Četvrtak, 16.07.2015.

09:30

Pilić: Novak može da stigne Federera

Hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić izjavio je da Novak Đoković može da stigne Rodžera Federera po broju Gren slem titula.

Izvor: ÐN

Piliæ: Novak može da stigne Federera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

BiBi

pre 8 godina

Najbolja racunica je da Novak od narednih 5 GS osvoji svih 5, a onda od sledecih 12 GS turnira jos 6 i tako zaokruzi cifru od 20.

Nema tu nikakvih "laganica kalkulacija", vec, kao i do sada, mora da grize.

Dobro je sto u timu i Boris Beker. On je izuzetno inteligentna osoba, sve zna o tenisu (i oko tenisa) a u uz to i jako dobar psiholog. Ko je video njegov intervju posle mecha sa Federereom - zna o cemu govorim. Svaka rec koju je izgovorio imala je svoju svrhu.

marconio

pre 8 godina

Objektivno je da Noke naredne 2 sezone bude na vrhuncu forme, na nekom sadasnjem nivou igre.
Realno bi trebalo da uzme US open ove godine i da od 8 Slemova u naredne dve godine uzme 5.
to daje zbir od 15 GS titula sto je po mom misljenju vise nego realan rasplet.
E sada nakon toga treba ocekivati lagani pad u sezonama 2018 i 2019.
Tu je tesko biti objektivan ali od tih 8 Slemova mozemo se samo nadati da ce uzeti 3 titula i doci do neverovatne brojke od 18 GS trofeja.
Srecno Nole.

Beobrad

pre 8 godina

Prvi GS je osvojio 2008. sledeci tek 2011. dakle 3 godine bez GS titule.
Na to dodati da je makar jos dva morao osvojiti, iz raznih razloga nije. Ipak, mislim da i dalje moze u "foto finisu" doci do 17 GS titula!

coabree

pre 8 godina

Federer je imao 9 gren slemova kada je imao 25 godina na Us openu 2006 godine, tako da Novak zaostaje 3 godine tacnije kao 12 propustenih gren slemova... Mislim da nije realno da Novak stigne Federera bas, iako stigne Rafu i Samprasa mislim i da bi to bio ogroman uspeh! :)

Saša

pre 8 godina

Da je uzeo dva koja su mu po svim parametrima pripadala imao bi 11 i vrlo verovatno bi prestigao RF, ovako zaista teško ali biće upamćen kao veliki šampion kroz sve šta je prošao u životu, ovih 9 GS su kao nečijih 50 u normalnim uslovima.

optimus prime

pre 8 godina

Ako uspe Novak da stigne Rodžera, to će biti stvarno neverovatno dostignuće. Mnogo zavisi od narednih turnira pošto je Novak u naletu i trebalo bi da iskoristi ovaj trenutak, ako osvoji US Open ima velike šanse da stigne do broja 13 ili 14. Za broj od 17 moraće minimum po dva gs da osvaja u narednih 4 godine. U svakom slučaju, Novak je već sad legenda tenisa. 1. Sampras 2. Federer 3. Nadal 4. Borg 5. DJOKOVIC.

Milenko

pre 8 godina

Zasto da ne.Ako ove godine osvoji jos jedan ostaju mu 4 da osvoji da stigne Rafu.Ako bude u formi kao ove godine to moze da se dogodi vec iduce godine.Samo da ga posluzi zdravlje,Zivi bili pa videli.

Nice

pre 8 godina

Dilan Dog je dao sveiscrpljujucu, ali hiruski preciznu analizu. Svaka cast na istoj. Ono sto je supstancijalno glasi: nadamo se da je ovaj W okidac da postane najbolji u istoriji. Ja ne sumnjam u to!

Nice

pre 8 godina

Dilan Dog je dao sveiscrpljujucu, ali hiruski preciznu analizu. Svaka cast na istoj. Ono sto je supstancijalno glasi: nadamo se da je ovaj W okidac da postane najbolji u istoriji. Ja ne sumnjam u to!

RF The King

pre 8 godina

Ne razumem toliki optimizam kad su Novakove GS titule u pitanju kad se zna da su mnogi bivsi, a i sadasnji igraci posle 28 godine osvojili samo 1 ili 2 GS titule. Jedino su Agasi, Rod Lejver i Conors uspeli da osvoje vise od 2 GS posle 28 godine. Agasi - 5 (RG 1999,USO 1999, AO 2000,2001 i 2003), Lejver - 5 (W 1968, AO,RG,W,USO 1969), , Federer - 2 (AO 2010, W 2012), Nadal - 1 (RG 2014), Sampras - 2 (W 2000, USO 2002), Becker - 1 (AO 1996), Lendl - 2 (AO 1989,1990), Conors - 3 (W 1982, USO 1982,1983)... Tako da ostaje samo da se nadamo da ce Novak krenuti putem Agasija, ali sanse za to nisu velike.

hawkeye

pre 8 godina

Takav teret ne treba da stavlja na svoja leđa,samo da ga posluži zdravlje i sve će da dođe na svoje,svima je jasno da će ih biti još,koliko? Lično mislim da je on već sad istoriju ispisao,eto,samo bi voleo da osvoji RG jer to zaslužuje.

niski

pre 8 godina

nisam siguram da je njemu toliko bitno sve to. on je usao u veliku istoriju tenisa. federer je pokazao koliko je dobar igrac i koliko je tesko pobediti ga. svi ostali sem federea igraju fizicki tenis koji prelazi u boks mec. on igra najlepsi i najelegantniji tenis. to je sve upropastio nadal fizickim naporima da stigne svaku lopticu i zato je stradalo telo.

lalo

pre 8 godina

ATT 3.0) (pametnjakovic, 16. jul 2015 11:00)
..... sada u Americi 10.gs a sl god sva 4 i to je vec 14 gs ;)....
...pa onda jos 4 sledece i 4 sledece godine, da li bi ti onda bio zadovoljan?

fedex

pre 8 godina

A jeste/jesmo dosadni sa ovim,moze on osvojiti 17,al moze isto tako i nijednu,pa nece prestici ni Borga.Kao sto sami igraci kazu potrebno je mnogo mnogo truda da se osvoji samo 1 GS,tako da..A kod Novaka je mene strah onog proklizavanja,svaki mec on padne bar jednup,nek se desi nezgodan pad,izvrnuce zgloba i gotovo,rizicno je to skroz,ali eto do sad se taj rizik itekako isplacuje..

Joca 011

pre 8 godina

Pilić je najveći teniski pedagog i stručnjak na svetu. I dobar čovek. Kada on kaže... to je to. Ali, i on je, hteo ne hteo, voleo ne voleo, u ovom tenis biznisu i stoga priča o RG ovako, jer se to od njega očekuje. Mogao je Nole da pobedi Stena bez problema. Ali... nije tako bilo planirano, nije trebalo da pobedi Nole već je trebalo da pobedi Stan. (Kao i predhodno na AO, i kao Marej 2x, i tome slično...)
.

znanje-imanje

pre 8 godina

Nije realno, 10% šansi, ma i da dostigne Rafu je jedva 25%. Ono po čemu je već i kako će završti kao najbolji igrač sveta ikada je po zaradi i novac/vreme efikasnosti! Uz to i bolji skor sa ostala 3 top igrača.
(ako ima nešto dobro u zadnjem porazu na RG to je dokaz da se ne dopiguju(e) kao npr. biciklisti. Umor, pa čovek ne može, pa izgubi - nije se narokao pa da uzme trofej i posle spava 10 dana.)
Šansa je propuštena davno iz 2 niza razloga. Prvi su neshvatljivi porazi tipa Wimbldon od Marija, ili pecanje na RG a pre svega ono od crknutog Nišikorija na USO. Nadam se da bar neki od njih nisu bili uzalud, if you know what I mean.
Mnogo je bitnije ono sada zaobravljeno - svi oni frasovi, izbezumljivanja i prekidi mečeva. Kada sam nakon DK odgledao i njegov drugi meč upitao sam čoveka koji ih blisko poznaje: E super vam je ovaj mali - ali šta je sa time? Nisu znali šta je a obišli su celu Evropu i tuce najskupljih lekara svih vrsta.
I eto najbizarnije epizode: ono što nisu otkrili pravi znalci jeste dr. Četojević A on to nije otkrio jer je pametan, zna i sl. - ne, radi se o ex-lekaru a sada praktično šarlatanu koji je - njima očajnima - uvodio izvesne mere i metode. Pred kraj njegovog naravno neuspešnog angažmana, sve šarajući po Internetu nabasao je na još par fora i guknuo: ne Gluten! Počeše i sa time i - BINGO!!! "Doktor" ostade još malo ali eto šta je ironija...
Da je to shvaćeno deceniju ranije Gebhard bi ga doveo do 20GS; ovako treba biti srećan i sa ovim...

iskreno

pre 8 godina

Greška je Noleta upoređivati sa drugim teniserima. Njegov stav, posvećenost i samodisciplina su nešto što niko drugi nema među teniserima. Razmišljati o tome hoće li stići Federera po mom mišljenju je nepotrebno. Sigurno će ga stići i prestići i po broju GS, i po broju nedelja na prvom mestu, i verujte mi da će postaviti takve rekorde koje niko godinama i godinama neće moći da prevaziđe. Jedini koji može da ga spreći u tome je sam Nole, ako kaže, dosta mi je , ostavljam tenis, od sad igram golf. U tom slučaju ćemo pratiti golf, a Tajger Vuds, sadašnja legenda će postati samo neko ko je nekad bio zakon u tom sportu, dok se Nole nije pojavio, poput Federera u tenisu.

Svete

pre 8 godina

Neka nastavi ovako i naravno da moze da ga stigne, cini mi se da je prosao taj trenutak karijere kada bi moglo da dodje do psihickog pada ili zasicenja tako da ostaje fizicka strana a tu mi Djokovic deluje besprekorno, a i mislim da je mnogo bitnije da stigne do Samprasa i Nadala !! Prosle godine je na US turneji bio mamuran od svadbe a u SF US opena su bili neljudski uslovi koliko se secam, voleo bih ove godine da to odigra kako treba i nadam se normalnijem vremenu na US openu... !!

Pokondirena tikvica

pre 8 godina

Imam utisak da se Novaku ovako samo stvara nepotreban pritisak.Sve i da vise ne osvoji ni jedan GS (mada je to malo verovatno) on je vec usao u legende.

anica

pre 8 godina

Nesrecni RG, osvojice ga Nole, slazem se da mu ove price samo stvaraju pritisak, vidi se da im je Novak svima trn u oku, nebo je granica!

mikicar

pre 8 godina

Naravno da moze. Zar mislite da Federer na Rolan Garosu onako strasno navijao za Vavrinku, zato sto ga voli? Ne, navija za sve Novakove protivnike jer ne zeli da Novak osvaja gren slemove da ga ne bi prestigao. Plasi se za svoje mesto u istoriji, s razlogom.

Dylan Dog

pre 8 godina

Nikola Pilić zna šta govori. On savršeno poznaje tenis kao igru, trenutne okolnosti na turu, a savršeno poznaje i samog Novaka.

Kod Novaka je sve u "glavi". Kao, uostalom, kod svih nas.
Kada bude istinski shvatio i spoznao da može, to će i učiniti.
Pogledajmo samo prethodna dešavanja.
Prvo je bio problem da se ravnopravno nosi sa RF i RN, pa je - uspeo; da ih pobeđuje u najvažnijim mečevima na najvećim turnirima - uspeo; da pobeđuje Rafu na šljaci - uspeo, i to sada radi rutinski. Da pobedi Rafu na Filip Šatrijeu - uspeo. Da pobedi Rodžera na Vimbldonu - uspeo dva puta i to u finalu.
On sada vidi da može, bitno je da to oseća i da bez trunke sumnje, nepokolebljivo - veruje u to.

Pa momak ima 24 mastersa, turnira koji se samo po formatu a ne i pokvalitetu učesnika razlikuju od GS turnira. I osvaja ih relativno lagano, bez pritiska, jer zna i oseća da može. Od 2011 ima skor 19-4! Nije izgubio masters finale od leta 2012! Ima 12 pobeda u finalima u nizu! Dakle, fenomenalna realizacija finalnih mečeva. Nema drugih realnih, objektivnih razloga zašto ne bi imao bolju realizaciju finala na GS turnirima - osim jednog subjektivnog, tj. onog u njegovoj "glavi".
Kada to raščisti sa sobom, samo će mu nebo biti granica. Na USO ćemo videti da li je Vimbldon bio taj okidač.

Novaku iskrene čestitke na osvojenom 3. Vimbldonu i odbranjenoj tituli, a zatim i pregršt zdravlja i sportske sreće u nastavku sezone!
Uzdravlje!

Milan .N

pre 8 godina

Slazem sa G. Pilicem. Ako nema povrede on moze da igra narednih 5 godina, sto mu dodje 20 GS. Ako osvoji samo 9 GS prestigao je Federera. Federer je osvojio samo 2 GS zadnjih 5 godina, sto znaci kad se Nadal i kasnije Novak pojavili, on nista ne osvaja. Nadal je takodje povredjen, Stan je star, tako da zaista mogu da vidim da Novak prestigne Rogera po GS, jer nema za sad nikakvu konkurenciju.

Wenger

pre 8 godina

Uh, bice mnogo tesko ali nije nemoguce.... Da stigne Nadala i puna kapa jer je kvalitetniji igrac ali nije ni to prioritet. Nek je on nama ziv i zdrav a istorija ce se sama pisati...

Laki007

pre 8 godina

Moguce je, ako sad osvoji US open to je vec deset a bice jos najmanje 3 godine u punoj snazi, sve zavisi od protivika koliko mogu napredovati!

parz

pre 8 godina

@mikicar, da Federer, Novak ili Nadal, razmisljaju na taj nacin, ne bi bili to sto jesu mali covece. Ako su slusao intervju Federera, kada je Nadal bio jako blizu, imao 14 i dobro igrao (sto sada nije slucaj, i sada 14 deluje daleko), izjavio je da je on tako prestigao Samprasa ,i da je sasvim logicno da Novak ili Nadal njega prestignu jednog dana. Kada gledam nase komentare, mi smo sve, samo nismo gostoprimiv narod.

milan

pre 8 godina

da je novak ne daj boze britanac ili amerikanac do sad bi dokazali da je poreklom sa meseca, da je najbolji ikada, da ima dve desne noge i ruke

Komšija

pre 8 godina

Veliki trener, velikog iskustva. Kod Novaka su najveće prednosti: posvećenost, usredsređenost, mentalna stabilnost i čvrstina. Veoma mali broj vrhunskih sportista to ima. U mnogim sportovima vrhunske rezultate postižu sportisti koji ne vode sportski način života. Tu podrazumevam na prvom mestu ishranu i raniji odlazak na spavanje. Za one koji ne znaju: hormoni se luče pod različitim okolnostima, neki su vezani za stanje budnosti ili prisustvo svetla. Ukoliko ranije legnete (do 22 h) imaćete ceo ciklus sna u noćnim uslovima. Ujutro ćete biti sveži za jutarnji trening, koji je važniji od popodnevnog ili večernjeg. Takođe ćete imati vremena da se oporavite za popodnevne napore i imaćete maksimalni efekat i od drugog treninga. Sve ovo Novak upražnjava, konstantno usvajajući nove metode u pripremi. Takođe je izuzetno važno istezanje i razgibavanje, što je osnovno u prevenciji povreda. I ovo Novak izuzetno uvažava i praktikuje. Sada se mnogi pitaju ako je tako jednostavno, zašto to svi ne upražnjavaju. Pa zato što je to borba sa samim sobom. I Nole bi smazao čokoladni kup sa sladoledom, ali bi time smanjio svoje šanse. Povrh svega Novak ima ustaljen i skladan tim oko sebe, a harmonija je krajnji cilj ovakvog puta. Novak je od svih tenisera i skoro svih drugih vrhunskih sportista, najbiži Bušidou, kodeksu ratnika japanskih samuraja. Ovakav način rada zahteva puno odricanja i veliku disciplinu, ali je povraćaj ogroman. Ništa ne može da Vam garantuje uspeh, ovako ste mu najbliži.

Zoran

pre 8 godina

Naredne 3godine(29,30i31g) po dva GS. Kako igra ove godine narocito finale na Vimbldonu nije nemoguce. Ipak Novak vec sada je medzu 5 u Open eri po GS. Ako uzmemo i ostale parametre ima sansu da bude- Federer i Djokovic.

Dylan Dog

pre 8 godina

Nikola Pilić zna šta govori. On savršeno poznaje tenis kao igru, trenutne okolnosti na turu, a savršeno poznaje i samog Novaka.

Kod Novaka je sve u "glavi". Kao, uostalom, kod svih nas.
Kada bude istinski shvatio i spoznao da može, to će i učiniti.
Pogledajmo samo prethodna dešavanja.
Prvo je bio problem da se ravnopravno nosi sa RF i RN, pa je - uspeo; da ih pobeđuje u najvažnijim mečevima na najvećim turnirima - uspeo; da pobeđuje Rafu na šljaci - uspeo, i to sada radi rutinski. Da pobedi Rafu na Filip Šatrijeu - uspeo. Da pobedi Rodžera na Vimbldonu - uspeo dva puta i to u finalu.
On sada vidi da može, bitno je da to oseća i da bez trunke sumnje, nepokolebljivo - veruje u to.

Pa momak ima 24 mastersa, turnira koji se samo po formatu a ne i pokvalitetu učesnika razlikuju od GS turnira. I osvaja ih relativno lagano, bez pritiska, jer zna i oseća da može. Od 2011 ima skor 19-4! Nije izgubio masters finale od leta 2012! Ima 12 pobeda u finalima u nizu! Dakle, fenomenalna realizacija finalnih mečeva. Nema drugih realnih, objektivnih razloga zašto ne bi imao bolju realizaciju finala na GS turnirima - osim jednog subjektivnog, tj. onog u njegovoj "glavi".
Kada to raščisti sa sobom, samo će mu nebo biti granica. Na USO ćemo videti da li je Vimbldon bio taj okidač.

Novaku iskrene čestitke na osvojenom 3. Vimbldonu i odbranjenoj tituli, a zatim i pregršt zdravlja i sportske sreće u nastavku sezone!
Uzdravlje!

Pokondirena tikvica

pre 8 godina

Imam utisak da se Novaku ovako samo stvara nepotreban pritisak.Sve i da vise ne osvoji ni jedan GS (mada je to malo verovatno) on je vec usao u legende.

Wenger

pre 8 godina

Uh, bice mnogo tesko ali nije nemoguce.... Da stigne Nadala i puna kapa jer je kvalitetniji igrac ali nije ni to prioritet. Nek je on nama ziv i zdrav a istorija ce se sama pisati...

mikicar

pre 8 godina

Naravno da moze. Zar mislite da Federer na Rolan Garosu onako strasno navijao za Vavrinku, zato sto ga voli? Ne, navija za sve Novakove protivnike jer ne zeli da Novak osvaja gren slemove da ga ne bi prestigao. Plasi se za svoje mesto u istoriji, s razlogom.

Komšija

pre 8 godina

Veliki trener, velikog iskustva. Kod Novaka su najveće prednosti: posvećenost, usredsređenost, mentalna stabilnost i čvrstina. Veoma mali broj vrhunskih sportista to ima. U mnogim sportovima vrhunske rezultate postižu sportisti koji ne vode sportski način života. Tu podrazumevam na prvom mestu ishranu i raniji odlazak na spavanje. Za one koji ne znaju: hormoni se luče pod različitim okolnostima, neki su vezani za stanje budnosti ili prisustvo svetla. Ukoliko ranije legnete (do 22 h) imaćete ceo ciklus sna u noćnim uslovima. Ujutro ćete biti sveži za jutarnji trening, koji je važniji od popodnevnog ili večernjeg. Takođe ćete imati vremena da se oporavite za popodnevne napore i imaćete maksimalni efekat i od drugog treninga. Sve ovo Novak upražnjava, konstantno usvajajući nove metode u pripremi. Takođe je izuzetno važno istezanje i razgibavanje, što je osnovno u prevenciji povreda. I ovo Novak izuzetno uvažava i praktikuje. Sada se mnogi pitaju ako je tako jednostavno, zašto to svi ne upražnjavaju. Pa zato što je to borba sa samim sobom. I Nole bi smazao čokoladni kup sa sladoledom, ali bi time smanjio svoje šanse. Povrh svega Novak ima ustaljen i skladan tim oko sebe, a harmonija je krajnji cilj ovakvog puta. Novak je od svih tenisera i skoro svih drugih vrhunskih sportista, najbiži Bušidou, kodeksu ratnika japanskih samuraja. Ovakav način rada zahteva puno odricanja i veliku disciplinu, ali je povraćaj ogroman. Ništa ne može da Vam garantuje uspeh, ovako ste mu najbliži.

milan

pre 8 godina

da je novak ne daj boze britanac ili amerikanac do sad bi dokazali da je poreklom sa meseca, da je najbolji ikada, da ima dve desne noge i ruke

Zoran

pre 8 godina

Naredne 3godine(29,30i31g) po dva GS. Kako igra ove godine narocito finale na Vimbldonu nije nemoguce. Ipak Novak vec sada je medzu 5 u Open eri po GS. Ako uzmemo i ostale parametre ima sansu da bude- Federer i Djokovic.

Milan .N

pre 8 godina

Slazem sa G. Pilicem. Ako nema povrede on moze da igra narednih 5 godina, sto mu dodje 20 GS. Ako osvoji samo 9 GS prestigao je Federera. Federer je osvojio samo 2 GS zadnjih 5 godina, sto znaci kad se Nadal i kasnije Novak pojavili, on nista ne osvaja. Nadal je takodje povredjen, Stan je star, tako da zaista mogu da vidim da Novak prestigne Rogera po GS, jer nema za sad nikakvu konkurenciju.

anica

pre 8 godina

Nesrecni RG, osvojice ga Nole, slazem se da mu ove price samo stvaraju pritisak, vidi se da im je Novak svima trn u oku, nebo je granica!

Laki007

pre 8 godina

Moguce je, ako sad osvoji US open to je vec deset a bice jos najmanje 3 godine u punoj snazi, sve zavisi od protivika koliko mogu napredovati!

Nice

pre 8 godina

Dilan Dog je dao sveiscrpljujucu, ali hiruski preciznu analizu. Svaka cast na istoj. Ono sto je supstancijalno glasi: nadamo se da je ovaj W okidac da postane najbolji u istoriji. Ja ne sumnjam u to!

iskreno

pre 8 godina

Greška je Noleta upoređivati sa drugim teniserima. Njegov stav, posvećenost i samodisciplina su nešto što niko drugi nema među teniserima. Razmišljati o tome hoće li stići Federera po mom mišljenju je nepotrebno. Sigurno će ga stići i prestići i po broju GS, i po broju nedelja na prvom mestu, i verujte mi da će postaviti takve rekorde koje niko godinama i godinama neće moći da prevaziđe. Jedini koji može da ga spreći u tome je sam Nole, ako kaže, dosta mi je , ostavljam tenis, od sad igram golf. U tom slučaju ćemo pratiti golf, a Tajger Vuds, sadašnja legenda će postati samo neko ko je nekad bio zakon u tom sportu, dok se Nole nije pojavio, poput Federera u tenisu.

Saša

pre 8 godina

Da je uzeo dva koja su mu po svim parametrima pripadala imao bi 11 i vrlo verovatno bi prestigao RF, ovako zaista teško ali biće upamćen kao veliki šampion kroz sve šta je prošao u životu, ovih 9 GS su kao nečijih 50 u normalnim uslovima.

Svete

pre 8 godina

Neka nastavi ovako i naravno da moze da ga stigne, cini mi se da je prosao taj trenutak karijere kada bi moglo da dodje do psihickog pada ili zasicenja tako da ostaje fizicka strana a tu mi Djokovic deluje besprekorno, a i mislim da je mnogo bitnije da stigne do Samprasa i Nadala !! Prosle godine je na US turneji bio mamuran od svadbe a u SF US opena su bili neljudski uslovi koliko se secam, voleo bih ove godine da to odigra kako treba i nadam se normalnijem vremenu na US openu... !!

Nice

pre 8 godina

Dilan Dog je dao sveiscrpljujucu, ali hiruski preciznu analizu. Svaka cast na istoj. Ono sto je supstancijalno glasi: nadamo se da je ovaj W okidac da postane najbolji u istoriji. Ja ne sumnjam u to!

hawkeye

pre 8 godina

Takav teret ne treba da stavlja na svoja leđa,samo da ga posluži zdravlje i sve će da dođe na svoje,svima je jasno da će ih biti još,koliko? Lično mislim da je on već sad istoriju ispisao,eto,samo bi voleo da osvoji RG jer to zaslužuje.

Beobrad

pre 8 godina

Prvi GS je osvojio 2008. sledeci tek 2011. dakle 3 godine bez GS titule.
Na to dodati da je makar jos dva morao osvojiti, iz raznih razloga nije. Ipak, mislim da i dalje moze u "foto finisu" doci do 17 GS titula!

parz

pre 8 godina

@mikicar, da Federer, Novak ili Nadal, razmisljaju na taj nacin, ne bi bili to sto jesu mali covece. Ako su slusao intervju Federera, kada je Nadal bio jako blizu, imao 14 i dobro igrao (sto sada nije slucaj, i sada 14 deluje daleko), izjavio je da je on tako prestigao Samprasa ,i da je sasvim logicno da Novak ili Nadal njega prestignu jednog dana. Kada gledam nase komentare, mi smo sve, samo nismo gostoprimiv narod.

niski

pre 8 godina

nisam siguram da je njemu toliko bitno sve to. on je usao u veliku istoriju tenisa. federer je pokazao koliko je dobar igrac i koliko je tesko pobediti ga. svi ostali sem federea igraju fizicki tenis koji prelazi u boks mec. on igra najlepsi i najelegantniji tenis. to je sve upropastio nadal fizickim naporima da stigne svaku lopticu i zato je stradalo telo.

coabree

pre 8 godina

Federer je imao 9 gren slemova kada je imao 25 godina na Us openu 2006 godine, tako da Novak zaostaje 3 godine tacnije kao 12 propustenih gren slemova... Mislim da nije realno da Novak stigne Federera bas, iako stigne Rafu i Samprasa mislim i da bi to bio ogroman uspeh! :)

Milenko

pre 8 godina

Zasto da ne.Ako ove godine osvoji jos jedan ostaju mu 4 da osvoji da stigne Rafu.Ako bude u formi kao ove godine to moze da se dogodi vec iduce godine.Samo da ga posluzi zdravlje,Zivi bili pa videli.

optimus prime

pre 8 godina

Ako uspe Novak da stigne Rodžera, to će biti stvarno neverovatno dostignuće. Mnogo zavisi od narednih turnira pošto je Novak u naletu i trebalo bi da iskoristi ovaj trenutak, ako osvoji US Open ima velike šanse da stigne do broja 13 ili 14. Za broj od 17 moraće minimum po dva gs da osvaja u narednih 4 godine. U svakom slučaju, Novak je već sad legenda tenisa. 1. Sampras 2. Federer 3. Nadal 4. Borg 5. DJOKOVIC.

Joca 011

pre 8 godina

Pilić je najveći teniski pedagog i stručnjak na svetu. I dobar čovek. Kada on kaže... to je to. Ali, i on je, hteo ne hteo, voleo ne voleo, u ovom tenis biznisu i stoga priča o RG ovako, jer se to od njega očekuje. Mogao je Nole da pobedi Stena bez problema. Ali... nije tako bilo planirano, nije trebalo da pobedi Nole već je trebalo da pobedi Stan. (Kao i predhodno na AO, i kao Marej 2x, i tome slično...)
.

marconio

pre 8 godina

Objektivno je da Noke naredne 2 sezone bude na vrhuncu forme, na nekom sadasnjem nivou igre.
Realno bi trebalo da uzme US open ove godine i da od 8 Slemova u naredne dve godine uzme 5.
to daje zbir od 15 GS titula sto je po mom misljenju vise nego realan rasplet.
E sada nakon toga treba ocekivati lagani pad u sezonama 2018 i 2019.
Tu je tesko biti objektivan ali od tih 8 Slemova mozemo se samo nadati da ce uzeti 3 titula i doci do neverovatne brojke od 18 GS trofeja.
Srecno Nole.

znanje-imanje

pre 8 godina

Nije realno, 10% šansi, ma i da dostigne Rafu je jedva 25%. Ono po čemu je već i kako će završti kao najbolji igrač sveta ikada je po zaradi i novac/vreme efikasnosti! Uz to i bolji skor sa ostala 3 top igrača.
(ako ima nešto dobro u zadnjem porazu na RG to je dokaz da se ne dopiguju(e) kao npr. biciklisti. Umor, pa čovek ne može, pa izgubi - nije se narokao pa da uzme trofej i posle spava 10 dana.)
Šansa je propuštena davno iz 2 niza razloga. Prvi su neshvatljivi porazi tipa Wimbldon od Marija, ili pecanje na RG a pre svega ono od crknutog Nišikorija na USO. Nadam se da bar neki od njih nisu bili uzalud, if you know what I mean.
Mnogo je bitnije ono sada zaobravljeno - svi oni frasovi, izbezumljivanja i prekidi mečeva. Kada sam nakon DK odgledao i njegov drugi meč upitao sam čoveka koji ih blisko poznaje: E super vam je ovaj mali - ali šta je sa time? Nisu znali šta je a obišli su celu Evropu i tuce najskupljih lekara svih vrsta.
I eto najbizarnije epizode: ono što nisu otkrili pravi znalci jeste dr. Četojević A on to nije otkrio jer je pametan, zna i sl. - ne, radi se o ex-lekaru a sada praktično šarlatanu koji je - njima očajnima - uvodio izvesne mere i metode. Pred kraj njegovog naravno neuspešnog angažmana, sve šarajući po Internetu nabasao je na još par fora i guknuo: ne Gluten! Počeše i sa time i - BINGO!!! "Doktor" ostade još malo ali eto šta je ironija...
Da je to shvaćeno deceniju ranije Gebhard bi ga doveo do 20GS; ovako treba biti srećan i sa ovim...

RF The King

pre 8 godina

Ne razumem toliki optimizam kad su Novakove GS titule u pitanju kad se zna da su mnogi bivsi, a i sadasnji igraci posle 28 godine osvojili samo 1 ili 2 GS titule. Jedino su Agasi, Rod Lejver i Conors uspeli da osvoje vise od 2 GS posle 28 godine. Agasi - 5 (RG 1999,USO 1999, AO 2000,2001 i 2003), Lejver - 5 (W 1968, AO,RG,W,USO 1969), , Federer - 2 (AO 2010, W 2012), Nadal - 1 (RG 2014), Sampras - 2 (W 2000, USO 2002), Becker - 1 (AO 1996), Lendl - 2 (AO 1989,1990), Conors - 3 (W 1982, USO 1982,1983)... Tako da ostaje samo da se nadamo da ce Novak krenuti putem Agasija, ali sanse za to nisu velike.

fedex

pre 8 godina

A jeste/jesmo dosadni sa ovim,moze on osvojiti 17,al moze isto tako i nijednu,pa nece prestici ni Borga.Kao sto sami igraci kazu potrebno je mnogo mnogo truda da se osvoji samo 1 GS,tako da..A kod Novaka je mene strah onog proklizavanja,svaki mec on padne bar jednup,nek se desi nezgodan pad,izvrnuce zgloba i gotovo,rizicno je to skroz,ali eto do sad se taj rizik itekako isplacuje..

lalo

pre 8 godina

ATT 3.0) (pametnjakovic, 16. jul 2015 11:00)
..... sada u Americi 10.gs a sl god sva 4 i to je vec 14 gs ;)....
...pa onda jos 4 sledece i 4 sledece godine, da li bi ti onda bio zadovoljan?

BiBi

pre 8 godina

Najbolja racunica je da Novak od narednih 5 GS osvoji svih 5, a onda od sledecih 12 GS turnira jos 6 i tako zaokruzi cifru od 20.

Nema tu nikakvih "laganica kalkulacija", vec, kao i do sada, mora da grize.

Dobro je sto u timu i Boris Beker. On je izuzetno inteligentna osoba, sve zna o tenisu (i oko tenisa) a u uz to i jako dobar psiholog. Ko je video njegov intervju posle mecha sa Federereom - zna o cemu govorim. Svaka rec koju je izgovorio imala je svoju svrhu.

znanje-imanje

pre 8 godina

Nije realno, 10% šansi, ma i da dostigne Rafu je jedva 25%. Ono po čemu je već i kako će završti kao najbolji igrač sveta ikada je po zaradi i novac/vreme efikasnosti! Uz to i bolji skor sa ostala 3 top igrača.
(ako ima nešto dobro u zadnjem porazu na RG to je dokaz da se ne dopiguju(e) kao npr. biciklisti. Umor, pa čovek ne može, pa izgubi - nije se narokao pa da uzme trofej i posle spava 10 dana.)
Šansa je propuštena davno iz 2 niza razloga. Prvi su neshvatljivi porazi tipa Wimbldon od Marija, ili pecanje na RG a pre svega ono od crknutog Nišikorija na USO. Nadam se da bar neki od njih nisu bili uzalud, if you know what I mean.
Mnogo je bitnije ono sada zaobravljeno - svi oni frasovi, izbezumljivanja i prekidi mečeva. Kada sam nakon DK odgledao i njegov drugi meč upitao sam čoveka koji ih blisko poznaje: E super vam je ovaj mali - ali šta je sa time? Nisu znali šta je a obišli su celu Evropu i tuce najskupljih lekara svih vrsta.
I eto najbizarnije epizode: ono što nisu otkrili pravi znalci jeste dr. Četojević A on to nije otkrio jer je pametan, zna i sl. - ne, radi se o ex-lekaru a sada praktično šarlatanu koji je - njima očajnima - uvodio izvesne mere i metode. Pred kraj njegovog naravno neuspešnog angažmana, sve šarajući po Internetu nabasao je na još par fora i guknuo: ne Gluten! Počeše i sa time i - BINGO!!! "Doktor" ostade još malo ali eto šta je ironija...
Da je to shvaćeno deceniju ranije Gebhard bi ga doveo do 20GS; ovako treba biti srećan i sa ovim...

RF The King

pre 8 godina

Ne razumem toliki optimizam kad su Novakove GS titule u pitanju kad se zna da su mnogi bivsi, a i sadasnji igraci posle 28 godine osvojili samo 1 ili 2 GS titule. Jedino su Agasi, Rod Lejver i Conors uspeli da osvoje vise od 2 GS posle 28 godine. Agasi - 5 (RG 1999,USO 1999, AO 2000,2001 i 2003), Lejver - 5 (W 1968, AO,RG,W,USO 1969), , Federer - 2 (AO 2010, W 2012), Nadal - 1 (RG 2014), Sampras - 2 (W 2000, USO 2002), Becker - 1 (AO 1996), Lendl - 2 (AO 1989,1990), Conors - 3 (W 1982, USO 1982,1983)... Tako da ostaje samo da se nadamo da ce Novak krenuti putem Agasija, ali sanse za to nisu velike.

fedex

pre 8 godina

A jeste/jesmo dosadni sa ovim,moze on osvojiti 17,al moze isto tako i nijednu,pa nece prestici ni Borga.Kao sto sami igraci kazu potrebno je mnogo mnogo truda da se osvoji samo 1 GS,tako da..A kod Novaka je mene strah onog proklizavanja,svaki mec on padne bar jednup,nek se desi nezgodan pad,izvrnuce zgloba i gotovo,rizicno je to skroz,ali eto do sad se taj rizik itekako isplacuje..

Joca 011

pre 8 godina

Pilić je najveći teniski pedagog i stručnjak na svetu. I dobar čovek. Kada on kaže... to je to. Ali, i on je, hteo ne hteo, voleo ne voleo, u ovom tenis biznisu i stoga priča o RG ovako, jer se to od njega očekuje. Mogao je Nole da pobedi Stena bez problema. Ali... nije tako bilo planirano, nije trebalo da pobedi Nole već je trebalo da pobedi Stan. (Kao i predhodno na AO, i kao Marej 2x, i tome slično...)
.

niski

pre 8 godina

nisam siguram da je njemu toliko bitno sve to. on je usao u veliku istoriju tenisa. federer je pokazao koliko je dobar igrac i koliko je tesko pobediti ga. svi ostali sem federea igraju fizicki tenis koji prelazi u boks mec. on igra najlepsi i najelegantniji tenis. to je sve upropastio nadal fizickim naporima da stigne svaku lopticu i zato je stradalo telo.

mikicar

pre 8 godina

Naravno da moze. Zar mislite da Federer na Rolan Garosu onako strasno navijao za Vavrinku, zato sto ga voli? Ne, navija za sve Novakove protivnike jer ne zeli da Novak osvaja gren slemove da ga ne bi prestigao. Plasi se za svoje mesto u istoriji, s razlogom.

Milan .N

pre 8 godina

Slazem sa G. Pilicem. Ako nema povrede on moze da igra narednih 5 godina, sto mu dodje 20 GS. Ako osvoji samo 9 GS prestigao je Federera. Federer je osvojio samo 2 GS zadnjih 5 godina, sto znaci kad se Nadal i kasnije Novak pojavili, on nista ne osvaja. Nadal je takodje povredjen, Stan je star, tako da zaista mogu da vidim da Novak prestigne Rogera po GS, jer nema za sad nikakvu konkurenciju.

lalo

pre 8 godina

ATT 3.0) (pametnjakovic, 16. jul 2015 11:00)
..... sada u Americi 10.gs a sl god sva 4 i to je vec 14 gs ;)....
...pa onda jos 4 sledece i 4 sledece godine, da li bi ti onda bio zadovoljan?

parz

pre 8 godina

@mikicar, da Federer, Novak ili Nadal, razmisljaju na taj nacin, ne bi bili to sto jesu mali covece. Ako su slusao intervju Federera, kada je Nadal bio jako blizu, imao 14 i dobro igrao (sto sada nije slucaj, i sada 14 deluje daleko), izjavio je da je on tako prestigao Samprasa ,i da je sasvim logicno da Novak ili Nadal njega prestignu jednog dana. Kada gledam nase komentare, mi smo sve, samo nismo gostoprimiv narod.

iskreno

pre 8 godina

Greška je Noleta upoređivati sa drugim teniserima. Njegov stav, posvećenost i samodisciplina su nešto što niko drugi nema među teniserima. Razmišljati o tome hoće li stići Federera po mom mišljenju je nepotrebno. Sigurno će ga stići i prestići i po broju GS, i po broju nedelja na prvom mestu, i verujte mi da će postaviti takve rekorde koje niko godinama i godinama neće moći da prevaziđe. Jedini koji može da ga spreći u tome je sam Nole, ako kaže, dosta mi je , ostavljam tenis, od sad igram golf. U tom slučaju ćemo pratiti golf, a Tajger Vuds, sadašnja legenda će postati samo neko ko je nekad bio zakon u tom sportu, dok se Nole nije pojavio, poput Federera u tenisu.

Pokondirena tikvica

pre 8 godina

Imam utisak da se Novaku ovako samo stvara nepotreban pritisak.Sve i da vise ne osvoji ni jedan GS (mada je to malo verovatno) on je vec usao u legende.

optimus prime

pre 8 godina

Ako uspe Novak da stigne Rodžera, to će biti stvarno neverovatno dostignuće. Mnogo zavisi od narednih turnira pošto je Novak u naletu i trebalo bi da iskoristi ovaj trenutak, ako osvoji US Open ima velike šanse da stigne do broja 13 ili 14. Za broj od 17 moraće minimum po dva gs da osvaja u narednih 4 godine. U svakom slučaju, Novak je već sad legenda tenisa. 1. Sampras 2. Federer 3. Nadal 4. Borg 5. DJOKOVIC.

coabree

pre 8 godina

Federer je imao 9 gren slemova kada je imao 25 godina na Us openu 2006 godine, tako da Novak zaostaje 3 godine tacnije kao 12 propustenih gren slemova... Mislim da nije realno da Novak stigne Federera bas, iako stigne Rafu i Samprasa mislim i da bi to bio ogroman uspeh! :)

Komšija

pre 8 godina

Veliki trener, velikog iskustva. Kod Novaka su najveće prednosti: posvećenost, usredsređenost, mentalna stabilnost i čvrstina. Veoma mali broj vrhunskih sportista to ima. U mnogim sportovima vrhunske rezultate postižu sportisti koji ne vode sportski način života. Tu podrazumevam na prvom mestu ishranu i raniji odlazak na spavanje. Za one koji ne znaju: hormoni se luče pod različitim okolnostima, neki su vezani za stanje budnosti ili prisustvo svetla. Ukoliko ranije legnete (do 22 h) imaćete ceo ciklus sna u noćnim uslovima. Ujutro ćete biti sveži za jutarnji trening, koji je važniji od popodnevnog ili večernjeg. Takođe ćete imati vremena da se oporavite za popodnevne napore i imaćete maksimalni efekat i od drugog treninga. Sve ovo Novak upražnjava, konstantno usvajajući nove metode u pripremi. Takođe je izuzetno važno istezanje i razgibavanje, što je osnovno u prevenciji povreda. I ovo Novak izuzetno uvažava i praktikuje. Sada se mnogi pitaju ako je tako jednostavno, zašto to svi ne upražnjavaju. Pa zato što je to borba sa samim sobom. I Nole bi smazao čokoladni kup sa sladoledom, ali bi time smanjio svoje šanse. Povrh svega Novak ima ustaljen i skladan tim oko sebe, a harmonija je krajnji cilj ovakvog puta. Novak je od svih tenisera i skoro svih drugih vrhunskih sportista, najbiži Bušidou, kodeksu ratnika japanskih samuraja. Ovakav način rada zahteva puno odricanja i veliku disciplinu, ali je povraćaj ogroman. Ništa ne može da Vam garantuje uspeh, ovako ste mu najbliži.

milan

pre 8 godina

da je novak ne daj boze britanac ili amerikanac do sad bi dokazali da je poreklom sa meseca, da je najbolji ikada, da ima dve desne noge i ruke

anica

pre 8 godina

Nesrecni RG, osvojice ga Nole, slazem se da mu ove price samo stvaraju pritisak, vidi se da im je Novak svima trn u oku, nebo je granica!

Wenger

pre 8 godina

Uh, bice mnogo tesko ali nije nemoguce.... Da stigne Nadala i puna kapa jer je kvalitetniji igrac ali nije ni to prioritet. Nek je on nama ziv i zdrav a istorija ce se sama pisati...

Zoran

pre 8 godina

Naredne 3godine(29,30i31g) po dva GS. Kako igra ove godine narocito finale na Vimbldonu nije nemoguce. Ipak Novak vec sada je medzu 5 u Open eri po GS. Ako uzmemo i ostale parametre ima sansu da bude- Federer i Djokovic.

Laki007

pre 8 godina

Moguce je, ako sad osvoji US open to je vec deset a bice jos najmanje 3 godine u punoj snazi, sve zavisi od protivika koliko mogu napredovati!

Dylan Dog

pre 8 godina

Nikola Pilić zna šta govori. On savršeno poznaje tenis kao igru, trenutne okolnosti na turu, a savršeno poznaje i samog Novaka.

Kod Novaka je sve u "glavi". Kao, uostalom, kod svih nas.
Kada bude istinski shvatio i spoznao da može, to će i učiniti.
Pogledajmo samo prethodna dešavanja.
Prvo je bio problem da se ravnopravno nosi sa RF i RN, pa je - uspeo; da ih pobeđuje u najvažnijim mečevima na najvećim turnirima - uspeo; da pobeđuje Rafu na šljaci - uspeo, i to sada radi rutinski. Da pobedi Rafu na Filip Šatrijeu - uspeo. Da pobedi Rodžera na Vimbldonu - uspeo dva puta i to u finalu.
On sada vidi da može, bitno je da to oseća i da bez trunke sumnje, nepokolebljivo - veruje u to.

Pa momak ima 24 mastersa, turnira koji se samo po formatu a ne i pokvalitetu učesnika razlikuju od GS turnira. I osvaja ih relativno lagano, bez pritiska, jer zna i oseća da može. Od 2011 ima skor 19-4! Nije izgubio masters finale od leta 2012! Ima 12 pobeda u finalima u nizu! Dakle, fenomenalna realizacija finalnih mečeva. Nema drugih realnih, objektivnih razloga zašto ne bi imao bolju realizaciju finala na GS turnirima - osim jednog subjektivnog, tj. onog u njegovoj "glavi".
Kada to raščisti sa sobom, samo će mu nebo biti granica. Na USO ćemo videti da li je Vimbldon bio taj okidač.

Novaku iskrene čestitke na osvojenom 3. Vimbldonu i odbranjenoj tituli, a zatim i pregršt zdravlja i sportske sreće u nastavku sezone!
Uzdravlje!

Nice

pre 8 godina

Dilan Dog je dao sveiscrpljujucu, ali hiruski preciznu analizu. Svaka cast na istoj. Ono sto je supstancijalno glasi: nadamo se da je ovaj W okidac da postane najbolji u istoriji. Ja ne sumnjam u to!

Saša

pre 8 godina

Da je uzeo dva koja su mu po svim parametrima pripadala imao bi 11 i vrlo verovatno bi prestigao RF, ovako zaista teško ali biće upamćen kao veliki šampion kroz sve šta je prošao u životu, ovih 9 GS su kao nečijih 50 u normalnim uslovima.

Beobrad

pre 8 godina

Prvi GS je osvojio 2008. sledeci tek 2011. dakle 3 godine bez GS titule.
Na to dodati da je makar jos dva morao osvojiti, iz raznih razloga nije. Ipak, mislim da i dalje moze u "foto finisu" doci do 17 GS titula!

Milenko

pre 8 godina

Zasto da ne.Ako ove godine osvoji jos jedan ostaju mu 4 da osvoji da stigne Rafu.Ako bude u formi kao ove godine to moze da se dogodi vec iduce godine.Samo da ga posluzi zdravlje,Zivi bili pa videli.

hawkeye

pre 8 godina

Takav teret ne treba da stavlja na svoja leđa,samo da ga posluži zdravlje i sve će da dođe na svoje,svima je jasno da će ih biti još,koliko? Lično mislim da je on već sad istoriju ispisao,eto,samo bi voleo da osvoji RG jer to zaslužuje.

Svete

pre 8 godina

Neka nastavi ovako i naravno da moze da ga stigne, cini mi se da je prosao taj trenutak karijere kada bi moglo da dodje do psihickog pada ili zasicenja tako da ostaje fizicka strana a tu mi Djokovic deluje besprekorno, a i mislim da je mnogo bitnije da stigne do Samprasa i Nadala !! Prosle godine je na US turneji bio mamuran od svadbe a u SF US opena su bili neljudski uslovi koliko se secam, voleo bih ove godine da to odigra kako treba i nadam se normalnijem vremenu na US openu... !!

Nice

pre 8 godina

Dilan Dog je dao sveiscrpljujucu, ali hiruski preciznu analizu. Svaka cast na istoj. Ono sto je supstancijalno glasi: nadamo se da je ovaj W okidac da postane najbolji u istoriji. Ja ne sumnjam u to!

marconio

pre 8 godina

Objektivno je da Noke naredne 2 sezone bude na vrhuncu forme, na nekom sadasnjem nivou igre.
Realno bi trebalo da uzme US open ove godine i da od 8 Slemova u naredne dve godine uzme 5.
to daje zbir od 15 GS titula sto je po mom misljenju vise nego realan rasplet.
E sada nakon toga treba ocekivati lagani pad u sezonama 2018 i 2019.
Tu je tesko biti objektivan ali od tih 8 Slemova mozemo se samo nadati da ce uzeti 3 titula i doci do neverovatne brojke od 18 GS trofeja.
Srecno Nole.

BiBi

pre 8 godina

Najbolja racunica je da Novak od narednih 5 GS osvoji svih 5, a onda od sledecih 12 GS turnira jos 6 i tako zaokruzi cifru od 20.

Nema tu nikakvih "laganica kalkulacija", vec, kao i do sada, mora da grize.

Dobro je sto u timu i Boris Beker. On je izuzetno inteligentna osoba, sve zna o tenisu (i oko tenisa) a u uz to i jako dobar psiholog. Ko je video njegov intervju posle mecha sa Federereom - zna o cemu govorim. Svaka rec koju je izgovorio imala je svoju svrhu.