik "vamos" sa stisnutom lijevom misicavom rukom,pucao od samopouzdanja. Jurio je Viljasov rekord uzastopnih pobjeda,bio je na negdje oko 30-tak pobjeda,poslije Miamija sezona sljake,a tamo znate vec...elem,prvi set je otisao Nadalu,latinosi egzaltirani,zvijezda je rodjena....i onda pocinje ples. Sta je Nole stizao,kakve bekend i forhend vinere imao,to se mora pogledati (ako ima na yt). Kakav mec! Cista antologija. I prvi udarac Nea agentu Smithu,nepobjedivom robotu. Zavrsni direkt smo vidjeli na ovogodisnjem RG.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Kao da je juce bilo, mislim da se igralo u Monte Karlu, pre 10 god, Federer na vrhuncu karijere, ali rezultat je 1-1 u setovima. Federer je dobio mec, ali se videlo u njegovim ocima da je prepoznao najvecu opasnost po sebe. Ako je ovaj novinar to video, onda majstor kao RF je to mogao da vidi jos lakse u medjusobnim duelima. Otuda potice taj Federerov animozitet prema Djokovicu. Jednostavno je znao sta ce se desiti, i da je Novak uzeo jos ono sto mu pripada (jedan RR, proslogodisnji US open, jos jedno finale sa Marejem) vec bi bio na 12 GS titula i prakticno bi bilo neizbezno da na vrhuncu osvoji jos 5 i stigne Federera.

simke

pre 8 godina

Ja sam ga prvi put vidio,mislim da je bila 2006 godina,igrao je sa kacektom,bas je dobro udarao lopticu...Odma sam imao utisak da se pojavio neko ko ce biti u vrhu.

budite odlucni

pre 8 godina

prvi njegov mec onako ozbiljnije da sam gledao bio je 2006 godine u monte karlu protiv federera, iskren da budem bio sam jako iznenadjen novakovom igrom, par puta sam uhvatio cak i reakciju federera koji je tad bio bas ono neprikosnoven da je hio jako nervozan, novak je bio gotovo ravnopravan u tom mecu, bez konkurencije je tad bilo bukvalno, rodik i ljubicic su bili najveca konkurencija i davidenko koji je bio tip tenisera koji je odgovarao rodgeru, manje vise svi su bili za klasu losiji od novaka, rafe i endija i onda mi ljudi pricaju kako danas nema konkurencije a tada je kao bilo, smehotres!!

danilo

pre 8 godina

E ovo se zove stručnjak i analitičar!
Mada je Rafin ujak godinu ili dve dana ranije, kada je video Noleta na zagrevanje rekao Rafi: " Imamo problem!"

14-8

pre 8 godina

Jednom sam gledao Novaka uživo, bilo je to u Zagrebu, mislim da je to bilo prvo izdanje tog turnira, izgubio je u polufinalu od Ljubičića, bio je to stvarno dobar meč, svi su pričali o Đokoviću kao jako talentiranom dečku. Nevjerojatno mi je kako je vrijeme brzo prošlo, tad su u Zagrebu igrali Đoković, Murray, Ferrer, a tad nitko nije ni obraćao pažnju na njih, a pogle ih danas, zvijezde.

I.B.

pre 8 godina

Ovo je prvi ..i poslednji afirmativni tekst Boda, o Novaku!! Malo se salim, pisao ih je i posle, ali samo kada je morao, kada ga je Novak naterao.

mpk

pre 8 godina

ja sam ga gledao prvi put na rg 2006. igrao je protiv nekog poznatog sljakasha, mislim giljerma korije ili tako nekog...dobio je prvi set, pa izgubio posle. video se potencijal, to nije sporno, videlo se da igra kao iz udzbenika, ali ovo dokle je dosao....

Šarmer

pre 8 godina

Ja sam ga prvi put vidio,mislim da je bila 2006 godina,igrao je sa kacektom,bas je dobro udarao lopticu...Odma sam imao utisak da se pojavio neko ko ce biti u vrhu.
(simke, 16. jul 2015 12:11)

Je li, majke ti?

Zuba

pre 8 godina

Citam ovaj tekst a suze idu same... Nije patetika verujte,pamtim tenis od vremena Borga,Mekinroa. Vec sad se najezim(bojim)trenutka kada ce na nekoj konferenciji za medije u buducnosti Novak obelodaniti da se povlaci iz profesionalnog bavljenja tenisom. Zato ljudi uzivajmo u ovoj privilegiji koju imamo prateci njegove uspehe. Jer nismo svesni da takvog sportistu i pre svega COVEKA necemo jos dugo vremena imati.

Ja

pre 8 godina

I ja sam ga video odavno, igrao je u šortsu i majici (ko mi ne veruje neka proveri ovu informaciju), i imao bele čarape i brisao se belim peškirom. Odmah sam znao da će biti prvi.

Alex

pre 8 godina

U ono vreme (2004-2005) sam radio u televiziji i razgovarao sa prijateljem, tadasnjim sportskim urednikom, secam se toga i dan danas: "Nervira me ovaj Tipsarevic, ima sanse da udje u top50, a neozbiljan je neodgovoran, po celu noc igra Warcraft pa onda ide na trening. Zalosno, ima talenat, ali eto mrzi ga, nece. A ovaj Djokovic ce mozda i da ga prestigne, samo treba jos da se trudi da dostigne Jankov nivo, ali mlad je, ima vremena"... :D

mcxzy

pre 8 godina

Ja sam ga video u dejvis kupu evroafricke zone na nekim nasim malim terenima dok niko nije pratio tenis. Igrao je 5. Mec u dva seta bez znacaja. Sad svi odjednom znaju sve o tenisu...

Novakova era

pre 8 godina

Ja sam ga kao i mnogi prvi put gledao na TVu protiv Belgije kada je Tipsa dobio jednog Rochusa, a onda Nole izgubio u 5. setu od Oliviea! Kakav je to mec bio. Po prvi put sam gledao nekog naseg tenisera koji je napadao, kooji je imao servis.. Ja nisam ekspert, ne mogu da kazem da sam tada video buduceg prvog igraca na svetu, pa cak ni top 10 igraca, za nas Srbe to je bila misaona imenica, ali opet... uzivao sam u njegovoj igri! Cak je laik kakav sam prepoznao nesto posebno, nesto novo sto Srbija nije imala bar dok sam ja bio ziv.

Zato, svaka cast Jeleni Gencic i svima onima koji su verovali u ovog momka toliko da je sada tu gde je! Neka ostane jos dugo tu kako bih unucima jednog dana mogao da pricam sto vise stvari iz ere Novaka Djokovica.

danilo

pre 8 godina

E ovo se zove stručnjak i analitičar!
Mada je Rafin ujak godinu ili dve dana ranije, kada je video Noleta na zagrevanje rekao Rafi: " Imamo problem!"

Alex

pre 8 godina

U ono vreme (2004-2005) sam radio u televiziji i razgovarao sa prijateljem, tadasnjim sportskim urednikom, secam se toga i dan danas: "Nervira me ovaj Tipsarevic, ima sanse da udje u top50, a neozbiljan je neodgovoran, po celu noc igra Warcraft pa onda ide na trening. Zalosno, ima talenat, ali eto mrzi ga, nece. A ovaj Djokovic ce mozda i da ga prestigne, samo treba jos da se trudi da dostigne Jankov nivo, ali mlad je, ima vremena"... :D

zzzzz

pre 8 godina

Primecujete li jednu sitnicu - da je u razgovoru napomenuo kako Srbija do tada nije imala Top 15 igraca? Najbolje rangiran je bio Boba Zivojinovic, a on je stigao samo do 19. mesta (godinama se pricalo o njegovom polufinalu vimbldona, pretpostavljalo se da vise nikad necemo imati nekog naseg u zavrsnici najveceg turnira na svetu). Ali, ono sto je posebno zanimljivo jeste to da smo posle Djokovica imali jos dva tenisera u Top 15 - Tipsarevica i Troickog. Njih dvojica, uveren sam, bez njega ne bi otisli tako daleko. On ih je, s jedne strane oslobodio pritiska koji bi imali kao najbolje rangirani srpski igraci svih vremena, a s druge su, gledajuci njega, osetili da i oni mogu bolje, pogotovo nakon osvajanja Dejvis kupa. Pre neki dan sam gledao listu najbolje rangiranih tenisera mladjih od 21 godine sa ATP bodovima http://live-tennis.eu/rankings_under_21 - mi tu imamo pet tenisera u prvih 100. Djokovic je sve te ljude pogurao napred, olaksao im prolaz kod sponzora, sigurno im je i mentalno mnogo lakse sto on postoji. To rasterecuje. Ne verujem da cemo ikad vise imati tenisera kao sto je on (postoje ozbiljne sanse da u skorijoj buducnosti niko nece imati tenisera kao sto je on), ali to, paradoksalno, pomaze drugim nasim teniserima. A kad on jednog dana zavrsi karijeru, sigurno je da ce njegov uticaj kao patrijarha srpskog tenisa biti ogroman i nadam se da ce umeti da ga iskoristi na najbolji nacin. Djokovic danas jeste srpski tenis i srpski tenis s njim cini cuda.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Kao da je juce bilo, mislim da se igralo u Monte Karlu, pre 10 god, Federer na vrhuncu karijere, ali rezultat je 1-1 u setovima. Federer je dobio mec, ali se videlo u njegovim ocima da je prepoznao najvecu opasnost po sebe. Ako je ovaj novinar to video, onda majstor kao RF je to mogao da vidi jos lakse u medjusobnim duelima. Otuda potice taj Federerov animozitet prema Djokovicu. Jednostavno je znao sta ce se desiti, i da je Novak uzeo jos ono sto mu pripada (jedan RR, proslogodisnji US open, jos jedno finale sa Marejem) vec bi bio na 12 GS titula i prakticno bi bilo neizbezno da na vrhuncu osvoji jos 5 i stigne Federera.

Šarmer

pre 8 godina

Ja sam ga prvi put vidio,mislim da je bila 2006 godina,igrao je sa kacektom,bas je dobro udarao lopticu...Odma sam imao utisak da se pojavio neko ko ce biti u vrhu.
(simke, 16. jul 2015 12:11)

Je li, majke ti?

antiDebil

pre 8 godina

Ja sam ga prvi put vidio,mislim da je bila 2006 godina,igrao je sa kacektom,bas je dobro udarao lopticu...Odma sam imao utisak da se pojavio neko ko ce biti u vrhu.
(simke, 16. jul 2015 12:11)

Je li, majke ti?
(Šarmer, 16. jul 2015 12:18)

Bogdan Obradovic je prvi put zapazio Novaka kada je on imao 6 godina, i tacno se seca kako je Novak dosao spreman na trening i to 15 minuta ranije, kako se Novak naljutio kada ga je pitao da li ti je mama spakovala stvari, tacno seca se Novakovog odgovora ja se bavim tenisom a ne moja mama i kada je video kako se Novak ekspresno presvukao i sve pripremio za trening, vodu, peskire i ostalo znao je da ce on biti vrhunski teniser :)...!
Od svih proroka i baba Vangi jedino ovaj novinar ima pismenu potvrdu !

Zuba

pre 8 godina

Citam ovaj tekst a suze idu same... Nije patetika verujte,pamtim tenis od vremena Borga,Mekinroa. Vec sad se najezim(bojim)trenutka kada ce na nekoj konferenciji za medije u buducnosti Novak obelodaniti da se povlaci iz profesionalnog bavljenja tenisom. Zato ljudi uzivajmo u ovoj privilegiji koju imamo prateci njegove uspehe. Jer nismo svesni da takvog sportistu i pre svega COVEKA necemo jos dugo vremena imati.

budite odlucni

pre 8 godina

prvi njegov mec onako ozbiljnije da sam gledao bio je 2006 godine u monte karlu protiv federera, iskren da budem bio sam jako iznenadjen novakovom igrom, par puta sam uhvatio cak i reakciju federera koji je tad bio bas ono neprikosnoven da je hio jako nervozan, novak je bio gotovo ravnopravan u tom mecu, bez konkurencije je tad bilo bukvalno, rodik i ljubicic su bili najveca konkurencija i davidenko koji je bio tip tenisera koji je odgovarao rodgeru, manje vise svi su bili za klasu losiji od novaka, rafe i endija i onda mi ljudi pricaju kako danas nema konkurencije a tada je kao bilo, smehotres!!

Ja

pre 8 godina

I ja sam ga video odavno, igrao je u šortsu i majici (ko mi ne veruje neka proveri ovu informaciju), i imao bele čarape i brisao se belim peškirom. Odmah sam znao da će biti prvi.

Novakova era

pre 8 godina

Ja sam ga kao i mnogi prvi put gledao na TVu protiv Belgije kada je Tipsa dobio jednog Rochusa, a onda Nole izgubio u 5. setu od Oliviea! Kakav je to mec bio. Po prvi put sam gledao nekog naseg tenisera koji je napadao, kooji je imao servis.. Ja nisam ekspert, ne mogu da kazem da sam tada video buduceg prvog igraca na svetu, pa cak ni top 10 igraca, za nas Srbe to je bila misaona imenica, ali opet... uzivao sam u njegovoj igri! Cak je laik kakav sam prepoznao nesto posebno, nesto novo sto Srbija nije imala bar dok sam ja bio ziv.

Zato, svaka cast Jeleni Gencic i svima onima koji su verovali u ovog momka toliko da je sada tu gde je! Neka ostane jos dugo tu kako bih unucima jednog dana mogao da pricam sto vise stvari iz ere Novaka Djokovica.

shame boner

pre 8 godina

Taj sljedeci turnir u Miamiju i finale sa Nadalom je sigurno jedan od najboljih meceva sto sam ih pogledao u zivotu(a sjecam se i Bekerova prvog Vimbldona). Nadal je tada izgkedao bukvalno nepobjedivo. Tako se osjecao,tako je ulazio na teren,tetralno kao Muhamed Ali,sav saren,jarkih boja,zagrijavao se kao za triatlon,svaki tezi poen urlik "vamos" sa stisnutom lijevom misicavom rukom,pucao od samopouzdanja. Jurio je Viljasov rekord uzastopnih pobjeda,bio je na negdje oko 30-tak pobjeda,poslije Miamija sezona sljake,a tamo znate vec...elem,prvi set je otisao Nadalu,latinosi egzaltirani,zvijezda je rodjena....i onda pocinje ples. Sta je Nole stizao,kakve bekend i forhend vinere imao,to se mora pogledati (ako ima na yt). Kakav mec! Cista antologija. I prvi udarac Nea agentu Smithu,nepobjedivom robotu. Zavrsni direkt smo vidjeli na ovogodisnjem RG.

Washington

pre 8 godina

Ja sam ga jednom video kako jede cevape na klupi u parku, onaku u lepini, Srdjan kraj njega. Nacin na koji je jeo mi je dao utisak da ce ovo biti veliki teniser ali ce imati problem sa gluteinom.

Aman Zaman

pre 8 godina

Sjajno predvidjanje, svaka mu cast! Ja licno sam prvi put gledao (i poslednji put uzivo) Djokovica na Davis Cup mecu protiv Belgije 2005. Izgubio je tada oba meca i tesko je bilo naslutiti da bi to mogao biti buduci veliki sampion. Ali kako je Djokovic sam rekao pre par dana "na greskama sam ucio". I bogami je sjajno naucio!

Samo covek

pre 8 godina

Pre svega svaka cast ovom novinaru sto je prepoznao i predvideo ovo danas. Mene malo nervira situacija kod nas koja se nadam se i ne prenosi na Noleta. Previse se prica o time da je uzeo malo GS turnira (uzeo je 9 ej DEVET), da je mogao vise, da je ovo da je ono. Neko spomenu da mu je krivo sto ranije nije sreo Cetojevica. Ljudi ja sam siguran da se sve desava sa nekim razlogom, verujem da su svi ti problemi sa disanjem i ko zna cim njega samo nacinili jacim, mozda ne bi uzeo ni ovo sto je sad da mu je od pocetka sve bilo potaman. On je Srbin, nama treba otpor, mi volimo teske situacije jer nismo navikli da nista u zivotu dobijamo servirano na tanjiru, vec uz dosta truda, muke i znoja, on je najjaci kad je publika protiv njega, ali mislim da toga nije ni svestan. Nema potrebe za zaljenjem za nekim propustenim prilikama na GS turnirima, jer na nekim je i imao srece pa je lako moglo da se desi da i njih ne osvoji (setite se US opena i onog forhend riterna protiv Rozdera na mec loptu, pa AO onaj neverovatan mec sa Nadalom koji je lako mogao otici na drugu stranu itd...). Novak je na vrhuncu, uzeo je koliko je uzeo i toliko je i trebao, jos ce dosta osvajati nadam se, Bog je uz njega u to sam siguran, verujem da se nece povredjivati. Zato podrzimo coveka i samo neka gura, na kraju cemo videti koliko je uradio i tada ce se vaditi racunice, a i da vise nista ne osvoji i danas da se povuce vec je uradio i osvojio i previse. Samo guraj Nole znas da je Srbija svim srcem uz tebe.

14-8

pre 8 godina

Jednom sam gledao Novaka uživo, bilo je to u Zagrebu, mislim da je to bilo prvo izdanje tog turnira, izgubio je u polufinalu od Ljubičića, bio je to stvarno dobar meč, svi su pričali o Đokoviću kao jako talentiranom dečku. Nevjerojatno mi je kako je vrijeme brzo prošlo, tad su u Zagrebu igrali Đoković, Murray, Ferrer, a tad nitko nije ni obraćao pažnju na njih, a pogle ih danas, zvijezde.

Tea New York

pre 8 godina

Roland Garos 2003.Dobra prijateljica iz Bg me zove i kaze pogledaj naseg decka tek je napunio 16 godina,za njega sam cula da je jako dobar.Naravno,juniorski turnir je u pitanju.Prosao je 3 kola kvalifikacija,1 kolo glavnog turnira nisam gledala.2 kolo igrao je protiv Australijanca koji je bio mnogo fizicki jaci,visok preko 190 vec tada je servirao bombe.Novak je dobio mec u 3 sata,impresionirao je jos onda stavom na terenu,veliki talenat nije bio sporan.U 3 kolu je izgubio u 3 seta posle velike borbe od Spanca Gimena koji je takodje bio dve godine stariji.Sledeci put sam Novaka uzivo gledala na US Openu 2005.1 kolo protiv Monfilsa iscrpljujucih 5 setova,tada je vec bilo jasno da je sampion rodjen.Uverena sam da ce Novak do kraja karijere biti najveci svih vremena po svim parametrima.GS trofeji,Masters 1000,broj nedelja na 1 mestu ATP.Postavice rekorde za sva vremena,to vise nema dileme

буги вуги

pre 8 godina

Први пут сам Новака гледао у дејвис купу против Белгије..изгубио је,сећам се да је плако на крају меча. Јанко га је смиривао и тјешио!

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Isti taj Piter Bodo je predvideo da ce Novak izgubiti od Andersona u cetvrtfinalu ovogodinjeg Vimbldona. Naime, u autorskom clanku za EPSN je predvideo: "Anderson will serve his way to a win". Uzgred je imao pogresno predvidjanje da ce u cetvrtfinalu Berdih pobediti Simona a da ce Kijos pobediti Gaskea. Toliko o njuhu Pitera Bodoa. Dokaz da nema ni idealnog tenisera ni idealnog teniskog strucnjaka.
(Goran, 16. jul 2015 13:08)

Pa realno, najteži meč na Vimbldonu Novak i jeste imao protiv Andersona...

Marko Aleksic

pre 8 godina

Gledao sam ga na turniru u Pancevu(državno prvenstvo),tada je imao 14 godina,i osvojio je glavni turnir do 18 godina,i tada se videlo da je najbolji...

Miloje

pre 8 godina

Šetajući Banjicom s'jeseni 1988 ugledah jednog tek prohodalog mališana u pakiću koji se uhvatio jednoj starijoj devojčici za reket i ne pušta! Rekoh ,biće od njega veliki teniser! Ispostavilo se kasnije da to nije bio Novak Đoković:)

mcxzy

pre 8 godina

Ja sam ga video u dejvis kupu evroafricke zone na nekim nasim malim terenima dok niko nije pratio tenis. Igrao je 5. Mec u dva seta bez znacaja. Sad svi odjednom znaju sve o tenisu...

Mirko

pre 8 godina

Eto.. Neki su to videli još onda, bravo! Neki to još uvek ne vide, ali mislim da je to zato što ne žele da vide, al' to je već njihov problem.

Ja lično, prvo sam primetio inteligenciju. To ga je izdvojilo i katapultiralo u odnosu na sve ostale tenisere koje sam gledao. I dan-danas mislim to i ne vidim nikog osim njega da to ima u toj meri. Fed je jedini tu negde nadomak.

mpk

pre 8 godina

ja sam ga gledao prvi put na rg 2006. igrao je protiv nekog poznatog sljakasha, mislim giljerma korije ili tako nekog...dobio je prvi set, pa izgubio posle. video se potencijal, to nije sporno, videlo se da igra kao iz udzbenika, ali ovo dokle je dosao....

Svete

pre 8 godina

Jednom sam gledao Novaka uživo, bilo je to u Zagrebu, mislim da je to bilo prvo izdanje tog turnira, izgubio je u polufinalu od Ljubičića, bio je to stvarno dobar meč, svi su pričali o Đokoviću kao jako talentiranom dečku. Nevjerojatno mi je kako je vrijeme brzo prošlo, tad su u Zagrebu igrali Đoković, Murray, Ferrer, a tad nitko nije ni obraćao pažnju na njih, a pogle ih danas, zvijezde.
(14-8, 16. jul 2015 12:52)


Sta bi moglo da znaci ovo 14-8 ???

Sto se tice tog turnira na njemu su igrali Ferrer, Cilic, Ancic, Wawrinka, Schuttler, Henman, Soderling, Djokovic, LJubicic, Marej... i sa ove distance deluje kao jedan od najacih 250 turnira ikada...Nego sta je meni zanimljivo secam se pre par godina, cini mi se 2013. par dana nakon sto je Djokovic pobedio Mareja u finalu AO, kada su prenosili Zagreb indoors govorili su o tom turniru 2006 godine kao prvom Zagreb indorsu posle nekih 10 godina i govorili su kako je to bio veoma jak turnir, pa su nabrajali silne igrace koji su ucestvovali, Djokovica se nisu setili, pa su rekli na tom turniru je ucestvovao veoma talentirani mladic za koga se vec tada videlo da ce postati inzvaredan tenisac, njegovo ime je Andi Marej, a Ljubicic te godine pobedio Djokovica u 3 seta u polufinalu a Mareja u 3 seta u 1R.....!

zeljko

pre 8 godina

Gospodine 14-8, znamo mi sta vam znaci taj nick,tj sad vise ne znaci nista, morate promeniti u 14-9...a mislili ste necemo primetiti, priznajte...

charlotte sometimes

pre 8 godina

Da podelim i ja svoje secanje sa vama, kad ste vec ovako lepo krenuli.

''Heeeeej Laki, dodji!''-uzviknuo je moj tata.

Ja nadrndana, spremam prijemni za fax, ujedam i ne ''sljivim'' ga dva posto.

''Dodji bre ovamo, igra jedan nas. Od njega samo kost i koza, mrsavko, ma samo ''sija'' od njega, ali ne da udara, nego opasan mali''.
Bila je to 2006. Nemam pojima koji turnir je bio u pitanju, niti koji protivnik. Ne znam ni kako se zavrsilo. Totalni prekid filma. Ali znam da sam, iako sam nerado ustala sa stolice, otisla i zabuljila se u TV. Secam se da sam pomislila da izgleda dobro, i sama sam trenirala tenis par godina, ali nista nisam napravila, to je bilo zezanje.

Tata i ja se smejali, stvarno je bio koscat, ali i zilav. Rekoh tati kako bi bilo lepo gledati jednog dana najvece turnire sa nekim nasim uspesnim igracem, za promenu. A danas.....danas je sve kao san.

Hvala Nole!

alek

pre 8 godina

Secam se kao da je juce bilo setam Banjicom i cujem neko samara lopticu kod bazena. Prodjem iza i imam sta da vidim, bazen prazan unutra neki klinjo od 10-ak godina razmenjuje udarce sa zidinama bazena. Kada sam video pasing bekendom pored nemocnog zida, znao sam.......samo da se zna to je bila 1999.

I.B.

pre 8 godina

Ovo je prvi ..i poslednji afirmativni tekst Boda, o Novaku!! Malo se salim, pisao ih je i posle, ali samo kada je morao, kada ga je Novak naterao.

MS

pre 8 godina

Kad covek vec pominje 2007. godinu... Tada sam sa drugarima bio na Work&Travel programu u jednom malom mestu u Vermontu. Pratimo na TV-u finale protiv Federera, sjajan mec, ipak poraz na kraju, ali je bilo jasno da je nas Djokovic sve bolji i bolji. Po zavrsetku meca zvoni nam fiksni telefon, totalno iznenadjujuc, zove nas starija koleginica sa posla (amerikanka) da nam cestita, posto je Novak iz Srbije i sto imamo tako sjajnog tenisera, neprocenjiv momenat! Vec tada su nas povezivali sa Novakom, a evo dokle je Nole dogurao za 8 godina od tada, ne samo sto je broj jedan vec napada rekorde, a mozda do kraja karijere i bude proglasen za najboljeg svih vremena! Napred Nole, srecno i da nas uvek prepoznaju po tebi!

Lako mu je da prica kad nje vise nema

pre 8 godina

Bogdan Obradovic je prvi put zapazio Novaka kada je on imao 6 godina, i tacno se seca kako je Novak dosao spreman na trening i to 15 minuta ranije, kako se Novak naljutio kada ga je pitao da li ti je mama spakovala stvari, tacno seca se Novakovog odgovora ja se bavim tenisom a ne moja mama i kada je video kako se Novak ekspresno presvukao i sve pripremio za trening, vodu, peskire i ostalo znao je da ce on biti vrhunski teniser :)...!
Od svih proroka i baba Vangi jedino ovaj novinar ima pismenu potvrdu !
(antiDebil, 16. jul 2015 12:40)

Ovo, jednostavno, nije tacno.

To za spremanje stvari je rekao Jeleni Gencic (Pricala ona u dokumentarcu o njoj), a u Dejvis kup repr. ga je pozvao Nenad Zimonjic koji je jedno vreme bio VD selektora. Toga se secam. Od Bogdana tada nije bilo ni traga ni glasa.

Ja Bogdanu nista ne verujem. Lako je biti selektor, a imati Noleta koji drzi celu ekipu.

Predo

pre 8 godina

Pravo da vam kažem otkrio sam tennis. com 2007. godine kada kod nas nije svako imao internet, a i Pitera Bodu, a prvi članak koji sam čitao je bio "Most Perfect Player". Bio sam oduševljen, kopirao sam članak. Kao što neki primetiše, posle sam primetio da je čovek cinik i kontraš, ali tad je pogodio "u sridu". On je i danas jako ponosan na te svoje reči, ali ako njih troje kaže da će NOvak osvojiti US Open, on će udariti kontru, samo da ne bude kao ostali. Tako da ja volim njegove provokativne članke i prognoze, a Stiv Tinjor piše jako lepe post-analize i uglavnom je loše prognozer, ali sa Australijom i Vimbldonom je pogodio.

singer

pre 8 godina

ne znam kada sam prvi put gledao noleta, ali znam da nisam znao da će jednom biti najbolji. a novinaru svaka čast, imao je oko samo tako.

pratim

pre 8 godina

citam bodoa i tignora vec godinama, retki su trenuci lucidnosti kod njih a da je vezano za novaka, oni su federer crew i tu nema sta da se prica. poslednji tignorov clanak o wimbledonu je 65% o fedexu. inace toliko grese u prognozama da je strasno.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

Kad se pojavio i odigrao prvo finale masters rekoh sebi idi i snimaj polufinala i finala.Na početku je bilo ono pomalo ali ugodno zadovoljstvo.Medjutim dolazi problem.Pa taj čovek igra skoro sve turnire u polufinalima!Onda odlučih samo koje pobedi 1/2finala i finala. Problem čovek uglavnom igra finala.Aj matero....ajd sad samo finala....pa onda samo finala koje pobedi...zatim samo finala na GS a kako je krenulo biće samo finala GS koje je pobedio...jer ne mogu to ispratiti....Sad vi skontajte kakav je ovo igrač. ..SERBINATOR DESTROYER NOVAK ĐOKOVIC No1

Dragan

pre 8 godina

Moj drugar, teniski trener, trenirao je jedno vreme dečka koji je bio potencijal u juniorskoj konkurenciji u Srbiji. Godinu dana kasnije, kad već nije trenirao tog dečka, sretne ga u gradskom prevozu. Kaže mu moj drugar kako vidi po novinama da se on po svim finalima kolje sa nekim Đokovićem i da se o tom Đokoviću sve više priča da je veliki talenat. pita on bivšeg učenika jel to istina. A ovaj okrene kažiprst nadole i kaže: "Ma kakvi !!!".

simke

pre 8 godina

Ja sam ga prvi put vidio,mislim da je bila 2006 godina,igrao je sa kacektom,bas je dobro udarao lopticu...Odma sam imao utisak da se pojavio neko ko ce biti u vrhu.

I jos golfer:)

pre 8 godina

@ "Moj drugar, teniski trener, trenirao je jedno vreme dečka koji je bio potencijal u juniorskoj konkurenciji u Srbiji. Godinu dana kasnije, kad već nije trenirao tog dečka, sretne ga u gradskom prevozu. Kaže mu moj drugar kako vidi po novinama da se on po svim finalima kolje sa nekim Đokovićem i da se o tom Đokoviću sve više priča da je veliki talenat. pita on bivšeg učenika jel to istina. A ovaj okrene kažiprst nadole i kaže: "Ma kakvi !!!"."
(Dragan, 16. jul 2015 13:14)

Takvi smo. Mnogo nas ima bezrazlozno ljubomornih i to ne krijemo.

Prizivam i ja jedno secanje:

Ovde - u Kanadi - kao novinar pratio sam jedan turnir na kojem je bilo i srpskih tenisera. Tako... pomalo sam se i druzio sa njima. U jednom trenutku kazem:

"Izgleda da je onaj Djokovic (tada je bio negde oko 50-og mesta) dobar. Brzo napreduje na ATP listi".

"Ma, kakvi!" - odgovara mi sagovornik, clan strucnog staba tenisera(Svi znate ko je on, ali, iz razumljivih razloga ne bih da otkrijem njegovo ime:). "Njega ce otac upropastiti. Trazi od njega sto ne moze da dâ."

Precutao sam, a koliko je taj "strucnjak" bio u pravu vidimo sad.

PS Jutros u ovdasnjim novinama (na fr. jez.) procitah i clanak koji pocinje ovako:

"Novak Djokovic, pobednik Vimbldona, poznat je i kao izvanredan (excellent) golfer. Zamolili smo ga za vreme turnira da prokomentarise pocetak golf-sezone." itd. (Sledi komentar)

E, bas mi je bilo drago da i to vidim. Izgleda da on ceo ATP tur razvaljuje i u golfu.

Predo

pre 8 godina

@ Svete

Sećam se tog Zagreb Indoorsa. Novak je bio "85. tenisać svijeta". A taj komentar iz 2013. je verovatno komentar "najrodoljubivijeg hrvatskog komentatora" Milorada Miće Dušanovića, koji još uvek misli da će mu u kabinu upasti naoružani hrvatski bojovnik ako kaže išta lepo o nekom Srbinu. Zato se Ljubičić i Karlović nikada nisu bojali da kažu šta misle. Ljubičić ge je nahvalio i tada, rekavši da već zaslužuje mnogo viši plasman od onoga na kojem je. U Istri, u Umagu je NOvak imao status u rangu hrvatskih igrača, što se dalo primetiti čak i na HDZ, tj HRT televiziji.

vesele devedesete

pre 8 godina

arena 2005. evropsko prvenstvo u odbojci. na platou ispred cekam sestru. dva metra od nas stoji novak sa tadasnjim devojkom. ona ga naduvava i verovatno sad svako jutro kad se probudi proklinje boga zbog toga. kazem sestri ovaj mali ce biti u top tri tenisera

Dylan Dog

pre 8 godina

Ne može se reći da se Bodo ne razume u tenis, jer živi od pisanja članaka u vezi sa tenisom.
Tačno je da je napisao to što je napisao, kao što je tačno da je u to vreme pisao relativno afirmativno o Novaku, ali samo nakratko.
Piter Bodo je zajedno sa Garberom i ostalom ekipom sa ESPN-a i Tennis.com-a (čast nekolicini izuzetaka, od kojih neki više i ne pišu u tim medijima) - klasični legionar od pera. Takvi uglavnom pišu po narudžbi, tj. kako im se plati, a retko kao pravi novinari - istraživači i analitičari. Tek ponekada, kada ih surova realnost i činjenično stanje "povuku za uši" - napišu po nešto sa malo više smisla. Inače su u međuvremenu do besvesti pisali besmislene analize i na osnovu istih izvodili još besmislenije zaključke.
Izrazi lica M. Vilandera i A. Kroft na post-meč analizi finala Vimbldona dovoljno govore. Svi smrknuti, oborili nosve u pod, teško im je da prevale preko usana reči o tome kako je Novak zaista bio bolji od zaista sjajnog, kako oni vole da kažu - "vintage" Rodžera i kako Novak je preostala dva seta dobio relativno rutinski.
Zato me Zapadna cinična naknadna pamet ni najmanje ne dotiče. Pogotovo ne sada, posle svih problematičnih tekstova (predaje, Rodik, jaje, Marej i ostale izmišljotine) koje su napisali i o Novaku i o još nekim našim teniserima.
Hvala lepo, ali - ne hvala!
A Novaku i svima našima (a i njihovima) - puno zdravlja i obilje sportske sreće, pa neka pobedi - bolji na terenu!
Uzdravlje!

Goran

pre 8 godina

Isti taj Piter Bodo je predvideo da ce Novak izgubiti od Andersona u cetvrtfinalu ovogodinjeg Vimbldona. Naime, u autorskom clanku za EPSN je predvideo: "Anderson will serve his way to a win". Uzgred je imao pogresno predvidjanje da ce u cetvrtfinalu Berdih pobediti Simona a da ce Kijos pobediti Gaskea. Toliko o njuhu Pitera Bodoa. Dokaz da nema ni idealnog tenisera ni idealnog teniskog strucnjaka.

Wow

pre 8 godina

Da, Zuba potpuno se slazem! Treba prosto uzivati u ovim momentima-godinama sa Noletom na celu karavana jer ce jednom doci kraj i Srbija ce cekati na nesto slicno, pa zaista nesmem da kazem koliko.... Sto se tice GS titula, vidim Novaka u ovoj snazi i elanu jos najmanje tri-cetiri godine i za mene ne postoji sumnja, ako i ne predje Rodzera bice to razlika u jedan ili dva naslova.

Mitke

pre 8 godina

Kolega iz bivše firme:
"Igrao sam tenis kao klinac. U finalu kupa Jugoslavije ili kako se to već zvalo, ja sam imao 9 godina a on 7, ako i toliko. Ja tu nisam imao šta da tražim..."

Zeljko

pre 8 godina

Ovaj tekst me emotivno pogađa jer sam baš od tog IW 2007 postao veliki (nenormalni) fan Novaka Đokovića. Pre toga je imao, za svoje godine, izuzetnu 2006.Zatim, na početku 2007 pratili smo i ispadanje od baš RF u osmini finala AO. Zatim poraz od Južnog u Roterdamu a onda je došao taj IW. Ludo vreme, povratnik Canjas "našao lek" za Federera i izbacio ga u uvodnim rundama i IW i Majamija. Rafa i Nole u finali IW i to pripadne Rafi...ali ponos koji sam osećao zbog još uvek devenaestogodišnjeg Novaka...NEOPISIVO.Tako se valjda i postaje fan. Usledio je Majami, pobeda nad Rafom u četvrtfinalu a u finalu 3 : 0 protiv Canjasa. Bio neki doček u Beogradu tada se već Srblje diglo na noge , našlo sebi novog heroja.Kako se to isto Srblje diže na noge na osnovu prenosa na RTS tako se brzo i spušta. Ja sa takvima nemam veze. Tenis pratim od kada znam za sebe a možda sam najviše uživao u Kurijer - Edberg rivalstvu početkom devedesetih. Kasnije sam obožavao RF i iskreno zavideo Hrvatima na LJubičiću koji je bio jedan od tzv best of the rest...On, Rodick, Nalbandijan, Davidenko... E posle WB 2007 dvadesetogodišnji NĐ postaje treći na svetu i nezvanični best of the rest! Meni je to tada bilo dovoljno a znao sam da može još više. Danas, meni je OVO dovoljno a znam da može još više.
Izvinite na dužini komentara ali je iskreno i iz srca.

Monarhista

pre 8 godina

Neki su znali kakav ce sampion biti jos dok je pishkio po pesku a Jumko ne prepoznaje to ni posle 9 GS...o cemu li se tu radi?:-)))

Gajetano

pre 8 godina

@ charlotte sometimes
"Dodji bre ovamo, igra jedan nas. Od njega samo kost i koza, mrsavko, ma samo "sija" od njega, ali ne da udara, nego opasan mali".
Bila je to 2006...

Laki, a da to nije bilo finale Umaga 2006. protiv Wawrinke? Tada nisam ni slutio da gledam buduce sampione Gren slemova! Predao je Novak taj mec, nije mogao disati, to bese ta faza, ali Novakova igra, majko moja! Pomislih, ovakvog nismo imali jos od Bobe Zivojinovica. Kakva greska u proceni!!! Ovakvog nikada nismo imali i nikada necemo. Mnogo je ovo, sestro, za ovako malu zemlju. Ne mozemo ni da shvatimo razmere dogadjaja, jer prosto nismo ni navikli da gledamo u toj razmeri.

Pozdrav,

blaza

pre 8 godina

Ja sam oduvek govorio da kad Novak svoju kondiciju i snagu popravi da ce biti broj jedan, znao sam i videlo se da ga je to na pocetku najvise mucilo i da je to na pocetku resio bila bi jos neka GS titula.On se mucio kad je igrao meceve u 4 a tek u 5 setova.Sad mi se cini da moze da izdrzi i vise od 5 setova, masina je.

Tara

pre 8 godina

Prvi put sam za Novaka Djokovica cuo 2011 godine.Vec tada mi je bilo jasno da ce biti veliki teniser.Ali da bih potpuno bio siguran u to nazvao sam dragog prijatelja u Zagreb Milorada Micu Dudanovica, kako bi resio sve moje dileme.Malo uplasen, sto bas njemu nije svojstveno, kratko je prokomentarisao kako je to sve slucajno I da ga uskoro uopce nece vise biti u teniskoj eliti.Kazao mi je jos da se sa njegovom konstatacijom slozio I njegov kolega M.Vilander.Nije mi bas bilo pravo, ali velim ako Mica kaze, a Mica nikad ne laze onda je to, to.Od onda vise ne pratim tenis, tako da ne znam sta se desilo sa nasim Novakom?

johnny

pre 8 godina

Isti taj Piter Bodo je predvideo da ce Novak izgubiti od Andersona u cetvrtfinalu ovogodinjeg Vimbldona. Naime, u autorskom clanku za EPSN je predvideo: "Anderson will serve his way to a win". Uzgred je imao pogresno predvidjanje da ce u cetvrtfinalu Berdih pobediti Simona a da ce Kijos pobediti Gaskea. Toliko o njuhu Pitera Bodoa. Dokaz da nema ni idealnog tenisera ni idealnog teniskog strucnjaka.
(Goran, 16. jul 2015 13:08)

nije izgubio ali bilo je blizu
svako ko prati tenis znao je da će meč sa andersonom biti najteži na putu do trofeja, pre svega psihički, kao i da federer nema šansi u finalu, naročito posle novakovog laganog polufinala sa gaskeom (marej bi bio opasniji protivnik u finalu, bez obzira na h2h recimo), tako da nije ništa sporno u ovoj izjavi

Sale

pre 8 godina

...
A cuj savrsen igrac novak,ako ima neko da je savrsen to je FEDERER,pokreti su mu svi kao iz knjige,nije dzaba peRFect..a novak ima pokrete ko da ima neki problem sa nervnim sistemom,pogotovo kod ovog bh slajsa na slici,pa i kod fh,ma kod vecine udaraca,osim naravno bh,to radi savrseno..
Znam da cu na ovo dobiti bruku minusa,al ovo je jedino realno..
(fedex, 16. jul 2015 16:29)
Vidiš, slažem se sa tobom samo po pitanju toga "šta bi bilo kad bi bilo", jer bi isto tako Nadalovi navijači mogli da kažu 2011. "da ga nije Nole oplevio sedam puta, imao bi 7 titula više".
Drugi deo tvog komentara je bruka. Toliko da nećeš ni minus da dobiješ od mene. Ovaj je kao "perfect", a ovaj "ima problema sa nervnim sistemom, svi udarci su mu loši"... kad se to stavi na gomilu sa onima koji kažu da je NĐ "folirant", znači da je recept za broja 1 biti folirant sa lošim udarcima... kako to niko od tenisera nije provalio, a vi (antiNovak) komentatori ste sve shvatili, meni nije jasno??? I zamisli, taj "folirant" sa lošim udarcima ima h2h sa "perfectom" 20-20, a od toga "perfect" je prve četiri pobede ostvario dok "folirant" nije bio još u prvih deset...
Ne verujem da bi Ajnštajn pronašao formulu za ovu vašu računicu.

danix

pre 8 godina

Ko je gledao turnir u Montrealu 2007 god,kada je Nole pobijedio tri prva igraca sa ATP,u 1/4 Rodika,u 1/2 Rafu,a u finalu Fedexa,mogaje odmah reci da ce to biti strasan igrac,a voditelji TV-prenosa su odmah konstatovali da ce taj decko,Novak Djokovic,jednog dana biti prvi na ATP.Isto su prognozirali i za Anu Ivanovic,da ce biti No1 na WTA.
Dakle,Nole je,od malih nogu,bio prepoznat kao sampion,trazili su ga i Britanci,samo,druga je stvar sto su na Zapadu Novaka smatrali i danas ga smatraju "uljezom" u "zapadni gospodski sport",pa su i sami Hrvati rekli da su mislili da se po "gospodstvu" i tenisu razlikuju od Srba,ali,da im je i to palo u vodu pojavom,Novaka,Ane,Jelene,Nenada,Janka i Viktora,iako je Monika rodjena i stasala kao teniserka u Srbiji,Novom Sadu.
Taj Bodo je rijetko afirmativno pisao o Novaku jer pozitivni clanci o Novaku nisu bili pozeljni na Zapadu,kao ni danas,pogledajmo samo kako publike na stadionima docekuju Novaka,krajnje neprijateljski,sa primitivnim navijanjem,jednom rjecju,kad Nole igra,iznad terena se nadvije crni oblak mrznje,a munje su usmjerene prema njemu,neshvatljivo,ali istinito.
Zato svaka Novakova pobjeda vrijedi najmanje duplo.Zato je Nole najmanje duplo bolji od svih ostalih iz svih vremena,bori se sam protiv svih,i pobjedjuje.

bambica

pre 8 godina

Da bi bio najbolji svih vremena NO1e ne mora da stigne do Federerovih 17 GS,neka stigne Samprasa i ima 15GS,
(sto realno i hoce,nece se povuci bez RG-a,osvajace opet WB,Australiju,kao i US,pa koliko puta nebitno,AO i WB ce vise od jednom),takodje ce bar jos tri godine najmanje da bude NO1, sto Fedeks vise nikad nece,osvojice ovu sadu ili onu tamo Olimpijadu i onda
je on velicina,najbolji ikada,a i ovako je po mnogima najidealnije tenisko bice...
p.s.Ajmo NO1E ,dok Ozmo preko bare perom pise!!!

srpski seljak

pre 8 godina

Moja Milunka i Dijana su se upoznale '87. u porodilistu. Novak se izdvajao i medju bebama - ja sam jos tad rek'o 'Ovaj mali ce biti teniski sampion!'

šetač

pre 8 godina

Prvi put sam video njega 2006 Wimbledon protiv Marija Ancica, Nole je izgubio u pet setova. Na hrvatima, Nole je žmirkao očima u petom i naprezao se da vidi lopticu, to i danas radi. Nisam znao da nosi sočiva, a ni hrvatski komentator koji je omalovažavao Novaka svo vreme. Igrali su na nekom parkingu od terena već je biolo kasno popodne. Tada se setio Bobe i njegovog polufinala sa Lendlom i pitao sam se hoće li ovaj mali uspeti da napravi nešto.

hitni lopticu u sumicu

pre 8 godina

Ja sam jos 2004. video da ovaj klinac nema pojma, trebao bi da se bavi necim drugim. Kasnije se ispostavilo da sam vec tada imao uznapredovalu kataraktu.

Goran

pre 8 godina

Pa realno, najteži meč na Vimbldonu Novak i jeste imao protiv Andersona...

Imao je najtezi mec ali jedno je izgubiti u osmini finala a sasvim drugo je osvojiti Vimbldon. Nije Piter predvideo da ce Anderson dobro servirati nego da ce preko servisa doci do pobede. Da sam se kladio na osnovu njegove prognoze, sve bi izgubio.

Zuba

pre 8 godina

@(I jos golfer:), 16. jul 2015 14:41)

Ako se dobro secam mislim da je negde izjavio da kada prestane igrati profesionalno tenis da ce pokusati da se oproba sa golfom. Koliko vidim iz tvog komentara to ce mu ici dobro (mada ne tako kao tenis).

bazan

pre 8 godina

Ne razumem toliki optimizam kad su Novakove GS titule u pitanju kad se zna da su mnogi bivsi, a i sadasnji igraci posle 28 godine osvojili samo 1 ili 2 GS titule. Jedino su Agasi, Rod Lejver i Conors uspeli da osvoje vise od 2 GS posle 28 godine. Agasi - 5 (RG 1999,USO 1999, AO 2000,2001 i 2003), Lejver - 5 (W 1968, AO,RG,W,USO 1969),Conors - 3 (W 1982, USO 1982,1983), Federer - 2 (AO 2010, W 2012), Nadal - 1 (RG 2014), Sampras - 2 (W 2000, USO 2002), Becker - 1 (AO 1996), Lendl - 2 (AO 1989,1990)... Tako da ostaje samo da se nadamo da ce Novak krenuti putem Agasija, ali sanse za to nisu velike.
(RF The King, 16. jul 2015 14:04)


Bravo.Obratio si paznju na taj detalj godine proizvodnje.Ne znam dal si hejter Djokovica ili nisi,provociras li ili ne vidim podavali su minusa ali imas pravo.Kao ja da sam pisao.Razlog zasto Novak nece prestici Federera:nijedan igrac u tom dobu posle 28 ili 29 godine nije se naosvajao gs titula.Tada dolazi do pada.S druge strane razlog zasto bi mogao prestici Rodzera:Ne izgleda da ce fizicki pasti i nema konkurenciju u mladim igracima.Mislim da ce stici bar do 14.Daj boze zdravlja,srece i motivacije.

MK

pre 8 godina

Aha, sad su svi znali i verovali kako će Novak da osvaja GS, Masterse, da bude no 1...
Draga družino, sećam se ja kako su ga godinama mnogi ovde potcenjivali, horski ga pljuvali i otpisivali ne dajući mu ni minamalne šanse za veći uspeh..Sad su promenili nikove i hvale na sva usta i svi znali i svi verovali..

Kod Boda, prefrigane matore lisice, stvar je obrnuta. On je još pre 10 g. video u Novaku ono što drugi nisu i napisao o njemu jedan pozitivan članak. Od trenutka kad su Bodove pretpostavke počele da se obistinjuju, svaki njegov „afirmativan“ članak o Novaku bio je protkan licemerjem i sumnjama, uz jednu pohvalnu reč znalački je provlaćio 2-3 negativnosti koje čitalačku publiku pozivaju na (najblaže rečeno) nedoumicu oko Novaka i njegovo neprihvatanje..Tako to radi olinjali Bodo, a iz iste škole je i njegov kolega Tinjor..etc.

„Lako je sada pisati hvalospeve o Novaku“ – prikladniji naslov od ovoga nisam skorije video!

Svete

pre 8 godina

(bazan, 16. jul 2015 18:00)


Zasto to ovako ne bi gledali...
Federer u Novakovim godina pa nadalje ima
2 titule
4 finala
8 polufinala

2 finala je izgubio od Djokovica, 1 od Nadala, 1 od DelPotra
4 polufinala je izgubio od Djokovica, 2 od Nadala, 1 od Mareja, 1 od Cilica....

Videcemo, granice u tenisu po pitanju godina se pomeraju, od ovih mladjih nema nista ozbiljno Nisikori, Dimitrov, Raonic ovi jos mladji Kyrgios je dobar ali je neozbiljan tako da mrka kapa od njega, Coric je odlican ali jos je premlad, Kokinakis ne deluje kao pretnja, Rubljev, Zverev su premladi.... Serena Williams radi nesto sto niko nikada nije radio u zenskom tenisu od 31.godine pa nadalje, tako da.... ? Ne mogu muski i zenski tenis da se porede, ali to je jedna zanimljivost !
Sto se mene tice 15 GS za Djokovica je puna kapa, samim osvajanjem tih turnira ce usput porusiti sve preostale rekorde, tako da kada zavrse karijere Federer bi mogao da bude ispred njega jedino po broju gs turnira. Ali to su samo 2 takmicenja, mnogo je tu preostalih statistickih podataka koji se sagledavaju ! Kada bi se teniseri merili jednostavno po broju GS Albert Costa bi bio ispred Davida Ferrera ili Mats Wilander ispred Edberga, sto znamo da nije slucaj !
Ne znam sta ce se desiti, ali bice zanimljivo !

nasađenko

pre 8 godina

Ja sam, kao i ogromna većina u Srbiji, tenis počeo da pratim od juče, možda od prekjuče, i zbog toga pojma nemam kako je bilo, kada je Novak imao 18 godina, i možda koji mesec više. Naravno, pod bivšim nikom znam ko je bio Zoltan Ilin, gde se nalazi, i kako se zove, najstariji klub u Srbiji (a i šire), imena nekadašnjih velikana tenisa, a živeli su na ovim prostorima (neke sam lično poznavao), ali... sve je to otišlo sa mojim poslednjim nikom, i sada se bacam u ambis neznanja, jer ne treba preterivati sa onim što svako zna; valja priznati da je u Srbiji svako, skoro pa baš svako izuzetan znalac udaranja u žutu lopticu.

Svete

pre 8 godina

(Predo, 16. jul 2015 14:59)

Mislim da je neka novinarka u pitanju, mozda cak i cuveni Micko ne secam se ! Ali da, Micko je posebna prica sto se tice tenisa i price o Djokovicu, na ovih par poslednjih Zagreba ga je recimo jedva i spomenuo ali secam se ranije da nikada bas nije bio odusevljem, uvek je nekako tesko pricao na tu temu.
Ali sta pamtim sa ovog poslednjeg turnira, kako je on nahvalio Marcela Granollersa kada je igrao protiv nekog njihovog igraca, da ne pratim tenis steko bih utisak da je Granollers jedan od najboljih tenisaca koji se pojavio u poslednjih 10 godina !
Znam da su odlicni prijatelji sa Djokovicem i Karlovic i LJubicic i Cilic, mislim da je bio dobar i sa Ancicem, postoji neki film o Ljubicicu Mon Monako gde se to dobro vidi a i Djokovic je jedini od vrhunskih igraca koji je podrzavao Cilica dok je bio suspendovan i galamio na ATP i ITF, dok je ove ostale savrseno bolelo uvo!
Znas li ti mozda da li se negde mogu naci snimci HRT televizije sa ovog Wimbledona npr., voleo bih da cujem njegov prenos ?

mahir

pre 8 godina

Samo da ga posluzi zdravlje i Nole moze prici Federeru kada su u pitanju GS, po ostalim parametrima on je vec sada bolji igrac od njega a o ljudskim kvalitetima da i ne govorimo.

absolutezero

pre 8 godina

Pratim Novaka jos od Dejvis kupa protiv Belgije i njegovog meca protiv Rohusa davne 2005-te. Tada se videlo da je strasan potencijal, ali ni u snu nisam mogao predvideti da ce dosegnuti ovaj nivo. I dalje sam verni navijac kao sto sam bio i na tom prvom njegovom mecu koji sam gledao. I samo cu jos reci - Novak. I sve sam rekao.

LLAP

pre 8 godina

Sećam se tog finala sa Kanjesom u Majamiju. Kanjesovo prvo finale posle doping suspenzije.
Jedan gem je trajao 26 minuta, dobio ga je Novak.

pera

pre 8 godina

Nisam bio nikad toliki strucnjak za tenis ali sam ga pratio odmalena,najvise AO i US Open,Vimbldon nikako nisam voleo zbog kratkih poena,a sto se tice Noleta bas sam ga na Vimbldonu prvi put i video i licio mi je na ostale nase igrace pre njega (50-to mesto na listi pa na gore) A sto se tice gore pomenutog experta,ovaj text je i mogao da bude samo na pocetku Noletove karijere,a posle u ovom stilu samo ponekad,ali PONEKAD,i to kako je neko vec spomenuo,samo onda kad ga Nole nater.Inace covek je slepi obozavaoc Federera,koji je svojevremeno ismejavao Noleta zbog predaje nekih meceva i aludirao na neki dijeta-doping.Vrlo neobjektivan novinar,koji kao i vecina s one strane ,smatra Noleta za elementarnu nepogodu i dok ceka da prodje,povremeno napise koju lepu rec nateran suvim cinjenicama na terenu.
A ovaj tekst samo dokazuje da je i onaj koji ga je preneo ovde,cuo za tenis tek kad je Nole poceo da igra.

jfdklfj

pre 8 godina

Zasto Novak vise ne igra onako agresivno kao prije,da igra agresivnije i ishod meca sa Vavrinkom mislm da bi bio drugaciji kao i ishod svih meceva sa Marejem pa i onaj koji je indirektno uticao na ovaj sa Vavrinkom-zasto je to tako,ima li neko odgovor i hoce li on to promijeniti u mecevima sa njima dvojicom?Sad ce neko reci:"Da,ali zadnjih osam duela sa Marejom je dobio" da,jeste dobio ali...

RF The King

pre 8 godina

Ne razumem toliki optimizam kad su Novakove GS titule u pitanju kad se zna da su mnogi bivsi, a i sadasnji igraci posle 28 godine osvojili samo 1 ili 2 GS titule. Jedino su Agasi, Rod Lejver i Conors uspeli da osvoje vise od 2 GS posle 28 godine. Agasi - 5 (RG 1999,USO 1999, AO 2000,2001 i 2003), Lejver - 5 (W 1968, AO,RG,W,USO 1969),Conors - 3 (W 1982, USO 1982,1983), Federer - 2 (AO 2010, W 2012), Nadal - 1 (RG 2014), Sampras - 2 (W 2000, USO 2002), Becker - 1 (AO 1996), Lendl - 2 (AO 1989,1990)... Tako da ostaje samo da se nadamo da ce Novak krenuti putem Agasija, ali sanse za to nisu velike.

Jova

pre 8 godina

@(MK, 16. jul 2015 17:22)

Jako dobar komentar. Potpisujem.

Potpuno ste u pravu. Ali, imao je i Novak »vjernike«, koji su nikove morali mjenjati zbog upornih trolova. Nikove da, podršku i ljubav ne.

Starogardaši prijatelju, starogardaši…


Pozdrav

Sandra

pre 8 godina

Svaka vam cast prognozeri, ja nisam ni u jednom trenutku predvidela da ce Nole biti nesto specijalno niti sam ga pratila pre 2011, mada su mi kolege narucito Indici poceli da prave komentare kako smo teniska velesila jos od 2006, sto mi je bilo mnogo draze cuti nego da objasnjavam rat u Bosni, Milosevica itd. Cak sam misila da ce 2011 biti njegova najbolja godina i to je kraj. Iskreno nisam mislila da ce da dobije ni ovaj Wimbeldon. Postoji razlog zasto ja nikad ne igram lutriji jer sigurno uvek gubim. Nadam se da cu pogresiti u prognozi jos mnogo puta u buducnosti.

anica

pre 8 godina

(fedex, 16. jul 2015 16:29)
Moguce, pogotovo pri riternu se moze primetiti uticaj nerava, i pefekcija pokreta od peRFektnog...jaoooooj:))))

antiDebil

pre 8 godina

Ovo, jednostavno, nije tacno.

To za spremanje stvari je rekao Jeleni Gencic (Pricala ona u dokumentarcu o njoj), a u Dejvis kup repr. ga je pozvao Nenad Zimonjic koji je jedno vreme bio VD selektora. Toga se secam. Od Bogdana tada nije bilo ni traga ni glasa.

Ja Bogdanu nista ne verujem. Lako je biti selektor, a imati Noleta koji drzi celu ekipu.
(Lako mu je da prica kad nje vise nema, 16. jul 2015 14:53)


Naravno da je tacno, to je pricao Bogdan Obradovic prosle ili predprosle godine !
Slazem se da je mesto selektora DC reprezentacije jedno od najbesmislenijih u svetu sporta, on treba da objasnjava Djokovicu sta ce i kada da igra ???
I zaboravio sam Novakovom oca, on je verovao vise nego iko u Novaka !
https://www.youtube.com/watch?v=AQoRPFC2g-c

fedex

pre 8 godina

Svaka cast Novaku,ali meni toliko idu na zivce poneki njegovi navijaci da to nijie humano,cuj da je uzo jedan RG,onaj WB,proslogodisnji USO ima bi 12,pa na ovakve gluposti sam alergican,taj proslogodisnji USO je mogao i Federer osvojiti,ako gledamo po vasem,pa onda bar jedan RG,kukate kako novak gubi vazda finale RG,a Roger izgubio 4 i to protiv najboljeg nadala,mogao je i federer i nadal imati po 20,zato tisina..
A cuj savrsen igrac novak,ako ima neko da je savrsen to je FEDERER,pokreti su mu svi kao iz knjige,nije dzaba peRFect..a novak ima pokrete ko da ima neki problem sa nervnim sistemom,pogotovo kod ovog bh slajsa na slici,pa i kod fh,ma kod vecine udaraca,osim naravno bh,to radi savrseno..
Znam da cu na ovo dobiti bruku minusa,al ovo je jedino realno..

RF The King

pre 8 godina

Ne razumem toliki optimizam kad su Novakove GS titule u pitanju kad se zna da su mnogi bivsi, a i sadasnji igraci posle 28 godine osvojili samo 1 ili 2 GS titule. Jedino su Agasi, Rod Lejver i Conors uspeli da osvoje vise od 2 GS posle 28 godine. Agasi - 5 (RG 1999,USO 1999, AO 2000,2001 i 2003), Lejver - 5 (W 1968, AO,RG,W,USO 1969),Conors - 3 (W 1982, USO 1982,1983), Federer - 2 (AO 2010, W 2012), Nadal - 1 (RG 2014), Sampras - 2 (W 2000, USO 2002), Becker - 1 (AO 1996), Lendl - 2 (AO 1989,1990)... Tako da ostaje samo da se nadamo da ce Novak krenuti putem Agasija, ali sanse za to nisu velike.

simke

pre 8 godina

Ja sam ga prvi put vidio,mislim da je bila 2006 godina,igrao je sa kacektom,bas je dobro udarao lopticu...Odma sam imao utisak da se pojavio neko ko ce biti u vrhu.

fedex

pre 8 godina

Svaka cast Novaku,ali meni toliko idu na zivce poneki njegovi navijaci da to nijie humano,cuj da je uzo jedan RG,onaj WB,proslogodisnji USO ima bi 12,pa na ovakve gluposti sam alergican,taj proslogodisnji USO je mogao i Federer osvojiti,ako gledamo po vasem,pa onda bar jedan RG,kukate kako novak gubi vazda finale RG,a Roger izgubio 4 i to protiv najboljeg nadala,mogao je i federer i nadal imati po 20,zato tisina..
A cuj savrsen igrac novak,ako ima neko da je savrsen to je FEDERER,pokreti su mu svi kao iz knjige,nije dzaba peRFect..a novak ima pokrete ko da ima neki problem sa nervnim sistemom,pogotovo kod ovog bh slajsa na slici,pa i kod fh,ma kod vecine udaraca,osim naravno bh,to radi savrseno..
Znam da cu na ovo dobiti bruku minusa,al ovo je jedino realno..

Goran

pre 8 godina

Isti taj Piter Bodo je predvideo da ce Novak izgubiti od Andersona u cetvrtfinalu ovogodinjeg Vimbldona. Naime, u autorskom clanku za EPSN je predvideo: "Anderson will serve his way to a win". Uzgred je imao pogresno predvidjanje da ce u cetvrtfinalu Berdih pobediti Simona a da ce Kijos pobediti Gaskea. Toliko o njuhu Pitera Bodoa. Dokaz da nema ni idealnog tenisera ni idealnog teniskog strucnjaka.

jfdklfj

pre 8 godina

Zasto Novak vise ne igra onako agresivno kao prije,da igra agresivnije i ishod meca sa Vavrinkom mislm da bi bio drugaciji kao i ishod svih meceva sa Marejem pa i onaj koji je indirektno uticao na ovaj sa Vavrinkom-zasto je to tako,ima li neko odgovor i hoce li on to promijeniti u mecevima sa njima dvojicom?Sad ce neko reci:"Da,ali zadnjih osam duela sa Marejom je dobio" da,jeste dobio ali...

nasađenko

pre 8 godina

Ja sam, kao i ogromna većina u Srbiji, tenis počeo da pratim od juče, možda od prekjuče, i zbog toga pojma nemam kako je bilo, kada je Novak imao 18 godina, i možda koji mesec više. Naravno, pod bivšim nikom znam ko je bio Zoltan Ilin, gde se nalazi, i kako se zove, najstariji klub u Srbiji (a i šire), imena nekadašnjih velikana tenisa, a živeli su na ovim prostorima (neke sam lično poznavao), ali... sve je to otišlo sa mojim poslednjim nikom, i sada se bacam u ambis neznanja, jer ne treba preterivati sa onim što svako zna; valja priznati da je u Srbiji svako, skoro pa baš svako izuzetan znalac udaranja u žutu lopticu.

Ja

pre 8 godina

I ja sam ga video odavno, igrao je u šortsu i majici (ko mi ne veruje neka proveri ovu informaciju), i imao bele čarape i brisao se belim peškirom. Odmah sam znao da će biti prvi.

Šarmer

pre 8 godina

Ja sam ga prvi put vidio,mislim da je bila 2006 godina,igrao je sa kacektom,bas je dobro udarao lopticu...Odma sam imao utisak da se pojavio neko ko ce biti u vrhu.
(simke, 16. jul 2015 12:11)

Je li, majke ti?

Washington

pre 8 godina

Ja sam ga jednom video kako jede cevape na klupi u parku, onaku u lepini, Srdjan kraj njega. Nacin na koji je jeo mi je dao utisak da ce ovo biti veliki teniser ali ce imati problem sa gluteinom.

alek

pre 8 godina

Secam se kao da je juce bilo setam Banjicom i cujem neko samara lopticu kod bazena. Prodjem iza i imam sta da vidim, bazen prazan unutra neki klinjo od 10-ak godina razmenjuje udarce sa zidinama bazena. Kada sam video pasing bekendom pored nemocnog zida, znao sam.......samo da se zna to je bila 1999.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Kao da je juce bilo, mislim da se igralo u Monte Karlu, pre 10 god, Federer na vrhuncu karijere, ali rezultat je 1-1 u setovima. Federer je dobio mec, ali se videlo u njegovim ocima da je prepoznao najvecu opasnost po sebe. Ako je ovaj novinar to video, onda majstor kao RF je to mogao da vidi jos lakse u medjusobnim duelima. Otuda potice taj Federerov animozitet prema Djokovicu. Jednostavno je znao sta ce se desiti, i da je Novak uzeo jos ono sto mu pripada (jedan RR, proslogodisnji US open, jos jedno finale sa Marejem) vec bi bio na 12 GS titula i prakticno bi bilo neizbezno da na vrhuncu osvoji jos 5 i stigne Federera.

mcxzy

pre 8 godina

Ja sam ga video u dejvis kupu evroafricke zone na nekim nasim malim terenima dok niko nije pratio tenis. Igrao je 5. Mec u dva seta bez znacaja. Sad svi odjednom znaju sve o tenisu...

Sandra

pre 8 godina

Svaka vam cast prognozeri, ja nisam ni u jednom trenutku predvidela da ce Nole biti nesto specijalno niti sam ga pratila pre 2011, mada su mi kolege narucito Indici poceli da prave komentare kako smo teniska velesila jos od 2006, sto mi je bilo mnogo draze cuti nego da objasnjavam rat u Bosni, Milosevica itd. Cak sam misila da ce 2011 biti njegova najbolja godina i to je kraj. Iskreno nisam mislila da ce da dobije ni ovaj Wimbeldon. Postoji razlog zasto ja nikad ne igram lutriji jer sigurno uvek gubim. Nadam se da cu pogresiti u prognozi jos mnogo puta u buducnosti.

danilo

pre 8 godina

E ovo se zove stručnjak i analitičar!
Mada je Rafin ujak godinu ili dve dana ranije, kada je video Noleta na zagrevanje rekao Rafi: " Imamo problem!"

antiDebil

pre 8 godina

Ja sam ga prvi put vidio,mislim da je bila 2006 godina,igrao je sa kacektom,bas je dobro udarao lopticu...Odma sam imao utisak da se pojavio neko ko ce biti u vrhu.
(simke, 16. jul 2015 12:11)

Je li, majke ti?
(Šarmer, 16. jul 2015 12:18)

Bogdan Obradovic je prvi put zapazio Novaka kada je on imao 6 godina, i tacno se seca kako je Novak dosao spreman na trening i to 15 minuta ranije, kako se Novak naljutio kada ga je pitao da li ti je mama spakovala stvari, tacno seca se Novakovog odgovora ja se bavim tenisom a ne moja mama i kada je video kako se Novak ekspresno presvukao i sve pripremio za trening, vodu, peskire i ostalo znao je da ce on biti vrhunski teniser :)...!
Od svih proroka i baba Vangi jedino ovaj novinar ima pismenu potvrdu !

Zuba

pre 8 godina

Citam ovaj tekst a suze idu same... Nije patetika verujte,pamtim tenis od vremena Borga,Mekinroa. Vec sad se najezim(bojim)trenutka kada ce na nekoj konferenciji za medije u buducnosti Novak obelodaniti da se povlaci iz profesionalnog bavljenja tenisom. Zato ljudi uzivajmo u ovoj privilegiji koju imamo prateci njegove uspehe. Jer nismo svesni da takvog sportistu i pre svega COVEKA necemo jos dugo vremena imati.

Dragan

pre 8 godina

Moj drugar, teniski trener, trenirao je jedno vreme dečka koji je bio potencijal u juniorskoj konkurenciji u Srbiji. Godinu dana kasnije, kad već nije trenirao tog dečka, sretne ga u gradskom prevozu. Kaže mu moj drugar kako vidi po novinama da se on po svim finalima kolje sa nekim Đokovićem i da se o tom Đokoviću sve više priča da je veliki talenat. pita on bivšeg učenika jel to istina. A ovaj okrene kažiprst nadole i kaže: "Ma kakvi !!!".

Alex

pre 8 godina

U ono vreme (2004-2005) sam radio u televiziji i razgovarao sa prijateljem, tadasnjim sportskim urednikom, secam se toga i dan danas: "Nervira me ovaj Tipsarevic, ima sanse da udje u top50, a neozbiljan je neodgovoran, po celu noc igra Warcraft pa onda ide na trening. Zalosno, ima talenat, ali eto mrzi ga, nece. A ovaj Djokovic ce mozda i da ga prestigne, samo treba jos da se trudi da dostigne Jankov nivo, ali mlad je, ima vremena"... :D

Tea New York

pre 8 godina

Roland Garos 2003.Dobra prijateljica iz Bg me zove i kaze pogledaj naseg decka tek je napunio 16 godina,za njega sam cula da je jako dobar.Naravno,juniorski turnir je u pitanju.Prosao je 3 kola kvalifikacija,1 kolo glavnog turnira nisam gledala.2 kolo igrao je protiv Australijanca koji je bio mnogo fizicki jaci,visok preko 190 vec tada je servirao bombe.Novak je dobio mec u 3 sata,impresionirao je jos onda stavom na terenu,veliki talenat nije bio sporan.U 3 kolu je izgubio u 3 seta posle velike borbe od Spanca Gimena koji je takodje bio dve godine stariji.Sledeci put sam Novaka uzivo gledala na US Openu 2005.1 kolo protiv Monfilsa iscrpljujucih 5 setova,tada je vec bilo jasno da je sampion rodjen.Uverena sam da ce Novak do kraja karijere biti najveci svih vremena po svim parametrima.GS trofeji,Masters 1000,broj nedelja na 1 mestu ATP.Postavice rekorde za sva vremena,to vise nema dileme

budite odlucni

pre 8 godina

prvi njegov mec onako ozbiljnije da sam gledao bio je 2006 godine u monte karlu protiv federera, iskren da budem bio sam jako iznenadjen novakovom igrom, par puta sam uhvatio cak i reakciju federera koji je tad bio bas ono neprikosnoven da je hio jako nervozan, novak je bio gotovo ravnopravan u tom mecu, bez konkurencije je tad bilo bukvalno, rodik i ljubicic su bili najveca konkurencija i davidenko koji je bio tip tenisera koji je odgovarao rodgeru, manje vise svi su bili za klasu losiji od novaka, rafe i endija i onda mi ljudi pricaju kako danas nema konkurencije a tada je kao bilo, smehotres!!

Goran

pre 8 godina

Pa realno, najteži meč na Vimbldonu Novak i jeste imao protiv Andersona...

Imao je najtezi mec ali jedno je izgubiti u osmini finala a sasvim drugo je osvojiti Vimbldon. Nije Piter predvideo da ce Anderson dobro servirati nego da ce preko servisa doci do pobede. Da sam se kladio na osnovu njegove prognoze, sve bi izgubio.

mpk

pre 8 godina

ja sam ga gledao prvi put na rg 2006. igrao je protiv nekog poznatog sljakasha, mislim giljerma korije ili tako nekog...dobio je prvi set, pa izgubio posle. video se potencijal, to nije sporno, videlo se da igra kao iz udzbenika, ali ovo dokle je dosao....

14-8

pre 8 godina

Jednom sam gledao Novaka uživo, bilo je to u Zagrebu, mislim da je to bilo prvo izdanje tog turnira, izgubio je u polufinalu od Ljubičića, bio je to stvarno dobar meč, svi su pričali o Đokoviću kao jako talentiranom dečku. Nevjerojatno mi je kako je vrijeme brzo prošlo, tad su u Zagrebu igrali Đoković, Murray, Ferrer, a tad nitko nije ni obraćao pažnju na njih, a pogle ih danas, zvijezde.

I.B.

pre 8 godina

Ovo je prvi ..i poslednji afirmativni tekst Boda, o Novaku!! Malo se salim, pisao ih je i posle, ali samo kada je morao, kada ga je Novak naterao.

zzzzz

pre 8 godina

Primecujete li jednu sitnicu - da je u razgovoru napomenuo kako Srbija do tada nije imala Top 15 igraca? Najbolje rangiran je bio Boba Zivojinovic, a on je stigao samo do 19. mesta (godinama se pricalo o njegovom polufinalu vimbldona, pretpostavljalo se da vise nikad necemo imati nekog naseg u zavrsnici najveceg turnira na svetu). Ali, ono sto je posebno zanimljivo jeste to da smo posle Djokovica imali jos dva tenisera u Top 15 - Tipsarevica i Troickog. Njih dvojica, uveren sam, bez njega ne bi otisli tako daleko. On ih je, s jedne strane oslobodio pritiska koji bi imali kao najbolje rangirani srpski igraci svih vremena, a s druge su, gledajuci njega, osetili da i oni mogu bolje, pogotovo nakon osvajanja Dejvis kupa. Pre neki dan sam gledao listu najbolje rangiranih tenisera mladjih od 21 godine sa ATP bodovima http://live-tennis.eu/rankings_under_21 - mi tu imamo pet tenisera u prvih 100. Djokovic je sve te ljude pogurao napred, olaksao im prolaz kod sponzora, sigurno im je i mentalno mnogo lakse sto on postoji. To rasterecuje. Ne verujem da cemo ikad vise imati tenisera kao sto je on (postoje ozbiljne sanse da u skorijoj buducnosti niko nece imati tenisera kao sto je on), ali to, paradoksalno, pomaze drugim nasim teniserima. A kad on jednog dana zavrsi karijeru, sigurno je da ce njegov uticaj kao patrijarha srpskog tenisa biti ogroman i nadam se da ce umeti da ga iskoristi na najbolji nacin. Djokovic danas jeste srpski tenis i srpski tenis s njim cini cuda.

zeljko

pre 8 godina

Gospodine 14-8, znamo mi sta vam znaci taj nick,tj sad vise ne znaci nista, morate promeniti u 14-9...a mislili ste necemo primetiti, priznajte...

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Isti taj Piter Bodo je predvideo da ce Novak izgubiti od Andersona u cetvrtfinalu ovogodinjeg Vimbldona. Naime, u autorskom clanku za EPSN je predvideo: "Anderson will serve his way to a win". Uzgred je imao pogresno predvidjanje da ce u cetvrtfinalu Berdih pobediti Simona a da ce Kijos pobediti Gaskea. Toliko o njuhu Pitera Bodoa. Dokaz da nema ni idealnog tenisera ni idealnog teniskog strucnjaka.
(Goran, 16. jul 2015 13:08)

Pa realno, najteži meč na Vimbldonu Novak i jeste imao protiv Andersona...

shame boner

pre 8 godina

Taj sljedeci turnir u Miamiju i finale sa Nadalom je sigurno jedan od najboljih meceva sto sam ih pogledao u zivotu(a sjecam se i Bekerova prvog Vimbldona). Nadal je tada izgkedao bukvalno nepobjedivo. Tako se osjecao,tako je ulazio na teren,tetralno kao Muhamed Ali,sav saren,jarkih boja,zagrijavao se kao za triatlon,svaki tezi poen urlik "vamos" sa stisnutom lijevom misicavom rukom,pucao od samopouzdanja. Jurio je Viljasov rekord uzastopnih pobjeda,bio je na negdje oko 30-tak pobjeda,poslije Miamija sezona sljake,a tamo znate vec...elem,prvi set je otisao Nadalu,latinosi egzaltirani,zvijezda je rodjena....i onda pocinje ples. Sta je Nole stizao,kakve bekend i forhend vinere imao,to se mora pogledati (ako ima na yt). Kakav mec! Cista antologija. I prvi udarac Nea agentu Smithu,nepobjedivom robotu. Zavrsni direkt smo vidjeli na ovogodisnjem RG.

Miloje

pre 8 godina

Šetajući Banjicom s'jeseni 1988 ugledah jednog tek prohodalog mališana u pakiću koji se uhvatio jednoj starijoj devojčici za reket i ne pušta! Rekoh ,biće od njega veliki teniser! Ispostavilo se kasnije da to nije bio Novak Đoković:)

antiDebil

pre 8 godina

Ovo, jednostavno, nije tacno.

To za spremanje stvari je rekao Jeleni Gencic (Pricala ona u dokumentarcu o njoj), a u Dejvis kup repr. ga je pozvao Nenad Zimonjic koji je jedno vreme bio VD selektora. Toga se secam. Od Bogdana tada nije bilo ni traga ni glasa.

Ja Bogdanu nista ne verujem. Lako je biti selektor, a imati Noleta koji drzi celu ekipu.
(Lako mu je da prica kad nje vise nema, 16. jul 2015 14:53)


Naravno da je tacno, to je pricao Bogdan Obradovic prosle ili predprosle godine !
Slazem se da je mesto selektora DC reprezentacije jedno od najbesmislenijih u svetu sporta, on treba da objasnjava Djokovicu sta ce i kada da igra ???
I zaboravio sam Novakovom oca, on je verovao vise nego iko u Novaka !
https://www.youtube.com/watch?v=AQoRPFC2g-c

Mirko

pre 8 godina

Eto.. Neki su to videli još onda, bravo! Neki to još uvek ne vide, ali mislim da je to zato što ne žele da vide, al' to je već njihov problem.

Ja lično, prvo sam primetio inteligenciju. To ga je izdvojilo i katapultiralo u odnosu na sve ostale tenisere koje sam gledao. I dan-danas mislim to i ne vidim nikog osim njega da to ima u toj meri. Fed je jedini tu negde nadomak.

vesele devedesete

pre 8 godina

arena 2005. evropsko prvenstvo u odbojci. na platou ispred cekam sestru. dva metra od nas stoji novak sa tadasnjim devojkom. ona ga naduvava i verovatno sad svako jutro kad se probudi proklinje boga zbog toga. kazem sestri ovaj mali ce biti u top tri tenisera

Tara

pre 8 godina

Prvi put sam za Novaka Djokovica cuo 2011 godine.Vec tada mi je bilo jasno da ce biti veliki teniser.Ali da bih potpuno bio siguran u to nazvao sam dragog prijatelja u Zagreb Milorada Micu Dudanovica, kako bi resio sve moje dileme.Malo uplasen, sto bas njemu nije svojstveno, kratko je prokomentarisao kako je to sve slucajno I da ga uskoro uopce nece vise biti u teniskoj eliti.Kazao mi je jos da se sa njegovom konstatacijom slozio I njegov kolega M.Vilander.Nije mi bas bilo pravo, ali velim ako Mica kaze, a Mica nikad ne laze onda je to, to.Od onda vise ne pratim tenis, tako da ne znam sta se desilo sa nasim Novakom?

srpski seljak

pre 8 godina

Moja Milunka i Dijana su se upoznale '87. u porodilistu. Novak se izdvajao i medju bebama - ja sam jos tad rek'o 'Ovaj mali ce biti teniski sampion!'

Aman Zaman

pre 8 godina

Sjajno predvidjanje, svaka mu cast! Ja licno sam prvi put gledao (i poslednji put uzivo) Djokovica na Davis Cup mecu protiv Belgije 2005. Izgubio je tada oba meca i tesko je bilo naslutiti da bi to mogao biti buduci veliki sampion. Ali kako je Djokovic sam rekao pre par dana "na greskama sam ucio". I bogami je sjajno naucio!

Lako mu je da prica kad nje vise nema

pre 8 godina

Bogdan Obradovic je prvi put zapazio Novaka kada je on imao 6 godina, i tacno se seca kako je Novak dosao spreman na trening i to 15 minuta ranije, kako se Novak naljutio kada ga je pitao da li ti je mama spakovala stvari, tacno seca se Novakovog odgovora ja se bavim tenisom a ne moja mama i kada je video kako se Novak ekspresno presvukao i sve pripremio za trening, vodu, peskire i ostalo znao je da ce on biti vrhunski teniser :)...!
Od svih proroka i baba Vangi jedino ovaj novinar ima pismenu potvrdu !
(antiDebil, 16. jul 2015 12:40)

Ovo, jednostavno, nije tacno.

To za spremanje stvari je rekao Jeleni Gencic (Pricala ona u dokumentarcu o njoj), a u Dejvis kup repr. ga je pozvao Nenad Zimonjic koji je jedno vreme bio VD selektora. Toga se secam. Od Bogdana tada nije bilo ni traga ni glasa.

Ja Bogdanu nista ne verujem. Lako je biti selektor, a imati Noleta koji drzi celu ekipu.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

Kad se pojavio i odigrao prvo finale masters rekoh sebi idi i snimaj polufinala i finala.Na početku je bilo ono pomalo ali ugodno zadovoljstvo.Medjutim dolazi problem.Pa taj čovek igra skoro sve turnire u polufinalima!Onda odlučih samo koje pobedi 1/2finala i finala. Problem čovek uglavnom igra finala.Aj matero....ajd sad samo finala....pa onda samo finala koje pobedi...zatim samo finala na GS a kako je krenulo biće samo finala GS koje je pobedio...jer ne mogu to ispratiti....Sad vi skontajte kakav je ovo igrač. ..SERBINATOR DESTROYER NOVAK ĐOKOVIC No1

MS

pre 8 godina

Kad covek vec pominje 2007. godinu... Tada sam sa drugarima bio na Work&Travel programu u jednom malom mestu u Vermontu. Pratimo na TV-u finale protiv Federera, sjajan mec, ipak poraz na kraju, ali je bilo jasno da je nas Djokovic sve bolji i bolji. Po zavrsetku meca zvoni nam fiksni telefon, totalno iznenadjujuc, zove nas starija koleginica sa posla (amerikanka) da nam cestita, posto je Novak iz Srbije i sto imamo tako sjajnog tenisera, neprocenjiv momenat! Vec tada su nas povezivali sa Novakom, a evo dokle je Nole dogurao za 8 godina od tada, ne samo sto je broj jedan vec napada rekorde, a mozda do kraja karijere i bude proglasen za najboljeg svih vremena! Napred Nole, srecno i da nas uvek prepoznaju po tebi!

bambica

pre 8 godina

Da bi bio najbolji svih vremena NO1e ne mora da stigne do Federerovih 17 GS,neka stigne Samprasa i ima 15GS,
(sto realno i hoce,nece se povuci bez RG-a,osvajace opet WB,Australiju,kao i US,pa koliko puta nebitno,AO i WB ce vise od jednom),takodje ce bar jos tri godine najmanje da bude NO1, sto Fedeks vise nikad nece,osvojice ovu sadu ili onu tamo Olimpijadu i onda
je on velicina,najbolji ikada,a i ovako je po mnogima najidealnije tenisko bice...
p.s.Ajmo NO1E ,dok Ozmo preko bare perom pise!!!

anica

pre 8 godina

(fedex, 16. jul 2015 16:29)
Moguce, pogotovo pri riternu se moze primetiti uticaj nerava, i pefekcija pokreta od peRFektnog...jaoooooj:))))

pera

pre 8 godina

Nisam bio nikad toliki strucnjak za tenis ali sam ga pratio odmalena,najvise AO i US Open,Vimbldon nikako nisam voleo zbog kratkih poena,a sto se tice Noleta bas sam ga na Vimbldonu prvi put i video i licio mi je na ostale nase igrace pre njega (50-to mesto na listi pa na gore) A sto se tice gore pomenutog experta,ovaj text je i mogao da bude samo na pocetku Noletove karijere,a posle u ovom stilu samo ponekad,ali PONEKAD,i to kako je neko vec spomenuo,samo onda kad ga Nole nater.Inace covek je slepi obozavaoc Federera,koji je svojevremeno ismejavao Noleta zbog predaje nekih meceva i aludirao na neki dijeta-doping.Vrlo neobjektivan novinar,koji kao i vecina s one strane ,smatra Noleta za elementarnu nepogodu i dok ceka da prodje,povremeno napise koju lepu rec nateran suvim cinjenicama na terenu.
A ovaj tekst samo dokazuje da je i onaj koji ga je preneo ovde,cuo za tenis tek kad je Nole poceo da igra.

Marko Aleksic

pre 8 godina

Gledao sam ga na turniru u Pancevu(državno prvenstvo),tada je imao 14 godina,i osvojio je glavni turnir do 18 godina,i tada se videlo da je najbolji...

pratim

pre 8 godina

citam bodoa i tignora vec godinama, retki su trenuci lucidnosti kod njih a da je vezano za novaka, oni su federer crew i tu nema sta da se prica. poslednji tignorov clanak o wimbledonu je 65% o fedexu. inace toliko grese u prognozama da je strasno.

Predo

pre 8 godina

Pravo da vam kažem otkrio sam tennis. com 2007. godine kada kod nas nije svako imao internet, a i Pitera Bodu, a prvi članak koji sam čitao je bio "Most Perfect Player". Bio sam oduševljen, kopirao sam članak. Kao što neki primetiše, posle sam primetio da je čovek cinik i kontraš, ali tad je pogodio "u sridu". On je i danas jako ponosan na te svoje reči, ali ako njih troje kaže da će NOvak osvojiti US Open, on će udariti kontru, samo da ne bude kao ostali. Tako da ja volim njegove provokativne članke i prognoze, a Stiv Tinjor piše jako lepe post-analize i uglavnom je loše prognozer, ali sa Australijom i Vimbldonom je pogodio.

Monarhista

pre 8 godina

Neki su znali kakav ce sampion biti jos dok je pishkio po pesku a Jumko ne prepoznaje to ni posle 9 GS...o cemu li se tu radi?:-)))

šetač

pre 8 godina

Prvi put sam video njega 2006 Wimbledon protiv Marija Ancica, Nole je izgubio u pet setova. Na hrvatima, Nole je žmirkao očima u petom i naprezao se da vidi lopticu, to i danas radi. Nisam znao da nosi sočiva, a ni hrvatski komentator koji je omalovažavao Novaka svo vreme. Igrali su na nekom parkingu od terena već je biolo kasno popodne. Tada se setio Bobe i njegovog polufinala sa Lendlom i pitao sam se hoće li ovaj mali uspeti da napravi nešto.

Novakova era

pre 8 godina

Ja sam ga kao i mnogi prvi put gledao na TVu protiv Belgije kada je Tipsa dobio jednog Rochusa, a onda Nole izgubio u 5. setu od Oliviea! Kakav je to mec bio. Po prvi put sam gledao nekog naseg tenisera koji je napadao, kooji je imao servis.. Ja nisam ekspert, ne mogu da kazem da sam tada video buduceg prvog igraca na svetu, pa cak ni top 10 igraca, za nas Srbe to je bila misaona imenica, ali opet... uzivao sam u njegovoj igri! Cak je laik kakav sam prepoznao nesto posebno, nesto novo sto Srbija nije imala bar dok sam ja bio ziv.

Zato, svaka cast Jeleni Gencic i svima onima koji su verovali u ovog momka toliko da je sada tu gde je! Neka ostane jos dugo tu kako bih unucima jednog dana mogao da pricam sto vise stvari iz ere Novaka Djokovica.

blaza

pre 8 godina

Ja sam oduvek govorio da kad Novak svoju kondiciju i snagu popravi da ce biti broj jedan, znao sam i videlo se da ga je to na pocetku najvise mucilo i da je to na pocetku resio bila bi jos neka GS titula.On se mucio kad je igrao meceve u 4 a tek u 5 setova.Sad mi se cini da moze da izdrzi i vise od 5 setova, masina je.

I jos golfer:)

pre 8 godina

@ "Moj drugar, teniski trener, trenirao je jedno vreme dečka koji je bio potencijal u juniorskoj konkurenciji u Srbiji. Godinu dana kasnije, kad već nije trenirao tog dečka, sretne ga u gradskom prevozu. Kaže mu moj drugar kako vidi po novinama da se on po svim finalima kolje sa nekim Đokovićem i da se o tom Đokoviću sve više priča da je veliki talenat. pita on bivšeg učenika jel to istina. A ovaj okrene kažiprst nadole i kaže: "Ma kakvi !!!"."
(Dragan, 16. jul 2015 13:14)

Takvi smo. Mnogo nas ima bezrazlozno ljubomornih i to ne krijemo.

Prizivam i ja jedno secanje:

Ovde - u Kanadi - kao novinar pratio sam jedan turnir na kojem je bilo i srpskih tenisera. Tako... pomalo sam se i druzio sa njima. U jednom trenutku kazem:

"Izgleda da je onaj Djokovic (tada je bio negde oko 50-og mesta) dobar. Brzo napreduje na ATP listi".

"Ma, kakvi!" - odgovara mi sagovornik, clan strucnog staba tenisera(Svi znate ko je on, ali, iz razumljivih razloga ne bih da otkrijem njegovo ime:). "Njega ce otac upropastiti. Trazi od njega sto ne moze da dâ."

Precutao sam, a koliko je taj "strucnjak" bio u pravu vidimo sad.

PS Jutros u ovdasnjim novinama (na fr. jez.) procitah i clanak koji pocinje ovako:

"Novak Djokovic, pobednik Vimbldona, poznat je i kao izvanredan (excellent) golfer. Zamolili smo ga za vreme turnira da prokomentarise pocetak golf-sezone." itd. (Sledi komentar)

E, bas mi je bilo drago da i to vidim. Izgleda da on ceo ATP tur razvaljuje i u golfu.

Predo

pre 8 godina

@ Svete

Sećam se tog Zagreb Indoorsa. Novak je bio "85. tenisać svijeta". A taj komentar iz 2013. je verovatno komentar "najrodoljubivijeg hrvatskog komentatora" Milorada Miće Dušanovića, koji još uvek misli da će mu u kabinu upasti naoružani hrvatski bojovnik ako kaže išta lepo o nekom Srbinu. Zato se Ljubičić i Karlović nikada nisu bojali da kažu šta misle. Ljubičić ge je nahvalio i tada, rekavši da već zaslužuje mnogo viši plasman od onoga na kojem je. U Istri, u Umagu je NOvak imao status u rangu hrvatskih igrača, što se dalo primetiti čak i na HDZ, tj HRT televiziji.

Svete

pre 8 godina

(Predo, 16. jul 2015 14:59)

Mislim da je neka novinarka u pitanju, mozda cak i cuveni Micko ne secam se ! Ali da, Micko je posebna prica sto se tice tenisa i price o Djokovicu, na ovih par poslednjih Zagreba ga je recimo jedva i spomenuo ali secam se ranije da nikada bas nije bio odusevljem, uvek je nekako tesko pricao na tu temu.
Ali sta pamtim sa ovog poslednjeg turnira, kako je on nahvalio Marcela Granollersa kada je igrao protiv nekog njihovog igraca, da ne pratim tenis steko bih utisak da je Granollers jedan od najboljih tenisaca koji se pojavio u poslednjih 10 godina !
Znam da su odlicni prijatelji sa Djokovicem i Karlovic i LJubicic i Cilic, mislim da je bio dobar i sa Ancicem, postoji neki film o Ljubicicu Mon Monako gde se to dobro vidi a i Djokovic je jedini od vrhunskih igraca koji je podrzavao Cilica dok je bio suspendovan i galamio na ATP i ITF, dok je ove ostale savrseno bolelo uvo!
Znas li ti mozda da li se negde mogu naci snimci HRT televizije sa ovog Wimbledona npr., voleo bih da cujem njegov prenos ?

Sale

pre 8 godina

...
A cuj savrsen igrac novak,ako ima neko da je savrsen to je FEDERER,pokreti su mu svi kao iz knjige,nije dzaba peRFect..a novak ima pokrete ko da ima neki problem sa nervnim sistemom,pogotovo kod ovog bh slajsa na slici,pa i kod fh,ma kod vecine udaraca,osim naravno bh,to radi savrseno..
Znam da cu na ovo dobiti bruku minusa,al ovo je jedino realno..
(fedex, 16. jul 2015 16:29)
Vidiš, slažem se sa tobom samo po pitanju toga "šta bi bilo kad bi bilo", jer bi isto tako Nadalovi navijači mogli da kažu 2011. "da ga nije Nole oplevio sedam puta, imao bi 7 titula više".
Drugi deo tvog komentara je bruka. Toliko da nećeš ni minus da dobiješ od mene. Ovaj je kao "perfect", a ovaj "ima problema sa nervnim sistemom, svi udarci su mu loši"... kad se to stavi na gomilu sa onima koji kažu da je NĐ "folirant", znači da je recept za broja 1 biti folirant sa lošim udarcima... kako to niko od tenisera nije provalio, a vi (antiNovak) komentatori ste sve shvatili, meni nije jasno??? I zamisli, taj "folirant" sa lošim udarcima ima h2h sa "perfectom" 20-20, a od toga "perfect" je prve četiri pobede ostvario dok "folirant" nije bio još u prvih deset...
Ne verujem da bi Ajnštajn pronašao formulu za ovu vašu računicu.

bazan

pre 8 godina

Ne razumem toliki optimizam kad su Novakove GS titule u pitanju kad se zna da su mnogi bivsi, a i sadasnji igraci posle 28 godine osvojili samo 1 ili 2 GS titule. Jedino su Agasi, Rod Lejver i Conors uspeli da osvoje vise od 2 GS posle 28 godine. Agasi - 5 (RG 1999,USO 1999, AO 2000,2001 i 2003), Lejver - 5 (W 1968, AO,RG,W,USO 1969),Conors - 3 (W 1982, USO 1982,1983), Federer - 2 (AO 2010, W 2012), Nadal - 1 (RG 2014), Sampras - 2 (W 2000, USO 2002), Becker - 1 (AO 1996), Lendl - 2 (AO 1989,1990)... Tako da ostaje samo da se nadamo da ce Novak krenuti putem Agasija, ali sanse za to nisu velike.
(RF The King, 16. jul 2015 14:04)


Bravo.Obratio si paznju na taj detalj godine proizvodnje.Ne znam dal si hejter Djokovica ili nisi,provociras li ili ne vidim podavali su minusa ali imas pravo.Kao ja da sam pisao.Razlog zasto Novak nece prestici Federera:nijedan igrac u tom dobu posle 28 ili 29 godine nije se naosvajao gs titula.Tada dolazi do pada.S druge strane razlog zasto bi mogao prestici Rodzera:Ne izgleda da ce fizicki pasti i nema konkurenciju u mladim igracima.Mislim da ce stici bar do 14.Daj boze zdravlja,srece i motivacije.

danix

pre 8 godina

Ko je gledao turnir u Montrealu 2007 god,kada je Nole pobijedio tri prva igraca sa ATP,u 1/4 Rodika,u 1/2 Rafu,a u finalu Fedexa,mogaje odmah reci da ce to biti strasan igrac,a voditelji TV-prenosa su odmah konstatovali da ce taj decko,Novak Djokovic,jednog dana biti prvi na ATP.Isto su prognozirali i za Anu Ivanovic,da ce biti No1 na WTA.
Dakle,Nole je,od malih nogu,bio prepoznat kao sampion,trazili su ga i Britanci,samo,druga je stvar sto su na Zapadu Novaka smatrali i danas ga smatraju "uljezom" u "zapadni gospodski sport",pa su i sami Hrvati rekli da su mislili da se po "gospodstvu" i tenisu razlikuju od Srba,ali,da im je i to palo u vodu pojavom,Novaka,Ane,Jelene,Nenada,Janka i Viktora,iako je Monika rodjena i stasala kao teniserka u Srbiji,Novom Sadu.
Taj Bodo je rijetko afirmativno pisao o Novaku jer pozitivni clanci o Novaku nisu bili pozeljni na Zapadu,kao ni danas,pogledajmo samo kako publike na stadionima docekuju Novaka,krajnje neprijateljski,sa primitivnim navijanjem,jednom rjecju,kad Nole igra,iznad terena se nadvije crni oblak mrznje,a munje su usmjerene prema njemu,neshvatljivo,ali istinito.
Zato svaka Novakova pobjeda vrijedi najmanje duplo.Zato je Nole najmanje duplo bolji od svih ostalih iz svih vremena,bori se sam protiv svih,i pobjedjuje.

буги вуги

pre 8 godina

Први пут сам Новака гледао у дејвис купу против Белгије..изгубио је,сећам се да је плако на крају меча. Јанко га је смиривао и тјешио!

Svete

pre 8 godina

Jednom sam gledao Novaka uživo, bilo je to u Zagrebu, mislim da je to bilo prvo izdanje tog turnira, izgubio je u polufinalu od Ljubičića, bio je to stvarno dobar meč, svi su pričali o Đokoviću kao jako talentiranom dečku. Nevjerojatno mi je kako je vrijeme brzo prošlo, tad su u Zagrebu igrali Đoković, Murray, Ferrer, a tad nitko nije ni obraćao pažnju na njih, a pogle ih danas, zvijezde.
(14-8, 16. jul 2015 12:52)


Sta bi moglo da znaci ovo 14-8 ???

Sto se tice tog turnira na njemu su igrali Ferrer, Cilic, Ancic, Wawrinka, Schuttler, Henman, Soderling, Djokovic, LJubicic, Marej... i sa ove distance deluje kao jedan od najacih 250 turnira ikada...Nego sta je meni zanimljivo secam se pre par godina, cini mi se 2013. par dana nakon sto je Djokovic pobedio Mareja u finalu AO, kada su prenosili Zagreb indoors govorili su o tom turniru 2006 godine kao prvom Zagreb indorsu posle nekih 10 godina i govorili su kako je to bio veoma jak turnir, pa su nabrajali silne igrace koji su ucestvovali, Djokovica se nisu setili, pa su rekli na tom turniru je ucestvovao veoma talentirani mladic za koga se vec tada videlo da ce postati inzvaredan tenisac, njegovo ime je Andi Marej, a Ljubicic te godine pobedio Djokovica u 3 seta u polufinalu a Mareja u 3 seta u 1R.....!

Samo covek

pre 8 godina

Pre svega svaka cast ovom novinaru sto je prepoznao i predvideo ovo danas. Mene malo nervira situacija kod nas koja se nadam se i ne prenosi na Noleta. Previse se prica o time da je uzeo malo GS turnira (uzeo je 9 ej DEVET), da je mogao vise, da je ovo da je ono. Neko spomenu da mu je krivo sto ranije nije sreo Cetojevica. Ljudi ja sam siguran da se sve desava sa nekim razlogom, verujem da su svi ti problemi sa disanjem i ko zna cim njega samo nacinili jacim, mozda ne bi uzeo ni ovo sto je sad da mu je od pocetka sve bilo potaman. On je Srbin, nama treba otpor, mi volimo teske situacije jer nismo navikli da nista u zivotu dobijamo servirano na tanjiru, vec uz dosta truda, muke i znoja, on je najjaci kad je publika protiv njega, ali mislim da toga nije ni svestan. Nema potrebe za zaljenjem za nekim propustenim prilikama na GS turnirima, jer na nekim je i imao srece pa je lako moglo da se desi da i njih ne osvoji (setite se US opena i onog forhend riterna protiv Rozdera na mec loptu, pa AO onaj neverovatan mec sa Nadalom koji je lako mogao otici na drugu stranu itd...). Novak je na vrhuncu, uzeo je koliko je uzeo i toliko je i trebao, jos ce dosta osvajati nadam se, Bog je uz njega u to sam siguran, verujem da se nece povredjivati. Zato podrzimo coveka i samo neka gura, na kraju cemo videti koliko je uradio i tada ce se vaditi racunice, a i da vise nista ne osvoji i danas da se povuce vec je uradio i osvojio i previse. Samo guraj Nole znas da je Srbija svim srcem uz tebe.

Zuba

pre 8 godina

@(I jos golfer:), 16. jul 2015 14:41)

Ako se dobro secam mislim da je negde izjavio da kada prestane igrati profesionalno tenis da ce pokusati da se oproba sa golfom. Koliko vidim iz tvog komentara to ce mu ici dobro (mada ne tako kao tenis).

singer

pre 8 godina

ne znam kada sam prvi put gledao noleta, ali znam da nisam znao da će jednom biti najbolji. a novinaru svaka čast, imao je oko samo tako.

Wow

pre 8 godina

Da, Zuba potpuno se slazem! Treba prosto uzivati u ovim momentima-godinama sa Noletom na celu karavana jer ce jednom doci kraj i Srbija ce cekati na nesto slicno, pa zaista nesmem da kazem koliko.... Sto se tice GS titula, vidim Novaka u ovoj snazi i elanu jos najmanje tri-cetiri godine i za mene ne postoji sumnja, ako i ne predje Rodzera bice to razlika u jedan ili dva naslova.

johnny

pre 8 godina

Isti taj Piter Bodo je predvideo da ce Novak izgubiti od Andersona u cetvrtfinalu ovogodinjeg Vimbldona. Naime, u autorskom clanku za EPSN je predvideo: "Anderson will serve his way to a win". Uzgred je imao pogresno predvidjanje da ce u cetvrtfinalu Berdih pobediti Simona a da ce Kijos pobediti Gaskea. Toliko o njuhu Pitera Bodoa. Dokaz da nema ni idealnog tenisera ni idealnog teniskog strucnjaka.
(Goran, 16. jul 2015 13:08)

nije izgubio ali bilo je blizu
svako ko prati tenis znao je da će meč sa andersonom biti najteži na putu do trofeja, pre svega psihički, kao i da federer nema šansi u finalu, naročito posle novakovog laganog polufinala sa gaskeom (marej bi bio opasniji protivnik u finalu, bez obzira na h2h recimo), tako da nije ništa sporno u ovoj izjavi

MK

pre 8 godina

Aha, sad su svi znali i verovali kako će Novak da osvaja GS, Masterse, da bude no 1...
Draga družino, sećam se ja kako su ga godinama mnogi ovde potcenjivali, horski ga pljuvali i otpisivali ne dajući mu ni minamalne šanse za veći uspeh..Sad su promenili nikove i hvale na sva usta i svi znali i svi verovali..

Kod Boda, prefrigane matore lisice, stvar je obrnuta. On je još pre 10 g. video u Novaku ono što drugi nisu i napisao o njemu jedan pozitivan članak. Od trenutka kad su Bodove pretpostavke počele da se obistinjuju, svaki njegov „afirmativan“ članak o Novaku bio je protkan licemerjem i sumnjama, uz jednu pohvalnu reč znalački je provlaćio 2-3 negativnosti koje čitalačku publiku pozivaju na (najblaže rečeno) nedoumicu oko Novaka i njegovo neprihvatanje..Tako to radi olinjali Bodo, a iz iste škole je i njegov kolega Tinjor..etc.

„Lako je sada pisati hvalospeve o Novaku“ – prikladniji naslov od ovoga nisam skorije video!

hitni lopticu u sumicu

pre 8 godina

Ja sam jos 2004. video da ovaj klinac nema pojma, trebao bi da se bavi necim drugim. Kasnije se ispostavilo da sam vec tada imao uznapredovalu kataraktu.

Dylan Dog

pre 8 godina

Ne može se reći da se Bodo ne razume u tenis, jer živi od pisanja članaka u vezi sa tenisom.
Tačno je da je napisao to što je napisao, kao što je tačno da je u to vreme pisao relativno afirmativno o Novaku, ali samo nakratko.
Piter Bodo je zajedno sa Garberom i ostalom ekipom sa ESPN-a i Tennis.com-a (čast nekolicini izuzetaka, od kojih neki više i ne pišu u tim medijima) - klasični legionar od pera. Takvi uglavnom pišu po narudžbi, tj. kako im se plati, a retko kao pravi novinari - istraživači i analitičari. Tek ponekada, kada ih surova realnost i činjenično stanje "povuku za uši" - napišu po nešto sa malo više smisla. Inače su u međuvremenu do besvesti pisali besmislene analize i na osnovu istih izvodili još besmislenije zaključke.
Izrazi lica M. Vilandera i A. Kroft na post-meč analizi finala Vimbldona dovoljno govore. Svi smrknuti, oborili nosve u pod, teško im je da prevale preko usana reči o tome kako je Novak zaista bio bolji od zaista sjajnog, kako oni vole da kažu - "vintage" Rodžera i kako Novak je preostala dva seta dobio relativno rutinski.
Zato me Zapadna cinična naknadna pamet ni najmanje ne dotiče. Pogotovo ne sada, posle svih problematičnih tekstova (predaje, Rodik, jaje, Marej i ostale izmišljotine) koje su napisali i o Novaku i o još nekim našim teniserima.
Hvala lepo, ali - ne hvala!
A Novaku i svima našima (a i njihovima) - puno zdravlja i obilje sportske sreće, pa neka pobedi - bolji na terenu!
Uzdravlje!

Svete

pre 8 godina

(bazan, 16. jul 2015 18:00)


Zasto to ovako ne bi gledali...
Federer u Novakovim godina pa nadalje ima
2 titule
4 finala
8 polufinala

2 finala je izgubio od Djokovica, 1 od Nadala, 1 od DelPotra
4 polufinala je izgubio od Djokovica, 2 od Nadala, 1 od Mareja, 1 od Cilica....

Videcemo, granice u tenisu po pitanju godina se pomeraju, od ovih mladjih nema nista ozbiljno Nisikori, Dimitrov, Raonic ovi jos mladji Kyrgios je dobar ali je neozbiljan tako da mrka kapa od njega, Coric je odlican ali jos je premlad, Kokinakis ne deluje kao pretnja, Rubljev, Zverev su premladi.... Serena Williams radi nesto sto niko nikada nije radio u zenskom tenisu od 31.godine pa nadalje, tako da.... ? Ne mogu muski i zenski tenis da se porede, ali to je jedna zanimljivost !
Sto se mene tice 15 GS za Djokovica je puna kapa, samim osvajanjem tih turnira ce usput porusiti sve preostale rekorde, tako da kada zavrse karijere Federer bi mogao da bude ispred njega jedino po broju gs turnira. Ali to su samo 2 takmicenja, mnogo je tu preostalih statistickih podataka koji se sagledavaju ! Kada bi se teniseri merili jednostavno po broju GS Albert Costa bi bio ispred Davida Ferrera ili Mats Wilander ispred Edberga, sto znamo da nije slucaj !
Ne znam sta ce se desiti, ali bice zanimljivo !

Gajetano

pre 8 godina

@ charlotte sometimes
"Dodji bre ovamo, igra jedan nas. Od njega samo kost i koza, mrsavko, ma samo "sija" od njega, ali ne da udara, nego opasan mali".
Bila je to 2006...

Laki, a da to nije bilo finale Umaga 2006. protiv Wawrinke? Tada nisam ni slutio da gledam buduce sampione Gren slemova! Predao je Novak taj mec, nije mogao disati, to bese ta faza, ali Novakova igra, majko moja! Pomislih, ovakvog nismo imali jos od Bobe Zivojinovica. Kakva greska u proceni!!! Ovakvog nikada nismo imali i nikada necemo. Mnogo je ovo, sestro, za ovako malu zemlju. Ne mozemo ni da shvatimo razmere dogadjaja, jer prosto nismo ni navikli da gledamo u toj razmeri.

Pozdrav,

Zeljko

pre 8 godina

Ovaj tekst me emotivno pogađa jer sam baš od tog IW 2007 postao veliki (nenormalni) fan Novaka Đokovića. Pre toga je imao, za svoje godine, izuzetnu 2006.Zatim, na početku 2007 pratili smo i ispadanje od baš RF u osmini finala AO. Zatim poraz od Južnog u Roterdamu a onda je došao taj IW. Ludo vreme, povratnik Canjas "našao lek" za Federera i izbacio ga u uvodnim rundama i IW i Majamija. Rafa i Nole u finali IW i to pripadne Rafi...ali ponos koji sam osećao zbog još uvek devenaestogodišnjeg Novaka...NEOPISIVO.Tako se valjda i postaje fan. Usledio je Majami, pobeda nad Rafom u četvrtfinalu a u finalu 3 : 0 protiv Canjasa. Bio neki doček u Beogradu tada se već Srblje diglo na noge , našlo sebi novog heroja.Kako se to isto Srblje diže na noge na osnovu prenosa na RTS tako se brzo i spušta. Ja sa takvima nemam veze. Tenis pratim od kada znam za sebe a možda sam najviše uživao u Kurijer - Edberg rivalstvu početkom devedesetih. Kasnije sam obožavao RF i iskreno zavideo Hrvatima na LJubičiću koji je bio jedan od tzv best of the rest...On, Rodick, Nalbandijan, Davidenko... E posle WB 2007 dvadesetogodišnji NĐ postaje treći na svetu i nezvanični best of the rest! Meni je to tada bilo dovoljno a znao sam da može još više. Danas, meni je OVO dovoljno a znam da može još više.
Izvinite na dužini komentara ali je iskreno i iz srca.

Mitke

pre 8 godina

Kolega iz bivše firme:
"Igrao sam tenis kao klinac. U finalu kupa Jugoslavije ili kako se to već zvalo, ja sam imao 9 godina a on 7, ako i toliko. Ja tu nisam imao šta da tražim..."

LLAP

pre 8 godina

Sećam se tog finala sa Kanjesom u Majamiju. Kanjesovo prvo finale posle doping suspenzije.
Jedan gem je trajao 26 minuta, dobio ga je Novak.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Da podelim i ja svoje secanje sa vama, kad ste vec ovako lepo krenuli.

''Heeeeej Laki, dodji!''-uzviknuo je moj tata.

Ja nadrndana, spremam prijemni za fax, ujedam i ne ''sljivim'' ga dva posto.

''Dodji bre ovamo, igra jedan nas. Od njega samo kost i koza, mrsavko, ma samo ''sija'' od njega, ali ne da udara, nego opasan mali''.
Bila je to 2006. Nemam pojima koji turnir je bio u pitanju, niti koji protivnik. Ne znam ni kako se zavrsilo. Totalni prekid filma. Ali znam da sam, iako sam nerado ustala sa stolice, otisla i zabuljila se u TV. Secam se da sam pomislila da izgleda dobro, i sama sam trenirala tenis par godina, ali nista nisam napravila, to je bilo zezanje.

Tata i ja se smejali, stvarno je bio koscat, ali i zilav. Rekoh tati kako bi bilo lepo gledati jednog dana najvece turnire sa nekim nasim uspesnim igracem, za promenu. A danas.....danas je sve kao san.

Hvala Nole!

Jova

pre 8 godina

@(MK, 16. jul 2015 17:22)

Jako dobar komentar. Potpisujem.

Potpuno ste u pravu. Ali, imao je i Novak »vjernike«, koji su nikove morali mjenjati zbog upornih trolova. Nikove da, podršku i ljubav ne.

Starogardaši prijatelju, starogardaši…


Pozdrav

mahir

pre 8 godina

Samo da ga posluzi zdravlje i Nole moze prici Federeru kada su u pitanju GS, po ostalim parametrima on je vec sada bolji igrac od njega a o ljudskim kvalitetima da i ne govorimo.

absolutezero

pre 8 godina

Pratim Novaka jos od Dejvis kupa protiv Belgije i njegovog meca protiv Rohusa davne 2005-te. Tada se videlo da je strasan potencijal, ali ni u snu nisam mogao predvideti da ce dosegnuti ovaj nivo. I dalje sam verni navijac kao sto sam bio i na tom prvom njegovom mecu koji sam gledao. I samo cu jos reci - Novak. I sve sam rekao.